Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Συγχαρητήριο μήνυμα του Κ.Κ.Ε προς το ΚΚ Βενεζουέλας.


Αγαπητοί σύντροφοι,

 Με την αφορμή τη νίκη του Μεγάλου Πατριωτικού Πόλου και την επανεκλογή του Προέδρου Τσάβες, αλλά και την ενίσχυση που κατέγραψε το Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας χαιρετίζουμε όλα τα μέλη και τα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος Βενεζουέλας και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Βενεζουέλας, όλους τους κομμουνιστές που μέσα  σε εξαιρετικά δύσκολες και σύνθετες συνθήκες έντονης ιμπεριαλιστικής παρέμβασης και όξυνσης της ταξικής πάλης και αντιπαράθεσης με την ολιγαρχία έδωσαν και δίνουν τη μάχη για τα συμφέροντα του λαού της Βενεζουέλας.

Σχόλιο του K.K.E. για τις τυμπανοκρουσίες από την επίσκεψη Μέρκελ 10/10/2012.


K.K.E.



Οι τυμπανοκρουσίες από την επίσκεψη Μέρκελ πρέπει να αποτελέσουν για το λαό μήνυμα εγρήγορσης και αντεπίθεσης. Η επίσκεψή της βοηθάει τους μονοπωλιακούς ομίλους και την κυβέρνηση για να ξεζουμίσουν ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Αυστραλία.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ στην Αυστραλία


Αναχώρησε σήμερα 10 Οκτώβρη αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων για την Αυστραλία.

Μας... «στήριξε», κανονικά! Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Διαπίστωση πρώτη:


Η κυρία Μέρκελ ήρθε όντως για να στηρίξει την Ελλάδα. Αλλά όχι την Ελλάδα του ελληνικού λαού.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ αφορά την «άλλη» Ελλάδα. Αυτήν που επιβάλλει το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο, το ένα χαράτσι μετά το άλλο, το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο.
Η στήριξη της κυρίας Μέρκελ είναι αφειδώλευτη, αλλά αφορά την Ελλάδα των ντόπιων τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των κεφαλαιοκρατών και, φυσικά, της τρικομματικής κυβέρνησης που τους εκπροσωπεί.

Με όπλο τον παλλαϊκό αγώνα για να μην περάσει το νέο πακέτο βαρβαρότητας.

Πρωτοβουλία για
Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Χαιρετίζουμε τον αγώνα του λαού μας ενάντια στην εκπρόσωπο
του γερμανικού ιμπεριαλισμού και στους ντόπιους υποτελείς της
Καταδικάζουμε το όργιο της τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η τρικομματική κυβέρνηση
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον μαζικό, ενωτικό, παρατεταμένο αγώνα για να μην περάσουν τα βάρβαρα μέτρα
Αθήνα 9 Οκτώβρη 2012
Η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» χαιρετίζει τη σημερινή μεγάλη κινητοποίηση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επίσκεψη της εκπροσώπου του γερμανικού ιμπεριαλισμού, της Μέρκελ.

«Βούλιαξε» από κόσμο η Αθήνα.Χιλιάδες και χιλιάδες λαού διαδήλωσε με το ΠΑΜΕ.


H χτεσινή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα έκανε το κέντρο της πρωτεύουσας να «βουλιάξει» από κόσμο.

Πολύ πριν τη 1 το μεσημέρι, η Ομόνοια είχε γεμίσει.
Δεξιά κι αριστερά από την εξέδρα, τεράστια πλακάτ καταγράφουν τη «φωνή» των διαδηλωτών: «Αποδέσμευση από την ΕΕ - Να διαγραφεί το χρέος και να καταργηθούν δανειακές συμβάσεις, μνημόνια, αντεργατικοί νόμοι». «400 ευρώ, φτώχεια, ανεργία - Ο καπιταλισμός φέρνει δυστυχία» και «Εργάτη μη δεχθείς τη σύγχρονη σκλαβιά, μπορείς να καταργήσεις νόμους και αφεντικά».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. για τις δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά 9/10/2012.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.



Οι δηλώσεις της καγκελαρίου της Γερμανίας και του πρωθυπουργού αποκαλύπτουν πως όλοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι φταίει μόνο η τρόικα αποπροσανατολίζουν το λαό γιατί κρύβουν τις ευθύνες και την ταξική στρατηγική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.  Η Μέρκελ επανέλαβε κυνικά ό,τι και η τρόικα και οι άλλοι ηγέτες της ΕΕ:

ΣΥΡΙΖΑ : Διαπιστευτήρια στην ΕΕ και τη σοσιαλδημοκρατία.


Καλλιεργεί αυταπάτες για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με κεϊνσιανή διαχείριση


Εξετάσεις προκειμένου να γίνει αποδεκτός ο ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη της αστικής διαχείρισης δίνει ο Αλ. Τσίπρας στην ΕΕ και στην ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία. Οπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο «Βήμα», «η Ευρώπη ήταν και παραμένει στρατηγική μας επιλογή (...) Η δική μας πρόταση είναι η πιο φιλική προς το ευρώ» και «χρειαζόμαστε χρόνο και προσπάθεια για να καταστήσουμε σαφές στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη ότι δεν λέμε πράγματα παράλογα».

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ.


Φίλες και Φίλοι,



Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Χαίρομαι, γιατί με το σύντροφο Πρόεδρο του αδελφού κόμματος Die Linke της Γερμανίας, τον Μπερντ Ρίξιγκερ, βάζουμε σήμερα τέλος σε μια μακρόχρονη εκκρεμότητα.

Είκοσι δύο χρόνια μετά την ίδρυση του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, εγκαινιάζουμε το παράρτημά του στην Ελλάδα. Σήμερα, που το έχουμε ανάγκη όσο ποτέ. 

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επιθετικότητας της Τουρκίας στην περιοχή.

Ανακοίνωση του ΑΚΕΛ



Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την περαιτέρω κλιμάκωση της στρατιωτικής επιθετικότητας της Τουρκίας έπειτα από την πρόσφατη ψήφιση διατάγματος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης μέσω της οποίας δίνει τη δυνατότητα για τον επόμενο χρόνο στην κυβέρνηση Ερντογάν να προχωρήσει σε στρατιωτικές επεμβάσεις σε τρίτες χώρες. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει το ρόλο της Τουρκίας ως περιφερειακού χωροφύλακα και στρατηγού στα πλαίσια του ιμπεριαλιστικού ρόλου που της ανατέθηκε από το ΝΑΤΟ, στο οποίο δυστυχώς κάποιοι θέλουν να μας εντάξουν. 

Ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 9 Οκτώβρη.

Ομιλία στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια 9 Οκτώβρη

Συνάδελφοι εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, νέοι και νέες της δουλειάς και των θρανίων.

Κανένας καλοταϊσμένος παπαγάλος που κράζει όλη μέρα στα κανάλια των εφοπλιστών των βιομηχάνων και των εργολάβων δεν μπορεί να μας τρομοκρατήσει! Κανένας φράχτης και καμία μάνικα νερού δεν μπορεί να μας φοβίσει! Ας ανασύρουν όσα χουντικά διατάγματα θέλουν!