Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ! ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ στις 23 Φλεβάρη


  • Απειθαρχία, ανυπακοή στην αντιλαϊκή λαίλαπα
  • Ενιαίος αγώνας παντού. Οργάνωση, αλληλεγγύη
  • Η επιχείρηση αφαίμαξης του λαού με νέα χειρότερα μέτρα θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Δε δεχόμαστε να πληρώσουμε την κρίση, τα ελλείμματα και το χρέος τους. Να πληρώσει η πλουτοκρατία.
  • Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να υπηρετήσουν αυτόν τον αγώνα. Είναι στρατευμένοι στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, έχουν στενούς δεσμούς με την εργοδοσία και το κράτος.

Σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων


Για μεγάλη επιτυχία κάνουν λόγο οι διοργανωτές της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης κατά των διοδίων.
Το μεσημέρι και για μερικές ώρες τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα από  σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, με εκπροσώπους του κινήματος "Δεν πληρώνω" να ανταπαντούν σε όσους τους έχουν κατηγορήσει ότι είναι "τσαμπατζήδες".

"Είμαστε ένα πλατύ κίνημα πολιτών που διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Είναι ύβρις να χαρακτηριζόμαστε «τσαμπατζήδες» από τους μεγαλοεργολάβους, τους εκπροσώπους τους και τις τράπεζες που λυμαίνονται το εθνικό οδικό δίκτυο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ν.  Νούλας, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών σε συγκέντρωση στα τα διόδια των Μαλγάρων.

ΔΗΚΚΙ-Πότε δημιουργήθηκε το Χρέος; Ένα ακόμη μεγάλο ψέμα της ξένης κατοχής!



Όλο και περισσότερο το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση του μεταλλαγμένου ΠΑΣΟΚ και μαζί η ΝΔ και σύσσωμος ο αστερισμός των προθύμων (ΛΑΟΣ, Δημοκρατική Αριστερά, Ντόρα Μπακογιάννη κ.λ.) προπαγανδίζουν την άποψη ότι για το χρέος της χώρας ευθύνεται η διακυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ του Α. Παπανδρέου το ΄81 - ΄89 και ιδίως η πρώτη τετραετία. Το γεγονός αυτό ούτε τυχαίο είναι,ούτε οφείλεται σε κάποιο πολιτικό απωθημένο εναντίον του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου.


Απλούστατα, επειδή η περίοδος αυτή - με τα όσα θετικά και αρνητικά της – πολιτογραφήθηκε και έμεινε στη μνήμη ως περίοδος που υπήρξαν κοινωνικές παροχές και αυξήθηκαν αισθητά οι δαπάνες για την Υγεία (ΕΣΥ), την Παιδεία και το Κοινωνικό Κράτος, οι απολογητές του Νεοφιλελεύθερου Μεσαίωνα και της ξένης κατοχής επιθυμούν να την λασπώσουν και να την δαιμονοποιήσουν.

Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκονται στο πλευρό των εξεγερμένων λαϊκών μαζών στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική


anti_racist.gif
Το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέκονται στο πλευρό των εξεγερμένων λαϊκών μαζών στην Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τα αντιδημοκρατικά καθεστώτα και κυβερνήσεις, να οικοδομήσουν έναν άλλο κόσμο, μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση του λαού. Πιστεύουμε στη δυνατότητά τους να ανατρέψουν ακόμη και τις «διάδοχες λύσεις» του συστήματος μέσα από την ανυποχώρητη πάλη τους, να ανοίξουν βαδίζοντας τα νέα μονοπάτια της ανατροπής.
Από την Τυνησία και την Αίγυπτο στην Αλγερία, την Υεμένη, το Λίβανο, την Ιορδανία και πολλές άλλες αραβικές χώρες, οι εξεγέρσεις των μαζών γράφουν ιστορία! Στην Τυνησία ανατράπηκε ο Μπεν Αλί τερματίζοντας 23 χρόνια δικτατορίας.

Ανοίγουν και σήμερα τα διόδια-Στις κινητοποιήσεις και ο Αλ. Τσίπρας




Σε πανελλαδικό άνοιγμα των διοδίων προχωρά σήμερα το κίνημα πολιτών ενάντια στην ακρίβεια, το γνωστό «Δεν πληρώνω». 

Μάλιστα, στις κινητοποιήσεις των πολιτών μετέχει και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα βρίσκεται στις 3 το μεσημέρι στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου. 

ΠΗΓΗ:WWW.NEWSBEAST.GR

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ -Η ζύμη των τριαντάρηδων



Υπάρχει μια γενιά, οι σημερινοί 30άρηδες, που τείνει να χαθεί κυριολεκτικά, έχοντας συνθλιβεί όχι μόνον απ' τις ραγδαίες εξελίξεις, αλλά κι από την ταχύτητά τους. Είναι η γενιά που δεν προλαβαίνει να σκεφτεί, αδυνατεί να σχεδιάσει και, προπάντων, δεν πρόλαβε να αφομοιώσει την εμπειρία τεράστιων προαναγγελθέντων γεγονότων με εξέχουσα βαρύτητα, όπως ο πόλεμος κι εν τέλει η εξάρθρωση της Γιουγκοσλαβίας.
Είναι η γενιά που έμεινε απλησίαστη από τις πολιτικές πρωτοβουλίες, για λόγους που δεν χωράνε στην παρούσα στήλη, ποτισμένη με ψευδαισθήσεις και παροράματα, πολύ καλά εκπαιδευμένη, αλλά εξειδικευμένα μονοδιάστατα.
Τώρα γεμίζει τα πεζοδρόμια με τη στάμπα του άνεργου συμβασιούχου. Αδυνατεί να ακουμπήσει σε γεννήτορες με σφαγμένα δικαιώματα και συκοφαντημένους ως βολεμένους ή λαμόγια. Η γενιά των 30+ είναι αμήχανα απογοητευμένη. Εμεινε ξαφνικά σταματημένη στην επιβίωση, ενώ είχε την ψευδαίσθηση του κατακτητή της ζωής.

Σοφία Σακοράφα: Μεγάλη απήχηση της πρωτοβουλίας για τον έλεγχο του χρέους



Χρήστου Δημήτρης- ΑΥΓΗ

    Στη δημιουργία κινήματος για τον έλεγχο του χρέους με τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) κι έπειτα την «άρνηση του απεχθούς χρέους» πρωτοστατεί η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα. Όπως διευκρινίζει, η δημιουργία της Επιτροπής διατυπώνεται ως αίτημα. Αίτημα που σέβεται τους θεσμούς, που προστατεύει τη διαφάνεια, που ενημερώνει αυτόν που σήμερα καλείται να πληρώσει το μάρμαρο, τον ελληνικό λαό δηλαδή, από πού προήλθε αυτό το χρέος, που δυναμώνει τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας έναντι των πιστωτών της. Όπως όλα τα αιτήματα, οφείλει να αποκτήσει κοινωνική ισχύ, κοινωνική δυναμική.
    Σε πρώτη φάση λοιπόν προσυπογράφεται μια διακήρυξη από προσωπικότητες και δυνάμεις της ίδιας της κοινωνίας, από τον χώρο της πολιτικής, του πολιτισμού, της εργασίας, από την πανεπιστημιακή κοινότητα, από την τοπική αυτοδιοίκηση, από πιο εξειδικευμένους χώρους, όπως συνταγματολόγοι και οικονομολόγοι.

    Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την τρομοκρατική επίθεση στη Σφεντόνα

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

    Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011
    Η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει σε όλο το δημοκρατικό λαό, τους εργαζόμενους και τη νεολαία την τρομοκρατική-δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ξημερώματα Σαββάτου 5 Φεβρουαρίου, το Στέκι Νεολαίας «Σφεντόνα» της φοιτητικής παράταξης Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ.
    Η τυφλή αυτή βομβιστική επίθεση που θα μπορούσε να προξενήσει ανθρώπινα θύματα, πέρα από τις σοβαρές υλικές ζημιές που δημιούργησε, υποδεικνύει τους φυσικούς αυτουργούς που προέρχονται από σκοτεινούς ακροδεξιούς, αντιδραστικούς κύκλους.

    Την πάτησαν τα Αμερικανάκια με τις λαϊκές εξεγέρσεις σε Τυνησία και Αίγυπτο.«Γκρίνια» Ομπάμα γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν προέβλεψαν τα γεγονότα στην Αφρική.



    Σκληρή κριτική στις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ για το ότι δεν κατάφεραν να προβλέψουν την κρίση στην Αφρική, φαίνεται πως άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους

    Ο ναύαρχος Μάικ Μάλεν, αρχηγός των Ένοπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι εξεπλάγησαν από το πόσο γρήγορα τα επεισόδια μεταφέρθηκαν από την Τυνησία στην Αίγυπτο.

    «Μας έπιασε εξαπίνης, όχι μόνο εμάς, αλλά και πολλούς άλλους» είπε ο Μ.Μάλεν.

    Παρά το γεγονός ότι η CIA δηλώνει πως είχε προειδοποιήσει τον Μπαράκ Ομπάμα από το 2010 για μια πιθανή κρίση στην Αίγυπτο, η Στέφανι Ο'Σάλιβαν, ανώτερη αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι η Υπηρεσία δεν είχε προβλέψει λεπτομέρειες για την κρίση.


    Η Στέφανι Ο' Σάλιβαν δήλωσε ότι η CIA είχε προβλέψει την άνοδο της αντιπολίτευσης στην Αίγυπτο, σε σημείο που θα μπορούσε να απειλήσει τον Χόσνι Μουμπάρακ. 

    «Προειδοποιήσαμε για αστάθεια» είπε. Παραδέχθηκε, πάντως, ότι η CIA δεν γνώριζε ποια θα ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει η κρίση και το ποια μορφή θα λάμβανε.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται πως άσκησε έντονη κριτική και για το ότι οι μυστικές υπηρεσίες έκριναν λανθασμένα το πόσο γρήγορα οι ταραχές στην Τυνησία οδήγησαν στην πτώση του καθεστώτος.

    75χρονος πάσχων από Αλτσχάιμερ συνελήφθη για επαιτεία στο Χαϊδάρι και αφού δε διέθετε τα χρήματα για να εξαγοράσει την ποινή του, στάλθηκε να την εκτίσει στις φυλακές... Κομοτηνής !

    Α Π Α Ν Θ Ρ Ω Π Ι Α  ΚΑΙ    Ν Τ Ρ Ο Π Η


    Απίστευτο κι όμως συνέβη: 75χρονος πάσχων από Αλτσχάιμερ συνελήφθη για επαιτεία κάπου στο Χαϊδάρι. Ακολουθήθηκε η διαδικασία του αυτόφωρου και το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση δέκα ημερών - που αυτόματα μειώθηκαν στις πέντε καθώς ήταν μεγαλύτερος από 65 χρονών - και αφού δε διέθετε τα χρήματα για να εξαγοράσει την ποινή του, στάλθηκε να την εκτίσει στις φυλακές... Κομοτηνής. Οταν όμως έφτασε τελικώς εκεί η κλούβα που τον μετέφερε, έπειτα από πολυήμερη περιφορά σε διάφορες πόλεις προκειμένου να παραλάβει κι άλλους καταδικασθέντες, είχαν ήδη περάσει οι πέντε μέρες! Ο διευθυντής των φυλακών Κομοτηνής αφού τον ενημέρωσε σχετικά, του πλήρωσε το εισιτήριο του ΚΤΕΛ και τον έστειλε πίσω στην Αθήνα... Εκτοτε η τύχη του αγνοείται...