Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής: οι σχολικές διαδρομές να παραμείνουν δωρεάν!


Του Φοίβου – Σταύρου Μακρίδη, Θεσσαλονίκη

Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση



Οι περικοπές της κυβέρνησης στο χώρο της παιδείας αγγίζουν ακόμα και τις σχολικές μεταφορές των μαθητών που δεν έχουν στο χωριό ή στην πόλη τους σχολείο. Η ευθύνη για τη μεταφορά των μαθητών έχει περάσει στους καλλικρατικούς δήμους, χωρίς να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια. Οι περισσότεροι δήμοι πανελλαδικά είναι υπερχρεωμένοι, δεν μπόρεσαν να κλείσουν συμβάσεις με λεωφορεία και δε φαίνονται καθόλου διατεθειμένοι να συγκρουστούν με την κυβέρνηση στο πλευρό των δημοτών τους, για να απαιτήσουν τη δωρεάν μετακίνηση των μαθητών.

Αυτή τη στιγμή οι δήμοι έχουν πάρει παράταση μέχρι τις 28 Φλεβάρη για να κλείσουν συμβάσεις –χωρίς η κυβέρνηση να δίνει € παραπάνω– και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει μετά.

Τρομοκρατική επίθεση με 7 στρατιώτες νεκρούς στην Συρία.



Ένοπλη επίθεση με 7 νεκρούς στρατιώτες
Ένα από τα θύματα της επίθεσης, http://www.sana.sy

Επτά στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένα αξιωματικός, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί βορείως της Δαμασκού από "ένοπλη τρομοκρατική ομάδα", μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

"Ενοπλη τρομοκρατική ομάδα επιτέθηκε σε λεωφορείο που μετέφερε στρατιώτες στην επαρχία της Δαμασκού και σκότωσαν επτά στρατιώτες, μεταξύ των οποίων ένας αξιωματικός", τόνισε το πρακτορείο.

Aνοιχτές ακόμα οι συνεργασίες του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


                                       (ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠΟΝΤΙΚΙ” ΣΤΙΣ 26-01-12)



Μπορεί ο Τσίπρας να διακηρύσσει τον «νέο συνασπισμό εξουσίας» ή τη νέα διακυβέρνηση «με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς», όπως είπε τη Δευτέρα στο Περιστέρι, ωστόσο οι διεργασίες για την ενότητα των δυνάμεων που βρίσκονται απέναντι στο μνημόνιο, αν και έχουν πυκνώσει, παραμένουν ανοιχτές. Με λίγα λόγια, αυτό που μπορεί να πει κανείς για όλες αυτές τις διεργασίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι αλλού «τα βρίσκουν» και αλλού... «βρίσκουν».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ: NA ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ
 Οι απαιτήσεις της Τρόικας για την ολοκλήρωση της συμφωνίας του PSI, που έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να καταστήσει βιώσιμο το χρέος, ξεπερνούν κάθε όριο λογικής.
Δεν πρόκειται για νέα μέτρα, αλλά για σχέδιο λεηλασίας της χώρας και εκχώρησης της κυριαρχίας της στην ευρωπαϊκή τραπεζοκρατία και στη διεθνή τοκογλυφία.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί και ο πρωθυπουργός περιορισμένης θητείας  που επέλεξαν προ διμήνου να παρακάμψουν τη λαϊκή κατακραυγή, δεν έχουν καμιά νομιμοποίηση να υπογράψουν στο όνομα όλων των Ελλήνων, την καταδίκη της χώρας.

«Ετσι θα μάθουν»! (2). Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ



Με τη σοφία μιας ολόκληρης ζωής πίσω του και απολύτως σίγουρος για το είδος της«τιμωρίας» που θα τους άξιζε,
*
της τιμωρίας που θα άξιζε σε όλους αυτούς που καταδημαγωγούν και κοροϊδεύουν το λαό,
εκείνους που - σε κάθε εποχή και σε κάθε χώρα - μιλούν στον εργάτη για θυσίες την ώρα που του κλέβουν όλα τα γεννήματα,
εκείνους που ρημάζουν την πατρίδα και την ίδια ώρα κάνουν κηρύγματα «πατριωτισμού» και «σύνεσης» προς όσους μοχθούν,
εκείνους που συστήνουν στους πληβείους τη λιτότητα, ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι ζουν ως πατρίκιοι μέσα στη χλιδή και την απάτη,
*

«Ετσι θα μάθουν»! (1).Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ 

Δείτε τους.
Ανεβοκατεβαίνουν στο πολιτικό βήμα.
Παρελαύνουν στη μικρή οθόνη και στα μικρόφωνα.
Μιλούν περί «ανταγωνιστικότητας». Πουλούν «μούρη» περί «υπευθυνότητας». Κάνουν μαθήματα «πατριωτισμού». Ζητούν «σύνεση». Καταγγέλλουν τις «αρρυθμίες». Ποζάρουν σαν εμβριθείς κατήγοροι των «υπευθύνων». Κηρύττουν τον «ορθολογισμό». Απαιτούν ανάληψη των «ιστορικών ευθυνών».

ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΙΣ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΤΟ ΙΡΑΝ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΗΣ ΕΕ!


ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ! 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΗΠΑ!

Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Ιράν, καθώς αύριο κατατίθεται προς ψήφιση στην ιρανική βουλή νόμος, σύμφωνα με τον οποίον το Ιράνδιακόπτει άμεσα τις πωλήσεις πετρελαίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση! Αν μάλιστα ψηφιστεί ο νόμος, η εφαρμογή του μπορεί να ξεκινήσει ακόμα και εντός ημερών!
Η αναμενόμενη ψήφιση του νέου νόμου έρχεται ως απάντηση στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλει την περασμένη Δευτέρα εμπάργκο στις πετρελαϊκές εισαγωγές. Θυμίζεται ότι στην Ευρώπη καταλήγουν περίπου 18% - 20% των εξαγωγών πετρελαίων του Ιράν.

Δήλωση Η. Διώτη για απαγόρευση κοινωνικών συσσιτίων.


Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στο Βόλο η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας για την παροχή συσσιτίων και τροφίμων:

Το Υπουργείο Υγείας και μόνο κατ’ όνομα  «Κοινωνικής Αλληλεγγύης» έδειξε με αυτή την εγκύκλιο για μία ακόμη φορά το ανάλγητο κοινωνικά πρόσωπό του, επιτρέποντας μόνο στην εκκλησία, στους δήμους και τις ΜΚΟ τη «σίτιση» κοινωνικά ασθενέστερων συμπολιτών, επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο πραγματικός βέβαια  λόγος είναι ότι η κυβέρνηση έχει τρομάξει βλέποντας να δημιουργούνται από άκρη σ’ άκρη της χώρας, ισχυρά δίκτυα αλληλεγγύης μεταξύ των πολιτών, δομές απέναντι στη λογική της ιδιώτευσης και της παθητικότητας.

Ανακοίνωση της εταιρείας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ».


Η εταιρεία «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ» ανακοινώνει ότι την 27.01.2012 κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στη διαδικασία εξυγίανσης ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 99 του ν.3588/2007, όπως αυτές αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4013/2011. Η εταιρεία υποχρεώθηκε στην υποβολή υπαγωγής στο άρθρο 99, λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, εξαιτίας των σημαντικών ζημιών που έχει υποστεί από μεγάλα επισφαλή χρέη πελατών της.
Η «Τυποεκδοτική» ιδρύθηκε το 1977, με κύριο σκοπό την έκδοση και εκτύπωση της εφημερίδας «Ριζοσπάστης». Στην πορεία, προκειμένου να περιορίσει τα λειτουργικά της έξοδα, αναλάμβανε «φασόν» εκτυπωτικές εργασίες από τρίτους. Με τις πλημμύρες του 1994, και για να μην υπάρξει περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής στη Ν. Ιωνία, η εταιρεία μετεγκαταστάθηκε στο Κρυονέρι Αττικής. Η μετεγκατάστασή της, εξαιτίας και των περιορισμένων χρηματικών κεφαλαίων που διέθετε, συνοδεύτηκε από δανεισμό με υποθήκευση της ακίνητης περιουσίας της και με ανάληψη εκτυπωτικών εργασιών τρίτων, σε μαζικότερη κλίμακα από πριν.

Λιβύη:Βροχή καταγγελιών για βασανιστήρια από τους «απελευθερωτές».


Λιβύη

Πληθαίνουν οι ανατριχιαστικές καταγγελίες για βασανιστήρια και κακοποίηση μέχρι θανάτου κρατουμένων σε γνωστά αλλά και άγνωστα κέντρα κράτησης είτε από μέλη του αυτοπροσδιοριζόμενου ως επίσημου λιβυκού στρατού είτε από παντελώς ανεξέλεγκτους ενόπλους, βυθίζοντας το προφίλ των «απελευθερωτών» στο αίμα. Χθες, μετά τις καταγγελίες και άλλων οργανώσεων, οι «Γιατροί χωρίς Σύνορα» ανακοίνωσαν ότι σταματούν τις υπηρεσίες τους στη Μισράτα, καθώς τις τελευταίες μέρες κλήθηκαν να περιθάλψουν τους ίδιους 115 ασθενείς που έφεραν σοβαρές πληγές από βασανιστήρια. «Τους θεραπεύαμε για να τους βασανίσουν ξανά», δήλωνε χαρακτηριστικά γιατρός της Οργάνωσης, επισημαίνοντας ότι παρόμοια κατάσταση έχει παρατηρηθεί και σε άλλες πόλεις, κυρίως την Τρίπολη και τη Γκχεριάν.

Δημοσκόπηση βόμβα στο νομό Αχαΐας: Η Ν.Δ προηγείται με ποσοστό μόλις 12,3 %.Ακολουθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 11 % (52,7% στις εκλογές του 2009),ενώ τρίτο είναι το Κ.Κ.Ε με 10,5 % (6,6% στις εκλογές του 2009).Η ΔΗ.ΑΡΙ. συγκεντρώνει το 8,3% και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το 7,8 %.


Στη δεύτερη θέση έπεσε πλέον το ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου των Αχαιών (11%), σύμφωνα με τα νέα στοιχεία "βόμβα" που έφερε στη δημοσιότητα δημοσκόπηση της DATA RC, με τη Νέα Δημοκρατία να έχει προβάδισμα (12,3%) στο παλιό "φρούριο" του κόμματος του ΠΑΣΟΚ. 


Τα στοιχεία της δημοσκόπησης φέρουν το ΠΑΣΟΚ να απεχεί πια λίγο -σε πρόθεση ψήφου των πολιτών- από το ΚΚΕ (10,5%), που εμφανίζεται ως τρίτο κόμμα προτίμησης στην Αχαΐα, ακολουθούμενο από τη Δημοκρατική Αριστερά (8,3%) και το ΣΥΡΙΖΑ (7,8%).

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής.Oι συναντησεις των κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.


Συνεχίζονται οι συζητήσεις κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση κομμάτων και οργανώσεων της αριστεράς. Παραβρέθηκαν και πήραν μέρος στην συζήτηση αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ, των Ενεργών Πολιτών, της ΔΕΑ, της ΚΕΔΑ, της ΚΟΕ, της ΑΠΟ,του ΑΚΕΠ. Της ΑΡΑΝ, της ΑΡΑΣ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Του ΜΑΑ και της Ελεύθερης Αττικής.

Σχόλιο απ’ το Ξεκίνημα-Να ποια είναι η "ιδιωτική πρωτοβουλία": το παράδειγμα της ηλεκτρικής ενέργειας!

Σχόλιο απ’ το Ξεκίνημα



Όταν το 2008 η κυβέρνηση αποφάσιζε την «απελευθέρωση» της αγοράς ενέργειας οι διάφοροι θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας πανηγύριζαν. Σήμερα η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και ο ΔΕΣΜΗΕ (Διαχειριστής Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας) δηλαδή η κυβέρνηση, αποφασίζει να κλείσει τις δυο μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ρεύματος ενώ η εισαγγελία ξεκινά έρευνα για ξέπλημα χρήματος. Με άλλα λόγια, άλλο ένα φιάσκο – στα τόσα πολλά – της περίφημης «ιδιωτικής πρωτοβουλίας»!

Πρόταση για πανεργατική απεργία στις 9 Φλεβάρη από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.


  • Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ ζητά η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία με πρόταση για 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 9 Φλεβάρη
  • Η εργατική τάξη να μη δεχτεί τη σφαγή της, κανένας «διάλογος», τονίζει το ΠΑΜΕ!

 
Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο πρέπει να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός, να οργανωθεί ο ξεσηκωμός των εργατών ενάντια στην κλιμάκωση της αντεργατικής επίθεσης που - όπως φάνηκε και από τις νέες προκλητικές αξιώσεις που κατέθεσαν προχτές οι μεγαλοβιομήχανοι - δεν έχει τελειωμό. Την ανάγκη αυτή υπηρετεί η πρόταση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας στις 9 Φλεβάρη και κλιμάκωση της πάλης το αμέσως επόμενο διάστημα. Την πρόταση αυτή κατέθεσε χτες στη ΓΣΕΕ η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία ζητώντας την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της διοίκησης για τη λήψη σχετικής απόφασης και απαιτώντας, ταυτόχρονα, να φύγει η ΓΣΕΕ από το «διάλογο».
Η πρόταση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας έχει ως εξής: