Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΙΤΑΛΙΑ: Αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος για χειραγώγηση του λαού. Η σημερινή κυβέρνηση υπό τον Μ. Μόντι θυμίζει την επιχείρηση «καθαρά χέρια», πριν από δύο δεκαετίες, που ξελάσπωσε το σύστημα και έφερε νέα δεινά στους εργαζόμενους.


Η πρόσφατη παραίτηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για την οποία πολλοί έσπευσαν να «πανηγυρίσουν» και να μιλήσουν για «αλλαγή σελίδας» στην Ιταλία παρόλο που ο ίδιος δηλώνει πως θα παραμείνει στην πολιτική ζωή της χώρας, δε σηματοδοτεί ουσιαστικά κάποια σημαντική αλλαγή. Στη θέση της λεγόμενης «κεντροδεξιάς» κυβέρνησης, ήρθε η κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» των τεχνοκρατών, διπλωματών υπό τον πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, πρώην επίτροπο της ΕΕ, για να εξασφαλίσουν τη διάσωση του κεφαλαίου από τη βαθιά καπιταλιστική κρίση που αντικειμενικά σημαίνει και καταστροφή μέρους του κεφαλαίου και εκφράζεται με μηδενική ανάπτυξη, διόγκωση του κρατικού χρέους που προσεγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια ευρώ ή το περίπου 120% του ΑΕΠ.

Ο αγώνας των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζεται

  

Την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας έχουν εκφράσει συνδικαλιστικές οργανώσεις απ´ όλο τον κόσμο.


1.Σωματείο Μηχανικών Παλαιστίνης

2.Γενική Ένωση Εργατών Παλαιστίνης.
3.Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Πακιστάν
4.Από 35 εργαζόμενους του Εργοστασιακού Συμβουλίου της MERCEDES BENZ στη Βρέμη
5.Νέο Κομμουνιστικό Κόμμα Ολλανδίας

Συγχαρητήριο μήνυμα του ΣΥΝ προς την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και την Ενωμένη & Εναλλακτική Αριστερά Καταλονίας


Συγχαρητήριο μήνυμα απέστειλε σήμερα η ΚΠΕ του ΣΥΝ προς την Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ισπανίας και την Ενωμένη & Εναλλακτική Αριστερά Καταλονίας (κόμματα-μέλη της Ευρωπαϊκής Αριστεράς), για τη μεγάλη αύξηση των εκλογικών δυνάμεων του ενωτικού συνδυασμού “Ενωμένη Αριστερά-Πράσινοι” στις χθεσινές εθνικές εκλογές.
Το ενωτικό ψηφοδέλτιο “Ενωμένη Αριστερά-Πράσινοι” κατέγραψε μεγάλη άνοδο τόσο σε ποσοστό (7% από 3,8% που είχε το 2008), όσο και σε έδρες (11 έδρες από 2 που είχε το 2008).
Το πλήρες μήνυμα της ΚΠΕ του ΣΥΝ:

Νέο Αριστερό ρεύμα :Σύσκεψη εργαζόμενων.



Στους καιρούς της καπιταλιστικής κρίσης ο κόσμος της εργασίας δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε μια προσπάθεια του κεφαλαίου να ξεπεράσει την κρίση εις βάρος των εργατικών συμφερόντων, επιδιώκοντας μια ανασυγκρότηση του καπιταλισμού.
 
Το Νέο Αριστερό Ρεύμα καλεί σε σύσκεψη εργαζόμενους και εργαζόμενες από κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για να συζητήσουμε τη δική μας απάντηση· την πολιτική μας γραμμή, την αναγκαία στρατηγική απάντηση στην επίθεση του καπιταλισμού.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Συρία, η οποία όπως και στη Λιβύη, προωθείται με το πρόσχημα της «δημοκρατίας» και της «ελευθερίας».
Σ' αυτήν την ιμπεριαλιστική επέμβαση έχει χαθεί κάθε μέτρο υποκρισίας και κυνικότητας, βλέπουμε να επικαλούνται την «ελευθερία» και τη «δημοκρατία» οι αντιλαϊκές μοναρχίες του Κόλπου, η Τουρκία, που με το στρατό της κατέχει τη μισή Κύπρο, η ΕΕ, όπου σε πολλές χώρες είναι απαγορευμένα τα ΚΚ, οι ΗΠΑ, που κατά καιρούς έχουν «σπείρει» ή στηρίξει χούντες σε διάφορες γωνιές του πλανήτη.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, μετά την επίσκεψη του στην κατάληψη του κέντρου έκδοσης εντολών διακοπής ρεύματος της ΔΕΗ από συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ.


Η τριμερής μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ακροδεξιάς έκανε την πρώτη υποχώρηση κάτω από την πίεση του λαϊκού κινήματος, των συνδικάτων και της αριστεράς. Τώρα είναι η ώρα η πίεση να κλιμακωθεί, ώστε να καταργηθεί οριστικά αυτό το παράνομο, αντισυνταγματικό και αντιλαϊκό χαράτσι το οποίο δεν πρέπει κανένας να πληρώσει και δεν πρέπει να αφήσουμε όλοι όσοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας να εφαρμοστεί.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την επίσκεψη Παπαδήμου στις Βρυξέλλες.



Οι κυρίαρχες ευρωπαϊκές δυνάμεις, με τις επιλογές τους, εντείνουν τη βαθιά συστημική κρίση της ευρωζώνης  με συνέχιση των πολιτικών λιτότητας, ύφεσης και κυριαρχίας των αγορών και των τραπεζών πάνω στις κοινωνίες και τους ευρωπαϊκούς λαούς. 
Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι πλήρως ταυτισμένη με τα τραπεζικά συμφέροντα και την πολιτική Μέρκελ και οι στόχοι που παρουσιάζει στις Βρυξέλλες  δεν είναι άλλοι από τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής και τον στραγγαλισμό της χώρας από τους πιστωτές και το κεφάλαιο.

147 εταιρείες ελέγχουν (δηλαδή καταστρέφουν) τον πλανήτη!



Του Ανδρέα Παγιάτσου


Πριν από ένα περίπου αιώνα, ο Λένιν έγραψε ένα από τα κλασικά του έργα, το «Ιμπεριαλισμός -  ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού». Σ' αυτό το βιβλίο εξηγούσε ότι η κυρίαρχη μορφή εκμετάλλευσης από τη μεριά των ισχυρών του πλανήτη δεν ήτανε πια η κλασική μορφή αποικιοκρατίας με την στρατιωτική κατάληψη χωρών, αλλά ήταν η οικονομική διείσδυση, με την επέκταση και κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου –των μεγάλων δηλαδή τραπεζικών κολοσσών– από τις καπιταλιστικές «μητροπόλεις» της Ευρώπης (τότε· σήμερα ο ισχυρότερος ιμπεριαλιστής είναι οι ΗΠΑ) στις πιο αδύναμες οικονομίες του πλανήτη.

Η σημερινή παγκόσμια κρίση του καπιταλισμού, στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει παίξει το τραπεζικό σύστημα οδηγώντας στην κατάρρευση της αμερικανικής Λέμαν Μπράδερς το 2008 (και που στη συνέχεια επεκτάθηκε στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα και μετατράπηκε μετά στη σημερινή κρίση του χρέους) έστρεψε το ενδιαφέρον κάποιων ερευνητών στο να ψάξουν σε περισσότερο βάθος το ρόλο του τραπεζικού κεφαλαίου στη διεθνή οικονομία.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΑΤΤΙΚΗΣ : Να μην υπακούσει κανένας, να μην παραδοθεί κανένας.

ΠΑΜΕ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΟΤΑ-ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ- ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Κανείς εργαζόμενος να μην κάνει δήλωση προϋπηρεσίας!
Κανένας εργαζόμενος στην εφεδρεία. Δεν υποκύπτουμε σε εκβιασμούς και απειλές.|
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και της πλουτοκρατίας (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.) για να προωθήσει γρήγορα τις αντεργατικές της ρυθμίσεις οξύνει την ιδεολογική και πολιτική τρομοκράτηση των εργαζομένων και τις εκβιαστικές της μεθοδεύσεις.

Συγκυβερνούν από φόβο και έχθρα για το λαό.


Η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη συγκυβέρνηση που συγκρότησαν με πρωθυπουργό τον Λ. Παπαδήμο το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ., με τη στήριξη της Μπακογιάννη και με σιγόντο από το κόμμα του Κουβέλη, επιβεβαίωσε τις βασικές εκτιμήσεις του ΚΚΕ:
  • Η κυβέρνηση αυτή έρχεται να περάσει τα πλέον αντιδραστικά μέτρα για λογαριασμό του κεφαλαίου, να εξασφαλίσει την παραμονή της ντόπιας πλουτοκρατίας στην Ευρωζώνη, με κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, στη βάση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 26 Οκτώβρη, για το «κούρεμα» του κρατικού χρέους, σαν όχημα για την ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης για τα χαράτσια;


 Η δηλωμένη πρόθεση της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για την κατάλυση ως και αυτής της αστικοδημοκρατικής διάκρισης μεταξύ εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας αποτελεί μια ακόμα απροσχημάτιστη εκδήλωση της συνεχιζόμενης αντιδημοκρατικής μετάλλαξης. Η απροκάλυπτη παρέμβαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών Ε. Βενιζέλου, που προανήγγειλε απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, παραπέμπει σαφώς σε καθεστώς Έκτακτης Ανάγκης.

Μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα προς τον Ραούλ Κάστρο για τον θάνατο του Λουίς Πράδο Γκαρσία, πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα




Ραούλ Κάστρο Ρούς
Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας
Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας

Αγαπητέ σύντροφε,

Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών για την αναπάντεχη και πρόωρη απώλεια του σ. Λουίς Πράδο Γκαρσία, στελέχους του ΚΚΚ και πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα.
Το σοσιαλιστικό κράτος και το ΚΚ της Κούβας χάσανε έναν άξιο εκπρόσωπό τους, μαχητικό υπερασπιστή της κουβανικής επανάστασης, των συμφερόντων του κουβανικού λαού και των ιδανικών του σοσιαλισμού.