Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το καθεστώς Παπανδρέου πρέπει να πέσει άμεσα.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.


Σύντροφοι πρέπει να καταλάβουμε κάτι.Δεν μας κυβερνά μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.Αυτή η καραμέλα έχει πράσινο χρώμα και είναι μπαγιάτικη πια. Μας κυβερνούν ένα μάτσο κλέφτες και ψεύτες που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό με ψεύτικα λόγια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, κλέβοντας την ψήφο του πριν 1,5 χρόνο.Μας κυβερνά ένα "Κίνημα" ,που έχει βάλει εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του από μίζες της Siemens.Χρήματα με τα οποία εδώ και 2 δεκαετίες ,χρηματοδοτούσε δημοσιογράφους μέσα από μαύρα ταμεία, για να κάνουν προπαγάνδα υπέρ του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Χρήματα που λογικό είναι δεν πήγαν μόνο στις προεκλογικές εκστρατείες του ΠΑ.ΣΟ.Κ αλλά και σε τσέπες στελεχών του.

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλει τη νέα επίθεση της κυβέρνησης κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων της Κερατέας που μετά από 110 μέρες αποφάσισε να καταστείλει με άγριο τρόπο τον επίμονο και σκληρό αγώνα τους κατά της εγκατάστασης της χαβούζας στη περιοχή τους.
Το κλίμα φτιαχνόταν από χθες με προκλήσεις των ΜΑΤ, με φήμες και προβοκατόρικα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και τον τύπο.
Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τη νεολαία, της συλλογικότητες σε γειτονιές, εργατικά σχήματα και τις οργανώσεις της αριστεράς να εκφράσουν έμπρακτα με διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις την αλληλεγγύη τους στους κατοίκους της Κερατέας, για να φύγουν τα ΜΑΤ, για να νικήσει ο αγώνας των κατοίκων.


ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ
ΕΞΩ Ο ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ
ΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Όχι στο νέο μισθολόγιο



Συνάδελφοι Δημόσιοι Υπάλληλοι
Η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα το "Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", μέσω του οποίου προωθείται :
  • η Ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού ( δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα άδειας )
  • η κατάργηση όλων των επιδομάτων ( εκτός απ΄ το οικογενειακό, το επίδομα θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας )
  • Η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%.

ΣΥΡΙΖΑ: Πανελλαδική εκστρατεία κατά του μνημονίου


Εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την απόκρουση του Συμφώνου για το Ευρώ και για την ανατροπή του μνημονίου και της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση με ομιλητές τους κ.κ. Αλ. Τσίπρα και Γ. Μπανιά και Γ. Θεωνά έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 1 Απριλίου στις 7 μ.μ. στο Γήπεδο Σπόρτινγκ, ενώ το πρόγηραμμα των εκδηλώσεων στην υπόλοιπη Ελλάδα διαμορφώνεται ως εξής:

Πόλεμος στην Κερατέα


Υπό ισχυρό αστυνομικό κλοιό βρίσκεται εκ νέου η Κερατέα, μετά την απόφαση της γ.γ. Δημοσίων Έργων να αποστείλει στη Λεωφόρο Λαυρίου εκσκαφείς και βαρέα οχήματα προκειμένου να απομακρύνουν τα μπάζα που είχαν τοποθετήσει οι κάτοικοι της περιοχής ως πρόχειρα οδοφράγματα.
Στην περιοχή ξέσπασαν λίγο μετά τις 15:30 συγκρούσεις, με τους κατοίκους να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ. Η Αστυνομία απάντησε, κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών, σε μια προσπάθεια να κρατήσει μακριά τους πολίτες από τη Λεωφόρο Λαυρίου.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ - Συνάντηση Οικολόγων Πράσινων - ΣΥΝ για την υπεράσπιση του Ελληνικού



Με θέμα την προστασία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού συναντήθηκαν χθες, 28 Μαρτίου 2011, αντιπροσωπείες του Συνασπισμού και των Οικολόγων Πράσινων.
Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων συμφώνησαν ότι βάση όλων των συζητήσεων για το μέλλον του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού πρέπει να είναι η μελέτη που εκπονήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η σχετική μελέτη τεκμηριώνει την σημασία της δημιουργίας ενός Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Κοινωφελών Χρήσεων όχι μόνο για τους όμορους δήμους αλλά για όλους τους πολίτες του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.
Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου:

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στους συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων


Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη Δημοτική ομάδα και τη Γραμματεία της Ανοιχτής Πόλης, επισκέφθηκε σήμερα το Δημαρχείο Αθηνών όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους συμβασιούχους που έχουν προβεί σε κατάληψη αίθουσας του Δημαρχείου διεκδικώντας μόνιμη εργασία και απεύθυνε ολιγόλεπτη ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:
«Απ΄ ότι βλέπω σ’ αυτή την αίθουσα χωράτε δεκάδες, εκατοντάδες. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γίνει τόσο όμορφη αυτή η αίθουσα.
Απορώ γιατί ο δήμαρχος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθήνας ο κ. Καμίνης, απορώ γιατί δεν ήρθε εδώ να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και έψαχνε να βρει ξενοδοχείο για να συνεδριάσει. Αλλά όταν η εξουσία αποξενώνεται από τις κοινωνικές ανάγκες, όταν αποξενώνεται από τις ανάγκες της κοινωνίας και παίρνει και μια αλαζονική στάση, τότε αυτή η εξουσία γίνεται ανάλγητη.

ΛΙΒΥΗ : Η σφαγή συνεχίζεται, τα «μαχαίρια» συμφερόντων βγαίνουν.Σήμερα στο Λονδίνο η διεθνής Σύνοδος για την πορεία της ιμπεριαλιστικής επέμβασης.


Βελγικά μαχητικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στο μακελειό στη Λιβύη, «ξαποστένουν» στον Αραξο. Κατά τα άλλα, η Ελλάδα δε συμμετέχει στον πόλεμο, σύμφωνα με την κυβέρνηση...


Τα επόμενα βήματα της επέμβασης στη Λιβύη θα συζητήσουν, σήμερα, οι συμμετέχοντες στη «Σύνοδο» που διοργανώνει η βρετανική ηγεσία, όπου κάτω από το κλίμα «ομοψυχίας» και δήθεν «ευαισθησίας για το λιβυκό λαό» κρύβονται τα «μαχαίρια» που έχουν βγει για τη λεία του φυσικού πλούτου της Λιβύης και τα συμφέροντα των μονοπωλιακών ομίλων που συγκρούονται.
Σαράντα αντιπροσωπείες αναμένονται σήμερα στο Λονδίνο, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι και του ΝΑΤΟ, της Αφρικανικής Ενωσης, του Αραβικού Συνδέσμου και του ΟΗΕ, προκειμένου, όπως διακήρυττε, χτες, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, σε κοινή ανακοίνωσή του με τον Γάλλο πρόεδρο, «η διεθνής κοινότητα, ενωμένη, να συνεχίσει την επιχείρηση υπέρ του λιβυκού λαού».

Δήλωση του Α. Αλαβάνου στον Achaia TV κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα για την προγραμματισμένη σύσκεψη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής:


"Σήμερα συνεδρίαζε η ειδική επιτροπή για την εκποίηση δημόσιας περιουσίας. Εμείς βρισκόμαστε εδώ περαστικοί από την Πάτρα για να πάμε στο Καλέντζι ώστε να δούμε τι κτήματα έχει να πουλήσει ο Πρωθυπουργός, διότι δεν έχει το δικαίωμα να βάλει χέρι στην περιουσία του ελληνικού λαού. Είναι δημόσια υπόλογος για αυτή την περιουσία, δεν υπάρχει τίποτε τέτοιο στο προεκλογικό του πρόγραμμα και αν το κάνει θα πρόκειται για μια υπεξαίρεση αντικειμένων εξαιρετικής αξίας, δηλαδή 50 δις. ευρώ.

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, με θέμα: Το κόστος της εμπλοκής της Ελλάδας στoν πόλεμο της Λιβύης


Προς τους Υπουργούς Εθνικής Αμυνας - Εξωτερικών - Οικονομικών



Η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Λιβύης είναι ανεύθυνη επικίνδυνη και αντισυνταγματική σύμφωνα με το άρθρο 27 παρ. 2 του Συντάγματος.
Χαρακτηρίζεται «ανθρωπιστική» η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη, γνωρίζουμε όμως τα αποτελέσματα τέτοιων επεμβάσεων  στη Γιουγκοσλαβία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν. Η υποκρισία είναι το κυρίαρχο στοιχείο της διεθνούς συμπεριφοράς των πρωταγωνιστών του νέου πολέμου.