Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Απεργία στις μεταφορές και λαϊκές διαμαρτυρίες.


Από τη διαδήλωση των Πορτογάλων κομμουνιστών την Τετάρτη το βράδυ


Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποίησαν χτες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Πορτογαλία διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες αλλαγές στις υπηρεσίες τους, ενάντια στα σχέδια ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων, τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων, αλλά και ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση με πρόφαση τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος. Πρόκειται για την τρίτη απεργία των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, στα λεωφορεία, το μετρό, και στα φέρι μπόουτ της χώρας από τον περασμένο Νοέμβρη.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη στη Λισαβόνα το Πορτογαλικό Κομμουνιστικό Κόμμα ενάντια στις αυξήσεις των τιμών στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς που κυμαίνονται από 5 έως 106%!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τη νέα λαίλαπα κατά μισθών & εργασιακών που φέρνουν κυβέρνηση – τρόικα – ΣΕΒ


Η επιστολή ΓΣΕΕ - εργοδοτών, που οι διαφορές μεταξύ τους είναι απατηλές, κλείνει το παράθυρο και ανοίγει την πόρτα στον κύριο στόχο κυβέρνησης - τρόικας - βιομηχάνων που είναι η ολοκληρωτική σφαγή μισθών και συλλογικών συμβάσεων. Το δίλημμα σήμερα για κάθε εργαζόμενο είναι: Υποταγή στην εξαθλίωση ή συμμετοχή στην ταξική πάλη και αντεπίθεση. Αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων τώρα στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τις προτάσεις του ΥΠΕΠΘ σχετικά με τις αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

Οι προτάσεις που κατέθεσε η αρμόδια επιτροπή που όρισε το Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές στο λύκειο και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που συνοδεύτηκαν από διθυραμβικά σχόλια της κ. Διαμαντοπούλου και του Γ.Γ του ΥΠΕΠΘ κ. Κουλαίδη, επιβεβαιώνει την αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική αντίληψη των νεοφιλελεύθερων για το εκπαιδευτικό σύστημα.

KKE-Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για την ομιλία του Υπ. Οικονομικών στη Βουλή & τις συμφωνίες που προωθεί η κυβέρνηση για το PSI & τη δανειακή σύμβαση



Όσο μεγαλώνει ο βασανισμός του λαού, τόσο μεγαλώνει και ο εμπαιγμός. Η κυβέρνηση λέει ότι τα μνημόνια είναι η μόνη λύση για την κρίση, ενώ άλλα κόμματα του συστήματος και του «ευρωμονόδρομου», όπως η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, λένε ότι τα μνημόνια προκαλούν την ύφεση και χρειάζεται άλλη διαχείριση με αναπτυξιακά μέτρα.
Λένε χοντροειδέστατα ψέματα γιατί η κρίση προκλήθηκε από την καπιταλιστική ανάπτυξη, από την υψηλή κερδοφορία που συσσώρευσε τεράστια κέρδη που δεν μπορούν να βρουν διέξοδο και απαιτείται η καταστροφή τους.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΠΑΡΩΔΙΑ!Ολόκληρη η ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ


ΑΠΟ ISKRA.GR
Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!
Απαράδεκτη επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και σε δυνάμεις οι οποίες, όπως είπε, είναι στο εσωτερικό της κυβερνητικής συνεργασίας και «προσπαθούν τεχνηέντως να κρυφτούν πίσω από κόμματα και πρόσωπα», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Αίγυπτος: Νέες συγκρούσεις διαδηλωτών με δυνάμεις ασφαλείας – Τουλάχιστον δύο νεκροί .


  Νέο κύμα βίας στην Αίγυπτο


Από ασφυξία εξαιτίας των δακρυγόνων έχασαν σήμερα τη ζωή τους δύο διαδηλωτές στο Κάιρο, ανέφεραν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο, καθώς ένα νέο κύμα βίας έχει ξεσπάσει στην Αίγυπτο έπειτα από την τραγωδία στον ποδοσφαιρικό αγώνα στο Πορτ Σάιντ. 

Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους μετά τη συγκέντρωση διαδηλωτών κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών,όπου οι δυνάμεις ασφαλείας έριξαν δακρυγόνα και οι διαδηλωτές απάντησαν ρίχνοντας πέτρες. 

ΠΑΜΕ-ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΣΕΕ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ



Το ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και τα συνδικάτα που είναι στη δύναμη του, αλλά και πολλές άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα επίπεδα του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ- Ομοσπονδίες- Εργατικά κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία), έβαλαν εδώ και ημέρες το ζήτημα της γενικής πανελλαδικής προειδοποιητικής απεργίας το πρώτο 10ημερο του Φλεβάρη και έπαιρναν και παίρνουν αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η απεργία ήταν και είναι επιτακτική ανάγκη ώστε οι εργαζόμενοι της χώρας μας να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών, της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου και της τρόικας που επιχειρούν να μειώσουν δραστικά μισθούς και μεροκάματα και να καταργήσουν μια από τις πιο σημαντικές κατακτήσεις της εργατικής τάξης τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Σχόλιο του KKE για την απόφαση του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης



Με αφορμή την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης για το Δίστομο, ο λαός πρέπει να αξιολογήσει πόσο σοβαρές είναι οι θέσεις των διάφορων ευρωλάγνων, θεσμολάγνων και ευρωαριστερών που συνεχώς μιλούν για αξιοποίηση του διεθνούς δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Το ρεύμα της ...αντίστασης, δε θα κοπεί στην Πετρούπολη!




Νίκος Μποσινάκος,
Πετρούπολη


Tην Τρίτη 17 Γενάρη, συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, το αίτημα της Δημοτικής Αρχής και των πρώτων 173 κατοίκων της Πετρούπολης, με τη στήριξη της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν επιθυμούσαν ή δε μπορούσαν να πληρώσουν το χαράτσι που συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Η απόφαση που εκδόθηκε στις 18 Γενάρη, δικαιώνει σε πρώτη φάση τους κατοίκους. Εκδόθηκε προσωρινή διαταγή, η οποία απαγορεύει τη διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ στις κατοικίες των εναγόντων, προσωρινά και μέχρι τη συζήτηση της υπόθεσης, έως 30/04/2012.

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνο εξωτ. πολιτικής και άμυνας, σχετικά με την πρόσφατη πολύνεκρη τραγωδία στην Αίγυπτο.


Ο ΣΥΝ για την πολύνεκρη τραγωδία στην Αίγυπτο

Οι κοινωνικές  ολοένα διευρυμένες  πολιτικές της κοινωνικής ανισότητας,  η ακραία φτώχεια και ο αυταρχισμός αυξάνονται κάθε μέρα στη Αίγυπτο, αλλά και σε πολλές χώρες της Μεσογείου.
 Η στρατιωτική χούντα της χώρας δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει «σάρκα και οστά» στην αιγυπτιακή εξέγερση και το βροντερό περιεχόμενό της  « Αξιοπρέπεια ,Ψωμί και Ελευθερία» είναι μια κοινή ιστορική επιταγή στον 21ο αιώνα των λαών της περιοχής μας .

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προκαλεί τον λαό: «Η μόνιμη εργασία είναι… μονότονη»!


«Η μόνιμη εργασία είναι μονότονη», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, καλώντας τους νέους να «συνηθίσουν στην ιδέα ότι δεν θα μπορούν να έχουν μια μόνιμη δουλειά για όλη τους την ζωή».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ομίλου Canale 5, ο Μάριο Μόντι πρόσθεσε ότι «θα πρέπει όμως να υπάρχουν λογικές προϋποθέσεις: λίγο μικρότερη προστασία για όσους σήμερα είναι απόλυτα εξασφαλισμένοι και κάπως μεγαλύτερες εγγυήσεις για όσους είναι σχεδόν είλωτες στην αγορά εργασίας, ή δεν καταφέρνουν καν να έχουν κάποια πρόσβαση».

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ :Καταγγέλλει την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα κατά του Ιράν.


Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Μπάμπη Αγγουράκη, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τη νέα ιμπεριαλιστική επέμβαση της ΕΕ στο Ιράν και την κλιμάκωση της επιθετικότητάς της στην ευρύτερη περιοχή κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Αγγουράκης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, στη συζήτηση σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στο θρασύ και προκλητικό κοινό ψήφισμα των πολιτικών εκπροσώπων των μονοπωλίων ΕΛΚ - Σοσιαλδημοκρατών - Φιλελευθέρων και των συνοδοιπόρων τους Οικολόγων - Πράσινων, που αποτελεί προπομπό για νέους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς και σηματοδοτεί νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε τα εξής:

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο νόμου για τα ναρκωτικά.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, παρότι είναι άτολμο και διατηρεί την κατασταλτική λογική, ανοίγει μια πόρτα για να βγούμε επιτέλους από το μεσαίωνα και το σκοταδισμό. Η θεραπευτική του οπτική (ένταξη σε προγράμματα απεξάρτησης και όχι φυλακή) και ο εξορθολογισμός των ποινών περιορίζουν, ως ένα βαθμό, την αυθαιρεσία της δικαστικής εξουσίας και τον εγκλεισμό σε μπουντρούμια ως μονόδρομο.
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει, όμως, κενά, προβλήματα και αντιφάσεις.

Γιωργάκης Παπανδρέου σε νέο παραλήρημα: Να μείνει άλλα δύο χρόνια ο Λ. Παπαδήμος !


Λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα πήρε και πάλι το λόγο ο Γ. Παπανδρέου και από το βήμα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις επικρίσεις που διατύπωσαν βουλευτές στη διάρκεια της συνεδρίασης.


Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει και πάλι πριν την ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης, ενώ σε ότι αφορά τα αιτήματα για επίσπευση των διαδικασιών διαδοχής είπε ότι δεν διαφωνεί, αλλά υπάρχει ήδη μία απόφαση.

Παρουσία μόλις 40 βουλευτών του κόμματός του, καθώς οι υπόλοιποι είχαν αποχωρήσει, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε παράταση της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου κατά δύο χρόνια!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Ύμνος στην ελεύθερη και όμορφη ζωή.Μαζικό και μαχητικό νεολαιίστικο συλλαλητήριο, χτες, ενάντια στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών.


ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ούτε νομιμοποίηση των ναρκωτικών, ούτε καταστολή
Ελεύθερη και όμορφη ζωή, σε μια κοινωνία που θα αγαπάει τον άνθρωπο και θα σέβεται την αξία της ζωής του, είναι η ανάγκη που κατέβασε τους νεολαίους στο χτεσινό συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τη χρήση, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών.


Ούτε νομιμοποίηση, ούτε καταστολή. Ελεύθερη και όμορφη ζωή, σε μια κοινωνία που θα αγαπάει τον άνθρωπο και θα σέβεται την αξία της ζωής του, είναι η ανάγκη που κατέβασε εκατοντάδες ΚΝίτες και φίλους της Οργάνωσης στο χτεσινό, πρώτο συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο της τρικομματικής κυβέρνησης που νομιμοποιεί τη χρήση, διακίνηση και προμήθεια ναρκωτικών. Φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, όλοι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει άλλη μια μορφή καταστροφής παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση.

H τοποθέτηση του ΜΑΑ στο κάλεσμα του ΕΛ.Α.ΔΑ.


Η τοποθέτηση του συντονιστή του ΜΑΑ Τάσου Σταυρόπουλου εκ μέρους του συντονιστικού στο κάλεσμα του "ΕΛ.Α.ΔΑ"

Σας ευχαριστούμε πολύ για την πρόσκληση. Είναι τιμή για μας.
Για μας, στο Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, μια πρωτοβουλία, για να υπάρξει μια συνάντηση ριζοσπαστικών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων για την ανασυγκρότηση του τόπου, ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος δεν είναι μόνο δύο κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες. Δεν είναι μόνο σεβάσμιοι βετεράνοι της αριστεράς, πάντα παρόντες, από την αντίσταση στη γερμανική κατοχή, μέχρι τη σημερινή εποχή της επικυριαρχίας της τρόικα.