Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας αφού εγκατέλειψε τον κομμουνισμό, εγκαταλείπει και το σφυροδρέπανο !


Εδώ και χρόνια το Κ.Κ Γαλλίας έχει στην πράξη εγκαταλείψει κάθε αναφορά στον κομμουνισμό. 

 Όπως και στο ΠΑΣΟΚ ο σοσιαλισμός αποτελεί κυρίως  μια αναφορά στις ιστορικές καταβολές του κόμματος χωρίς να βαραίνει στην ασκούμενη πολιτική.
«Δεν ανταποκρίνεται στη σύγχρονη εποχή» λέει ο Γενικός Γραμματέας του εγκαταλείποντας ως σύμβολό του το σφυροδρέπανο το έμβλημα της εργατικής και αγροτικής τάξης και επιλέγοντας ένα πεντάκτινο αστέρι (παραλλαγή του σήματος του  ΣΥΡΙΖΑ;) που αντιπροσωπεύει την ευρωπαϊκή αριστερά.

Αντικομμουνισμός μέχρι και ...στο σκάκι !

Ωμός χυδαίος αντικομμουνισμός από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της ΕΣΟ


Σε ρεσιτάλ ωμού αντικομμουνισμού επιδόθηκαν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας πριν και κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασής του στις 9 Φλεβάρη 2013.
Συγκεκριμένα, στην εμπεριστατωμένη κριτική για το ότι μετατρέπουν την ΕΣΟ σε επιχείρηση, ο Χρήστος Γκορίτσας (ο οποίος να σημειωθεί στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής) απάντησε με γραπτό κείμενο - υβρεολόγιο που στάλθηκε προς τα μέλη του ΔΣ όπου κατά λέξη αναφέρεται:

Απεργία διαρκείας και πολιτική ανυπακοή από σήμερα στην Κολομβία.


Σε μαζικές απεργίες και πολιτική ανυπακοή καλούν από σήμερα συνδικαλιστικές ενώσεις στα Κεντρο-ανατολικά της χώρας



Μαζικές απεργίες και πολιτική ανυπακοή από τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη στην Κεντροανατολική Κολομβία, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν κοινωνικά κινήματα και συνδικαλιστικές ενώσεις, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την παράδοση των φυσικών πόρων σε πολυεθνικές.

Οι χρυσαυγίτες αποκαλύπτονται ξανά: Και ναζιστές εγκληματίες... και ψεύτες και υποκριτές ! Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του 902.gr.


του Μιλτιάδη Κόκκινου

Έτσι είναι… Όταν η ιδεολογία είναι βάρβαρη, εγκληματική, εχθρική για τον λαό, ενίοτε την «κρύβεις» για να εμφανιστείς με «φιλολαϊκό» προφίλ.
Βέβαια στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, καθημερινά αποκαλύπτεται ολοένα και περισσότερο ο ρόλος της. Τα δουλεμπορικά γραφεία, που στήνουν για να βρίσκουν πάμφθηνους εργάτες τα αφεντικά, οι επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τα κίνητρα και οι φοροαπαλλαγές που ζητούν για εφοπλιστές, φαρμακοβιομήχανους, μεγαλοξενοδόχους, οι πλάτες που έκαναν στους εφοπλιστές και στην κυβέρνηση στην τελευταία απεργία των ναυτεργατών και στην επιστράτευσή τους και πολλά ακόμη παραδείγματα, αποδεικνύουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι το βρώμικο χέρι του συστήματος και των αφεντικών, σε βάρος των εργαζομένων, Ελλήνων και ξένων. Καθημερινά αποκαλύπτεται, όπως πρόσφατα και με τα γεγονότα στο νοσοκομείο της Τρίπολης.
Τελευταίο παράδειγμα η συνάντηση στη Βουλή της Χρυσής Αυγής με Γερμανούς ναζιστές του δικτύου FNS, δηλαδή με τα «εγγόνια» του Χίτλερ και τους οπαδούς των στρατοπέδων συγκέντρωσης, με αυτούς που στη Γερμανία επιδίδονται καθημερινά σε επιθέσεις κατά μεταναστών και Ελλήνων ανάμεσά τους.
Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, ο ναζιστής Κασιδιάρης προσπάθησε να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Να πει ότι δήθεν δεν τους ήξεραν τους συγκεκριμένους, ότι τους παρουσιάστηκαν ως δημοσιογράφοι και μάλιστα ότι στη συνομιλία που είχαν μαζί τους, διαπίστωσε ότι είναι και φιλέλληνες και μάλιστα ότι αντιμετωπίζουν ως ισότιμους πολίτες τους Έλληνες της Γερμανίας.
Εμείς δε θα πούμε τίποτε άλλο. Θα αφήσουμε να μιλήσουν οι κολλητοί τους, Γερμανοί ναζιστές, για το πώς περιγράφουν τη σχέση τους με τη Χρυσή Αυγή, δίνοντας τα αποσπάσματα από την ιστοσελίδα τους. (http://www.freies-netz-sued.net/index.php/2013/02/06/athen-parlamentsbesuch-am-rande-des-imia-marsches/).

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη "Real News": Να γίνει η ίδια η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δύναμη εξουσίας.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στη "Real News"

«Το ΚΚΕ είχε και έχει μέτωπο στην κυβέρνηση αλλά και την τάξη που υπηρετεί. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση των παλιών, αλλά να γίνει η ίδια η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δύναμη εξουσίας. Να γίνει ο λαός ιδιοκτήτης των επιχειρήσεων και του πλούτου της χώρας που τώρα λυμαίνονται οι καπιταλιστές, αποδεσμεύοντας τη χώρα την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ. Αυτός είναι ο δρόμος για να αναπτυχθεί η χώρα, με σκοπό τη λαϊκή ευημερία» τονίζει ηΑλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «RealNews» και τη δημοσιογράφο Μαριτίνα Ζαφειριάδου.
«Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Γνωρίζουμε ότι αυτοί έχουν τη δύναμη αν οργανωθούν και χειραφετηθούν» υπογραμμίζει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Αναλυτικά η συνέντευξη της Αλέκας Παπαρήγα έχει ως εξής:

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΑΚΟΡΑΦΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.


Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η πίεση του χρόνου με αναγκάζει να γίνω επιγραμματική.Θέλω να κάνω μια εκ βαθέων πολιτική εξομολόγηση και αμέσως μετά να επιχειρήσω την αναλογία της.Έχω χάσει λίγο την μπάλα. Αυτή είναι η πολιτική μου εξομολόγηση.Η αναλογία είναι ότι εάν σε μένα συμβαίνει κάτι τέτοιο, πολύ φοβάμαι ότι για το λαό αυτό μεταφράζεται σε ένα αίσθημα πολιτικής απογοήτευσης.

Ο Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης με σημαιάκι του ΠΑ.ΣΟ.Κ ! : Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένα μονολιθικό πράγμα. Κανένα κόμμα δεν ήταν πλην ίσως του ΚΚΕ. Σχόλιο του Red Star


Ο αντικομμουνιστής συνεργάτης του Σαμαρά και γνωστός για τις ακροδεξιές του θέσεις υπερασπίστηκε το ΠΑ.ΣΟ.Κ απαντώντας σε σχόλιο αναγνώστη του antinews.gr



Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης είπε:
Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ένα μονολιθικό πράγμα. Κανένα κόμμα δεν ήταν πλην ίσως του ΚΚΕ.
Μέσα στα τεράστια ποσοστά που έπαιρνε το πάλαι ποτέ, φυσικά και υπήρχαε και πατριωτικό και εκσυγχρονιστικό και παλαιοκρεντρώοι και διάφορα άλλα.Είναι λάθος να τσουβαλιάζουμε συλλήβδην όσους το ψήφιζαν.