Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Σώμα του ΝΑΡ για το επαναστατικό υποκείμενο της εποχής μας



Ένας ακόμα σταθμός στην πορεία προς το 3ο Συνέδριο του ΝΑΡ αποτελεί η συζήτηση και το ειδικό πανελλαδικό Σώμα για το θέμα του σύγχρονου επαναστατικού πολιτικού υποκειμένου. Μετά το πανελλαδικό σώμα για την καπιταλιστική κρίση και την απάντηση της αριστεράς (άνοιξη 2011), ξεκινάει τις επόμενες μέρες ο διάλογος και η διαδικασία για το 2ο  πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ που προγραμματίζεται για τον Μάρτιο 2012.

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. Κλιμακώνουν τον πόλεμο στην εργατική - λαϊκή οικογένεια


Τα αστικά κόμματα διαλαλούν την αποφασιστικότητά τους, σε ενιαίο μέτωπο, να τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει όρθιο
Νέες μειώσεις μισθών, κατάργηση επί της ουσίας των συλλογικών συμβάσεων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, διάλυση των όποιων κοινωνικών δομών έχουν απομείνει, της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, παραπέρα ανατροπές συνολικά στους όρους ζωής και δουλειάς για τη λαϊκή οικογένεια, ετοιμάζει η συγκυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», σε συνέργεια με την τρόικα, για λογαριασμό της πλουτοκρατίας.
Στα επόμενα βήματα για κλιμάκωση του ταξικού πολέμου, κατέληξαν οι πολιτικοί αρχηγοί των τριών αστικών κομμάτων που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Πέμπτη υπό τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. επιβεβαίωσαν τη στρατηγική τους σύμπλευση και δρομολόγησαν την επιβολή πρόσθετων μέτρων, μέσω του νέου μνημονίου που θα συνοδεύει την επόμενη δανειακή σύμβαση, για τη σύναψη της οποίας βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα οι επικεφαλής της τρόικας. «Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν πως σε αυτή τη διαπραγμάτευση θα πάμε με ενιαίες θέσεις όλων των κομμάτων. Και τωντριών κομμάτων (...) Θα υπάρξουν κοινές θέσεις σε όλα τα μνημονιακά θέματα αυτής της κυβέρνησης», δήλωσε την επομένη της σύσκεψης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Καψής, σε συνέντευξη στον «ΑΝΤ1».

ANOIXTH ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Γ. ΜΠΑΝΙΑ -ΔΕΥΤΕΡΑ 23/1 -19:00 -Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου -«Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»



Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Περιστερίου πραγματοποιεί συγκέντρωση τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου και ώρα 19:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου (οδός Τζων Κέννεντυ) με θέμα: «Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ» με ομιλητές τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον καθηγητή – εργατολόγο, Αλέξη Μητρόπουλο, και τον πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μπανιά.

  • Πρόσβαση στο Δημοτικό Γυμναστήριο Περιστερίου:

Ο σύντροφος Ζανγκ Σουζιι αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Κίνα – το καθεστώς εντείνει την καταστολή




Από το site της CWI.  Eπιμέλεια Πάρης Μακρίδης



Τον τελευταίο καιρό η καταπίεση του κινέζικου καθεστώτος απέναντι σε αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στο καθεστώς εντείνεται. Τελευταίο παράδειγμα αυτής της αυξανόμενης καταστολής αποτελεί ο Ζανγκ Σούζιι, υποστηρικτής της CWI και αρθρογράφος στο www.chinaworker.info, site του κινέζικου τμήματος της CWI.

Η δράση του συντρόφου Ζανγκ Σουζιι, σαν υπέρμαχου των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων της κινέζικης εργατικής τάξης και οι ιδέες του σαν επαναστάτη σοσιαλιστή, τον έβαλαν στο στόχαστρο της κινέζικης δικτατορίας, η οποία φοβούμενη μια ενδεχόμενη εξάπλωση και στην Κίνα των επαναστάσεων που έλαβαν χώρα στη Μέση Ανατολή και τη Β. Αφρική, ενέτεινε τις διώξεις και την καταπίεση απέναντι σε όσους «διαταράσσουν» την «κοινωνική ειρήνη».

ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ-«Σας παρακαλώ... »



Τι ρίγη συγκίνησης απλώθηκαν στη δημόσια σκηνή - κοινοβούλιο! Τι πατριωτικό πάθος έβγαλε όλο το γέλιο το μαύρο που κρύβει ο οργισμένος άνεργος στο φυλλοκάρδι του! «Πρώτη φορά έχω ακούσει υπουργό Οικονομίας να παρακαλάει σπαρακτικά τους βουλευτές να σταθούν όλοι μαζί στο ύψος των περιστάσεων...», υπογραμμίζει με στόμφο ο τηλεπαρουσιαστής. Ο λόγος, βεβαίως, για τον κ. Βενιζέλο, ο οποίος όντως εκλιπάρησε, χωρίς να απαλλαγεί ούτε λεπτό από το αλαζονικό επιτηδευμένο ύφος του παντογνώστη που απευθύνεται σε κατώτερης νοημοσύνης κοινό από έδρας μάλιστα. Τι ζητιάνεψε στα πλαίσια μιας καλοσχεδιασμένης πολιτικής της εικόνας του ο εκπεσών καθηγητής;