Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

 Αλέξης Τσίπρας: Διαπιστευτήρια καλού διαχειριστή στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο !


Με φρασεολογία προσαρμοσμένη στην περίσταση και στο ακροατήριο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου το μείγμα της διαχείρισης που προτείνει στους επενδύτες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να βγουν με ασφάλεια από την κρίση.
Ορισμένα χαρακτηριστικά σημεία από την ομιλία του:

Επίκαιρη ερώτησή του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Σπύρου Χαλβατζή : Απαράδεκτη παρέμβαση του ΝΑΤΟ και Γερμανών στρατιωτών που υπηρετούν στο Πεδίο Βολής Κρήτης προς τα σχολεία του Νομού Χανίων.


Προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εθνικής Άμυνας



Το τελευταίο διάστημα Γερμανοί στρατιωτικοί που εκπαιδεύονται στο  Πεδίου Βολής Κρήτης, προσφέρουν σε σχολεία του Νομού Χανίων χορηγίες σε αναλώσιμα και μηχανήματα, με την προϋπόθεση, για όποιον τις αποδεχτεί, να δηλώσει τη δημόσια ευγνωμοσύνη του, στη Γερμανική Διοίκηση και στο ΝΑΤΟ, μέσω των τοπικών ΜΜΕ.

Σχόλιο του ΠΑΜΕ με αφορμή την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το συνδικαλιστικό κίνημα


Χωρίς ίχνος τσίπας ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καταγγέλλει το συνδικαλιστικό κίνημα ως κυβερνητικό κι εργοδοτικό, ως εκφυλισμένο και τις ηγεσίες του ότι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Το πόσο υποκριτική είναι η συγκεκριμένη τοποθέτησή του στην Πολιτική Απόφαση φαίνεται όχι μόνο από την υπονομευτική και συκοφαντική στάση του απέναντι στο ΠΑΜΕ, αλλά και από την ίδια τη σύνθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης. Το παρόν του έδωσε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΣΕΕ και πρωτοπαλίκαρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ραυτόπουλος, διορισμένος από το δικαστή Θέμελη στη ΓΣΕΕ, όπως και άλλα «απολωλότα» πρόβατά του.

Περίσσευμα... εσωκομματικής δημοκρατίας και ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...


Περίσσευμα... εσωκομματικής δημοκρατίας και ομοιότητες ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ...Αναδημοσίευση από το 902.gr

Περίσσεψε... η εσωκομματική δημοκρατία στην πρόσφατη πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, υπήρχαν όλες οι απαιτούμενες γι' αυτό προϋποθέσεις. Για παράδειγμα, ο... κατάλληλος αριθμός αντιπροσώπων, που ξεπερνούσε τους 3.300 (άραγε, ποιο το ποσοστό όλων όσοι πρόλαβαν να μιλήσουν;).

Δημιουργικότητα για να σωθεί ο καπιταλισμός made in ΣΥΡΙΖΑ


Μέρες που 'ναι - πλησιάζουν Χριστούγεννα - ο Γ. Σταθάκης του ΣΥΡΙΖΑ είπε να αφηγηθεί ένα παραμυθάκι και το έκανε απ' τη συχνότητα του ρ/σ «Βήμα». Το παραμύθι για τον φιλεύσπλαχνο καπιταλισμό, για ένα κράτος - ρυθμιστή που θα λύσει τις ταξικές αντιθέσεις με ένα μοναδικό τρόπο, κάνοντάς μας όλους ...επιχειρηματίες! Είπε μεταξύ άλλων ότι η κεντρική ιδέα που έχει κατά νου ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι κρατικίστικη» αλλά επιφυλάσσει «δημιουργικό ρόλο» για το κράτος με «αποσαφήνιση του ρυθμιστικού του ρόλου».

Δεκέμβρης 1944
Κορυφαία μάχη του ελληνικού λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος



Κλείνουν αυτές τις μέρες 68 χρόνια από την μεγάλη μάχη στην Αθήνα, τον Δεκέμβρη του 1944. Μια από τις κορυφαίες και καθοριστικές μάχες του ελληνικού λαϊκού και κομμουνιστικού κινήματος στον αιώνα που πέρασε. Μια αναμέτρηση ενάντια στην ξένη ιμπεριαλιστική επέμβαση και την ντόπια αντίδραση, τους Εγγλέζους δηλαδή κατακτητές και τον κόσμο του δωσιλογισμού, του φασισμού, την μειοψηφία του πλούτου και της εκμετάλλευσης. Μια αναμέτρηση που δόθηκε από τις πλατιές λαϊκές μάζες της Αθήνας, από τη νεολαία, τους εργάτες, τους φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους, την μεγάλη πλειοψηφία δηλαδή, με επικεφαλής το ΚΚΕ και τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ και τα υπόλοιπα ένοπλα και άοπλα τμήματα του αντιστασιακού κινήματος και που η έκβασή της επηρέασε καθοριστικά την πορεία των ελληνικών πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων για δεκαετίες μετά.

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 1944- Μια απ' τις κορυφαίες στιγμές της ταξικής πάλης -Στα 68 χρόνια απ' όταν ο λαός της Αθήνας χτυπήθηκε από τους αστούς και τους ξένους συμμάχους τους

 Βρετανός στρατιώτης, στοχεύει από την Ακρόπολη το λαό της Αθήνας, το Δεκέμβρη του 1944. Τα βρετανικά πολυβολεία εγκαταστάθηκαν στο Βράχο της Ακρόπολης με τις ευλογίες της ντόπιας αστικής τάξης και των κομμάτων της

Σαν χτες, 3 του Δεκέμβρη, το 1944, το παλλαϊκό συλλαλητήριο του λαού της Αθήνας και του Πειραιά στην πλατεία Συντάγματος χτυπήθηκε με τα όπλα από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο και τους Αγγλους ιμπεριαλιστές συμμάχους του. Την ίδια μέρα, ο «Ριζοσπάστης» στην πρώτη σελίδα του είχε το σύνθημα: «Ολοι σήμερα στις 11 στο συλλαλητήριο του ΕΑΜ στο Σύνταγμα - Κάτω η κυβέρνηση του εμφυλίου πολέμου». 30 νεκροί, δεκάδες τραυματίες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Συμπαράσταση στον Μάριο Ζέρβα που δικάζεται στις 5 Δεκέμβρη.

Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται.

Η σύλληψη με χρήση βίας, του Μάρου Ζέρβα που πέρασε 1,5 μήνα στις φυλακές του Κορυδαλλού ,
λόγω του χτενίσματος των μαλλιών του ! Η φωτό και το σχόλιο είναι επιλογή του
μπλογκ και δεν είναι μέρος της Ανακοίνωσης της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

Στις 11/3/2010, ημέρα πανεργατικής απεργίας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον του Σταθεροποιητικού Προγράμματος και των αντιλαϊκών μέτρων της πρώτης μνημονιακής κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, συνελήφθη από τις δυνάμεις των ΜΑΤ ο Μάριος Ζέρβας, δάσκαλος κολύμβησης νηπίων στο ΟΑΚΑ.