Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Η τελευταία δημοσκόπηση(εκτίμηση ψήφου) από την Public Issue: Ν.Δ 21,5 % ,ΠΑ.ΣΟ.Κ 14 %,ΣΥ.ΡΙΖ.Α 13 %,Κ.Κ.Ε 11 %,ΑΝ.ΕΛΛΗΝ. 11 %,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1%.

Εκλογικό Βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή» και το ΣΚΑΪ.

Νέα Δημοκρατία    21,5 %   
ΠΑ.ΣΟ.Κ                  14,0 %  
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                   13,0 %
 Κ.Κ.Ε                       11,0 %    
Αν.Έλληνες            11,0  %  

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην εκλογική περιφέρεια Λάρισας !


ΛΑΡΙΣΑ



ΑΒΡΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
ΓΑΒΑΛΑ ΜΑΡΙΑ
Δικηγόρος
ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
Γιατρός Πανεπιστημιακός
ΚΑΜΑΚΑ ΕΙΡΗΝΗ
Μέλος ΔΣ Ε.Κ. Λάρισας, Σωματείο Ιδ. Κλινικών
ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Λάρισας

Γκάλοπ της GPO για το MEGA : Με αναγωγή των αναποφάσιστων ,πρώτη η Ν.Δ με 24,6 %.Δεύτερο το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 18,7 %.Στην τρίτη θέση το Κ.Κ.Ε με 10,3 %.Μονοψήφια ποσοστά για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 9,4 % και τους Αν.Έλληνες με 9,3 %.Έκτο κόμμα η ΔΗ.ΑΡΙ. με 7,6 %.Σχολιάζει ο Red Star.


Δημοσκόπηση της GPO για το MEGA.
Δείτε την πρόθεση ψήφου και το αποτέλεσμα με αναγωγή στην παρένθεση.

Διευκρίνηση: Στο ποσοστό του 7,3 % του άλλου/άκυρου/λευκού/αποχής συμπεριλαμβάνεται το ποσοστό του 3,0 % που αντιστοιχεί στα λοιπά κόμματα σύμφωνα με την GPO



Νέα Δημοκρατία    19,1 %  (24,6 %)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                  14,5  % (18,7 %)
 Κ.Κ.Ε                       8,0  %  (10,3 %)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    7,3 %  (9,4 %)
Αν.Έλληνες             7,2  % (9,3 %)

Ψηφοδέλτια ΑΝΤΑΡΣΥΑ


Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέοι, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω”, άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα.

Νομός  ΑΧΑΪΑΣ
1.        Αγγελόπουλος Ιωάννης – Ιδιωτικός Υπάλληλος, Μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων (ΕΠΑΣΣ)
2.       Αλεξόπουλος Ελευθέριος – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
3.       Αναγνωστάκης Αλέκος – Φυσικός

ΤO ΨΗΦΟΔΕΛΤΙO ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ - ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠO


 ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 

1. ΓΛΕΖΟΣ ΜΑΝΟΛΗΣ
2. ΦΩΤΙΟΥ ΘΕΑΝΩ, Πανεπιστημιακός ΕΜΠ
3. ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, π. Πρόεδρος ΟΤΟΕ - π. Αντιπρόεδρος της Uni -Europa
4. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΝΙΑ, Ηθοποιός - σκηνοθέτης
5. ΚΥΠΡΑΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, Δημοσιογράφος

Σχόλιο του ΚΚΕ για το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του ‘67




Το στρατιωτικό πραξικόπημα, δεν είχε τη στήριξη μόνο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ αλλά και της αστικής τάξης της χώρας μας προκειμένου  να επιβάλλουν στο λαό τα αντιδραστικά τους σχέδια. Οι στρατιωτικές δικτατορίες αποτέλεσαν πάντα λύσεις  για την πλουτοκρατία όταν με τα κοινοβουλευτικά μέσα δεν μπορούσε να προωθήσει τα αντιλαϊκά σχέδια.
Η στρατιωτική  χούντα κατάφερε να επιβληθεί γιατί δεν βρήκε έγκαιρα απέναντί της έναν οργανωμένο και αποφασισμένο λαό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και να παλέψει για το δίκιο του.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ-Εκλογές 2012: Οι νεοναζί απειλούν να μπουν στην Βουλή! Nα μην τους αφήσουμε!



Για πάνω από 15 χρόνια η Χρυσή Αυγή (Χ.Α.) ήταν ταυτισμένη με την εικόνα μιας περιθωριακής ναζιστικής συμμορίας δολοφόνων. Σήμερα διεκδικούν την είσοδο τους στην βουλή. Το σοκ για όσους γνωρίζουν το μαύρο παρελθόν της είναι μεγάλο!

Ο αρχηγός της, Ν. Μιχαλολιάκος, καταδικάστηκε το ‘76 για τον ξυλοδαρμό δημοσιογράφων που κάλυπταν την κηδεία του αρχι-βασανιστή της Χούντας, Ευ. Μάλιου και το ‘78 για την τοποθέτηση βομβών στους κινηματογράφους “ΕΛΛΗ” και “REX”. Τον Γενάρη του 2011 –εκλεγμένος πια δημ. σύμβουλος– δίνει τα διαπιστευτήρια του με τον γνωστό ναζιστικό χαιρετισμό κατά τη διάρκεια σύσκεψης του δημ. Συμβουλίου Αθήνας.

Η Χ.Α. δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τα καθεστώτα του Χίτλερ και του Μουσολίνι!

Δηλ. τα καθεστώτα που έχασαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και δεν ολοκλήρωσαν ποτέ τους στόχους τους για στρατιωτική κατοχή όλης της Ευρωπαϊκής Ηπείρου, ακριβώς γιατί ο ελληνικός και οι άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί αντιστάθηκαν!

MHNYMA ΤOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 45 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 45 χρόνων από το χουντικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

Η φετινή επέτειος μας βρίσκει αντιμέτωπους με την πιο αντιλαϊκή πολιτική που έχει γνωρίσει η χώρα στη μεταπολίτευση, που δημιουργεί έναν ολοένα και πιο ασφυκτικό κλοιό στα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, αλλά και στην ίδια τη δημοκρατία.
Το σημερινό μήνυμα αντίστασης είναι ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στο μνημόνιο και τη σημερινή οικοδόμηση της ΕΕ ,ενάντια στον αυταρχισμό , την καταστολή και στον δραστικό περιορισμό της λαϊκής κυριαρχίας που έχουν υπονομεύσει την δημοκρατία.  Είναι ένα μήνυμα αντίστασης και αφύπνισης όλων μας για την υπεράσπιση αυτών που κατακτήσαμε με αγώνες,.

Ότι να'ναι ! 3 δημοσκοπήσεις με διαφορετικά αποτελέσματα από 3 εφημερίδες.Δείτε τι προβλέπουν για τις εκλογές της 6ης Μάη.


Δέκα κόμματα στη Βουλή δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα, στον ελληνικό Τύπο.


Σύμφωνα με την έρευνα της ΚΑΠΑ Research για τα «ΝΕΑ», η Νέα Δημοκρατία διατηρεί ασφαλές προβάδισμα, χωρίς όμως να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου, τα δύο μεγάλα κόμματα προσεγγίζουν μαζί το 45%, εξασφαλίζοντας τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας που ξεπερνά τις 170 έδρες.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, με κατανομή της απροσδιόριστης ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 19,1%, το ΚΚΕ 10,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,7%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 5,2%, ο ΛΑΟΣ 4%, η Δημοκρατική Συμμαχία 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,6%, η Δράση 1,7%.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: Η θετική δυναμική στις εκλογές να εκφραστεί με ψήφο στο ΚΚΕ.

Δηλώσεις για τις εκλογές έκανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ από την έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε:
«Οι εκλογές του Μαΐου αναμφισβήτητα περιέχουν ένα θετικό δυναμικό στοιχείο και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος των εργατικών λαϊκών φτωχών στρωμάτων έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τα λεγόμενα "μνημονιακά" κόμματα και με αυτό τον τρόπο προσδίδουν μια τέτοια δυναμική στις εκλογές. Ωστόσο επαγρυπνούμε και τους λέμε ότι δεν πρέπει να οπισθοχωρήσουν κάτω από οποιαδήποτε τρομοκρατικά, εκβιαστικά διλήμματα, που δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντά τους.
Ταυτόχρονα, προειδοποιούμε ότι οι εκλογές μπορεί να ωθήσουν σε θετικές εξελίξεις μετεκλογικά προς όφελος του λαού, αλλά ταυτόχρονα μπορεί και να οδηγήσουν σε ένα νέο χαντάκωμα του λαού.

Η τελευταία δημοσκόπηση της MRB για το Real.gr πριν από τις εκλογές: Ν.Δ 20 %, ΠΑ.ΣΟ.Κ 12,6 %,ΣΥ.ΡΙΖ.Α 10,3 %, Κ.Κ.Ε 8,5 %,ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 1,2 %, ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ 13,1 %.

Γκάλοπ της MRB για το Real.gr

Tουλάχιστον 8 κόμματα θα μετέχουν στην νέα βουλή ενώ ακόμη τρία «παλεύουν» για την είσοδο τους 16 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. 

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που βλέπει το φως της δημοσιότητας, καθώς από αύριο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση τους, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά φτάνοντας συνολικά το 32,6%. 

Τα κόμματα της Αριστεράς εμφανίζονται ενισχυμένα και ιδιαιτέρως ο ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στην τρίτη θέση.

Του Σάββα Μιχαήλ: « Έβγα έξω Εφραίμ, μπες μέσα Άκη»: η ηθική του συστήματος


Του Σάββα Μιχαήλ



Η προεκλογική περίοδος  άρχισε επισήμως την Μεγάλη Τετάρτη με το στημένο θέαμα του εν πολλαίς αμαρτίας Άκη να δέχεται το φίλημα του Ιούδα από το σύστημα που πιστά και κερδοφόρα υπηρέτησε και να μετακομίζει από το Μέγαρο της Διονυσίου Αρεοπαγίτη, διαμέσου ΓΑΔΑ, στο φιλόξενο σωφρονιστικό  κατάστημα του Κορυδαλλού.
Στις ασφυκτικά γεμάτες φυλακές είχε αδειάσει μια προνομιούχα θέση, το κελί του ευλαβούς Βατοπεδινού χρηματιστή Εφραίμ.  Άκης και Εφραίμ  είχαν παλαιόθεν συνεταιριστεί προς αμοιβαίον όφελος, με κοινό παρονομαστή την περιβόητη εταιρεία Torcaso (Βλ. σχετικά στο άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη για τον Εφραίμ, στο Unfollow #2 Ιανουάριος 2012 σ.85).

Το ψηφοδέλτιο νίκης του Κ.Κ.Ε στην Β' Πειραιώς !


Β' ΠΕΙΡΑΙΑ


ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ναυτεργάτης Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας ΠΕΜΕΝ, Μέλος Δ.Σ. Ε.Κ. Πειραιά
ΖΥΜΑΡΗ ΑΘΗΝΑ
Δημοσιογράφος «Ρ», Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος
ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΒΕ, Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου
ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Βιομηχανικός εργάτης, Συνδικάτο και Ομοσπονδία Τροφίμων-Ποτών
ΚΡΟΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΚΑΤΙΑ)
Αργυροχρυσοχόος, Μέλος του Προεδρείου της ΟΓΕ
ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
Γεωπόνος, Επικεφαλής Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής,
Βουλευτής, Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Ομιλία του Προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,στην Καλαμάτα.


 Πολίτες της Καλαμάτας,


Φίλες και Φίλοι,
 Κάθε μέρα που περνά έρχεται πιο κοντά μας η ώρα του λαούη ώρα της Δημοκρατίας, η ώρα της ανατροπής.
Έρχεται η 6η Μαΐου της Ελλάδας και της Ευρώπης, του λαού και του ΣΥΡΙΖΑ.
Το δίλημμα της κάλπης, όσο και να προσπαθούν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής, όσο και να τρομοκρατούν τον κόσμο, δεν θα είναι μνημόνιο ή χρεοκοπία.
Το μνημόνιο είναι πια προφανές σε όλους ότι είναι συνώνυμο της χρεοκοπίας.
Το δίλλημα της κάλπης θα είναι ένα και μοναδικό: