Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Όργιο εκβιασμών, ψεύτικων διλημμάτων και αυταπατών μπροστά στις κάλπες! Φέρνουν χειρότερες μέρες για το λαό! Να ανοίξουμε το δρόμο της μαζικής πάλης!

kkeml_gr

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014
Τα αδιέξοδα του ντόπιου αστικού πολιτικού συστήματος, κάτω από την ασφυκτική ιμπεριαλιστική πίεση για συνέχιση και κλιμάκωση της επίθεσης στο λαό, οδήγησαν τελικά στην αποτυχία εκλογής Προέδρου και στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τα ξένα και ντόπια κέντρα του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης επιδιώκουν τώρα, μέσω των εκλογών, να ανασυντάξουν τις πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν, να προσαρμόσουν στις ανάγκες τους, ακόμα περισσότερο, τους νέους υποψήφιους συνδιαχειριστές της κυβερνητικής εξουσίας.

Η ... διεύρυνση φέρνει γκρίνια στο Ποτάμι !

 Σαν «όχημα» για την επανείσοδό τους στο αστικό πολιτικό σκηνικό που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές φαίνεται να βλέπουν το Ποτάμι μια σειρά παράγοντες της αστικής διαχείρισης, στελέχη μέχρι πρότινος άλλων κομμάτων. 


Ταυτόχρονα, και το νεότευκτο σχήμα του Στ. Θεοδωράκη αντιμετωπίζει αυτού του είδους τη «διεύρυνση» σαν αναγκαία συνθήκη, για να εξασφαλίσει τέτοια θέση μετά τις εκλογές που θα του επιτρέψει να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις εξελίξεις ακόμα και στο σχηματισμό κυβέρνησης.
Ετσι, μετά τον Σπ. Λυκούδη, με τον οποίο ανακοινώθηκε ήδη η συνεργασία, μια θέση στα ψηφοδέλτιά του φέρεται να διαπραγματεύονται άλλα πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Κατερίνα Μάρκου και η Νίκη Φούντα, ο Γρ. Ψαριανός, ο Α. Παπαδόπουλος, η Αννα Διαμαντατοπούλου και ο Γ. Φλωρίδης, ο Π. Τατσόπουλος κ.ά.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την τραγωδία στο πλοίο «Norman Αtlantic».

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε



Το ΚΚΕ με αίσθημα οδύνης, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων που επέβαιναν στο πλοίο «Norman Atlantic». Η νέα ναυτική τραγωδία πρέπει να λήξει άμεσα με την ολοκλήρωση της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης όλων των επιβατών και μελών του πληρώματος και χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο καμία άλλη ανθρώπινη ζωή.