Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα



«Δεν μπορώ να δεσμευτώ, ο πρωθυπουργός δεν μου έδωσε συγκεκριμένη μέρα εκλογών. Πιθανότητες. Εμείς ζητήσαμε όσο γίνεται πιο γρήγορα να γίνουν οι εκλογές, όσο γίνεται πιο γρήγορα, να μη χαθεί άλλος χρόνος. Το κυριότερο όμως είναι άλλο: Ώσπου να γίνουν οι εκλογές θα υπάρχουν νομοσχέδια αντιλαϊκά - αντεργατικά που θα ψηφίζονται απ' τη Βουλή και επιπλέον τρέχουν σοβαρά προβλήματα, που εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε μόνο στη μάχη για την ψήφο, αλλά μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες θα προσπαθούμε να στηρίζουμε και να οργανώνουμε τους αγώνες.

Γκάλοπ της Alco για την τηλεόραση του STAR:Ανεβαίνει ο δικομματισμός: Πρώτη η Ν.Δ με 24,5 % ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 15,5 %.Τρίτο το Κ.Κ.Ε με 10 %. Σχολιάζει ο Red Star.

Δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του STAR

Νέα Δημοκρατία     24,5 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,5  %  
Κ.Κ.Ε                        10,0  %
Δημ.Αριστερά          9,0  % 
Αν.Έλληνες             8,0  %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    7,5   %    
ΛΑ.Ο.Σ                       3,7 %  

Γκάλοπ της Κάπα Research για το ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ : Ν.Δ 18,1 % - ΠΑ.ΣΟ.Κ 14,3 % - Κ.Κ.Ε 8,2 % -Αν.Ελλήνες 7,2 %- ΣΥ.ΡΙΖ.Α 6,0 % - ΔΗ.ΑΡΙ. 4,9 % .Ποια είναι τα ποσοστά χωρίς την αδιευκρίνιστη ψήφο.Σχολιάζει ο Red Star.


 Κατακερματισμένο και πολυδιασπασμένο εμφανίζεται το πολιτικό σύστημα στη νέα δημοσκόπηση της Kapa Research για λογαριασμό της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ». 




Νέα Δημοκρατία     18,1 %
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   14,3  %  
Κ.Κ.Ε                        8,2  %   
Αν.Έλληνες             7,2  %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    6,0   %    
Δημ.Αριστερά           4,9  %  
ΛΑ.Ο.Σ                        3,6 %  

Μαζική συγκέντρωση του Κ.Κ.Ε χτες στο Αιγάλεω





Σε μαζική συγκέντρωση, που διοργάνωσε η Νοτιοδυτική Αχτίδα του Δυτικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, στο κλειστό γυμναστήριο του Αιγάλεω, μίλησε χτες βράδυ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. «Αυτός που θέλει τη μέρα μετά τις εκλογές, να υπάρχει ένα αντίβαρο μέσα στο λαό, να βγει το κίνημα χειραφετημένο από μοιρολατρικές αντιλήψεις, προκαταλήψεις, φοβίες κλπ, αυτό που μετράει είναι η εκλογική δύναμη του ΚΚΕ», τόνισε μεταξύ άλλων η Αλέκα Παπαρήγα.

Σχόλιο του «Ξ»-Μέχρι που φτάνει το πλατύ αντιμνημονιακό μέτωπο του κ. Καζάκη;


Σχόλιο του «Ξ»





Ερ: Υπάρχει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας;

Απ: Βρισκόμαστε σε επικοινωνία, θα δούμε που θα καταλήξει.

Ερ: Σε σχέση με πριν είστε πιο αισιόδοξος;

Απ: Ναι, υπάρχει αυτή την στιγμή μια δυνατότητα και με τον κ. Καμμένο και με άλλες δυνάμεις.

Ερ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ανοιχτά δεν έχουν πει για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα. Πιστεύετε ότι το σύνολο των μελών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων τείνει προς αυτή την κατεύθυνση;

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ -ΗΡΘΕ ΤΟ ... 1821!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ 






Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Προβόπουλος, μας είπε προχτές ότι με τα PSI, τις νέες δανειακές συμβάσεις και με τα νέα μνημόνια, η αγοραστική αξία των μισθών των Ελλήνων εργαζομένων θα έχει επιστρέψει το 2013 (για το καλό τους...)
στα επίπεδα του 2001.
Μόνο που τα πράγματα δεν είναι και τόσο... ευχάριστα.
Συγκεκριμένα:

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ:Μαζική η συμμετοχή στη γενική απεργία.

Μαζική η συμμετοχή στη γενική απεργία.



Μεγάλη ήταν η συμμετοχή και η ανταπόκριση των εργαζομένων στη χτεσινή γενική απεργία που προκήρυξε η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πορτογαλίας (CGTP-IN) ενάντια στα σκληρά μέτρα λιτότητας και στη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και η τρόικα. Από νωρίς χτες τα ξημερώματα οι εργαζόμενοι περιφρούρησαν την απεργία τους έξω από τόπους δουλειάς, παρά τις προσπάθειες ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να τους διασπάσουν.

«Μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και να βρεθούν προσχήματα για να αναβληθούν οι εκλογές», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

«Μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και να βρεθούν προσχήματα για να αναβληθούν οι εκλογές», δήλωσε η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ερωτηθείσα σχετικά με τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό.


Η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ως εθνική εορτή η 25η Μαρτίου έχει αλλοιωθεί προ πολλού διότι συνδέεται πάντα με την πολιτική κατάσταση του σήμερα αλλοιώνοντας τον πραγματικό χαρακτήρα του αγώνα του 1821.
«Σήμερα εθνική ομοψυχία δεν μπορεί να υπάρχει. Η πάλη είναι ταξική.

ΘΥΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ!


Εργάτες, εργαζόμενοι
• Ο λαός μας εδώ και καιρό βιώνει στο πετσί του τις συνέπειες της επίθεσης του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου ενάντια στα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά του δικαιώματα.
Μια επίθεση χωρίς τέλος, που απαλλοτριώνει το ίδιο το δικαίωμά του στη ζωή, που υποθηκεύει το μέλλον των παιδιών του.
• Οι συμφωνίες που υπογράφει η ελληνική κεφαλαιοκρατική αστική τάξη με ευρωπαίους και αμερικάνους ιμπεριαλιστές είναι αυτές με τις οποίες προσφέρει αντιπαροχή το λαό και τη χώρα και με αντάλλαγμα τη δική της επιβίωση και το μερτικό της στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την καταλήστευση της χώρας.
• Οι εκλογές που προγραμματίζονται έχουν σαν στόχο να ξαναστήσουν στα πόδια του ένα πολιτικό προσωπικό που έχει χρεοκοπήσει στις συνειδήσεις του λαού, ώστε να μπορέσει να προωθήσει τα αντιλαϊκά σχέδια της ξένης και ντόπιας πλουτοκρατίας.
• Είναι φανερό ότι μπαίνουμε σε μια ζοφερή περίοδο όπου τα προβλήματα του λαού θα γίνονται όλο και περισσότερα, μεγαλύτερα και οξύτερα. Μια περίοδο η οποία, με βάση τις γενικότερες αρνητικές εξελίξεις, μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερες απειλές για τη δημοκρατία, την εθνική ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.
Ας μην υπάρχουν αυταπάτες!

Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών: Δεν ισχύουν όσα γράφονται για συνεργασίες.


Άρμα: “Έτοιμοι να κατέβουμε στις εκλογές”


Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στις οποίες παίρνει μέρος το “Άρμα Πολιτών”, ο εκπρόσωπος Τύπου Σ. Στανωτάς δήλωσε σχετικά χθες πως "όσα γράφονται, λέγονται, δηλώνονται και ακούγονται ότι το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών έχει συμφωνήσει σε συνεργασία ή συνεργασίες δεν ισχύουν". Παράλληλα είπε πως το Άρμα “είναι σταθερό στις θέσεις του και τις αρχές του, είναι έτοιμο να κατέβει στις εκλογές όταν και αν προκηρυχθούν.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ : Γυρίζουν στα πόστα τους με ψηλά το κεφάλι .Αποκαλύφθηκαν πλήρως στα μάτια των ναυτεργατών οι εντολοδόχοι των εφοπλιστών στην ΠΝΟ, οι οποίοι χτες ανέστειλαν την απεργία.


Οι εντολοδόχοι των εφοπλιστών, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), προχτες το μεσημέρι, «έσπασαν» τον απεργιακό αγώνα στα καράβια, πυροδοτώντας την οργή των ναυτεργατών.
Σε πλήρη σύμπλευση με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, στο πρώτο κιόλας 48ωρο, αποφάσισαν την αναστολή του απεργιακού αγώνα, κόντρα στη θέληση ολόκληρου του κλάδου, που από τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας έδινε αποφασιστικά τη μάχη, κατεβαίνοντας μαζικά στους καταπέλτες των πλοίων όλης της χώρας, τσακίζοντας κάθε προβοκατόρικη απεργοσπαστική επιχείρηση που έστησαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. και τα άλλα κόμματα των εφοπλιστών.

Μολδαβία: Οι φιλοδυτικοί εξαγόρασαν την ψήφο τριών κομμουνιστών βουλευτών για να βγάλουν πρόεδρο μετά από 900 ημέρες !


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Έσπασαν όλα τα ρεκόρ στη Μολδαβία: το κοινοβούλιό τους αδυνατούσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας επί... 900 (ναι, εννιακόσιες!) μέρες. Και τι δεν έκαναν για να το πετύχουν. Μέχρι που διάλυσαν δύο φορές τη... βουλή τους και προκήρυξαν δύο φορές πρόωρες εκλογές! Τίποτα! Αδύνατον να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη από το Σύνταγμα ειδική πλειοψηφία των 61 από τους 100 βουλευτές. Μέχρι που έφτασε σταδιακά η δύναμη του συνασπισμού όλων των φιλοδυτικών κομμάτων στους 59 βουλευτές, αλλά και πάλι τίποτα. Η πανίσχυρη κομμουνιστική αντιπολίτευση, το κατά πολύ μεγαλύτερο κόμμα της χώρας, κατόρθωνε να ελέγχει στο τέλος τουλάχιστον 41 βουλευτές.

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πύργο Ηλείας.


Φίλες και φίλοι

Υπάρχουν τρία ασφαλή συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πορεία των πραγμάτων:
·         Ο πρώτος είναι η βέβαιη αποτυχία των μέτρων ως προς τους δείκτες του χρέους και του ελλείμματος.
·         Ο δεύτερος είναι η απόλυτη κατοχύρωση των δανειστών μας ότι οποιαδήποτε στάση πληρωμών θα γίνει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω. Και αυτό το έχουν κατοχυρώσει με το αγγλοσαξονικό δίκαιο, και την δέσμευση του ταμείου των εσόδων. 

Το Κ.Κ.Ε για τη φωτιά στις τιμές των καυσίμων.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε

Από τη μια η τεράστια κερδοφορία των μονοπωλίων που ελέγχουν την εισαγωγή και τη διύλιση του πετρελαίου και η βαριά κρατική φορολογία και από την άλλη η επιθετική πολιτική της ΕΕ κατά του Ιράν, απ' όπου η Ελλάδα εισάγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, βάζουν φωτιά στις τιμές των καυσίμων.