Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2011

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την καταλήστευση που υφίστανται για άλλη μια φορά τα αποθεματικά των Ασφαλιστικών Ταμείων. Πιο συγκεκριμένα, χθες ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στους Διοικητές των Ασφαλιστικών Ταμείων, ότι θα «πρέπει» ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην κατοχή των Ασφαλιστικών Ταμείων να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Ανταλλαγής Ομολόγων, με βάση τη Συμφωνία της 21ης Ιουλίου.
Υπολογίζεται ότι το ποσό αυτό ανέρχεται σε 25 δις ευρώ περίπου. Μόνο από αυτή τη διαδικασία τα Ασφαλιστικά Ταμεία θα χάσουν τουλάχιστον 5 δις ευρώ. Το αναίσχυντο επιχείρημα που προβάλλει η κυβέρνηση δια στόματος του Υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου είναι, ότι αν αυτό δε γίνει οι απώλειες θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, για τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Eurostat για την ανεργία σε ευρωπαϊκό επίπεδο


"Δύο είναι τα συμπεράσματα που εξάγονται από τα στοιχεία της Eurostat για τα ποσοστά ανεργίας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη.
Πρώτον, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις πολιτικές λιτότητας, συρρίκνωσης των δημοσίων δαπανών και “χρυσών κανόνων” για τη συνταγματοποίηση της δημοσιονομικής 'ισορροπίας', αδυνατεί να σταματήσει την άνοδο της ανεργίας. Σήμερα στην Ευρώπη ζουν 22.7 εκατομμύρια άνεργοι, από τους οποίους τα 5.1 εκατομμύρια είναι νέοι κάτω των 25 ετών.

Φραστική επίθεση δέχτηκε ο Πάγκαλος στην Ομόνοια.Το νεαρό ζευγάρι που τον έβρισε συνελήφθη για ...οπλοχρησία !


Επίθεση δέχτηκε το πρωί ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Πάγκαλος βρισκόταν στην Ομόνοια όταν ένα ζευγάρι ηλικίας 24 και 26 ετών, που επέβαιναν σε μηχανή τον έβρισε.
Οι άνδρες της Ασφάλειας του ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία έφτασε αμέσως στο σημείο. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε να μεταφέρουν σε σάκο ένα μαχαίρι και spray πιπεριού.

Συλλυπητήριο της ΚΕ του ΚΚΕ προς το ΚΚ Πακιστάν


Κομμουνιστικό Κόμμα Πακιστάν
Κεντρική Επιτροπή



          Αγαπητοί σύντροφοι,

          Με μεγάλη θλίψη μάθαμε το νέο του θανάτου του ΓΓ του ΚΚ Πακιστάν Chacha Maula Bux Khaskheli. Παρακαλούμε μεταβιβάστε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στα μέλη και τους φίλους του ΚΚΠ καθώς και στην οικογένειά του.
Ο σύντροφος Khaskheli έδωσε όλη του τη ζωή στους αγώνες του εργατικού συνδικαλιστικού και κομμουνιστικού κινήματος. Φυλακίστηκε από τα αστικά καθεστώτα, είτε «δημοκρατικά» είτε ανοικτά δικτατορικά, και πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του στην παρανομία.
          Το ΚΚΕ στέκεται σταθερά αλληλέγγυο στον αγώνα που διεξάγει το ΚΚ Πακιστάν, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζοντας με καθημερινές επιθέσεις και απειλές.

ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ


  • Στις 10 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.
  • Στις 10 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.
Το μεσοπρόθεσμο μνημονιακό πρόγραμμα ρημάζει τα πάντα. Η ύφεση έχει πάρει ιστορικά πρωτοφανείς εφιαλτικές διαστάσεις. Η ανεργία έσπασε στη χώρα μας όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ και καλπάζει σε δυσθεώρητα ύψη! Οι μαζικές απολύσεις εργαζομένων έχουν γενικευτεί. Χιλιάδες νέοι και νέες με πτυχία και μεταπτυχιακά διπλώματα αναζητούν εργασία ως μετανάστες στο εξωτερικό. Οι μισθοί μειώνονται δραστικά και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Οι συντάξεις με συνεχείς περικοπές μετατρέπονται σε απλά φιλοδωρήματα.

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί.


  • Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 10 Σεπτέμβρη, στις 11 το πρωί
  • Στο επόμενο διάστημα τα εκκαθαριστικά της Εφορίας, για να πληρώσουν την «έκτακτη εισφορά» μισθωτοί, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι

Την ώρα που η ανεργία τσακίζει, που φόροι και ακρίβεια πνίγουν με συνεχή αύξηση του ΦΠΑ, αυξήσεις στα καύσιμα, στους λογαριασμούς, που κόβουν μισθούς, συντάξεις, φάρμακα κ.λπ., επιβάλλουν νέα φοροληστεία.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για τις δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά για τους ανέργους.



Αν ενδιαφερόταν η ηγεσία της ΝΔ για τη στήριξη των ανέργων δεν θα καταψήφιζε μαζί με την κυβέρνηση και το κόμμα του Καρατζαφέρη τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας τους που πρότεινε το ΚΚΕ στη Βουλή.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι πρέπει να τιμωρήσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που κατάργησαν με την πολιτική τους τη σταθερή εργασία, αντικαθιστώντας την με μερική ελαστική, με τη λεγόμενη εφεδρεία,  με μισθούς εξαθλίωσης και που, αντί για μέτρα για τους ανέργους, στηρίζουν τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι φοιτητές επιμένουν στην Χιλή- Του Γιώργου Δελαστίκ



Χρειάστηκε στη Χιλή η εν ψυχρώ δολοφονία του 16χρονου διαδηλωτή Μανουέλ Γκουτιέρες με αυτόματο Ούζι από τον υπαξιωματικό της αστυνομίας Μιγκέλ Μιγιακούρα, για να υποχρεωθεί ο δισεκατομμυριούχος δεξιός πρόεδρος της χώρας Σεμπαστιάν Πινιέρα να ανακοινώσει ότι θα κάνει επιτέλους διάλογο με τους φοιτητές, οι οποίοι επί τρεις ολόκληρους μήνες βρίσκονται στους δρόμους απαιτώντας δωρεάν παιδεία στην τριτοβάθμια, πανεπιστημιακή εκπαίδευση.
Είκοσι ολόκληρα χρόνια μετά την πτώση του απεχθούς, αιμοσταγούς δικτάτορα Αουγούστο Πινοτσέτ, η Χιλή κυβερνήθηκε από διάφορες κεντροαριστερές κυβερνήσεις, ως τον Ιανουάριο του 2010 που η Δεξιά κέρδισε για πρώτη φορά τις προεδρικές εκλογές μετά την κατάρρευση της χούντας.

ΜΑΖΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΛΜΟ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ISKRA.GR
ΚΥΜΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ!
ΣΤΙΣ154 ΟΙ ΚΑΤΕΙΛΛΗΜΕΝΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, από τους φοιτητές  που διατρανώνουν την αντίθεσή τους στο νέο νόμο πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, το οποίο ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή. Ανάλογη κινητοποίηση πραγματοποιείται και στη Θεσσαλονίκη. Περίπου πέντε χιλιάδες φοιτητές από τις σχολές τις Αθήνας, με παλμό και ιδιαίτερη δυναμικότητα φώναξαν  το δικό τους ''ΟΧΙ'' απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για τη διάλυση και σταδιακή ιδιωτικοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 
Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών και πανεπιστημιακών ενάντια στις αλλαγές στη δομή των ΑΕΙ και ΤΕΙ με νέα ιδρύματα να μπαίνουν στο χορό των καταλήψεων.

3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ: Ξανά όλοι στις πλατείες-ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΕΠΟΧΗ" "


Δεν πέρασε ένας μήνας από τη συντονισμένη επέμβαση των ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος με την εντολή του δημάρχου Αθηναίων Γ. Καμίνη και τη διάλυση των όποιων εγκαταστάσεων που υπήρχαν εκεί. Είχαν άλλωστε ενταθεί οι φωνές καναλαρχών και δημοσιογράφων, δημοσιολόγων και πολιτικών που προετοίμαζαν το έδαφος για την επέμβαση των ΜΑΤ για την “υποτιθέμενη” προσβολή του τουριστικού προϊόντος από την παρουσία των “διαμαρτυρομένων” στην κυβερνητική πολιτική.
Όλο αυτό το διάστημα όμως δεν σταμάτησαν οι διεργασίες για την επανεμφάνιση του κινήματος των πλατειών με  ορόσημα την 3η Σεπτεμβρίου.

Συνέντευξη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην τηλεόραση της ΝΕΤ (Κ. Αρβανίτης - Μ. Κατσίμη)


δείτε το βίντεο



  • Τι είπε το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής;  Ότι ακόμα κι αν εφαρμοστεί το Μεσοπρόθεσμο, ότι ακόμα κι αν ληφθούν νέα διορθωτικά μέτρα για να βγουν οι αριθμοί, η ύφεση διαρκώς θα είναι αρνητική, θα υπάρχει αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη.
  • Δεν αντιμετωπίζονται οι κρίσεις χρέους με λιτότητα. Η λιτότητα οδηγεί στον περιορισμό των εσόδων, δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι και αν συνεχίσεις σ΄ αυτή τη λογική δεν έχει πάτο αυτό το βαρέλι.
  • Αυτή λοιπόν η κόλαση δεν επαναδιαπραγματεύεται. Ή θα ανατραπεί ή θα συνομολογήσουμε ότι είναι η απολύτως λάθος συνταγή και η συνταγή αυτή είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, μεγαλύτερο κι από την κρίση του χρέους και θα αλλάξουμε στρατηγική ή θα συνεχίζουμε σε μία πορεία η οποία δεν θα έχει τέλος. Κι αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε.
  • Πρέπει να πάμε σε εκλογές. Αυτό προτάσσει η δημοκρατία.
  • Το δημοψήφισμα είναι μια προσπάθεια υπεκφυγής του κ. Παπανδρέου

Αποκάλυψη για τον ΓΑΠ-Wikileaks: Ο Παπανδρέου θέλει να αποφύγει το χαρακτηρισμό «Αμερικανάκι»



Ο Παπανδρέου προσέχει τη ρητορική του στο εσωτερικό της χώρας για να μην τον πουν «αμερικανάκι» οι επικριτές του, αναφέρει απόρρητο τηλεγράφημα της Wikileaks, με ημερομηνία 30.10.2009.
Συντάκτης του δημοσιεύματος είναι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα,Ντάνιελ Σπέκχαρντ και απευθύνεται στον αμερικανό ναύαρχο Gary Roughead, στον οποίο παρέχει συμβουλές ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Ο Σπέκχαρντ καλωσορίζει τον αμερικανό ναύαρχο στην Ελλάδα. «Είστε ο πρώτος υψηλόβαθμος στρατιωτικός που επισκέπτεται την Ελλάδα από τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου», αναφέρει το τηλεγράφημα.
Ο «μήνας του μέλιτος» τελειώνει
Στη συνέχεια ο Σπέκχαρντ αναφέρεται στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της Ελλάδας.