Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ.

Σε παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων» της ΕΕ - το γνωστό πακέτο Γιούνκερ- τόνισε:

«Γιατί τα ευρωπαϊκά μονοπώλια χαιρετίζουν το επενδυτικό πακέτο Γιούνκερ και την "Ποσοτική Χαλάρωση" Ντράγκι;
Μα, γιατί υπηρετεί τα δικά τους συμφέροντα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επεκτατικής διαχείρισης της καπιταλιστικής οικονομίας.
Είναι δύο μορφές ενίσχυσης των επενδύσεων των μονοπωλίων με κρατικές επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων που θα πληρώσουν οι λαοί σαν χρέος με νέα αντιλαϊκά μέτρα.

ΚΚΕ: Σχόλιο για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Σε σχόλιο για την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:
«Τα ψίχουλα προς την ακραία φτώχεια δεν αποτελούν πραγματική ανακούφιση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα που υποφέρουν, ιδιαίτερα μάλιστα που την ίδια στιγμή διακηρύσσεται η συνέχιση του δρόμου των δεσμεύσεων στην ΕΕ, της συμφωνίας με τους εταίρους, των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεταρρυθμίσεων,

Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ : καταδικάζει τη νέα κλιμάκωση της επιθετικότητας ΕΕ- ΗΠΑ- ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Η Ευρωκοινoβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταδικάζει τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, η οποία με πρόσχημα τις στρατιωτικές συγκρούσεις στη Μαριούπολη, προαναγγέλλει νέο κύκλο κυρώσεων της ΕΕ ενάντια στη Ρωσία.

ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Δελτίο τύπου για το εκλογικό αποτέλεσμα.


Δελτίο τύπου για το εκλογικό αποτέλεσμα



1. Το σημερινό αποτέλεσμα των εκλογών αποτελεί μα βαριά ήττα για τις αντιδραστικές κυβερνητικές δυνάμεις ΝΔ κι ΠΑΣΟΚ. Ο λαός καταδικάζοντας τις δυνάμεις αυτές, μαζί με όλες τις δυνάμεις που πήραν μέρος στην επίθεση (ΚΙΔΗΣΟ, ΔΗΛΑΡ, ΛΑΟΣ), αναδεικνύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ σε πρώτο κόμμα εκδηλώνει την αγανάκτησή του απέναντι στην βαρβαρότητα της επίθεσης, το ξεπέρασμα του φόβου, την απόφαση  του να φύγουν όσοι μας έφεραν μέχρι εδώ, να γυρίσει σελίδα.

Αστρονόμοι ανακάλυψαν πλανητικό σύστημα 11,2 δισεκατομμυρίων ετών !

Το παλαιότερο πλανητικό σύστημα που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα στο γαλαξία μας ανακάλυψε διεθνής ομάδα αστρονόμων. 
Credit: Tiago Campante/Peter Devine
Η ηλικία του υπολογίζεται στα 11,2 δισεκατομμύρια έτη και περιλαμβάνει πέντε πλανήτες περίπου στο μέγεθος της Γης.
«Δεν έχουμε δει ποτέ στο παρελθόν κάτι παρόμοιο: Ένα αστέρι τόσο μεγάλης ηλικίας με πολλούς μικρούς πλανήτες τριγύρω του», ανέφερε ο Ντάνιελ Χάμπερ, από το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, ένας από τους συγγραφείς του άρθρου που δημοσιεύεται στην αμερικανική επιστημονική επιθεώρηση «The Astrophysical Journal».

ΚΚΕ(μ-λ): Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Με έντονο το στοιχείο της προσπάθειας αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού στη χώρα, έκλεισαν οι κάλπες της 25ης Γενάρη. Προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα τουλάχιστον χρόνια, από τότε που οι μεγαλειώδεις λαϊκές και απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημόνια και την ιμπεριαλιστική επιτήρηση ταρακούνησαν το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας. Προσπάθεια η οποία μέχρι σήμερα -και παρά τις απανωτές κυβερνητικές εναλλαγές- δεν έχει κατορθώσει να φέρει τη σταθερότητα που απαιτεί η συνέχιση της προώθησης των ιμπεριαλιστικών επιταγών και συμφερόντων. Προσπάθεια η οποία, πέρα από την έντονη λαϊκή δυσαρέσκεια, έχει να αντιμετωπίσει και την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών τόσο παγκόσμια όσο και -πιο ιδιαίτερα- στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αλλά και της Ελλάδας.
Οι εκλογές της 25ης Γενάρη κατέγραψαν με αρκετά παραστατικό τρόπο όλα εκείνα τα στοιχεία που αναδείχτηκαν στο πολιτικό προσκήνιο το προηγούμενο διάστημα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 25ης ΓΕΝΑΡΗ

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί μία ακόμα έκφραση της πορείας ανασύνθεσης-αναδιάταξης του πολιτικού συστήματος διαχείρισης, που ξεκίνησε μετά τον τεκτονικό σεισμό της περιόδου 2010-2012 και συνεχίστηκε και μετά από το 2012 μέχρι σήμερα. Στην πορεία αυτή είδαμε τους βασικούς πυλώνες του αστικού συστήματος διακυβέρνησης να κλονίζονται και να αποδυναμώνονται, κυρίως κάτω από το βάρος της μεγάλης λαϊκής αγανάκτησης και οργής από τη σφόδρα αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, και στη συνέχεια της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αρχικά. Λαϊκή αγανάκτηση που ήταν έντονη και παρούσα και στα αποτελέσματα της 25ης Γενάρη, αλλά ανεπαρκής (με ευθύνη κυρίως των ηγεσιών που αναφέρονταν και αναφέρονται στην Αριστερά) να προκαλέσει βαθύτερες αλλαγές και ανατροπές προς όφελος των λαϊκών και εργατικών συμφερόντων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για το θανατηφόρο δυστύχημα στην Ισπανία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο των δύο Ελλήνων χειριστών του F-16 και των οκτώ Γάλλων στρατιωτικών, που με τραγικό τρόπο έφυγαν χτες από τη ζωή, κατά τη διάρκεια ΝΑΤΟϊκής άσκησης στην Ισπανία.
Πρέπει να διερευνηθούν άμεσα όλα τα αίτια για το θανατηφόρο δυστύχημα.