Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Επικοινωνήστε με το ΣΚΑΪ.GR.Στείλτε τηλεφωνικά τις ευχές σας στον πατριώτη αντικομμουνιστή Αλαφούζο !


Ραδιοφωνικές και Τηλεπικοινωνιακές Επιχειρήσεις 


Α.Ε.Ε.

Eθνάρχου Μακαρίου και Φαληρέως 2 Νέο Φάληρο 185 47

Επικοινωνήστε με το ΣΚΑΪ.GR







Τηλ. 2104800170-4

Γραμματείες του Π.Α.ΜΕ. / Διεθνών σχέσεων | 09/09/2011.ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ.


ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΩΝ


Οι Ομοσπονδίες τα Εργατικά Κέντρα και τα συνδικάτα που συσπειρωνόμαστε στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), υπογράφουμε την Έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των Πέντε Κουβανών Πατριωτών, των Χεράρντο Ερνάντες, Ραμόν Λαμπανίνο, Ρενέ Γκονσάλες, Αντόνιο Γκερέρο και Φερνάντο Γκονσάλες, οι οποίοι από το 1998 βρίσκονται στις φυλακές των ΗΠΑ.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας για το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.


Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

Οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, των εργαζομένων και των μαζικών φορέων για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, θα γίνουν στις 10.30 π.μ., στα εξής σημεία:
  • Κάνιγγος: Σωματεία και εργαζόμενοι από τους κλάδους: Κατασκευών, Εμπορίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Λογιστών, Καθαριστών -στριών, ΟΤΑ και Δημοσίου Τομέα, Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, Χρηματοπιστωτικού, Καλλιτεχνών, Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Τροφίμων, Τύπου και Χάρτου, Μετάλλου, Φαρμάκου, Ενέργειας, Ιματισμού, Τηλεπικοινωνιών, Μεταφορών και η ΠΑΣΕΒΕ.
  • Ομόνοια: Εργαζόμενοι και μαζικοί φορείς: Πειραιά, Κεντρικού, Δυτικού, Βόρειου Τομέα, Θριασίου και Λαυρεωτικής.

Κ.Κ.Ε: Η κρίση αποκαλύπτει το αληθινό πρόσωπο της Ε.Ε.



Μεγαλύτερες θυσίες απαιτούν η κυβέρνηση και η τρόικα από το λαό, καθώς βαθαίνει η κρίση σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.
Στόχος των αντιλαϊκών μέτρων είναι να μην πληγεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αλλά και να προστατευθεί η ίδια η ευρωζώνη. Απόδειξη αποτελούν οι απαιτήσεις της γερμανικής κυβέρνησης για τα δάνεια, που αποκαλύπτουν ταυτόχρονα τις αντιθέσεις μέσα στην ΕΕ, όπως και τα «ψέματα περί αλληλεγγύης και ισοτιμίας που πουλούσαν τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» στο λαό», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Βloomberg: Σχέδιο στήριξης γερμανικών τραπεζών εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει



Έκτακτο σχέδιο προστασίας των γερμανικών τραπεζών ετοιμάζει η γερμανική κυβέρνηση σε περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, σύμφωνα με το Bloomberg.
Χαρακτηριστικά αναφέρει πως η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σχεδιάζει πρόγραμμα σωτηρίας για να στηρίξει τις γερμανικές τράπεζες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν θα τηρήσει τους όρους του πακέτου ενίσχυσης.
Σύμφωνα με το Bloomberg, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνει μέτρα για να βοηθήσει τις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες που αντιμετωπίζουν μια πιθανή απώλεια της τάξης του 50% των ελληνικών ομολόγων τους, αν η επόμενη δόση διάσωσης Ελλάδας δεν εγκριθεί.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ.



ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ ΣΤΗ ΔΕΘ
Στις 10 Σεπτεμβρίου διαδηλώνουμε  ενάντια στο μνημόνιο,  στο  μεσοπρόθεσμο και στα νέα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα.

ΤΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΑ ΠΙΣΩ

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
            Το ναυάγιο των επιλογών κυβέρνησης - αστικού πολιτικού κατεστημένου - τρόικας αφήνει πίσω του κυριολεκτικά οικονομικά και κοινωνικά συντρίμμια και ερείπια.

Mε «φόντο» το Δημόσιο σφοδρή διαμάχη Λοβέρδου- Τσίπρα στη Βουλή.



Το θέμα των αναφορών του Ανδρέα Λοβέρδου για τους δημόσιους υπάλληλους επανήλθε και σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα για την Υγεία, προκαλώντας αντιπαράθεση και τον εξοβελισμό σφοδρών πυρών και από τα δύο μέρη. 

Ο υπουργός Υγείας επέμεινε στις θέσεις του, τόνισε ότι απαιτείται ριζοσπαστική αλλαγή του Συντάγματος στους τομείς της δημόσιας διοίκησης και της Δικαιοσύνης και αντέστρεψε τα βέλη στον χώρο της Αριστεράς και τον ίδιο τον κ.Τσίπρα, όταν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον υπουργό να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και τον κατηγόρησε ότι είναι ο άνθρωπος που θα «κάνει τη δουλειά των κέντρων εξουσίας».

Ανακοίνωση των εργαζομένων του «902».



Οι εργαζόμενοι στον «902» μπροστά στον κουρνιαχτό της συκοφαντίας ενάντια στο σταθμό και τους ίδιους εξέδωσαν ανακοίνωση. 
Ολόκληρο το κείμενο έχει ως εξής:

«Οι προσπάθειες του εφοπλιστικού ΣΚΑΪ, των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. και όποιων άλλων, να παραστήσουν τους "φίλους του λαού", αποτελούν ένα κραυγαλέο παράδειγμα μέγιστης υποκρισίας και απύθμενου θράσους.
Υπερασπίζονται δήθεν τους απολυμένους και, την ίδια στιγμή, είναι μπροστάρηδες στη χειραγώγηση του λαού, στην προβολή και υπεράσπιση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης - κεφαλαιοκρατών - τρόικας - ΝΔ κλπ., που τσακίζει τα εργατικά δικαιώματα, για να γίνουν ακόμη περισσότερα (ανταγωνιστικότερα) τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών.

Σε επαγρύπνηση καλεί την εθνική φρουρά ο Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.



Επιβάλλεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα για αντιμετώπιση των τουρκικών απειλών, που αποσκοπούν σε εκφοβισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο την αποτροπή εκμετάλλευσης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), τόνισε σήμερα ο Κύπριος πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας.
Μιλώντας το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, στην τελετή διαβεβαίωσης του νέου υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς, υποστράτηγου Ανδρέα Πετρίδη, ο Πρόεδρος Χριστόφιας επεσήμανε ότι οι ένοπλες δυνάμεις καλούνται να διαφυλάξουν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της ημικατεχόμενης πατρίδας, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του κυπριακού λαού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.


ΠΑΤΡΑ
Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη
Κεντρική σκηνή
Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου από το συγκρότημα της ΚΝΕ
Θεατρική παράσταση: «Το φως που καιει» του Κ. Βάρναλη, από τη θεατρική ομάδα της ΚΝΕ
Συναυλία με τον Δ. Τσακνή
Συναυλία με τον Π. Θαλασσινό

Μύχιοι πόθοι των αστών-Μπήκε και η «Δράση», του Στ. Μάνου, στο κλαμπ συκοφαντίας του ΚΚΕ .


Μπήκε και η «Δράση», του Στ. Μάνου, στο κλαμπ συκοφαντίας του ΚΚΕ μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ. και κάτι γκρουπούσκουλα που το παίζουν «επαναστάτες» με αφορμή τη δήθεν κινητοποίηση «απολυμένων» στον «902». Και τι λέει; «Το ΚΚΕ προσαρμόζεται στους κανόνες της αγοράς». Και συνεχίζει: «Οταν δεν βγαίνουν τα κουκιά, οι απολύσεις είναι αναπόφευκτες, διότι αν δεν γίνουν απολύσεις, με μαθηματική ακρίβεια θα κλείσει ολόκληρη η επιχείρηση και θα απολυθούν όλοι οι εργαζόμενοι». Καλεί δε το ΚΚΕ «να μπει στη θέση ενός εργοδότη που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα "κλείσιμο ή απολύσεις" και στη θέση μιας κυβέρνησης που βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα "χρεοκοπία ή απολύσεις"».

Αλ. Τσίπρας: Σε εφεδρεία να τεθεί η κυβέρνηση!


"Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός έχει χρέος απέναντι στις επόμενες γενιές, απέναντι στην αξιοπρέπειά του να θέσει αυτή την κυβέρνηση σε εφεδρεία και όχι να τεθεί ο ίδιος υπό καθεστώς εφεδρείας και εκποίησης" τόνισε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι νέες εξαγγελίες της κυβέρνησης, το καθεστώς εφεδρείας που θα φέρει απολύσεις για τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και οι ιδιωτικοποιήσεις.

Για τη σύσκεψη του ΚΚΕ(μ-λ) στις 17-18 Σεπτέμβρη



Όπως έληξε η μεγάλη πολιτική και ταξική αναμέτρηση για το μεσοπρόθεσμο στο τέλος του περασμένου Ιούνη, άφησε πολλά «χρωστούμενα» σε βάρος του λαού. Όπως ήταν επίσης φυσικό, άνοιξαν κι άλλο οι ασκοί της άγριας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, της εργατικής τάξης, του λαού. Το τέλος του περασμένου Ιούνη, όμως, κατά έναν ιδιόμορφο τρόπο, πέραν της πικρής γεύσης που άφησε, συνοδεύτηκε και από μια λαϊκή «υπόσχεση». Συνοδεύτηκε από μια ιδιότυπη λαϊκή «δέσμευση» που απευθυνόταν στους παράγοντες του συστήματος ότι πολύ σύντομα «θα τα ξανακάνουμε», συνοδεύτηκε από μια λαϊκή «υπενθύμιση» προς τους ισχυρούς ότι η αρνητική εξέλιξη του περασμένου Ιούνη όχι μόνο δεν θα αποτελέσει ταφόπλακα των λαϊκών αντιστάσεων, αλλά ένα ακόμα μάθημα, έστω απ’ την ανάποδη, που γρήγορα θα αφομοιωθεί από το λαό για να επανέρθει το σύστημα στο προσκήνιο με ψηλά το κεφάλι.

Μέλη του ΠΑΜΕ αιφνιδίασαν την αστυνομία και κατέλαβαν το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης !



Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκινούν από σήμερα στην πόλη, ενόψει των εγκαινίων της 76ης Διεθνούς Έκθεσης.

Οι διαδηλωτές αιφνιδίασαν τις αστυνομικές δυνάμεις, που περιφρουρούν το κτίριο από νωρίς το πρωί, αφού στις 2 το μεσημέρι αναμένεται να γίνει στο δημαρχιακό μέγαρο, η συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργο Παπανδρέου, με το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. 

Δυναμικές διαδηλώσεις φοιτητών - σπουδαστών έγιναν χτες στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.




ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο
Διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν, χτες, σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, έγινε η συγκέντρωση που είχαν καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά.
  


Διαδηλώσεις για να μην εφαρμοστεί ο νόμος - πλαίσιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση έγιναν χτες σε πολλές πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα, στην Ομόνοια, έγινε η συγκέντρωση που είχε καλέσει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστώνκαι τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Πειραιά.

Λεωφορεία για το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.


Την οργανωμένη μετακίνηση του εργαζόμενου λαού, από τους νομούς της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας, προγραμματίζουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

Σέρρες, 4 μ.μ., μπροστά από τη Νομαρχία.
Βέροια, 4.15 μ.μ., πλατεία Ωρολογίου.
Νάουσα, 4.30 μ.μ. από το ΕΚ Νάουσας.
Κιλκίς, 4 μ.μ., από πλατεία Ειρήνης.
Κατερίνη, 4 μ.μ. από πλατεία Ελευθερίας.

Προκήρυξη του Παιδεία Μάχης. Αναλυτική παρουσίαση του νόμου Διαμαντοπούλου – καθήκοντα και στόχοι του κινήματος



Ο νόμος Διαμαντοπούλου μπορεί να ανατραπεί!

Ο νέος νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ, που ψηφίστηκε στις 24 Αυγούστου από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, το ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία, ανατρέπει ότι είχε απομείνει από το δημόσιο-δωρεάν χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το Φοιτητικό Κίνημα, στα πλαίσια ενός Πανεκπαιδευτικού Μετώπου, μπορεί να ανατρέψει το νόμο στους δρόμους και μαζί με τους αγώνες των εργαζομένων μπορεί να ρίξει τη μισητή κυβέρνηση των σοσια-ληστών.
Τα βασικά σημεία του νόμου είναι, συνοπτικά, τα παρακάτω:

Υπό το φόβο αποδοκιμασιών, ο Παπανδρέου θα δώσει τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ σε αποθήκη στο λιμάνι!


Το άγχος του Γιώργου Παπανδρέου να μην εισπράξει τεράστιες αποδοκιμασίες στη Θεσσαλονίκη είναι μεγάλο, αφού και πέρυσι εκσφενδονίστηκε σε βάρος του ένα παπούτσι. Έτσι, φέτος, για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πρωθυπουργός δε θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο, αλλά στην αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Πρόκειται για χώρο απολύτως ελεγχόμενο, όπου δε θα επιτρέπεται σε διαδηλωτές να βρίσκονται έξω από το κτήριο που θα βρίσκεται ο έλληνας πρωθυπουργός.

Mέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής : ''Eίμαστε ξύπνιοι.Τι ώρα ειναι;΄Ωρα να φύγουν''



alt
  [Παρέμβαση του Μανώλη Γρηγοριάδη στο Συντονιστικό ΜΑΑ, 5/9/2011, σχετικά με την παρουσία του ΜΑΑ στη ΔΕΘ στις 10/9/2011]
  Κρίνω σκόπιμο να κάνω, περιληπτικά, ορισμένες επισημάνσεις, προτού πω την γνώμη μου για τον τρόπο που νομίζω πως πρέπει να μετέχει το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής στις φετινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου και την Τρόϊκα, στις 10/9/2011 στη ΔΕΘ.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για την απελευθέρωση στα ταξί.



Το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, ανοίγει τον δρόμο για την γρήγορη εισβολή και κυριαρχία των μεγαλοεπιχειρηματιών και σε αυτό τον χώρο και οδηγεί στον βίαιο εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων.
Κερδισμένοι θα βγουν μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι, που έχουν βάλει στο μάτι το φιλέτο της μεταφοράς στον τουρισμό, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τους σταθμούς, καθώς και οι αυτοκινητοβιομηχανίες.
Παραδίδει το δικαίωμα μεταφοράς επιβατών στις ανώνυμες εταιρίες. Επιβάλει την ένταξη των σημερινών αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων σε αυτές και τους μετατρέπει σε καταχρεωμένους μικρομετόχους και στην πορεία σε κακοπληρωμένους εργαζόμενους.