Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας κατά των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου.Του Παναγιώτη Μεντρέκα.


Αρθρογραφία διαστρέβλωσης και αθλιότητας κατά των Θέσεων του 19ου Συνεδρίου.


Στο δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο για τις Θέσεις του 19ου Συνεδρίου δημοσιεύτηκαν άρθρα που ασκούν αυστηρή κριτική στις αδυναμίες, στα κενά και στα λάθη του ΚΚΕ με στόχο να αντιμετωπιστούν, ώστε να εκπληρωθούν καλύτερα οι βασικές κεντρικές επιλογές του Κόμματος. Υπάρχουν και άρθρα που κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Αξιοποιούν τις αδυναμίες, τις παραλείψεις, τα κενά για να επιτεθούν, να υπονομεύσουν τις Θέσεις και τη στρατηγική, τις νέες επεξεργασίες του ΚΚΕ.
Ορισμένα όμως άρθρα, των λεγόμενων από τον αστικό Τύπο «επώνυμων» πρώην στελεχών και ορισμένων δημοσιογράφων του «Ριζοσπάστη», ξεπερνούν κατά πολύ και αυτή τη δεύτερη κατηγορία.

Κύπρος: Κατάργηση 13ου μισθού προτείνει το ΔΝΤ ! Σκληρές περικοπές δαπανών σε μια χώρα που η φιλολογία για το «μεγάλο δημόσιο» ήταν ανέκδοτο.


Συναντήσεις μεταξύ 26 Φεβρουαρίου και 11 Μαρτίου είχε κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με τέσσερις γενικούς διευθυντές κυπριακών Υπουργείων και τη Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. Μετά τις συναντήσεις αυτές το ΔΝΤ συνέταξε μνημόνιο, που στάλθηκε σε όλα τα αρμόδια υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Παιδείας, και Υγείας) μία εβδομάδα, πριν η Κύπρος κλείσει τις τράπεζες της. 

Προτείνει περικοπές 5% μισθών στο δημόσιο, κατάργηση 13ου μισθού και μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών.


O επικεφαλής του Eurogroup, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ, με την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ. Φωτογραφία: Reuters

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. ενόψει της επίσκεψης της τρόικα.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Η διαπραγμάτευση εντός της ΕΕ, και εδώ και στην Κύπρο, αποδείχτηκε ότι φέρνει μόνο χειρότερα στο λαό. Η σφαγή των μισθών, με την κατάργηση των επιδομάτων, των κλαδικών συμβάσεων και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, μαζί με τα χαράτσια, τους νέους πιο δυσβάστακτους φόρους, τις ιδιωτικοποιήσεις κ.α. συνεχίζουν την εξόντωση της λαϊκής οικογένειας.

Η.Π.Α: Δυστύχημα σε πυρηνικό εργοστάσιο με ένα νεκρό.Δεν υπάρχει κίνδυνος για διαρροή ραδιενέργειας.


Ένα δυστύχημα κατά το οποίο δεν σημειώθηκε διαρροή ραδιενέργειας στοίχισε τη ζωή ενός εργαζομένου σε ένα πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο στο Αρκάνσας των ΗΠΑ ενώ τρεις ακόμη εργαζόμενοι τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσε χθες η εταιρεία Entergy, η οποία διαχειρίζεται την μονάδα, και το υπουργείο Υγείας της πολιτείας αυτής.


Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν ένα τμήμα μιας γεννήτριας έπεσε καθώς εργαζόμενοι την έβγαζαν από μια τουρμπίνα, εξήγησε η Entergy σε ανακοίνωσή της. «Ουδείς κίνδυνος υφίσταται για το κοινό», διαβεβαίωσε.

Χαλκίδα: Προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ από την αστυνομία.


 Την προσπάθεια της αστυνομίας να τρομοκρατήσει μέλη της ΚΝΕ που επέστρεφαν από εξόρμηση για τη διακίνηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Οργάνωση ΤΕΙ Χαλκίδας της ΚΝΕ, η οποία και τονίζει ότι τέτοιες προσπάθειες δεν πιάνουν στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση επισημαίνει:

«Για μια ακόμα φορά γίναμε μάρτυρες στην προσπάθεια τρομοκράτησης μελών της ΚΝΕ από την ελληνική αστυνομία.

Λάθος πορεία.Το κείμενο του Νίκου Μπογιόπουλου στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου για το 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ


 Λάθος πορεία.


1) Αντιγράφω (Ντοκουμέντα 16ου Συνεδρίου, σελ. 71, σ. Παπαρήγα) :

«Στο 15ο Συνέδριο ξεκαθαρίσαμε το εξής πράγμα: Οτι η συγκέντρωση δυνάμεων, η πολιτική συμμαχιών του Κόμματος χτίζεται πάνω στην αντίθεση μονοπώλια - ιμπεριαλισμός. (...). Τι είναι ο ιμπεριαλισμός; Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού. Ομως, δεν μπορούμε να χτίσουμε συμμαχία στην αντίθεση καπιταλισμός - σοσιαλισμός, γιατί σημαίνει συμμαχία για τη σοσιαλιστική επανάσταση και συμμαχία για τη δικτατορία του προλεταριάτου. Αυτό δεν μπορούμε να το βάλουμε. Και δεν μπορούμε να το βάλουμε, γιατί είναι και λυμένο θεωρητικά, αλλά και η πείρα αυτό δείχνει».