Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Το φάντασμα του Μιλόσεβιτς πλανάται πάνω από την Σερβία - Επιστρέφει στην εξουσία το κόμμα του Σλόμπονταν



Στα χέρια των πρώην συμμάχων του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς επιστρέφει η εξουσία της Σερβίας, για πρώτη φορά μετά την ανατροπή του άλλοτε ισχυρού άνδρα της Σερβίας. Την πρωθυπουργία αναλαμβάνει ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, αρχηγός του Σοσιαλιστικού Κόμματος και πρώην στενός συνεργάτης του Μιλόσεβιτς.
Έπειτα από μια μαραθώνια συζήτηση στο κοινοβούλιο, οι Σέρβοι βουλευτές έδωσαν, με 142 ψήφους υπέρ έναντι 72 κατά, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ντάτσιτς. Στα έδρανα της αντιπολίτευσης κάθονται πλέον οι πολιτικές δυνάμεις που ανέτρεψαν τον Μιλόσεβιτς το 2000.

ΠΡΟΣ ΕΝΙΑΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ;


«ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ» Η ΔΗΜΑΡ, Η ΟΠΟΙΑ, ΟΜΩΣ, ΑΝΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ!

Η Iskra παραθέτει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Καθημερινής της Κυριακής» (29/7) στη βάση του οποίου αναδεικνύονται σκέψεις και δυνατότητες συγκλίσεωνΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οι οποίες, άλλωστε, έχουν συντελεστεί στη ζωή!
Μια κεντροαριστερή σύζευξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ θα συνιστά άλλο ένα «φιάσκο», πολύ περισσότερο που Kεντροαριστεράκαι Kεντροδεξιά συνιστούν, πλέον, δύο όψεις του ίδιου νομίσματος καταστροφής της χώρας και της Ευρώπης! 

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012-Εύκολα πέρασαν οι Ελληνίδες στα ημιτελικά-Την 1η θέση της 2ης προκριματικής σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών



Την 1η θέση της 2ης προκριματικής σειράς κατέλαβαν οι Χριστίνα Γιαζιτζίδου και Αλεξάνδρα Τσιάβου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών.
Με αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα, εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά της Πέμπτης.
Το ελληνικό πλήρωμα και μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για ένα μετάλλιο ήταν πρώτο από την αρχή, ξέφυγε με μεγάλη απόσταση και πέρασε το φίνις με επίδοση 7:03.66.

ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ- Οι κυρίαρχοι της αγοράς-Πάνε κι έρχονται, αποσπούν υπερκέρδη, μεγεθύνονται και συρρικνώνουν τους ανταγωνιστές, επιβάλλοντας τους κανόνες τους



Η πρόσφατη απόφαση του πολυεθνικού κολοσσού της«Carrefour» να εκχωρήσει το ποσοστό της στην οικογένεια των Μαρινόπουλων (που ήδη κατείχαν το 50% της «Carrefour Mαρινόπουλος»), «πετώντας την πετσέτα στην Ελλάδα», όπως σχολίασε ο συντάκτης της γαλλικής εφημερίδας «Les Echo», ανέδειξε με αδιάψευστο και κραυγαλέο τρόπο την τυχοδιωκτική, κερδοσκοπική δράση του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικό δείγμα κεφαλαιοκράτη - αρπαχτικού, ο γιγαντιαίος όμιλος, της κερδοφορίας των πολλών δισεκατομμυρίων, που καταβροχθίζοντας παραγωγικές δυνάμεις και πλούτο, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα και εκτοπίζοντας βίαια τους πιο αδύναμους κρίκους στο παιχνίδι του άγριου ανταγωνισμού της ζούγκλας που επιβάλλουν οι κανόνες της «ελεύθερης αγοράς», αφού ξεζούμισε και την ελληνική αγορά, ανακοίνωσε τον προηγούμενο Ιούνη ότι ...ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Του Γιώργου Δελαστίκ -ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ-Γλοιώδη, δουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*

Γλοιώδηδουλόφρονα αλλά ταυτόχρονα αδίστακτα ανθρωπάκια συναπαρτίζουν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά από τα λόγια και τα έργα τους. Είναι χαρακτηριστική η κωμωδία που παίχτηκε με τις δηλώσεις τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ κατά του Γερμανού αντικαγκελάριου και αρχηγού των Ελεύθερων Δημοκρατών, Φίλιπ Ρέσλερ, ο οποίος είπε δημοσίως το αυτονόητο –ότι πλέον μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι διαχειρίσιμη και δεν προκαλεί τρόμο, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η Αθήνα δεν θα τα καταφέρει να εκπληρώσει τους στόχους που της βάζει η ΕΕ και η Γερμανία και έτσι θα πρέπει να διακοπεί οριστικά η χρηματοδότησή της από τους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΕΝΟΠΛΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ -Χωρίς βαθιές αλλαγές δεν υπάρχει διέξοδος


Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στο δήμο Τορομπίο, στην επαρχία Κάουκα, όπου ιθαγενείς της φυλής Νάσα απαίτησαν να φύγουν από τα εδάφη τους και ο στρατός και οι αντάρτες, οι Ενοπλες Επαναστατικές Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC-EP)(το αντάρτικο που έχει μια μακρά πορεία δράσης και πάνω από 40 χρόνια αντιπαλεύει την κρατική τρομοκρατία) προειδοποίησαν ότι ποτέ δε θα εγκαταλείψουν τα «όνειρά τους με μία ταπεινωτική παράδοση και αφοπλισμό» όσο δεν πραγματοποιηθεί μια βαθιά μετατροπή των συνθηκών αυτής της χώρας που θα επιτρέπουν την ειρήνη.

Κατακρεουργημένη σκέψη...ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΛΙΑΝΑΣ ΚΑΝΕΛΛΗ



Άγριος τίτλος για κατακαλόκαιρο θα μου πεις, σύντροφε. Λες και δεν ξέρουμε κι εσύ κι εγώ πως είναι κατάμαυρο από την ανεργία και την αγωνία. Κι η ζέστη κι η θερινή ραστώνη έχουν δώσει τη θέση τους σε κείνη την οσμή του κάρβουνου που ακόμα καπνίζει έχοντας αφαιρέσει ζωή κι ελπίδα. Σαν αποκαΐδια τα τρέχοντα ζητήματα που στέλνει η πραγματικότητα να θολώσουν τον ταραγμένο από τα βάσανα νου. Θεριστής ταξικός κλέβει τη σοδειά κάθε ανθρώπου κι ως κι οι αγέννητοι, εξαγγέλλεται, ότι οφείλουν φόρο κεφαλικό της ίδιας τους της ύπαρξης.

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΚΕ- Τίποτα θετικό δεν είδε ο λαός ένα σχεδόν μήνα μετά τη Σύνοδο Κορυφής




Αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής του Ιούνη, το ΚΚΕ σημείωνε μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ: «Ο προσωρινός συμβιβασμός της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ δεν οδηγεί σε χαλάρωση της αντιλαϊκής πολιτικής και δεν αναιρεί τις αιτίες που οξύνουν τη διαπάλη μεταξύ της Γερμανίας και του γαλλοϊταλικού πόλου, με τη στήριξη του δεύτερου από την κυβέρνηση των ΗΠΑ (...)

Κοινή Δήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Μ.Α.Α.


                               ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΑ 


Τετάρτη,18 Ιουλίου, έγινε συνάντηση των αντιπροσωπειών ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΜΑΑ και προέκυψαν οι παρακάτω  διαπιστώσεις και πρωτοβουλίες.
1.Η νέα τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική. Η ανεργία και η φτώχεια απλώνονται όλο και περισσότερο στην Ελληνική κοινωνία. Η κρισιμότητα της κοινωνικής κατάστασης  απαιτεί  άμεσες πρωτοβουλίες ανάπτυξης της λαϊκής πάλης:

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012 - 1η ΜΕΡΑ-Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ - ΠΡΩΤΗ Η ΚΙΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ 4 ΧΡΥΣΑ ΚΑΙ 2 ΧΑΛΚΙΝΑ-ΔΕΥΤΕΡΗ Η ΙΤΑΛΙΑ-ΣΤΗ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΗΠΑ-ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΟΙ ΒΡΕΤΑΝΟΙ

Η πρώτη μέρα της Ολυμπιάδας ήταν εξαιρετικά θετική για την Κίνα που κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια και 2 χάλκινα.Εντυπωσιακή  ήταν και η Ιταλία  με 5 συνολικά μετάλλια από τα οποία 2 χρυσά.5 μετάλλια από τα οποία ένα χρυσό πήραν οι ΗΠΑ.Βραζιλία και Νότια Κορέα πήραν 3 μετάλλια συνολικά.Ένα χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και η Βόρεια Κορέα.Οι διοργανωτές Βρετανοί που αναμένεται να μπουν στην τετράδα του πίνακα των μεταλλίων δεν πήραν κάποιο , αλλά από σήμερα αναμένεται να διεκδικήσουν κάποιο(α)

ΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ 28-7-12
RankCountryΧΡΥΣΑΑΣΗΜΕΝΙΑΧΑΛΚΙΝΑΣΥΝΟΛΟ
1
People's Republic of ChinaΚΙΝΑ
4026
2
ItalyΙΤΑΛΙΑ
2215
3
United States of AmericaΗΠΑ
1225
4
BrazilΒΡΑΖΙΛΙΑ
1113
4
Republic of KoreaΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
1113
6
AustraliaΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
1001
6
KazakhstanΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
1001
6
Russian FederationΡΩΣΙΑ
1001
9
JapanΙΑΠΩΝΙΑ
0213
10
ColombiaΚΟΛΟΜΒΙΑ
0101
10
NetherlandsΟΛΛΑΝΔΙΑ
0101
10
PolandΠΟΛΩΝΙΑ
0101
10
RomaniaΡΟΥΜΑΝΙΑ
0101
14
BelgiumΒΕΛΓΙΟ
0011
14
HungaryΟΥΓΓΑΡΙΑ
0011
14
NorwayΝΟΡΒΗΓΙΑ
0011
14
Democratic People's Republic  of KoreaΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ
0011
14
SerbiaΣΕΡΒΙΑ
0011
14
UzbekistanΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
0011

ΛΟΝΔΙΝΟ 2012-Στον τελικό του δίζυγου στην Ενόργανη Γυμναστική με την έκτη καλύτερη επίδοση ο Έλληνας πρωταθλητής Βασίλης Τσολακίδης



Στον τελικό του δίζυγου προκρίθηκε ο Βασίλης Τσολακίδης.
Ο 33χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.466 βαθμούς στον προκριματικό και, κατακτώντας την 6η θέση, κέρδισε για πρώτη φορά στην καριέρα του τη συμμετοχή σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.
Ετσι, την Τρίτη 7 Αυγούστου ο Τσολακίδης θα διεκδικήσει την ύψιστη διάκριση, εναντίον πολύ δυνατών αντιπάλων.