Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Πάλι θα πληρώσουν οι φτωχότεροι !Ανατιμήσεις έως 13,7%. Στις 28 Δεκεμβρίου εγκρίνει η ΡΑΕ τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ


Την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου αναμένεται να εγκρίνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας τα νέα αυξημένα τιμολόγια της ΔΕΗ που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2011, αφού προηγουμένως ανάψει το πράσινο φως και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τα νέα τιμολόγια προβλέπουν αυξήσεις μέχρι 13,7% στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά, αλλά και ελαφρύνσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Εκκρεμεί ακόμη η ανακοίνωση των χρεώσεων ανά κιλοβατώρα για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών, οι οποίες έχουν υποβληθεί προς έγκριση στο ΥΠΕΚΑ και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης μετά την έγκρισή τους. 

Ισραήλ: Συλλήψεις εννέα διαδηλωτών σε οδόφραγμα



Συνολικά εννέα άνθρωποι, ανάμεσά τους και Γάλλοι, συνελήφθησαν από την ισραηλινή αστυνομία στη μεθοριακή διάβαση Καλάντια από την Ιερουσαλήμ προς τη Δυτική Οχθη ενώ διαδήλωναν υπέρ των Παλαιστινίων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο.

Κατά των τροϊκανών θα χρειασθεί Μάχη εφάμιλλη εκείνης του Μαραθώνα.

γράφει ο Στέλιος Παπαθεμελής,


«Πιστεύω ότι τα τραπεζικά συστήματα είναι πιο επικίνδυνα για τις ελευθερίες από τους τακτικούς στρατούς». Η διαπίστωση ανήκει στον Αμερικανό Πρόεδρο Τόμας Τζέφερσον ( 1743-1826 ) και του λόγου του το ασφαλές βεβαιώνεται στις μέρες μας, και στον τόπο μας, κατά τρόπο  δραματικό.
          Η διαφορά είναι ότι οι ξένοι στρατοί εισβάλλουν απρόσκλητοι. Ενώ οι ξένες τράπεζες έρχονται κατόπιν προσκλήσεως. «Μας καλέσατε και ήρθαμε, δεν ήρθαμε μόνοι μας» μας τοπε κατάμουτρα ο σοσιαλ-υπέρ νεοφιλελεύθερος κ. Στρος-Καν.
          Και όπως συμβαίνει σε όλα τα κατοχικά καθεστώτα οι επιχώριοι συνεργάτες τους είναι βασιλικότεροι του βασιλέως. Απόδειξη ότι «το ΔΝΤ δεν ζήτησε μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα». (Τρoϊκανός Τόμσεν)Ναι, αλλά ο κ. Παπανδρέου θέσπισε δικαίωμα του εργοδότη να μειώνει κάθε μισθό εώς το κατώτατο όριο των 740 €!

Συνεχίζεται η σύγκρουση ΑΚΕΛ-Αρχιεπισκόπου στη Κύπρο.

Στον απόηχο των χθεσινών, έντονα επικριτικών αναφορών του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο κυπριακό, μέσα από την Χριστουγεννιάτική εγκύκλιο του  και της έντονης αντίδρασης της κυβέρνησης, νέες δηλώσεις του ΓΓ του ΑΚΕΛ έρχονται σήμερα να ρίξουν εκ νέου λάδι στη φωτιά. Ο  Άντρος Κυπριανού κατηγόρησε τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο ότι  λειτούργησε για άλλη μια φορά ως κομματάρχης παρά ως Προκαθήμενος της Εκκλησίας. Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε έντονα διχαστικές τις αναφορές περί απαράδεκτων υποχωρήσεων της ε/κ πλευράς.  Είπε επίσης ότι η δήλωση του Μακαριοτάτου σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι στηρίζει τις ακραίες θέσεις του ΕΛΑΜ καταδεικνύει ότι ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται εκτός πλαισίων που θα επιτρέψουν να επικρατήσει ενότητα στο εσωτερικό μέτωπο.

Νότια Αφρική: κατάληψη του εργοστασίου Mine Line με αίτημα την εθνικοποίηση και τον εργατικό έλεγχο και διαχείριση

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση  
Ανταπόκριση από το «Σοσιαλιστικό Δημοκρατικό Κίνημα», DSM, τμήμα της CWI στη Νότια Αφρική.

Οι εργάτες στο εργοστάσιο, Mine Line/TAP Engineeringfactory στο Κρούγκεντορπ, κοντά στο Σοβέτο, προχώρησαν σε κατάληψη του εργοστασίου τους για να σταματήσουν τον ιδιοκτήτη από το να πάρει τις μηχανές και τα εργαλεία και να φύγει και για να σώσουν τις δουλειές τους.

Οι εργάτες ανήκουν στο συνδικάτο Μετάλλου της Νοτίου Αφρικής (Metal and Electrical Workers Union ofSouth Africa MEWUSA).

"Μαύρη" έκθεση του ΔΝΤ για τους Έλληνες - Μας ζητάνε άλλα 12 δισ μέτρα έως το 2014

Άρθρο από το www.newsit.gr

Έκθεση φωτιά δημοσιεύει το ΔΝΤ με αφορμή την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείο για την Ελλάδα, μία έκθεση που διαψεύδει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργού, που μιλάει πως το 2013 θα απαλλαγούμε από το Μνημόνιο. 

Σύμφωνα με αυτή την έκθεση, το ΔΝΤ μιλάει ξεκάθαρα για νέα σκληρότερα μέτρα που θα κληθεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση την τριετία 2012 έως το 2014, προκειμένου να εξοικονομήσει 12 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 5% του ΑΕΠ. 

ΜΠ. ΜΠΡΕΧΤ - Κ. ΒΑΪΛ Σταθμοί μιας μοναδικής συνεργασίας


Ρουμπίνη ΣΟΥΛΗ -ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Στις διαχρονικές «σελίδες» της ιστορίας της τέχνης κατατάσσεται η συνεργασία του μεγάλου Γερμανού ποιητή, πεζογράφου, δραματουργού και σκηνοθέτη Μπέρτολτ Μπρεχτ με τον πρωτοπόρο συνθέτη Κουρτ Βάιλ, συνεργασία που γέννησε έργα σταθμούς για τα μέχρι τότε δεδομένα του μουσικού θεάτρου. Σ' αυτά τα έργα είναι γεγονός ότι η θεατρική σφραγίδα του Μπρεχτ δύσκολα αποκολλάται από την μουσική έμπνευση του συνθέτη. Κείμενο και μουσική «συνδιαλέγονται» μέσα σε έργα μοναδικής σύλληψης και μουσικής φόρμας. Ο Μπέρτολτ Μπρεχτ που θεωρούσε πως «η τέχνη μπορεί να πάρει θέση στο πλευρό των πολλών και να αποθέσει τη μοίρα τους στα ίδια τους τα χέρια» είναι γεγονός ότι επηρέασε αποφασιστικά την πορεία του Κουρτ Βάιλ. Παρότι η συνεργασία τους δε διήρκεσε πολλά χρόνια, εντούτοις γέννησε σπουδαία έργα, όπως για παράδειγμα «Η όπερα της πεντάρας», «Η άνοδος και πτώση της πόλης Μαχαγκόνι», «Τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα» κ.ά.

Βγήκε ξινό το ταξίδι στο Λονδίνο.Τα άκουσε ο Καραμανλής χρονιάρες μέρες…

Την έντονη αποδοκιμασία δεκάδων ομογενών δέχτηκαν τα ζεύγη  Καραμανλή και Βαληνάκη στο αεροδρόμιο του Μονάχου.

Τα ζεύγη που είχαν ως τελικό προορισμό το Λονδίνο, περίμεναν τις βαλίτσες τους όταν πολλοί εκνευρισμένοι ταξιδιώτες άρχισαν να «κοσμούν» τον πρώην πρωθυπουργό με πολλά επίθετα όπως… «λαμόγιο» και «απατεώνα»!

Το επεισόδιο πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και η γερμανική αστυνομία αναγκάστηκε να φυγαδεύσει τα δύο ζεύγη, απομακρύνοντάς τους από τους οργισμένους πολίτες.

Πηγή:www.protothema.gr

ΕΝΑΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ»


Τι σημαίνει έξοδος από την ΕΕ
 Γράφει ο  Θόδωρος Παρασκευόπουλος - "Η Εποχή"

Στις 12 Δεκεμβρίου είχε δημοσιευτεί στην «Εποχή» ένα σημείωμα για τη μετακίνηση του ΚΚΕ στο ζήτημα της «αποδέσμευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση», με βάση τη συνέντευξη τύπου της Αλέκας Παπαρήγα. Στις 15 Δεκεμβρίου ο «Ριζοσπάστης» απάντησε, όχι ευθέως στο σημείωμα της Εποχής, αλλά γενικά σε όσους ισχυρίζονται ότι το ΚΚΕ μετακινήθηκε και τους κατακεραύνωσε, διότι το ΚΚΕ δεν έχει μετακινηθεί και τα ίδια έλεγε πάντα.
Τα κείμενα δεν επιβεβαιώνουν τον συντάκτη του «Ρ». Στην συζήτηση του προϋπολογισμού του 2010, τέτοιον καιρό πριν από έναν χρόνο, ο ειδικός εισηγητής του ΚΚΕ, δηλαδή ο ομιλητής που εξέφραζε με επίσημο τρόπο τη συλλογική γνώμη του κόμματος, έλεγε στη Βουλή: «Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας δεν θα σταματήσει, μαζί με το φιλειρηνικό λαϊκό κίνημα, να αγωνίζεται για την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την απομάκρυνση των βάσεων και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων.»