Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Προφυλακιστέος διαδηλωτής με βάση τον "κουκουλονόμο"


    Σε μείζον θέμα αναδεικνύεται πλέον η κατάργηση του διαβόητου κουκουλονόμου, για την οποία είχε δεσμευτεί προεκλογικά η κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή προφυλάκιση ενός διαδηλωτή που συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης Πέμπτης. Το θέμα έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός, ενώ και ο βουλευτής Θ. Δρίτσας, ο οποίος μάλιστα κατέθεσε και ως μάρτυρας στην ανακρίτρια υπέρ  άλλου συλληφθέντος, κατήγγειλε την επιμονή των αρχών να συντηρούν και να ενεργοποιούν τις διατάξεις του κουκουλονόμου.

    Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και το πόρισμα της απατής του «διαλόγου»


    Έλαβε τέλος η απάτη του «διαλόγου» που οργάνωσε η κυβέρνηση με  εκπροσώπους του ΣΕΒ, διατεταγμένους επιστήμονες και την εργατική αριστοκρατία, για το ξεθεμέλιωμα της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων. Ίσως η κυβέρνηση να οργανώσει και νέες παραστάσεις, προσποιούμενη ότι αντιστέκεται στα άγρια σχέδια της ΕΕ και του ΔΝΤ, με τα οποία συμφωνεί και τα υλοποιεί.

    Ανακοίνωση της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ- 16/3/2010


    1. Η χθεσινή Απόφαση  της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε σαφέστατη απόκλιση ακόμα και από τις θέσεις που κατά πλειοψηφία ψήφισε προχθές η ΚΠΕ του ΣΥΝ.
    2. Με αυτή τίθενται, μεταξύ άλλων, ως στόχοι πάλης και κινητοποίησης,  η  προοπτική εθνικοποίησης όλων των Τραπεζών, η επανάκτηση και εθνικοποίηση των στρατηγικής σημασίας Επιχειρήσεων και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας με δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και η  «επαναδιαπραγμάτευση του χρέους».

    19 Μάρτη, παλεύουμε για έναν κόσμο χωρίς ρατσισμό, φτώχεια, πόλεμο. Στηρίξτε τη μέρα δράσης μέσα στα σχολεία!


    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να κάνουν δικιά τους υπόθεση την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέσα στα σχολεία στις 19 Μάρτη με αφορμή τη Παγκόσμια Μέρα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δίνουν ένα αγώνα για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης που σκληραίνουν τους ταξικούς φραγμούς πετώντας έξω χιλιάδες παιδιά φτωχότερων στρωμάτων και ιδιαίτερα των μεταναστών. Οι εκπαιδευτικοί πρωτοστατούν στον αγώνα κατά των αποκλεισμών των παιδιών των μεταναστών την ώρα που το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει ένα σχολείο της αγοράς και των επιχειρήσεων αντί της κάλυψης των αναγκών των παιδιών στην μόρφωση που θα παίρνει υπόψη τις  νέες ανάγκες ΟΛΩΝ των μαθητών και ιδιαίτερα των μεταναστών.
    Το παράδειγμα του 132ου σχολείου όπου με παρέμβαση του κεντρικού μηχανισμού σύρθηκαν σε δίκες εκπαιδευτικοί διότι τόλμησαν να εντάξουν στην εκπαίδευση την  διδασκαλία μαθημάτων στη μητρική γλώσσα των παιδιών δείχνει ότι ο σκοταδισμός πάει χέρι-χέρι με το ρατσισμό.

    Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάσταση και τα προβλήματα των δημόσιων νοσοκομείων

    Το ΚΚΕ καλεί τους εργατοϋπαλλήλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών, τους εργαζομένους στα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία των ασφαλιστικών ταμείων, σε κοινό αγωνιστικό μέτωπο με στόχο την υπεράσπιση και διεκδίκηση των δικαιωμάτων στη δημόσια, δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

    Η εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στα Δημόσια Νοσοκομεία, δεν προκλήθηκε ξαφνικά. Τα χρέη και τα ελλείμματα, η έλλειψη προσωπικού, ο ανεπαρκής ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός, προϋπήρχαν και σήμερα επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που προωθείται χρόνια τώρα από την ΕΕ και τα κόμματα του κεφαλαίου, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που αντιμετωπίζουν την υγεία σαν εμπόρευμα και χώρο επενδύσεων και τις κρατικές - εργοδοτικές δαπάνες σαν εμπόδιο της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας.

    Δήλωση Παν. Λαφαζάνη, Κοινοβ. Εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ για την εκτόξευση σε πρωτοφανή ύψη των τιμών της βενζίνης και την καλπάζουσα ακρίβεια


    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «ΟΜΠΡΕΛΑ» ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ


    Ο Παν. Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην εκτόξευση σε πρωτοφανή ύψη των τιμών της βενζίνης και την καλπάζουσα ακρίβεια, έκανε την παρακάτω δήλωση:
    Οι τιμές της βενζίνης, μετά και τις απαράδεκτες και αλλεπάλληλες μεγάλες αυξήσεις του ΕΦΚ, την απαράδεκτη αύξηση του ΦΠΑ αλλά και τη διογκούμενη αισχροκέρδεια, έχουν εκτιναχθεί σε πρωτοφανή και δυσθεώρητα ύψη.
    Την ίδια ώρα η ακρίβεια στην αγορά, παρά τη λεηλασία των εισοδημάτων και την πτώση της λαϊκής κατανάλωσης, κυριολεκτικά καλπάζει, με συνέπεια τη διπλή καταλήστευση των πολιτών τόσο ως εργαζόμενων όσο και ως καταναλωτών.

    ΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ - Νικητής η βία και η νοθεία


    H «Εθνική Ενωση» ή πιο γνωστό ως κόμμα U και το Συντηρητικό Κόμμα, τα οποία συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό υπό τον αντιδραστικό Πρόεδρο Αλβαρο Ουρίμπε, αναδείχτηκαν νικητές στις εκλογές που διεξήχθησαν για τα δύο σώματα του Κογκρέσου, σύμφωνα με τα μερικά επίσημα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα αλλά σε μία εκλογική αναμέτρηση που σημαδεύτηκε από μεγάλη αποχή (υπολογίζεται γύρω στο 60%) και καταγγελίες για σωρεία παρατυπιών αλλά και εκφοβισμό των ψηφοφόρων από παραστρατιωτικούς.

    Ελλάδα και η θεότητα της «Α.Ρ.Η.» -(Ακατάσχετη Ροή Ηλιθιότητας)


    Η τελευταίας κοπής μπαρούφα, που εν είδει «εξομολόγησης» διεκδικεί και συχωροχάρτι για την κυβερνητική πολιτική, είναι η «γενναία» πρωθυπουργική «ομολογία» πως τα οικονομικά μέτρα κινούνται «εκτός του ιδεολογικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ»!
    *
    Οι αρχάγγελοι της θεότητας της «Α.Ρ.Η.» (σ.σ.: «Ακατάσχετη Ροή Ηλιθιότητας», κατά τη ρήση του σκηνοθέτη Βασίλη Βασιλείου), που βασιλεύει στα καθεστωτικά ΜΜΕ, το 'πιασαν αμέσως το μήνυμα και σε σχεδόν καθημερινή βάση επαγγέλλονται την ως άνω ρήση του πρωθυπουργού.
    *
    Η στόχευση είναι διπλή:
    *
    Πρώτον, μέσα από την «ομολογία» του κ. Παπανδρέου επιδιώκουν να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη την «αναγκαιότητα» της κυβερνητικής πολιτικής. Μάλιστα τόσο «αναγκαία» και τόσο «επιβεβλημένη» για το καλό του τόπου είναι η κυβερνητική πολιτική, που «να, ακόμα και ο πρωθυπουργός, που δεν την ασπάζεται ιδεολογικώς, εντούτοις, την εφαρμόζει»!

    Πεθαίνοντας σαν μια φώκια



    Ακτιβίστριες της οργάνωσης ΑnimaΝaturalis διαμαρτύρονται μπροστά στην εμπορική αντιπροσωπεία του Καναδά στη Βαρκελώνη για το «παραδοσιακό κυνήγι (βλ. παραδοσιακή σφαγή) φώκιας» που κορυφώνεται όπως κάθε χρόνο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο στην Ανατολική Ακτή του Καναδά. Δυστυχώς, οι καναδικές αρχές είχαν ήδη δώσει την απάντησή τους από την προηγούμενη Τετάρτη. Την ημέρα εκείνη, καμιά 25αριά Καναδοί βουλευτές μαζεύτηκαν στο εστιατόριο του Κοινοβουλίου στην Οτάβα και απόλαυσαν ένα ωραιότατο γεύμα με κρέας φώκιας, έτσι για να πικάρουν και τους ακτιβιστές και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που απεφάνθη πέρυσι, έπειτα από πολυετή σκέψη (λες και χρειάζεται πολλή σκέψη), πως η σφαγή είναι βάρβαρη και άρα οι εισαγωγές προϊόντων φώκιας πρέπει να απαγορευτούν. «Έχει υπέροχη γεύση», αναφώνησε ο Μάικλ Ιγκάντιεφ, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Κόμματος τρώγοντας μία τερίν φώκιας. Δυστυχώς, δεν του έκατσε.

    Πηγή:www.tanea.gr

    Συγκρούσεις Παλαιστινίων με τις ισραηλινές αρχές στην ανατολική Ιερουσαλήμ



    Συγκρούσεις μεταξύ εκατοντάδων νεαρών Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας ξέσπασαν σήμερα στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με δηλώσεις αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

    Νέο αντεργατικό κύμα προμηνύει ο ΟΟΣΑ. Ζητά κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και συντάξεων


    Να μη μείνει τίποτα όρθιο στο εργασιακό τοπίο απαιτεί ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), κλιμάκιο του οποίου είχε χτες συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας. Με έγγραφό του προς την ελληνική κυβέρνηση ο ΟΟΣΑ επικροτεί και απαιτεί επέκταση των άγριων αντεργατικών μέτρων που λήφθηκαν, απαιτώντας το χτύπημα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ), την απελευθέρωση του ορίου απολύσεων, τη νέα συρρίκνωση μισθών και συντάξεων.


    ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΡΕΑ ΒΙΟΚΑΥΣΙΜΑ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Ερώτηση του Μιχάλη Τρεμόπουλου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο



    Το θέμα της συμπιεσμένης βιομάζας και της χρήσης της σε τυποποιημένη μορφή ("συσσωματώματα ξύλου" ή pellets) για θέρμανση και ενέργεια, φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
    Μια τέτοια χρήση βοηθάει την καλύτερη διαχείριση των δασών και στη μείωση των κινδύνων πυρκαγιάς, καθώς αξιοποιείται ως πρώτη ύλη  το πλεόνασμα δασικής βιομάζας όπως τα ξερόκλαδα ή τα κατάλοιπα της υλοτομίας. Επιπλέον, η ενέργεια που παράγεται είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς είναι ανανεώσιμη και δεν επιβαρύνει το κλίμα, καθώς το διοξείδιο που απελευθερώνεται με την καύση είναι ακριβώς όσο απορροφήθηκε για την παραγωγή της καύσιμης ύλης.

    Σημαντικές ζημιές από τον κυκλώνα «Τόμας» στα νησιά Φίτζι


    Iσχυρός κυκλώνας, κατηγορίας 4 (στην πεντάβαθμη κλίμακα) έπληξε την Δευτέρα τα νησιά Φίτζι, καταστρέφοντας τουλάχιστον 50 κατοικίες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες ενώ οι αρχές χρειάστηκε να απομακρύνουν από τις εστίες τους περίπου 10.000 άτομα.Μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί μόνο ένας επιβεβαιωμένος θάνατος, μιας νεαρής γυναίκας που παρασύρθηκε από τα κύματα την Κυριακή, ενώ πλησίαζε ο κυκλώνας, στο νησί Βανούα Λέβου. Ωστόσο, ο Πατζιλιάι Ντομπούι, διευθυντής της Εθνικής Υπηρεσίας Καταστροφών, έκανε λόγο για «πολλά θύματα», πληροφορία που παραμένει ανεπιβεβαίωτη. Υποστήριξε ότι η αστυνομία δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων επειδή δεν έχει ακόμη αποκατασταθεί η επικοινωνία με τα νησιά που χτυπήθηκαν από τον κυκλώνα.

    Καλώς ήλθατε στο Public - όπου οι άνθρωποί μας σας εξυπηρετούν με το χαμόγελο στα χείλη!

    Η προκήρυξη που ακολουθεί μοιράστηκε το Σάββατο 13/3 στους πελάτες που έμπαιναν στο κατάστημα Public στο Σύνταγμα. Σκοπός της παρέμβασης ήταν να ενημερωθούν οι πελάτες για τις συνθήκες εργασίας στο κατάστημα καθώς και για τις απολύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η διεύθυνση του καταστήματος.
    Οι πελάτες στους οποίους μοιράστηκε η προκήρυξη έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ πολλοί από αυτούς αποχώρησαν χωρίς να αγοράσουν τίποτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Οι εργαζόμενοι ήταν φανερά ανακουφισμένοι από την παρουσία των μελών του σωματείου, ενώ η εργοδοσία θορυβήθηκε έντονα. Τις επόμενες βδομάδες οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΕΕΠΥ στο Public Θα συνεχιστούν.
    _________________________


    Αγαπητοί πελάτες,
    καλώς ήλθατε στο κατάστημά μας, στο Public Συντάγματος!
    Είμαστε μία μεγάλη και κερδοφόρα επιχείρηση και έχουμε χιλιάδες προϊόντα που σας τα προσφέρουμε στις καλύτερες τιμές - και με το χαμόγελο στα χείλη! Πάντα! Οι άνθρωποι μας είναι η δύναμή μας - θα σας εξυπηρετήσουν πάντα και ανά πάσα στιγμή με το χαμόγελο στα χείλη.
    Διότι αν δεν το κάνουν θα τους απολύσουμε!
    Τον προηγούμενο μήνα απολύσαμε 3 + 1 δώρο τον Μάρτη! Διότι δεν χαμογελούσαν αρκετά, δεν ήταν αρκετά ευγνώμονες στην επιχείρηση - κάπως έτσι ... δεν θυμόμαστε ακριβώς τους λόγους ... τι σημασία έχει εξάλλου ... όχι παίζουμε!

    Δημοσκόπηση RASS για το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής:Kαι τρίτη δημοσκόπηση που δείχνει αισθητή πτώση δικομματισμού και άνοδο της αριστεράς.Τι δείχνουν τα 3 τελευταία γκάλοπ, GPO,MARC,RASS.

     Oι οι ερωτηθέντες με μεγάλη πλειοψηφία 67,8% θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο μιας -και μάλιστα ανεξέλεγκτης- κοινωνικής έκρηξης τους επόμενους μήνες, λόγω των οικονομικών μέτρων,

    • Στην πρόθεση ψήφου  το
    ΠΑ.ΣΟ.Κ συγκεντρώνει 33,4%, η ΝΔ 24,4%
    το ΚΚΕ 7,8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α 4,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,1%,άλλα κόμματα 2,8 %, άκυρο/λευκό 2,7 %  ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος (αναποφάσιστοι ,δεν ξέρω-δεν απαντώ) φτάνει στο 16,8%.

    • Η συσπείρωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι 72,2%, ενώ της ΝΔ 67,1%. Παρατηρούνται διαρροές και απ' τα δύο μεγάλα κόμματα προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (17,9% απ' τη ΝΔ, 15,1% απ' το ΠΑ.ΣΟ.Κ).

    Το ΠΑΣΟΚ έχει διαρροές 2,3% προς το ΚΚΕ, 2% προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α , ενώ η ΝΔ 3,9% προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ και 3,1% προς τον ΛΑΟΣ.