Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μια απίστευτη πρωτοβουλία-Θέλουν να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση μέχρι το τέλος της τρέχουσας τετραετίας!


Του  Γιώργου Λακόπουλου


Σημειώστε αυτά τα ονόματα. Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραΐτης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης. Είναι όλοι υφυπουργοί -ένας κι ένας. Για μερικούς δεν ξέρουμε καν τι ακριβώς κάνουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Η οποία τους φορτώθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, όπου επίσης δεν ξέραμε τι ακριβώς έκαναν. Οι εν λόγω εφτά θα μείνουν στα πολιτικά χρονικά, όχι για τη δουλειά τους, άλλα για την ιδέα τους να ζητήσουν από κοινού κάτι απίστευτο: να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση  μέχρι το τέλος της τρέχουσας τετραετίας!

Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο «Βήμα της Κυριακής» στον Λάμπρο Σταυρόπουλο.


  • Όπως το μνημόνιο σχεδιάστηκε από κοινού με τους έλληνες τεχνοκράτες, τραπεζίτες και υπαλλήλους του ΣΕΒ, έτσι και η σημερινή απαίτηση για λιγότερο κόστος και άρα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους στους εργοδότες. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου προωθεί αυτό τον εκβιασμό, απειλώντας μάλιστα να ρυθμίσει το θέμα ακόμα και με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, συνιστά ανοιχτή δημοκρατική εκτροπή
  • Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο θα δημιουργούσε ανεξέλεγκτο ντόμινο επιθετικής κερδοσκοπίας στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Πορτογαλία

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ - ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ :Στόχος η άμεση κλιμάκωση της πάλης.


Η επιτυχία της απεργίας και της απεργιακής συγκέντρωσης να στείλει μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα. Καμιά αναμονή κανείς εφησυχασμός σε όσους θέλουν το σφαγιασμό του λαού.

«Δεν αντέχουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια ζωή... να πολλαπλασιαστούν οι Χαλυβουργίες σε όλη τη χώρα. Να τιμωρηθούν από τους εργαζόμενους και να πληρώσουν σκληρά το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Εξω η τρόικα από την Ελλάδα»! Σ' αυτή την κατεύθυνση (όπως σημειώνει και το σχετικό απεργιακό κάλεσμα της Γραμματείας Αττικής του ΠΑΜΕ) πρέπει την Τρίτη να ηχήσει βροντερά η απάντηση χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, αλλά και αυτοαπασχολουμένων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, γυναικών και νέων των λαϊκών στρωμάτων στα νέα μέτρα - σφαγείο που ετοιμάζουν κυβέρνηση - τρόικα - εργατοπατέρες.
Δύο μέρες πριν την Παναττική απεργία της Τρίτης αλλά και τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή των ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ, εντείνεται η προετοιμασία για την επιτυχία τους, με στόχο να συμβάλλουν στην άμεση κλιμάκωση του αγώνα που πρέπει να οργανωθεί χωρίς καμιά αναμονή.

Η απατηλή κόκκινη γραμμή-Της Λιάνας Κανέλλη.



Τρόμος πάνω από την πόλη. Ανεργία, φτώχεια, πείνα, απελπισία, κατάθλιψη... Με γιαούρτια και προγκαρίσματα κάποιοι προσπαθούν να ξορκίσουν, θαρρείς, τα μεσαιωνικά δαιμόνια των σύγχρονων καιρών. Στις συνάξεις ημιπαράλυτοι από την αγωνία μικροαστοί της πρόσφατης ευδαιμονικής εικοσαετίας, αναζητούν χύδην και κυρίως βιαστικά μια αόρατη τιμωρό χούντα, απρόθυμοι οι ίδιοι να δικάσουν, και συνάμα μια εξίσου αόρατη τάξη που θα επιβληθεί ωσάν εξ ουρανού. Ωρες ώρες έχεις την εντύπωση, αν ακούς κι αν βλέπεις κάτω από το επιφανειακό σπάραγμα των διπλανών σου, πως μια μεγάλη, κρίσιμη μάζα κουράστηκε να ασχημαίνει η ζωή της περισσότερο από το να διακυβεύεται αυτή καθαυτή.

ΗΠΑ - ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ-Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Τέταρτος πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε στηνΤεχεράνη μέσα σε δύο χρόνια - από πράκτορες του Ισραήλ ή των ΗΠΑ κατά τις ιρανικές αρχές, οι οποίες πιθανότατα έχουν δίκιο στις υποψίες τους. Παράλληλα, σε μια εμφανή προσπάθεια σκόπιμης καλλιέργειας κλίματος ανησυχίας και δήθεν επικρεμάμενων κινδύνων, το Εθνικό Ινστιτούτο Ασφάλειας του Ισραήλ επέδωσε με θεατρικά προβεβλημένο από τα μέσα ενημέρωσης τρόπο μια έκθεσηστον ακροδεξιό Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, στην οποία περιέχεται και ο ισχυρισμός ότι ενδέχεται το Ιράν να προχωρήσει σε πυρηνική δοκιμή τους επόμενους δώδεκα μήνες.