Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΜΕ για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των Συναιτεριστικών επιχειρήσεων




Η κυβέρνηση προχώρησε ταχύτατα σήμερα στο προαναγγελθέν έγκλημα της, στην ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ και των συναιτεριστικών επιχειρήσεων. Έδωσε πεσκέσι στην Τράπεζα Πειραιώς, στο μεγάλο κεφάλαιο ένα μεγάλο μέρος του ιδρώτα των εργαζόμενων που είναι συγκεντρωμένο στην τράπεζα καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης που είναι υποθηκευμένο στην ΑΤΕ. Παραδίδει τομείς στρατηγικής σημασίας για την διατροφική ανάπτυξη του λαού αλλά και την δυνατότητα της χώρας να έχει αυτάρκεια.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΙΟΥΛΗ 2012


Συνάδελφοι απεργοί Χαλυβουργοί,




Στην προηγούμενη συνέλευσή μας είχαμε πει πως πάμε στη συνάντηση με τον υπουργό εργασίας χωρίς αυταπάτες, και επιβεβαιωθήκαμε. Αποδείχτηκε ότι ο υπουργός σε συνεννόηση με το Μάνεση εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία. Εμπαίζει τους Χαλυβουργούς, παίζοντας το ρόλο του ταχυδρόμου ανάμεσα στο σωματείο και την εργοδοσία. Μας παραπλανά ότι δήθεν θα μελετήσει τις προτάσεις μας για να κερδίσει χρόνο για το Μάνεση.

«Η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά»


«Η Ελλάδα δεν σώζεται, είναι απλά Μαθηματικά» τονίζει ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU), Μίχαελ Φουκς, σε συνέντευξή του στο γερμανικό οικονομικό περιοδικό «WirtschaftsWoche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Αυτή είναι η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" τους.Σε επίπεδο ρεκόρ η ανεργία, στο 24,63 % ! Στο 53 % στους νέους κάτω των 25.


Ισπανικό Ρεκόρ



Σε επίπεδο ρεκόρ έφθασε η επίσημη ανεργία στην Ισπανία στο τέλος του δεύτερου τριμήνου του 2012, φτάνοντας σχεδόν τα 5,7 εκατομμύρια ανέργους, ποσοστό 24,63%, το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Συγκεκριμένα, οι άνεργοι έφτασαν τα 5.693.100 άτομα στα τέλη του Ιούνη, όπου 53.500 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ Απρίλη και Ιούνη, ενώ στα τέλη του Μάρτη το ποσοστό αυτό ήταν 24,44%.

Ελλάδα, χώρα τριτοκοσμική.Οι έγκυες γυναίκες γεννούν χωρίς την παρουσία γυναικολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας!


Ανακοίνωση του τμήματος φεμινιστικής πολιτικής του ΣΥΝ



Το Τμήμα φεμινιστικής Πολιτικής του Συνασπισμού, καταγγέλλει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας οι έγκυες γυναίκες γεννούν χωρίς την παρουσία γυναικολόγου! Αν τυχόν κάποια γυναίκα έγκυος –τύχει- να γεννήσει μετά το μεσημέρι στη γυναικολογική κλινική δεν πρόκειται να βρεθεί γιατρός-γυναικολόγος, γιατί οι εναπομείναντες γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις εφημερίες.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κάλεσμα αγώνα για ακτοπλοΐα στην υπηρεσία του λαού.

Εξόρμηση χτες στο λιμάνι, με την ανακοίνωση της ΚΟ Αττικής του Κόμματος.







Μαζική εξόρμηση στο λιμάνι πραγματοποίησαν χτες μέλη της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, για να μοιράσουν στους ταξιδιώτες την ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ σχετικά με τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες και να συζητήσουν μαζί τους τις θέσεις του Κόμματος.
«Από τρεις - τέσσερις βδομάδες που πηγαίναμε διακοπές, φέτος θα πάμε μια βδομάδα και αυτή σε σπίτι φίλων», «για χάρη των παιδιών μας φεύγουμε λίγες μέρες και για να τα καταφέρουμε, περιορίσαμε άλλες βασικές ανάγκες» ήταν μερικά από τα λόγια που έλεγε ο κόσμος, εκφράζοντας τη δυσφορία του για τα ακριβά εισιτήρια, που αθροίζονται στη συνολική μείωση του λαϊκού εισοδήματος και καθιστούν απαγορευτικές τις διακοπές για χιλιάδες εργατικές λαϊκές οικογένειες.

Η σαπίλα του αθλητισμού τους...


Η απαράδεκτη αναφορά της Βούλας Παπαχρήστου («Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό») προκάλεσε τον αποκλεισμό της από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. 



Δεν είναι το μοναδικό κρούσμα που εμφανίζεται στο χώρο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού και κυρίως στους κόλπους των εθνικών ομάδων. Εχουμε ακούσει στο παρελθόν εθνικιστικά παραληρήματα και επιδείξεις εθνικής υπεροψίας, για τα ...DNA των Ελλήνων που είναι τα κορυφαία, για το πως «προσκυνούν όλοι μπροστά στην ελληνική ψυχή», το πως «περνάνε αυτοί που σας χρωστάνε» και άλλα τέτοια... Και όχι μόνο από τους αθλητές, αλλά και από τα αστικά Μέσα Ενημέρωσης, αλλά και από πολιτικούς ή αθλητικούς παράγοντες.

Κλαδική Αγροτοδιατροφικού Τομέα : Κάτω τα χέρια από την Αγροτική.



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ!



Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΔΗΜΑΡ, από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της ξεκαθάρισε πως είναι ο επάξιος συνεχιστής της βάρβαρης πολιτικής της επέλασης στα δικαιώματα των εργαζόμενων και της νεολαίας, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πλούτου. Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο ρητή και κατηγορηματική δήλωση υποταγής σε κεφάλαιο - ΕΕ και ΔΝΤ.

Κ.Κ.Ε: «Οι αγρότες θα χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους με την αγορά της ΑΤΕ».


Σε αγώνα καλεί το ΚΚΕ μετά την ανακοίνωση αγοράς της ΑΤΕ



«Η κυβερνητική απόφαση για την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ σημαίνει απολύσεις και νέες χειρότερες εργασιακές σχέσεις, ενώ χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες και συνεταιριστικές οργανώσεις κινδυνεύουν να χάσουν άμεσα τις υποθηκευμένες περιουσίες τους», αναφέρεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.