Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΚΚΕ: Σχόλιο για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού.

 Σε σχόλιο για την επιστολή του Χριστόδουλου Ξηρού το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:


«Οι προβοκάτορες της 17Ν και οι ενέργειές τους όχι μόνο δεν έχουν καμιά σχέση με την πάλη του λαού, αλλά αξιοποιούνται για τη συκοφαντία της.

O Νίκος Μπογιόπουλος βάζει τα πράγματα στη θέση τους ακόμη μια φορά με το τελευταίο του άρθρο στο enikos.gr ! : "Σφαίρες και «βλήματα»"

 "Σφαίρες και «βλήματα»". Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 


Αυτοί που έστειλαν σφαίρες στην Τράπεζα της Ελλάδας με αποδέκτη τον Γ.Προβόπουλο είναι οι καλύτεροι συμπαίκτες της πολιτικής που «εκτελεί» τον ελληνικό λαό. Είναι οι καλύτεροι βαστάζοι της «νομιμότητας» μιας πολιτικής που από τη μια μεριά «προσφέρει» φόρους, χαράτσια και ανεργία στα 9/10 της κοινωνίας και από την άλλη προσφέρει θαλασσοδάνεια, χαριστικές ρυθμίσεις και πακτωλό ενισχύσεων σε μια χούφτα τραπεζιτών και «προεστών».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

 Η εφαρμογή του μέτρου για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων εφτά Κυριακές το χρόνο, αποτελεί ένα ακόμη βήμα για την οριστική κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας που αποτελεί διακαή και ομολογημένο πόθο των μεγάλων εμποροκαταστημάτων και των πολυεθνικών του εμπορίου.


Αυτή η πολιτική, η οποία δρομολογείται με διάφορους τρόπους από κυβέρνηση, ΕΕ και τοπική διοίκηση, τσακίζει τα δικαιώματα, τις ζωές, τον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, οδηγώντας τους τελευταίους σε αφανισμό.

Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας - Ο χαιρετισμός του Δημήτρη Κουτσούμπα.«Ο λαός να παλέψει με σύνθημα την αποδέσμευση από την ΕΕ με εργατική - λαϊκή εξουσία» !

Ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του ΚΚ Ιταλίας - Ο χαιρετισμός του Δ. Κουτσούμπα.


Την Κυριακή 19 Γενάρη ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο του κόμματος «Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα», το οποίο διεξήχθη στη Ρώμη από τις 17 έως τις 19 Γενάρη. Παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία επίσης συμμετείχε ο Ελισαίος Βαγενάς, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ.

Στο Συνέδριο πήραν μέρος σύνεδροι από όλη την Ιταλία και χαιρέτισε εκπρόσωπος από το Μέτωπο Κομμουνιστικής Νεολαίας (FGC).