Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Έκαναν τσιφλίκι τους το Σύνταγμα.Μονολιθικοί και δογματικοί αρκετοί από τους αγανακτισμένους δεν επέτρεψαν(΄;!;!!!!) στην λαοθάλασσα του ΠΑΜΕ να φτάσει στο Σύνταγμα !



Παρακάτω μια πινελιά από αυτά που ζήσαμε το απόγευμα όπως τα περιγράφει ο διαδικτυακός τόπος της Ελευθεροτυπίας για να ΜΗΝ αναγκαστώ να χρησιμοποιήσω άσχημες εκφράσεις με δικό μου κείμενο...Κρατώ την ψυχραιμία μου και δείχνω ανωτερότητα στους..."επαναστάτες" του γλυκού νερού.Το θέμα δεν τελειώνει εδώ,ας προκαλέσουν ξανά τα μπουμπούκια και τα ξαναλέμε.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και η νέα πορεία του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ  που ξεκίνησε από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός και ήταν ογκώδης σε συμμετοχή, καθώς όταν η κεφαλή της έφτασε στο ύψος του Αγνώστου Στρατιώτη η ουρά ήταν ακόμα στο ύψος της Βασ. Ολγας.

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ.Παπαδημούλη, προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα: Απροθυμία της κυβέρνησης να φορολογήσει τις ελληνικές καταθέσεις στην Ελβετία




Στις 10 Ιουνίου του 2011, ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας πανομοιότυπες διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ,  δήλωσε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις Ελβετικές αρχές, προκειμένου να υπάρξει ένα ειδικό σύστημα φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες. Επίσης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών με δηλώσεις του στον τύπο (Capital 2/05/2011) ανέφερε ότι προχωρά στη σύναψη σύμβασης με την Ελβετία για τη φορολόγηση των εκεί καταθέσεων των Ελλήνων.

Κυβέρνηση και αστυνομία πνίγουν με χημικά και βια το ειρηνικό συλλαλητήριο.


alt
Κυβέρνηση και αστυνομία προσπαθούν να πνίξουν στα χημικά και την βία το ειρηνικό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος
Δελτίο τύπου του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής
Η κυβέρνηση τρομοκρατημένη από την κοινωνική αντίδραση στο μεσοπρόθεσμο και την μαζική διάθεση για συμμετοχή στα συλλαλητήρια επιχειρεί δια των αστυνομικών δυνάμεων από το πρωί να προκαλέσει τους χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές που συγκεντρώνονται στην πλατεία Συντάγματος και να δημιουργήσει αφορμές και συνθήκες για μαζική καταστολή και διάλυση της συγκέντρωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.



Για άλλη μια φορά οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής επιχείρησαν να διαλύσουν τη μαζική ειρηνική συγκέντρωση των χιλιάδων αγανακτισμένων πολιτών ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, αξιοποιώντας την τυχοδιωκτική στάση ανώνυμων κουκουλοφόρων.
Η απίστευτη χρήση χημικών σε ένα ατέλειωτο και επικίνδυνο κυνηγητό ανάμεσα σε ΜΑΤ και ανώνυμους κουκουλοφόρους, είχε σαν  προφανή στόχο την πλήρη εκκένωση της πλατείας, αλλά και να κάμψει το φρόνημα του υπέροχου κόσμου που περισσότερο από ένα μήνα δίνει τη μάχη για την αξιοπρέπεια, τα δικαιώματά του, την προστασία της εργασίας.

O ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου από το πρωί και στη διάρκεια της απεργίας σκόπιμα και συνειδητά λέει ψέματα.


Αθήνα 28 Ιουνίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


O ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ του εφοπλιστή Αλαφούζου από το πρωί και στη διάρκεια της απεργίας σκόπιμα και συνειδητά λέει ψέματα και παραπλανά τους ακροατές του. Αποκρύπτει ότι τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και τα πληρώματα ναυτεργάτες μέλη τους, συμμετέχουν σε αυτήν. Αποκρύπτοντας αυτήν την αλήθεια παρουσιάζει την απεργία σαν κατάληψη του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες.

Ο ρόλος του είναι γνωστός. Για άλλη μια φορά εκπληρώνει το ρόλο του προβοκάτορα.

ΚΚΕ(μ-λ): 28-29 Ιούνη Όλοι στη μάχη της απεργίας! Να μην περάσει το «Μεσοπρόθεσμο».


Σε πολιτική μάχη κορυφαίας σημασίας αναδεικνύεται η 48ωρη πανεργατική απεργία στις 28-29 Ιούνη, μέρες ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Από τη μια μεριά, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ψευτοφτιασιδωμένη από τον πρόσφατο ανασχηματισμό, που επιχειρεί να υλοποιήσει τη βρόμικη δουλειά που της ανέθεσαν τα ιμπεριαλιστικά κέντρα της ΕΕ και του ΔΝΤ. «Δουλειά» που ξεκινάει από το τερατούργημα του Μεσοπρόθεσμου και τον αντίστοιχο εφαρμοστικό νόμο που θα ψηφιστεί την αμέσως επόμενη ημέρα(!), για να συνεχιστεί ακόμη παραπέρα, όσο επιβάλλουν τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου. «Δουλειά» με πραγματικές... προοπτικές, αφού το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα βυθίζεται όλο και περισσότερο στη δίνη της κρίσης του, ρίχνοντας όλο και περισσότερα βάρη στις χώρες-υποτελείς τους και τους λαούς τους.

Πορείες και καταλήψεις δημαρχείων σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.


Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια πορείας εργαζομένων και φοιτητών, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, ενώ διαδηλωτές προχώρησαν και σε συμβολική κατάληψη των δημαρχείων Αλεξανδρούπολης και Κομοτηνής.


Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο της Κομοτηνής και κατευθύνθηκε προς το κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου και σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY: H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει του εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς.



H Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει του εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που με αποφασιστικότητα έδωσαν τη μάχη της σημερινής απεργίας στις πύλες των εργοστασίων, στους καταπέλτες των πλοίων, σε κάθε τόπο δουλειάς, τις δεκάδες χιλιάδες των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις της χώρας. Με περισσότερη μαζικότητα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τους καλούμε να δώσουν τη μάχη για την επιτυχία και της αυριανής απεργίας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία καταγγέλλει το στημένο παιχνίδι μερικών δεκάδων κουκουλοφόρων με τις διμοιρίες των ΜΑΤ, που έχει ως στόχο την κατασυκοφάντηση των εργατικών αγώνων, την τρομοκράτηση του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, την αποτροπή της συμμετοχής τους στις αυριανές απεργιακές συγκεντρώσεις και στο σημερινό απογευματινό συλλαλητήριο.

Μεγάλη η πρωινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.Στις 7 μ.μ. νέα συγκέντρωση στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.Επίκαιρο σχόλιο του Red Star.



Ήταν  μια ακόμα μαζική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ . Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε πορεία από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα, με επικεφαλής την Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε Αλέκα Παπαρήγα. Στο Σύνταγμα οι χιλιάδες διαδηλωτές του ΠΑΜΕ ενώθηκαν με τους εκατοντάδες αγανακτισμένους.Δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο.Το απόγευμα στους Στύλους του Ολυμπίου Διός θα γίνει νέα συγκέντρωση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ.Το Κ.Κ.Ε σε ανακοίνωση του καταδικάζει τους προβοκάτορες κουκουλοφόρους και τα ΜΑΤ που παίζουν το γνωστό παιχνίδι πετροπόλεμου και χημικών.

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ε ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ




«Όλως περιέργως» οι διάφορες ομάδες κουκουλοφόρων εμφανίζονται μαζί με τα ΜΑΤ τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων. Ο λαός και η νεολαία έχουν ένα επιπλέον στοιχείο για να συμπεράνουν ότι το κίνημα που πρώτα απ’ όλα φοβούνται το σύστημα, οι κατασταλτικοί μηχανισμοί και τα άλλα μέσα που το υπηρετούν, είναι το κίνημα στα εργοστάσια και στις επιχειρήσεις, το κίνημα της εργατικής τάξης, που δίνει στο λαό προοπτική.

Πετροπόλεμος και εκτεταμένα επεισόδια στο Σύνταγμα

Ρεπορτάζ: Θανάσης Βλαντός, Σωτήρης Σκουλούδης, Αντώνης Μπιδέρης, Χρήστος Μαζάνης- ZOUGLA.GR
Πετροπόλεμος και εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:30 στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας. Ομάδες ατόμων πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον των διμοιριών των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με ρίψεις χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.



Η ένταση ξέσπασε λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όταν δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους. Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Eνημέρωση για τη 48ωρη απεργία από το Νέο Αριστερό Ρεύμα


Ο λαός ψηφίζει μαζικά στους δρόμους: Όχι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα σφαγής! Κάτω η κυβέρνηση και η βάρβαρη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ! 

Μετά τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 15ης Ιούνη, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι άνεργοι δίνουν και σήμερα Τρίτη 28 Ιούνη δυναμικά το "παρών" στην πρώτη μέρα της 48ωρης γενικής απεργίας. Χιλιάδες διαδηλωτές από το πρωί συγκεντρώθηκαν στους δρόμους εκφράζοντας έμπρακτα την απόρριψη της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, την απόρριψη του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, των Μνημονίων και την αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.



Η ελεγχόμενη χρεοκοπία έχει προαποφασιστεί. Αυτό που ζητούν από το λαό είναι πενήντα χρόνια το κεφάλι κάτω για να περάσουν χειρότερα μέτρα. Ο αγώνας θα κριθεί στο γραφείο, στο εργοστάσιο, στον τόπο δουλειάς γενικότερα, στο χωράφι και στη γειτονιά με τα μικρομάγαζα. Θα είναι νικηφόρος αυτό είναι σίγουρο.
 
ΑΘΗΝΑ 28/6/2011                         

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων




Ο ωμός εκβιασμός και οι απειλές της κυβέρνησης Παπανδρέου δια μέσου του αντιπροέδρου της για αντισυνταγματική εκτροπή, αντιδημοκρατική εκτροπή και πραξικοπήματα αποτελούν απτή απόδειξη του πανικού και της τρομοκρατίας στην οποία βρίσκεται το σύστημα εξουσίας.
Όταν ο λαός χειραφετείται και βγαίνει στους δρόμους, οι ημέρες της φαύλης εξουσίας τους είναι μετρημένες. Όσο το γρηγορότερο το καταλάβουν και φύγουν, τόσο το καλύτερο.
Η χώρα χρειάζεται ένα νέο συνασπισμό εξουσίας που θα εκφράζει κοινωνικά συμφέροντα των πολλών και όχι των λίγων που μας κυβερνάνε.

Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών ξεκίνησαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.


Επεισόδια ξέσπασαν λίγο μετά τις 13:40 επί της οδού Όθωνος 10, έξω από το Costa Coffee, όπου δεκάδες διαδηλωτές απέκλεισαν τον χώρο, απομονώντας άτομα, τα οποία όπως είπαν δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τους συγκεντρωμένους.  Αμέσως δημιουργήθηκε ένταση, ενώ άτομα εκτόξευσαν μπουκάλια και καδρόνια μπροστά στην είσοδο του Μετρό.

Ένα άτομο τραυματίστηκε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Συγκρούσεις ΜΑΤ και διαδηλωτών ξεκίνησαν και στη συμβολή των οδών Σταδίου και Καραγιώργη Σερβίας.

Πελοπόννησος: Καταλήψεις υπηρεσιών και πολυκαταστημάτων από το ΠΑΜΕ



Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν από τις 7.30 και για περίπου δύο ώρες, στελέχη της γραμματείας του ΠΑΜΕ Αρκαδίας στα γραφεία διοίκησης των περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Τρίπολη.

Στην Σπάρτη στελέχη του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο κτίριο του ΟΤΕ, στην Καλαμάτα το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συμβολική κατάληψη και περιφρούρηση της απεργίας στα εργοτάξια του ΜΟΡΕΑ στον εθνικό δρόμο, στην ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, σε δύο πολυκαταστήματα και στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλαμάτας.

Η κόρη του Μάνου Λοϊζου απαγορεύει στο ΠΑΣΟΚ τη χρήση του έργου του πατέρα της.

Αναδημοσίευση από την www.enet.gr


Την απαγόρευση χρήσης του έργου του πατέρα της, Μάνου Λοϊζου ανακοινώνει με επιστολή της στην κυβέρνηση η κόρη του μουσικοσυνθέτη. Με την συμβολική - όπως η ίδια την σχολιάζει- αυτή κίνηση θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε» καθώς επέβαλλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.
Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου έχει ως εξής:
"Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό, και την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ
Κυρίες και Κύριοι της Κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Γνωρίζω εκ των προτέρων, ότι αυτή η κίνησή μου είναι συμβολική, εν τούτοις η συνείδησή μου, και η αξιοπρέπειά μου ως ενεργού πολίτη μου επιβάλλει να σας γνωστοποιήσω τα εξής

Όλοι σήμερα, Τρίτη 28 Ιούνη στην Ομόνοια στις 10 π.μ. και στις 7 μ.μ. στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.



* Την Τρίτη 28 Ιούνη στην Ομόνοια στις 10 π.μ. και στις 7 μ.μ. στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, την Τετάρτη 29 Ιούνη στις 10 π.μ. στην Ομόνοια οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στην Αθήνα
* Την Δευτέρα 27 Ιούνη τοπικές διαδηλώσεις σε όλους τους δήμους* Επί ποδός πολέμου καλεί το ΠΑΜΕ όλες τις οργανώσεις του συνδικαλιστικού κινήματος να βρίσκονται για τρεις μέρες «νεκρώνοντας» την Τρίτη και την Τετάρτη τους χώρους δουλειάς. Ηρθε η ώρα οι εργαζόμενοι να ασκήσουν το δικό τους εκβιασμό σε κυβέρνηση - τρόικα - μεγαλοεργοδοσία.*

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για το μεσοπρόθεσμο πλαίσιο και τις εξελίξεις στο πεδίο της οικονομίας.



Η έξοδος της χώρας από την κρίση δεν περνάει ούτε μέσα από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ούτε μέσα από το λαϊκισμό και την κομματική επένδυση στην καταστροφή του τόπου.
 Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα εναλλακτικό πλαίσιο που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, χωρίς να διαλύεται ο κοινωνικός ιστός.

«SPECIAL OLYMPICS»- Φιέστα για να κρυφτεί η βάρβαρη πραγματικότητα



Tη χρονιά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ έπνιγε τη Γιουγκοσλαβία στο αίμα, οι «Special Olympics» του 1999 αποτέλεσαν την καλύτερη ευκαιρία να δείξει ένα... ανθρώπινο πρόσωπο (φωτ. από την υποδοχή των αθλητών)
Aυτή την περίοδο διεξάγεται στην Αθήνα η φετινή διοργάνωση των λεγόμενων Special Olympics, αγώνες που αφορούν στα άτομα με διανοητική στέρηση. Η συγκεκριμένη διοργάνωση έχει διαφορές με τους λεγόμενους «Παραολυμπιακούς», καθώς απευθύνεται μόνο σε άτομα με διανοητική στέρηση και αδυναμία μάθησης και διοργανώνονται τόσο θερινοί όσο και χειμερινοί αγώνες. Οι «Special Olympics» δημιουργήθηκαν το 1968 από τον Eunice Kennedy Shriver, υποδιευθυντή του Ιδρύματος «Joseph P. Kennedy Jr.». To 1988 οι αγώνες αναγνωρίστηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική αθλητική διοργάνωση που έχει εξουσιοδοτηθεί από τη ΔΟΕ να χρησιμοποιεί τον τίτλο «Ολυμπιακοί» («Olympics»). Σήμερα, η συμμετοχή στους «Special Olympics» φτάνει τους ένα εκατομμύριο αθλητές από 153 χώρες παγκοσμίως.
Θολή εικόνα...
Ολο το προηγούμενο διάστημα από τη στιγμή της ανάληψης της διοργάνωσης από την Ελλάδα, οι συγκεκριμένοι αγώνες αποτέλεσαν την ευκαιρία προκειμένου να στηθεί μια... φιλανθρωπική παράσταση από αρμόδιους αθλητικούς και κυβερνητικούς παράγοντες, ακόμα και από επιχειρηματίες, προκειμένου μέσω των αγώνων να αναδειχτεί ένα φιλανθρωπικό πρόσωπο και να γίνει λόγος για τις ευκαιρίες που δίνονται σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

O πόλεμος στη Λιβύη συνεχίζεται .O ΛΑOΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. Oι ιμπεριαλιστές επιδρομείς σε εντεινόμενο αδιέξοδο



Διπλωματική κινητικότητα επικρατεί τις τελευταίες μέρες από όλες τις πλευρές στο μέτωπο της Λιβύης, εμφανιζόμενη ως αντίβαρο στο παρατεταμένο τέλμα που επικρατεί στο πεδίο των μαχών και στην ιμπεριαλιστική επέμβαση που ήδη συμπλήρωσε τρεις μήνες. H αντίσταση της Λιβύης στην επέμβαση κουρέλιασε κυριολεκτικά τις αρχικές αλαζονικές δηλώσεις των NATOϊκών ότι σε λίγες μέρες οι αμερικανοNATOϊκές δυνάμεις θα συνέτριβαν τη Λιβύη. Όσο οι στρατιωτικές επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο τόσο αφήνουν τα προσχήματα και βομβαρδίζουν αμάχους, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να παραδεχθούν και οι ίδιοι ότι σκότωσαν δεκάδες αμάχους στην Tρίπολη ανάμεσά τους και παιδιά.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιάννη Ζιώγα : Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης.


Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Ζιώγας.


Προς τους Υπουργούς Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας,   Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων.

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, με την πλήρη στήριξη του λαού της Θεσσαλονίκης, γιατί η κυβέρνηση ανακοίνωσε την ιδιωτικοποίησή του.
Η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στους περίπου 500 εργαζόμενους και στις οικογένειες τους, των οποίων θα κτυπηθούν οικονομικά, εργασιακά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα, αλλά και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

MEΣOΠPOΘEΣMO ΠPOΓPAMMA.H κυβέρνηση με όπλο τις απειλές και τους εκβιασμούς το ψηφίζει στη Bουλή.O λαός με όπλο τους αγώνες του παλεύει να το ανατρέψει.



Oι ραγδαίες εξελίξεις, τρέχουν με ρυθμούς που εμποδίζουν την ασφαλή πρόβλεψη για την ακολουθητέα πορεία των οικονομικών υποθέσεων. Ωστόσο, αυτό που γίνεται φανερό, είναι ο ωμός εκβιασμός των Eυρωπαίων και Aμερικάνων πατρώνων, σε ό,τι αφορά την άμεση υπερψήφιση του «Mεσοπρόθεσμου Προγράμματος Σταθερότητας 2011-2015», προκειμένου να εκταμιευτεί η 5η δόση του δανείου των 110 δις ευρώ και να προχωρήσει το θέμα του δεύτερου Mνημονίου. Tο ελληνικό ζήτημα αποτελεί πρωτοσέλιδο στα παγκόσμια MME, είτε με την κινδυνολογία είτε με τη διακωμώδηση, εμπλέκοντας τα επιμέρους συμφέροντα του ευρωπαϊκού και αμερικανικού μονοπωλιακού κεφαλαίου σε ένα μπερδεμένο κουβάρι. Ένα κουβάρι με αρχικό σχεδιασμό αλλά με αβέβαιη εξέλιξη.

Ψυχική Υγεία: Κάλεσμα ΣΕΨΑΕΚΟ για συμμετοχή στη 48ωρη γεν. απεργία


ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ (ΓΣΕΕ&ΑΔΕΔΥ) στις 28 και 29 ΙΟΥΝΙΟΥ


Για την Τρίτη 28 Ιουνίου προσυγκέντρωση 10:00 πλατεία Κοραή με κατεύθυνση το Σύνταγμα  
  
ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Τώρα πια, που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, που η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε σπίτι και κάθε ηλικία, που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν συρρικνωθεί δραματικά, που  τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται μέρα με τη μέρα, που ξεπουλιέται ο δημόσιος πλούτος, έρχονται και νέα μέτρα για να μας πάρουν κι άλλα. Όσο είμαστε όμως σε καθεστώς μνημονίου με την τρόικα και αυτή την κυβέρνηση πάνω από το κεφάλι μας δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από τη λογική να πληρώνουν όσοι δε χρωστούν και να πλουτίζουν όσοι κλέβουν.