Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΧΙΩΝΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ‏.


 

Λέγοντας  ότι είναι κρίσιμες οι ώρες ,ότι οι εξελίξεις τρέχουν και δεν πρέπει να χαθεί λεπτό από την οργανωμένη αντίδραση των εργατοϋπαλλήλων κάθε ηλικίας, δεν το κάνουμε ούτε για να μεγεθύνουμε τα  πράγματα ούτε γιατί αιφνιδιαστήκαμε από αυτές.

Εντείνεται ο πόλεμος κυβέρνησης πλουτοκρατίας και ΕΕ απέναντι στο Λαό αλλά και σχεδιασμοί για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή, να την δέσουν χειροπόδαρα σε αστικές επιδιώξεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 το πρωί .Στην Πλατεία Κλαυθμώνος .ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.



9 Ιουνίου 2011


ΟΛΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 το πρωί
Στην Πλατεία Κλαυθμώνος
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση και η τρόικα, παρά  την ομολογία τους για την αποτυχία της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, συνεχίζουν  και εντείνουν τη νέα βάρβαρη επίθεσή τους σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της κοινωνίας.

15 ΙΟΥΝΗ- ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.


15 ΙΟΥΝΗ

ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗ ΝΕΩΝ ΑΓΩΝΩΝ


Εργαζόμενες –Εργαζόμενοι,
Νέοι –Νέες

ΟΛΟΙ στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
Στις 15 ΙΟΥΝΗ κανείς στη δουλειά. Νεκρώνουμε τα εργοστάσια, τα γραφεία, τα λιμάνια, τα γιαπιά.. Μηχανή να μην δουλέψει. Προπέλα να μην γυρίσει. Σε κάθε χώρο δουλειάς με μαζικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις παίρνουμε αποφάσεις καταδίκης των μέτρων, συμμετοχής στην απεργία και κλιμάκωσης του αγώνα με νέα πανελλαδική πανεργατική απεργία την πρώτη ημέρα συζήτησης στη βουλή του αντεργατικού αντιλαϊκού τερατουργήματος.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ:Η ΠΓ του ΣΥΝ χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού.


(Συνεδρίαση 7-6-2011)

1.    Η ΠΓ του ΣΥΝ  χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις του λαού που και την προηγούμενη Κυριακή  γέμισαν με  πρωτοφανή  μαζικότητα όλες τις πλατείες των μεγάλων πόλεων. Οι κινητοποιήσεις αυτές  συνιστούν μια εκκωφαντική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα που υπογραμμίζει την αντίθεσή του  στις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, στα διαδοχικά μνημόνια που υποβαθμίζουν δραματικά το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και  καταδικάζουν τη  χώρα μας σε μακροχρόνια παρακμή. Οι πολίτες της χώρας  αγανακτούν  επίσης για τη  δραματική συρρίκνωση της δημοκρατίας  για την οπισθοδρομική  και εκφυλιστική λειτουργία  του πολιτικού συστήματος, που με ευθύνη του δικομματισμού  έχει εξελιχθεί  σε βραχνά για τον λαό.

Όλοι στους δρόμους. Να ανατρέψουμε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.


 

               

syntagma1.gif
Η συγκλονιστική κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, νέων, συνταξιούχων στο Σύνταγμα, στο Λευκό Πύργο και σε δεκάδες κεντρικές πλατείες πόλεων σε όλη την Ελλάδα, αποτελεί μια ξεκάθαρη καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, του Μνημονίου και του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.
Αυτές τις μέρες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχωρά σε μια νέα επιδρομή σε βάρος των εργαζόμενων, με τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισε με το όνομα «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», ένα Μνημόνιο 2. Συνολικά, σε όλη την Ευρώπη, κυβερνήσεις όλων των αποχρώσεων, Ε.Ε. και όλες οι δυνάμεις του κεφαλαίου, δημιουργούν ένα νέο «οικονομικό σύνταγμα» τρομοκρατίας των δεικτών, του κέρδους και της αγοράς με το όνομα «Σύμφωνο για το ευρώ».

Αστείοι, θλιβεροί και επικίνδυνοι


Του Τάκη Γιαννόπουλου, από το καινούργιο, έκτακτο τεύχος του "Ξ" που κυκλοφορεί.

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, Γιωργάκης και Σαμαράς ανταγωνίζονται στήθος με στήθος για το ποιος έχει χειρότερη πολιτική και χειρότερο επικεφαλής. Σε όλες τις δημοσκοπήσεις πάνω από 8 στους 10 δηλώνουν αντίθετοι με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αποδοκιμάζουν Παπανδρέου-Σαμαρά και ο «κανένας» ή «καμία κυβέρνηση από τις 2» είναι πλειοψηφία στις απαντήσεις των ερωτηθέντων.

Με 19% το κάθε κόμμα στις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις (Κυριακή 29/5) καταγράφουν ρεκόρ 30ετίας σε χαμηλό ποσοστό.

Στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ είναι όλοι εναντίον όλων

Το περιστατικό όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος – και πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ – Χ. Πρωτόπαππας χαρακτήρισε «άσχετο, που δεν έχει επαφή με την κοινωνία» τον ΥΠΕΞ Δ. Δρούτσα επειδή «τόλμησε» να προτείνει διάλειμμα μετά από 2 βουλευτικές θητείες και περιορισμό των κρατικών αυτοκινήτων, είναι μόνο μια ένδειξη της κατάστασης που επικρατεί.

Έτσι ΓΛΕΝΤΑΕΙ το ΠΑΣΟΚ !

SOLOUP-ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Π.Τ. ΤΣΙΟΛΑΚΗΣ- ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Είναι κρίσιμης σημασίας η αγανάκτηση να μην εκτονωθεί ανώδυνα για το σύστημα που φταίει για όσα οι άνθρωποι του μόχθου υποφέρουν




Να γίνει το βήμα μπροστά



Συσσωρευμένη η οργή του λαού και της νεολαίας, ενθαρρυντική η έκφρασή της στους δρόμους και στις πλατείες της χώρας από ένα τμήμα τους. Μπορεί να γίνει ελπιδοφόρα, αν μετουσιωθεί σε υλική δύναμη υπέρ των συμφερόντων και αναγκών τους. Οσοι συμμετέχουν σ' αυτές τις κινητοποιήσεις, οφείλουν σοβαρά να προβληματιστούν και να αναζητήσουν τον «καταλύτη». Το ΚΚΕ καθαρά τους λέει ότι αυτός είναι η συμμετοχή τους στο οργανωμένο ταξικό κίνημα, ότι η δυναμική της οργής τους θα πολλαπλασιαστεί όταν συναντηθεί με τους στόχους και τον προσανατολισμό του.
Είναι κρίσιμης σημασίας η αγανάκτηση να μην εκτονωθεί ανώδυνα για το σύστημα που φταίει για όσα οι άνθρωποι του μόχθου υποφέρουν.

Νόαμ Τσόμσκι-"Υπάρχουν τρεις επιλογές για την Ελλάδα. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη να αναλάβουν τα χρέη. Η άλλη είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της. Και η τρίτη θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη"




"Υπάρχουν τρεις επιλογές για την Ελλάδα. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη να αναλάβουν τα χρέη. Η άλλη είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της. Και η τρίτη θα ήταν η Ελλάδα να βγει από την Ευρωζώνη". Αυτές είναι κατά τον Νόαμ Τσόμσκι οι μοναδικές "μη ελκυστικές επιλογές" της χώρας μας.

Από την Κολωνία, όπου δίνει μια σειρά διαλέξεων ως επίτιμος καθηγητής στην έδρα Albertus Magnus, απάντησε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σε ερωτήσεις σχετικά με την κρίση χρέους της Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα, ποιά κατά τη γνώμη του είναι η ενδεδειγμένη λύση.

«Υπάρχουν λίγες μόνο επιλογές. Η μια επιλογή είναι πλούσια κράτη, όπως η Γερμανία να αναλάβουν τα χρέη και να τα πληρώσουν.

Η άλλη επιλογή είναι η Ελλάδα να αρνηθεί να πληρώσει τα χρέη της. Δεν είναι αδύνατον κάτι τέτοιο. Υπάρχουν κράτη που το έχουν κάνει στο παρελθόν με επιτυχία.

Ο στρατός ετοιμάζεται να επιβάλλει την τάξη όταν χρειαστεί !Στρατιωτική άσκηση εσωτερικής καταστολής με ΗΠΑ!


ImageΞαφνική άσκηση καταστολής ταραχών σε κατοικημένες περιοχές ελληνικών και αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται στις 9 Ιουνίου στο Δροσάτο του Κιλκίς . Τυπικά σκοπός της εκπαίδευσης είναι η εξοικείωση των τμημάτων με απαιτήσεις που συνδέονται με στρατιωτικές αποστολές στο εξωτερικό και πιο συγκεκριμένα με τη συμμετοχή στις επιχειρήσεις υποστήριξης ειρήνης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.
Πηγές του υπουργείου αναφέρουν "Οι αμερικανοί επέμειναν ότι πρέπει να είναι έτοιμες στρατιωτικές δυνάμεις για να αναλάβουν αποστολές εσωτερικής ασφάλειας. Όχι για την Ελλάδα, διεθνώς. Έτσι μας είπαν".
Η δικαιολογία ότι είναι για την KFOR, δηλαδή για το Κόσοβο, απλά δεν αντέχει σε κριτική γιατί απλά στο Κόσοβο η κατάσταση έχει εκτονωθεί και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί ξαφνικές ασκήσεις.