Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ : Αντισοβιετική παράκρουση! Πρόστιμα για χρησιμοποίηση ...φτυαριών με σοβιετικά σύμβολα

Πρόστιμα για χρησιμοποίηση ...φτυαριών με σοβιετικά σύμβολα
Λιθουανική σοβιετική σοσιαλιστική Δημοκρατία
Lietuvos TSR Aukščiausioji Taryba
Την προηγούμενη Τρίτη στο κοινοβούλιο της Λιθουανίας κατατέθηκαν νέες τροπολογίες για τον ποινικό κώδικα της χώρας που αφορούν την ευθύνη εκείνων των προσώπων που, σύμφωνα με τις σημερινές αντικομμουνιστικές αρχές, πραγματοποίησαν «εγκλήματα κατά των Λιθουανών» την περίοδο που η Λιθουανία ανήκε στη σύνθεση της ΕΣΣΔ. Οι τροπολογίες κατατέθηκαν από την πρόεδρο της χώρας, Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, με στόχο, όπως δηλώνει, ο ποινικός κώδικας της χώρας «να έρθει σε αντιστοιχία με τις διεθνείς νόρμες», καθώς και «να αποδοθεί δικαιοσύνη».
Άγνωστο τι επιπλέον έχουν στο μυαλό τους οι ιθύνοντες της αντικομμουνιστικής εκστρατείας στη Λιθουανία, που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να διατηρούν την αντισοβιετική ψύχωση και τον αντικομμουνισμό, με στόχο τη δηλητηρίαση των συνειδήσεων, κυρίως των νέων ανθρώπων.
Ωστόσο, πριν λίγες μέρες, ήρθε στο φως ένα ακόμη γεγονός της αντικομμουνιστικής ψύχωσης. Σύμφωνα με την ντόπια ειδησεογραφική ιστοσελίδα Delfi, στην πόλη Πανεβέζις (στα βόρεια της χώρας) ο δήμος αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα από 500 έως 1.000 λιτ (190 έως 380 δολάρια) στους υπαλλήλους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των πεζοδρομίων από το χιόνι, επειδή χρησιμοποίησαν ξύλινα φτυάρια που επάνω είχαν σύμβολα της ΕΣΣΔ.

H BIA KAI H ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΟΥΣΗ
Όταν κατά τη διάρκεια της χούντας υποχρεώθηκα να ζητήσω πολιτικό άσυλο στο Βέλγιο, διότι με συνέλαβαν με πλαστό διαβατήριο στα γαλλοβελγικά σύνορα, για να μου το παραχωρήσουν μου ζήτησαν να αποκηρύξω τη βία.
Τους απάντησα ότι δεν ήταν δυνατόν να αποκηρύξω μεταξύ άλλων την εκτελεσθείσα φιλοβασιλική, βελγίδα ηρωίδα του Α' Παγκόσμιου Πολέμου Γκαμπριέλ Πετί και τον αντιστασιακό πολεμιστή αρραβωνιαστικό της, Μορίς Γκομπέρ, ούτε τους γονείς μου, που πήραν μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Θα μπορούσα να επικαλεστώ και άπειρες άλλες μορφές βίας που κατά την αντίληψή μου υπήρξαν δικαιολογημένες με πρώτη και καλύτερη τη Γαλλική Επανάσταση και το δικό μας '21.
Για την ιστορία, αφού με ταλαιπώρησαν επί ένα τρίμηνο, μου παραχώρησαν το περιβόητο πολιτικό άσυλο, αφού προηγουμένως η Αρμοστία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες υποχρεώθηκε να αποδεχθεί το σκεπτικό μου, δηλαδή ότι η βία δεν μπορεί να καταδικάζεται γενικώς και αορίστως.

Φυσικοί αυτουργοί στην εγκληματική πολιτική

Παπαγεωργίου Βασίλης
Ακόμα μια «πράξη» στο θέατρο που εδώ και χρόνια παίζουν ανέβασαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με τις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού. Για πολλοστή φορά περίσσεψαν οι ανούσιες αιχμές και φραστικοί λεονταρισμοί εκ του ασφαλούς και οι βαρετές και ανέξοδες κορόνες. Ολοι βέβαια στο «διά ταύτα» έσπευδαν να δηλώσουν ότι «είναι αυτονόητη» η υπερψήφιση του προϋπολογισμού και η στήριξη των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων που συνεπάγεται, γκρεμίζοντας και καταστρέφοντας τη ζωή της λαϊκής - εργατικής οικογένειας.

Κάλαντα Χριστουγέννων - Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Στον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, έψαλλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων μέλη  της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας. 
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
«Σήμερα είναι μέρα γιορτής και ελπίδας. Είναι μέρα που πρέπει να στοχαστούμε ότι χιλιάδες συνάνθρωποί μας, συμπολίτες μας ζουν τα φετινά Χριστούγεννα σε ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι πιο φτωχικό από ποτέ άλλοτε.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ. Στο επίκεντρο ο γονιός και το παιδί

Διήμερες εκδηλώσεις στις 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, με ελεύθερη είσοδο
MotionTeam
Μια ξεχωριστή πρόταση, φτιαγμένη για παιδιά και γονείς, αποτελεί το διήμερο φεστιβάλ για παιδιά που διοργανώνει η ΚΝΕ στις 29 και 30 Δεκέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό. Παιχνίδι, θέατρο, κατασκευές, κινηματογράφος, κουκλοθέατρο είναι ανάμεσα στις δραστηριότητες, στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ.
Το διήμερο φεστιβάλ θα είναι και μία σημαντική ευκαιρία για τους γονείς να συζητήσουν, να μοιραστούν τον προβληματισμό τους, να πάρουν απαντήσεις σε απορίες και αγωνίες τους στη σύσκεψη γονέων που προγραμματίζεται την Τετάρτη, στις 17.30, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων. Με τη βοήθεια παιδαγωγών και ψυχολόγων, θα συζητηθούν ζητήματα που αφορούν το παιδί και τις εξελίξεις που επηρεάζουν το ίδιο και την οικογένειά του.

''OΡΚΙΣΤΗΚΕ''ΣΤΟ ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ



Την ώρα που γίνονταν η ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 11πμ στην Παλαιά Βουλή στην Πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα, ο περιφερειακός σύμβουλος του Μετώπου – Ελεύθερης Αττικής «ορκίζονταν» στο μπλόκο της Κερατέας.
Ο Αλ. Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τον Τάσο Σταυρόπουλο, υπεύθυνο για την Ανατολική Αττική, με αυτό τον συμβολικό τρόπο εξέφρασε τη δέσμευση της Ελεύθερης Αττικής στους δύσκολους αγώνες των πολιτών στην περιοχή ενάντια σε ένα πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης.
Μιλώντας από τηλεβόα  σε γυναίκες και άνδρες της περιοχής μπροστά στα ΜΑΤ ο Αλ. Αλαβάνος μεταξύ άλλων τόνισε: «Για το Μέτωπο δεν είναι ώρα για φιέστες.

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) έστειλε επιστολή στον Μεντβέντιεφ κατά των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών .

Επιστολή στον Μεντβέντιεφ κατά των αντικομμουνιστικών σχεδιασμών

Ο Γκ. Ζιουγκάνοφ, πρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), απευθύνθηκε με ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σχετικά με την πρόθεση του «Προεδρικού Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα» να καταδικάσει τη σοβιετική εποχή, όπου επικεφαλής της χώρας ήταν ο Ι.Β. Στάλιν. Οπως αναφέρεται στην επιστολή, «αυτό γίνεται κατά το παράδειγμα των νεοναζιστών της Βαλτικής, των αποβρασμάτων που σε Ρωσία και Ουκρανία συνεργάστηκαν με τους ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ακόμα περπατάνε στην Ευρώπη.