Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.


Καλούμε τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό, στα μέσα συγκοινωνίας και παντού.
Δεν ισχύει τίποτα από αυτά που πρόσφατα δήλωσε ο Πρωθυπουργός μέσα από ένα εμπρηστικό ουσιαστικά κάλεσμα. Αναφέρεται ότι οι συγκοινωνίες ανήκουν σε όλους, άρα δεν μπορούν να κάνουν ότι θέλουν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Συμφωνούμε μαζί του ως προς το εξής : Οι συγκοινωνίες ανήκουν στο λαό.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν.

Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ! Το κυβερνητικό πραξικόπημα δεν θα περάσει, οι απεργοί στο μετρό θα νικήσουν

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη έδειξε το κυνικό αντιδραστικό αντεργατικό της πρόσωπο, διατάσσοντας την επίταξη των ηρωικών απεργών του μετρό. Στόχος είναι να καταστήσει όλους τους εργάτες και εργαζόμενους δούλους, με μισθούς – ψίχουλα χωρίς συλλογικές συμβάσεις, και τις δημόσιες συγκοινωνίες διαλυμένες για να ξεπουληθούν στους ιδιώτες. Κυβερνούν πια με αλλεπάλληλα ωμά πραξικοπήματα, από τις Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στους ΟΤΑ μέχρι την επίταξη στις συγκοινωνίες.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση της Αλέκας Παπαρήγα με τους απεργούς στο Μετρό.


«Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».

Πριν από λίγο αποχώρησε από το χώρο του αμαξοστασίου η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά από μια σημαντική συζήτηση με τους εργαζόμενους.
Οι απεργοί χειροκροτούσαν την ώρα που αποχωρούσε η αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ φώναξαν και πάλι το σύνθημα:

Παναττική στάση εργασίας την Παρασκευή - Συλλαλητήριο το Σάββατο από το ΠΑΜΕ


Σε παναττική στάση εργασίας(12 μ. μ. – 4 μ. μ.) προχωρούν αύριο, Παρασκευή, οι εργαζόμενοι του λεκανοπεδίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετά από απόφαση των Εργατικών Κέντρων Αθήνας, Πειραιά, Ελευσίνας και Λαυρίου.
Η στάση αποφασίστηκε ως έκφραση καταδίκης της απόφασης της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς στις συγκοινωνίες και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους.

ΠΑΜΕ : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ! ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ !
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ !
ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΙΣ 11 π.μ.
ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο, καταδίκη του κυβερνητικού αυταρχισμού, αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, το Σάββατο, 26 Γενάρη 2013 στην Ομόνοια, ώρα 11πμ.
Καλεί τα Σωματεία, τους εργαζομένους, όλα τα λαϊκά στρώματα να δώσουν μαζικό μαχητικό παρόν.

Το ΚΚΕ καλεί τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ να πρωτοστατήσουν για την επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων...Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε. για την απόφαση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε. για την απόφαση των εργαζομένων στις συγκοινωνίες



Το ΚΚΕ χαιρετίζει και στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να απαντήσουν στον αυταρχισμό της κυβέρνησης με συντονισμό και κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων σε όλες τις συγκοινωνίες.

Δήλωση Δ. Στρατούλη για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ.

Δήλωση Δ. Στρατούλη για την απόφαση της κυβέρνησης να επιστρατεύσει τους απεργούς του ΜΕΤΡΟ. 


«Η συγκυβέρνηση ντύθηκε στο «χακί» και με ένα νέο «πραξικόπημα» κατά του Συντάγματος επιστρατεύει τους απεργούς εργαζομένους του ΜΕΤΡΟ προσπαθώντας με «στρατιωτικού» τύπου μέτρα να σπάσει τον αγώνα τους. Στόχος της κυβέρνησης είναι να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας οδηγώντας σε ακόμα μεγαλύτερη «κινεζοποίηση» τους μισθούς και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ! Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Πέμπτη 24 Γενάρη 2013
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό που κήρυξε σήμερα η κυβέρνηση.
Η επιστράτευση αποτελεί την αναμενόμενη συνέχεια της αποτυχημένης ενορχηστρωμένης προσπάθειας εκφοβισμού των απεργών που εξελίσσεται εδώ και οχτώ ημέρες από την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ.
Είναι η αναμενόμενη κίνηση μιας κυβέρνησης που έχει βάλει στο στόχαστρο όλα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων, προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Είναι η φυσική συνέχεια της ολοένα και εντονότερης φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής, της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των απεργών, να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, να καταδικάσουν την επιστράτευση και το κλίμα τρομοκρατίας που θέλουν να επιβάλουν.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ!
ΚΑΤΩ Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

ΚΚΕ: Ωμός αυταρχισμός η απόφαση επίταξης των απεργών του Μετρό - Ο λαός να καταδικάσει την κυβέρνηση.


Σε ανακοίνωσή του για την επίταξη των απεργών του ΜΕΤΡΟ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την επίταξη των απεργών εργαζομένων στο Μετρό αποτελεί πράξη ωμού αυταρχισμού που στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΞΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. Παρατείνεται μέχρι τη λήξη της βάρδιας η στάση εργασίας των εργαζομένων σε Ηλεκτρικό, Τραμ, Λεωφορεία.


Παρατείνεται μέχρι τη λήξη της βάρδιας η στάση εργασίας των εργαζομένων σε ΗΣΑΠ και Τράμ όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι σε αυτά, μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

Και τα μπλε λεωφορεία θα παραμείνουν στα αμαξοστάσια, όπως αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων, στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης.

Δεν ήξερε (δε ρώταγε;) ... Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον Πρετεντέρη και τον τρομοκράτη Μιχαλολιάκο.


Στην τελευταία του εκπομπή στο «Mega» ο κ. Πρετεντέρης επανέλαβε καμιά δεκαριά φορές ότι η τρομοκρατία είναι... «αριστερής» προελεύσεως.


Οταν, δε, του επισημάνθηκε η ύπαρξη της ακροδεξιάς τρομοκρατίας, όπως η ναζιστική και φασιστική τρομοκρατία της Χρυσής Αυγής, απάντησε ότι πρόκειται για κάτι «νέο», συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος αγνοούσε καν την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής και ότι την πληροφορήθηκε μόλις τον τελευταίο χρόνο.
Πρόκειται για θαυμάσια ομολογία.
Καθότι:

Ζαπατίστας : «Το χάος θα έρθει από τους κάτω».


Επιμέλεια: Κορίνα Βασιλοπούλου


ΜΕΞΙΚΟ : Έπειτα από δίχρονη απουσία ο υποδιοικητής Μάρκος των Ζαπατίστας απηύθηνε ένα ανακοινωθέν για το 2013 που, αν και γράφτηκε στη μεξικανική ζούγκλα, νομίζεις ότι έρχεται από δίπλα μας

«Το χάος θα έρθει από κάτω» προειδοποιεί ο ηγέτης των Ζαπατίστας, υποδιοικητής Μάρκος, στο πρώτο ανακοινωθέν της χρονιάς. Ο «σουμπκομαντάντε», ύστερα από μια σχετικά διακριτική παρουσία τα δύο τελευταία χρόνια, αύξησε τις δημόσιες παρεμβάσεις του στα τέλη του 2012, οπότε και ανακοίνωσε μια σειρά πολιτικών, ειρηνικών πρωτοβουλιών στα εδάφη του Τσιάπας και όχι μόνο.

Προπαγάνδα της δεξιάς χωρίς όρια ! Η "El Pais" δημοσίευσε και στη συνέχεια απέσυρε ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες που ήταν δήθεν διασωληνωμένος !


Η ισπανική εφημερίδα Eλ Παΐς δημοσίευσε σήμερα στην πρώτη της σελίδα τη φωτογραφία ενός διασωληνωμένου άνδρα στο κρεβάτι νοσοκομείου υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αποκλειστική φωτογραφία του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, η οποία όμως αποδείχθηκε ψεύτικη σύμφωνα με τη διεύθυνση της εφημερίδας που μπλόκαρε αμέσως την κυκλοφορία της και απέσυρε τη φωτογραφία από την ιστοσελίδα της.



Η φωτογραφία παρέμεινε περίπου 30 λεπτά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Η Ελ Παΐς αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, ο οποίος νοσηλεύεται πάνω από ενάμισυ μήνα στην Κούβα ύστερα από υποτροπή του καρκίνου.

Γράφει ο Χρήστος Κάτσικας: H Σοσιαλιστική κοινωνία είναι μια ταξική κοινωνία ή έχουν εξαφανισθεί οι ανταγωνιστικές αντιθέσεις;


Δημοσίευση κειμένου του Χρήστου Κάτσικα

H Σοσιαλιστική κοινωνία είναι μια ταξική κοινωνία
ή έχουν εξαφανισθεί οι ανταγωνιστικές αντιθέσεις;


Tο ερώτημα αυτό περικλείει ουσιαστικά και όλο το πρόβλημα που μελετάμε. Γι' αυτό, σ' όλη μας την ανάλυση θα επανέλθουμε με διάφορους τρόπους σ' αυτό το ερώτημα και θ' αναφερθούμε στις βασικές του πλευρές.
H απάντηση στο ερώτημα αυτό λύνει το θεωρητικό πρόβλημα κατ' αρχήν. Aν θεωρήσουμε πως η σοσιαλιστική κοινωνία είναι μια ταξική - ανταγωνιστική κοινωνία, είναι μια κοινωνία δηλαδή στην οποία αντιπαλεύουν εχθρικές τάξεις, η εργατική τάξη και η αστική τάξη, τότε το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα ­από μια τέτοια θεωρητική τοποθέτηση­ είναι πως η μεταβατική αυτή κοινωνία, τελικά, μπορεί να οδηγηθεί σε δυο διαμετρικά αντίθετους δρόμους.

Βενεζουέλα: Καταγγελίες της κυβέρνησης για ύποπτα σχέδια εν μέσω διαδηλώσεων για την επέτειο της 23ης Γενάρη.


Χιλιάδες λαού διαδήλωσαν σήμερα στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, σε κινητοποίηση με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 23ης Γενάρη του 1958, όταν και τερματίστηκε η δικτατορία του Μάρκος Πέρες Χιμένες. Πολλοί υποστηρικτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, ντυμένοι με κόκκινα πουκάμισα διαδήλωσαν στους δρόμους της συνοικίας «23η Γενάρη», μια συνοικία με εργατικές κατοικίες, στην οποία μίλησαν και πολλά στελέχη της κυβέρνησης.