Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ογκώδες συλλαλητήριο κατά της λιτότητας με εκτεταμένα επεισόδια και συλλήψεις -Σκηνές εξέγερσης στο Λονδίνο

ENET.GR 

Με μία πορεία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, γεμάτη χρώματα, σφυρίχτρες και πανό, οι Βρετανοί διαμαρτυρήθηκαν για τις περικοπές που προωθεί η κυβέρνηση, ζητώντας αλλαγή πολιτικής. Στο Twitter αναφέρθηκαν επεισόδια επεισόδια στο κέντρο του Λονδίνο, μετά τη λήξη της διαδήλωσης.
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες από την πορεία Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με φωτογραφίες από την πορεία Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πορείες που πργματοποιήθηκαν στη Βρετανία. Συγκεκριμένα, οι εκτιμήσεις είναι ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων οκτώ ετών, από την πορεία δηλαδή κατά του πολέμου του Ιράκ, που σημειώθηκε το 2003.
Τα συνδικάτα υπολόγιζαν ότι ο αριθμός των διαδηλωτών θα ξεπεράσει τις 100.000, ενώ τα πρακτορεία αναφέρονται ακόμα και σε πλήθος που ξεπερνά τους 250.000 ανθρώπους. Περισσότερα από 600 λεωφορεία έφτασαν στην πρωτεύουσα.

Του Ρούντι Ρινάλντι-Κεντρικό ζήτημα για την Αριστερά η ανατροπή του πολιτικού συστήματος.

Του Ρούντι Ρινάλντι-Δρόμος ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Η είσοδος σε μια ειδική καθεστωτική φάση με την τρόικα και το Μνημόνιο έδειξε πιο καθαρά τη φύση του πολιτικού συστήματος στη χώρα μας αλλά και έφερε στην επιφάνεια ένα ριζοσπαστισμό, που εντόπισε την κακοδαιμονία του τόπου στο πολιτικό σύστημα. Το πολιτικό σύστημα συνολικά –κι όχι το ένα ή το άλλο κόμμα που είναι στην κυβέρνηση– και το εποικοδόμημα που το στηρίζει και διαπλέκεται με αυτό (κυρίως ΜΜΕ και δικαιοσύνη) βρέθηκαν στο επίκεντρο της αμφισβήτησης, του θυμού, του γιουχαΐσματος, των κινητοποιήσεων.
Σε παλιότερες εποχές, ο πολιτικός αγώνας, ήταν κάπως λυμένο θέμα και για τον απλό κόσμο. Για παράδειγμα, όταν κάποιος ήταν με την Ένωση Κέντρου, αυτό σήμαινε σφυροκόπημα της Δεξιάς σε όλα τα επίπεδα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής.ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ κ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος έχει ξεπεράσει κάθε όριο με τις συνεχείς δηλώσεις του εναντίον των κοινωνικών αντιστάσεων και της Αριστεράς. Σήμερα στοχεύει στον ΣΥΡΙΖΑ, χθες ήταν το ΚΚΕ και διαρκώς βρίσκεται στο στόχαστρό του ο αντιστεκόμενος λαός. Πρόκειται για αξιοποίηση από την κυβέρνηση του αναμφισβήτητου ξεπεσμού και των συνεχών ψευδολογιών του ή ακόμη χειρότερα για ρόλο εντός σχεδιασμένης κυβερνητικής προπαγάνδας; Μικρή σημασία έχει. Η συμπεριφορά του αντιπροέδρου της χειρότερης και πιο σκληρής κυβέρνησης ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας στην Ελλάδα αναδεικνύει ακόμη μια πτυχή των πολιτικών της επιλογών η οποία θα ήταν σίγουρα κωμική εάν δεν ήταν επικίνδυνη.

Με τρόπο που θυμίζει Ασφάλεια και συμμορίες του υποκόσμου θρασύδειλοι τραμπούκοι επιτέθηκαν την περασμένη βδομάδα σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε διάφορες σχολές.


Με τρόπο που θυμίζει Ασφάλεια και συμμορίες του υποκόσμου θρασύδειλοι τραμπούκοι επιτέθηκαν την περασμένη βδομάδα σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε διάφορες σχολές, στήνοντας ενέδρες και προπηλακίζοντας, ενώ σε άλλες σχολές έσταζαν αντικομμουνιστική χολή μέσω χυδαίων συνθημάτων. Ολα αυτά με την πρόφαση ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ ...διασπούν το φοιτητικό κίνημα και δεν πρέπει να έχουν θέση μέσα στις σχολές, ότι τάχα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών περιχαρακώνει τη νεολαία.

Επίθεση χωρίς αρχές της ηγεσίας του ΚΚΕ στις δυνάμεις του ΝΑΡ και της ΑΝΤAΡΣΥΑ


logo_anakoinosi-copy.gifΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Τις τελευταίες μέρες η ηγεσία του ΚΚΕ προχωρά σε μια νέα φάση κλιμάκωσης της -χωρίς αρχές- επίθεσης που έχει εξαπολύσει, ιδιαίτερα μετά τις δημοτικές εκλογές, ενάντια στο ΝΑΡ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με τραμπούκικες επιθέσεις ενάντια σε στελέχη του ΝΑΡ στην Ήπειρο. Με απόπειρα ταύτισης συντρόφου μας αγωνιστή εκπαιδευτικού και συνολικά των αριστερών παρεμβάσεων με «κουκουλοφόρους». Με υβριστικούς χαρακτηρισμούς απέναντι σε αγωνιστές και συλλογικότητες που μάχονται ενάντια στην αντιλαϊκή επίθεση και από ταξική σκοπιά και από τα αριστερά ασκούν κριτική στο ΠΑΜΕ. Με χυδαίες επιθέσεις από τις στήλες του «Ριζοσπάστη» και με ανάλογες ανακοινώσεις της ΚΝΕ ενάντια στην ΕΑΑΚ αλλά και σε κάθε αριστερό και διανοούμενο που ασκεί πολιτική κριτική στο «πισώπλατο» χτύπημα που επιχειρούν σε βάρος του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος και γενικά κάθε ριζοσπαστικού ανατρεπτικού σκιρτήματος του μαζικού λαϊκού κινήματος.
Η επίθεση αυτή πραγματοποιείται με βάση το σχέδιο χτυπήματος της αντικαπιταλιστικής, επαναστατικής κομμουνιστικής Αριστεράς που παρουσίασε, με άρθρο του στο Ριζοσπάστη το Δεκέμβρη του 2010, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και το οποίο είναι φανερό, πλέον, ότι έχει κλιμακούμενη εφαρμογή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ: Για την επέτειο του Κιλελέρ


Η φετινή 101η επέτειος του Κιλελέρ, της ηρωικής εξέγερσης των Θεσσαλών αγροτών ενάντια στο κράτος καταστολής και τους τσιφλικάδες, βρίσκει την αγροτιά και το λαό, συνολικά, να συνεχίζουν τον αγώνα στις σημερινές συνθήκες, ενάντια στην άγρια, αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.
Τον οικονομικό πόλεμο βιώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες, με τη δραστική μείωση του εισοδήματος και το ξεκλήρισμα που επιταχύνεται. Παράλληλα, λεηλατούνται μισθοί και συντάξεις, ακυρώνονται οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ αυξάνουν συνεχώς η φορολογία και οι τιμές. Αυξάνει η ανεργία με νέες απολύσεις, με την καταστροφή αυτοαπασχολούμενων και διογκώνεται η αβεβαιότητα για το αύριο.

ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, του ...χρόνου (δηλαδή το 2012) τέτοια μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ελληνική σημαία ανά χείρας, θα μας δείχνει το τέλος του σκοτεινού τούνελ.

Κοροϊδεύουν το λαό...

Γρηγοριάδης Κώστας
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ, του ...χρόνου (δηλαδή το 2012) τέτοια μέρα, ο Γιώργος Παπανδρέου, με την ελληνική σημαία ανά χείρας, θα μας δείχνει το τέλος του σκοτεινού τούνελ.Το ξεκαθάρισε ο άνθρωπος, το 2012 θα αρχίσει η ανάπτυξη και μετά πήγε στο αεροδρόμιο για να αναχωρήσει για το Συμβούλιο Κορυφής, όπου θα φροντίσει να γίνουν πράξη όσα υποσχέθηκε.
Γιατί, δηλαδή, να τον αμφισβητήσουμε; Επεσε ποτέ έξω στους υπολογισμούς του; Μήπως υποσχέθηκε ποτέ πράγματα που δεν έγιναν; Μήπως κορόιδεψε κανέναν; Μήπως παρουσίασε το μαύρο ως άσπρο;
Φυσικά, υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: Το τι εννοεί ο Γ. Παπανδρέου με τη λέξη «ανάπτυξη». Πάντως, σίγουρα, όχι κάτι που να αφορά τους μισθούς, την Κοινωνική Ασφάλιση, την ακρίβεια και την ανεργία.
Αυτά θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αφού ως γνωστόν και με βάση τις αποφάσεις της ΕΕ οι εργαζόμενοι έχουν καταντήσει το βαρίδι των οικονομιών. Πληρώνονται πολλά, δουλεύουν λίγο, θέλουν 8ωρα και ελεύθερο χρόνο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Η παιδεία της αγοράς και του "μνημονίου" δεν θα περάσει!

-Όχι στις συγχωνεύσεις σχολείων και σχολών
-Όχι στις περικοπές πιστώσεων και προσωπικού
-Όχι στο νέο νόμο-πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση 
Όταν ολόκληρη η κοινωνία βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του κεφαλαίου και της Τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, ο χώρος της Παιδείας δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση! Στην εκπαίδευση, κάτω από τον αυστηρό οικονομικό και πολιτικό στραγγαλισμό του μνημονίου, προωθείται μια σαρωτική αντιδραστική αλλαγή με στόχο μια εκπαίδευση της αγοράς και των νέων ταξικών φραγμών.