Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ :Δεν είναι μορατόριουμ 4 μηνών!!

Για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις απ' τα αποκαλυπτήρια του «καραγκιόζ μπερντέ» που έπαιξαν σε βάρος του λαού καμουφλάροντας το περιεχόμενο της πολιτικής τους, αλλά και για να κερδίσουν χρόνο, ξεγελώντας την αναμενόμενη λαϊκή δυσαρέσκεια, οι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ζητούν «4 μήνες υπομονή» ώστε «να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση»! 



Συνοδεύουν το αίτημά τους με αυταπάτες ότι αυτό που συμφωνήθηκε συνιστά τάχα μια «κίνηση τακτικής», έναν «ελιγμό», που φέρνει δήθεν κοντύτερα τη ...νίκη! Προβάλλοντας την άποψη ότι η συμφωνία είναι προσωρινή, μόνο για 4 μήνες!!!
Η αλήθεια, βεβαίως, είναι διαφορετική. Η συμφωνία που καταλήχτηκε με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν συνιστά ένα τετράμηνο μορατόριουμ, όπως εσκεμμένα την παρουσιάζουν.

ProtiforaAristera @safia ! Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στο σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη.

Λιάνα Κανέλλη


Μια ιδιότυπη πολιτικοδημοσιογραφική τζιχάντ ανθεί στο ευρωκηπάριο «ProtiforaAristera». Υπό τις οδηγίες του επίμονου αρχικηπουρού των Anelistas ξεριζώνονται οι λέξεις, ενίοτε μαζί με τις γλώσσες, ως ζιζάνια. Καπιταλισμός. Εργασία. Ταξικός-ή-ό για παράδειγμα, ως άλλα άνθη ενός πολιτικού κακού που μπορεί να οδηγήσει σε κομμουνιστική μετάλλαξη των ανθηρών συνειδήσεων, θερίζονται πάραυτα.