Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σχόλιο του K.K.E. «προπαγανδιστικό το δίλημμα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις».


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Όπως οι κόκκινες γραμμές, έτσι και το δίλημμα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή απολύσεις αποτελεί ένα ακόμα προπαγανδιστικό κατασκεύασμα. Η συγκυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εγκλήματα σε βάρος του λαού για το συμφέρον του μεγάλου κεφαλαίου. Η ΕΕ για λογαριασμό του κεφαλαίου απαιτεί νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, δραστική μείωση μισθών και συντάξεων, πλήρη κατάργηση του 8ωρου και του σταθερού εργάσιμου χρόνου.

Κίνα - Η δίκη της Γκου Καϊλάι και η διαμάχη μέσα στο ΚΚΚ


Του σ. Vincent Kolo (Βίνσεντ Κόλο), από το chinaworker.info
Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πραντούνας


Σε μια δίκη που κράτησε μόνο μια μέρα η Gu Kailai (Γκου Καϊλάι), σύζυγος του πρώην ανώτατου στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ), Bo Xilai (Μπο Ξιλάι), ομολόγησε πως δηλητηρίασε με κυάνιο τον βρετανό επιχειρηματία Νeil Heywood (Νήλ Χέιγουντ) σε ένα ξενοδοχείο της πόλης Τσόνγκινγκ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον μουσουλμανικό κόσμο για την "βλάσφημη ταινία". Εισβολή διαδηλωτών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Υεμένη. Ένταση και στη Νατζάφ. Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες μέχρι τώρα



Η κατάσταση έχει βγει εκτός ελέγχου σε πολλές χώρες που είναι έντονο το μουσουλμανικό στοιχείο. Όπως μετέδεί  το Reuters, διαδηλωτές που εξέφραζαν την οργή τους για την "βλάσφημη" ταινία  εισέβαλαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Σανάα της Υεμένης αλλά και την Νατζάφ του Ιράκ.
Ενας πολίτης από την Υεμένη σκοτώθηκε και πέντε τραυματίστηκαν από τα πυρά της αστυνομίας, η οποία προσπάθησε να απωθήσει για δεύτερη φορά σήμερα τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να εισβάλουν στην αμερικανική πρεσβεία στη Σαναά.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα για την τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση ότι η Ελλάδα ήταν σοβιέτ.


Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα



Στην μπουρδολογία ότι η Ελλάδα ήταν σοβιέτ κατέφυγε ο υπουργός Γ. Βρούτσης για να δικαιολογήσει το νέο αντεργατικό έγκλημα που διαπράττει η κυβέρνησή του. Το ίδιο κάνουν και όσοι επιχειρούν να κρύψουν το ολοφάνερο: Ότι το καπιταλιστικό σύστημα που βρίσκεται σε σήψη δεν μπορεί να ανασάνει πια χωρίς να εξοντώνει ό,τι κατέκτησαν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους, ιδιαίτερα στη Σοβιετική Ένωση.

Ολόκληρη η συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα».


Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα».



Τι κάνετε κυρία Παπαρήγα, είστε καλά με όλα αυτά που βλέπετε και ακούτε;

«Να μην απαντήσω αυτό που ο κόσμος συνήθως απαντάει, "καλά είμαστε από συνήθεια". Η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, θα πάει πολύ άσχημα, αλλά πρέπει να αισθανθούμε καλά με ποια έννοια: Πρέπει να συγκεντρώσουμε δυνάμεις για να αντιπαλέψουμε την κατάσταση».

Εργοδοτικό έγκλημα σε κλωστοϋφαντουργία-Εκατοντάδες νεκροί στο Πακιστάν



Σε τραγωδία εξελίχθηκε η πυρκαγιά σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας στο Καράτσι, η οποία εκδηλώθηκε προχτές το βράδυ, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζόμενοι να χάσουν τη ζωή τους. Ο αριθμός των νεκρών χτες έφτανε τους 289 και αναμενόταν να αυξηθεί, καθώς οι πυροσβέστες και τα σωστικά συνεργεία αναζητούν θύματα στα απομεινάρια του κτιρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να διαφύγουν εύκολα, καθώς στα τζάμια υπήρχαν κάγκελα, τα οποία έσπασαν για να διαφύγουν.

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Χαρ. Αγγουράκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον τραγικό πνιγμό 61 μεταναστών στην Σάμο



Σε γραπτή ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τον τραγικό πνιγμό 61 μεταναστών στην Σάμο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης καταγγέλλει τον απάνθρωπο χαρακτήρα της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των κρατών μελών τονίζοντας τα παρακάτω :
"Η ωμή ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Γαλλίας και άλλων χωρών κλιμακώνεται σε βάρος του λαού της Σύριας ενώ φουντώνει το τεράστιο μεταναστευτικό κύμα που έχουν προπλάσει οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Προκήρυξη του «Ξ»: Ψυχική Υγεία ώρα μηδέν!



Προκήρυξη του Ξεκινήματος που θα μοιραστεί σε μια σειρά κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι εργαζόμενοι στις δομές της Ψυχικής Υγείας στις επόμενες μέρες.


Οι υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης ψυχικών νοσημάτων κρέμονται από μία κλωστή. Η ψυχιατρική μεταρρύθμιση καταρρέει. Τα δικαιώματα και οι ζωές των ασθενών παραβιάζονται ως συνέπεια κλεισίματος και συγχωνεύσεων δομών και μονάδων φροντίδας, εξαιτίας των βάρβαρων περικοπών σε πόρους και επαγγελματίες ψυχικής υγείας.