Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Αποκλεισμένη η είσοδος του Κοινοβουλίου Μέσω του Εθνικού Κήπου αποχώρησαν βουλευτές που είχαν εγκλωβιστεί στη Βουλή


IN.GR
Στιγμιότυπο από την έξοδο των βουλευτών και των εργαζομένων από τη Βουλή
   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Μέσω του Εθνικού Κήπου, συνοδεία αστυνομικών και πυροσβεστών που κρατούσαν φακούς, διέφυγαν οι βουλευτές, οι οποίοι αποκλείστηκαν εντός του Κοινοβουλίου από ομάδα «αγανακτισμένων» που απέκλεισαν νωρίτερα την είσοδο επί της Βασσιλίσης Σοφίας, φωνάζοντας συνθήματα αποδοκιμασίας του πολιτικού κόσμου.
Με τον ίδιο τρόπο διέφυγαν και υπάλληλοι της Βουλής. Κλούβες της αστυνομίας δημιούργησαν διάδρομο, από τον οποίο τα αυτοκίνητα κατόρθωσαν να βγουν από τη Βουλή, ενώ οι διαδηλωτές απωθήθηκαν.

Τις εισόδους της Βουλής απέκλεισαν οι «Αγανακτισμένοι»-Εγκλωβισμένοι παραμένουν κάποιοι βουλευτές !


Στον αποκλεισμό των εισόδων και εξόδων στο περιβάλλοντα χώρο του κτηρίου της Βουλής προχώρησαν οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των «Αγανακτισμένων».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην κεντρική είσοδο επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας, τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.

«Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ», τραγούδησε ο Μίκης με τους συγκεντρωμένους στα Προπύλαια

ENET.GR


Πολύς κόσμος έχει συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στα προπύλαια και διαμαρτύρεται ειρηνικά, μαζί με τον Μίκη Θεοδωράκη και αρκετούς πανεπιστημιακούς. Οι γύρω δρόμοι έχουν κλείσει και όλοι οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν με μια φωνή «αέρα-αέρα να φύγει η χολέρα»
"Πρέπει να κάνουμε μια Ελληνική επανάσταση", τόνισε ο Μίκης Θεοδωράκης στην αρχή της ομιλίας του, ενώ υπογράμμισε ότι πρέπει "να αντιδράσουμε ενωμένοι στο μνημόνιο γιατί παραχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και δεν μπορούμε να δεχτούμε μια συνένεση η οποία ουσιαστικά σημαίνει υποταγή στην Τρόικα". 

ΥΕΜΕΝΗ- Προκαλεί με λουτρό αίματος ο Σάλεχ.20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες σε ειρηνική καθιστική διαδήλωση διαμαρτυρίας του λαού.


Με αληθινά πυρά, καυτό νερό, πυρπόληση των σκηνών και εκσκαφείς, στρατιωτικές δυνάμεις διέλυσαν την καθιστική διαμαρτυρία, που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της νότιας πόλης Τάιζ εδώ και τέσσερις μήνες, κατά του καθεστώτος Σάλεχ. Η εισβολή αυτή άφησε πίσω της τουλάχιστον 20 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες και κατά πολλούς έφερε ένα βήμα πιο κοντά τη χώρα στον εμφύλιο.
Η είδηση ανατροφοδότησε την ένταση και στην πρωτεύουσα, όπου μετά από πέντε μέρες μαχών και 100 νεκρούς, ο Πρόεδρος Σάλεχ και επικεφαλής της ισχυρότερης φυλής, σεΐκ Σαντίκ αλ Αχμαρ, συμφώνησαν σε μια εξαιρετικά εύθραυστη κατάπαυση πυρός. Ενώ ο Σάλεχ αρνείται επιμόνως ν' αποχωρήσει από την εξουσία, όπως του ζητά, μεταξύ άλλων, και ο σεΐκ αλ Αχμαρ, οι αξιωματικοί που έχουν, ήδη, «περάσει» με την πλευρά της αντιπολίτευσης καλούσαν επίμονα και άλλες μονάδες να πράξουν το ίδιο. Κατά αρκετές πηγές, καταγράφηκαν, τα τελευταία 24ωρα, πολλές αποσκιρτήσεις αξιωματικών και των μονάδων τους.
Την ίδια ώρα, αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιούνταν με στόχο θύλακες ακραίων ισλαμιστών στα περίχωρα της πόλης Ζινζιμπάρ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση.

Προς χρεοκοπία τα ΑΕΙ, στο μισό και με δόσεις η επιχορήγηση

Ούτε ένα ευρώ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στα ταμεία ορισμένων Πανεπιστημίων της χώρας. Η μεγαλύτερη κρίση που έχουν γνωρίσει από ιδρύσεώς τους όλα τα ανώτατα Ιδρύματα ήδη απειλεί με χρεοκοπία αρκετά από αυτά. Μέσα σε δύο χρόνια, η κρατική χρηματοδότηση έχει πέσει στο μισό. Από τα 235 εκατ. ευρώ που μοιράστηκαν το 2009 στα 24 Πανεπιστήμια, φέτος δόθηκαν 121 εκατ. ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα ταμεία τους η πρώτη δόση για το 2011. Ιδρύματα μεγάλα, όπως το Αριστοτέλειο και το Πατρών, δεν είχαν ούτε ένα ευρώ στην κυριολεξία. Αλλα, μικρότερα, μετρούσαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ τα περισσότερα δηλώνουν επίμονα πως ό,τι έχουν θα φτάσει μόνο για φέτος. Μια αποκαλυπτική οικονομική έρευνα της «Ε» επαληθεύει τους πικρούς υπολογισμούς.

Πρόγραμμα απαξίωσης του σχολικού βιβλίου!

Το υπουργείο Παιδείας ζητά το ...σεβασμό στα σχολικά βιβλία «καλώντας» τους μαθητές να τα επιστρέψουν, ώστε είτε να πάνε για ανακύκλωση είτε να επαναχρησιμοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά. Ανακοίνωσε, χτες, «εθελοντικό πρόγραμμα επαναχρησιμοποίησης σχολικών βιβλίων», το οποίο προωθείται, ήδη, απ' το Νοέμβρη του 2010 με σχετική εγκύκλιο. Μάλιστα, το υπουργείο δίνει τόσο μεγάλη σημασία σε αυτή τη «δράση», που σε όλα τα σχολεία θα διαβαστεί επιστολή της υπουργού, Α. Διαμαντοπούλου, και σχετική ανακοίνωση για το θέμα, μέχρι τις 3 Ιούνη, ώστε τη Δευτέρα, 6 Ιούνη, να επιστραφούν τα βιβλία! Μάλιστα, διευκρινίζεται πως «όσα βιβλία έχουν διατηρηθεί σε καλή κατάσταση θα μοιραστούν στους νέους μαθητές το Σεπτέμβρη 2011, ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν για ανακύκλωση».

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις εξελίξεις στην οικονομία



Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να συνεχίζει την ίδια  καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και την οικονομία. Ακόμα και αν έχει συναινέσει επί της ουσίας με τη ΝΔ και άλλους πρόθυμους για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις ιδιωτικοποιήσεις, δεν έχει τη συναίνεση από την κοινωνία ό,τι και να γίνει. Αυτό φαίνεται καθημερινά άλλωστε, από τις κινητοποιήσεις του κόσμου στις πλατείες και από τις αντιδράσεις των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους.

Συγκεντρώσεις «αγανακτισμένων» σε πολλές πόλεις της χώρας.Ρεπορτάζ από τον Ριζοσπάστη.


Eurokinissi
Για 5η μέρα προχτές Κυριακή, συνεχίστηκαν οι συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης από αυτοπροσδιοριζόμενους ως «αγανακτισμένοι πολίτες». Προχτές, οι συγκεντρώσεις έγιναν στο πλαίσιο πανευρωπαϊκού καλέσματος. Ετσι, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Ηγουμενίτσα, Ρόδο, Κρήτη, Καλάβρυτα, συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος από το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν πανευρωπαϊκή και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πρωτεύουσες 26 χωρών (Ισπανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία, Μ. Βρετανία κ.ά.). Να σημειώσουμε ότι οι συγκεντρώσεις διοργανώνονται μέσω του Facebook. Οι συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν και χτες για 6η μέρα σε πολλές πόλεις της χώρας.
Προχτές, στο Σύνταγμα, που έγινε και η πιο μαζική τέτοια συγκέντρωση απ' όλες τις άλλες μέρες, ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνεται μετά τις 6.30 το απόγευμα και μέχρι το βράδυ η πλατεία, καθώς και γύρω δρόμοι είχαν γεμίσει.

Σκληρή κριτική απο την Αυγή στον Αλαβάνο γιατί πήγε στο Σύνταγμα .


Σε σχόλιό του στην ΑΥΓΗ, [31/5/2011] και με τον τίτλο ''ρωτούσαν'', ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας  Δ.Χρήστου, ασκεί δριμεία κριτική στον Αλ.Αλαβάνο επειδή πήγε στο Σύνταγμα.

Ρωτούσαν....
Κάποιοι που είδαν τον Αλέκο Αλαβάνο στο Σύνταγμα ρωτούσαν γιατί δεν πήγε και ο Αλέξης Τσίπρας στην συγκέντρωση την Κυριακή.Αν πήγαινε, τα πυρηνικά ΜΜΕ του συστήματος θα τον κατακεραύνωναν πως προσπάθησε να καπελώσει μια ανεξάρτητη οικουμενική διαμαρτυρία και αυτοί που ρωτούσαν θα άλλαζαν το ερώτημα:

Πετάει ,πετάει ...η Μέρκελ !Καψόνι 2 ωρών στον αέρα έκανε το Ιράν στην Μέρκελ!


Το Ιράν αναίρεσε προσωρινά τα δικαιώματα πτήσης του αεροπλάνου που μετέφερε την Άγκελα Μέρκελ, στον εναέριο χώρο του, με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η άφιξη της στην Ινδική πρωτεύουσα.
“Ήταν μια ασυνήθιστη εκκίνηση για ταξίδι” έγραψε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελάριου  στο twitter, εξηγώντας ότι καθυστέρησαν καθώς έκαναν κύκλους πάνω από την Τουρκία για δύο περίπου ώρες, μέχρι να τους δώσουν άδεια να περάσουν πάνω από το Ιράν.
Το αεροπλάνο ήταν γεμάτο διπλωμάτες, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους, ένας από τους οποίους δήλωσε ότι τα δικαιώματα του αεροπλάνου “ανακλήθηκαν” ελάχιστα πριν φτάσει πάνω από το Ιράν.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο., Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό με θέμα Ευρωπαϊκό μνημόνιο και μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.



H πραγματική και η άμεση δημοκρατία είναι το μεγάλο αίτημα της εποχής μας. Η καταστροφική επιλογή της κυβέρνησης και της τρόικας με το Μνημόνιο και την αντισυνταγματική δανειακή σύμβαση, μετακύλυσε τα βάρη της οικονομικής κρίσης από τις τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο, στους μισθωτούς και τις μικρές επιχειρήσεις, οδηγώντας τους στην οικονομική εξόντωση. Σήμερα η κυβέρνηση σκοπεύει να επικυρώσει το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο και να φέρει προς ψήφιση ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον χρόνο της θητείας της.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ - Ολοήμερη δράση και συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη.


Ολοήμερη δράση και συλλαλητήρια στις 3 Ιούνη.
Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα στις πρώην ΔΕΚΟ να πάρουν απόφαση για απεργία στις 2 Ιούνη, μαζί με τις Ομοσπονδίες Χάρτου και Τροφίμων - Ποτών
Στην κλιμάκωση της πάλης τραβάνε οι ταξικές δυνάμεις οργανώνοντας, την Παρασκευή 3 Ιούνη, ολοήμερη δράση, από το πρωί μέσα στους χώρους δουλειάς και το απόγευμα στα συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις της χώρας. Το συλλαλητήριο της Αθήνας ορίστηκε στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ.

Ο ΛΑΟΣ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ

Ξεσηκώνεται γιατί του παίρνουν το μισθό, τη δουλειά, την δωρεάν παιδεία, την υγεία, την ασφάλιση. Τη ζωή του.
Ξεσηκώνεται για το παρών του, το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.
Ξεσηκώνεται κατά της κυβέρνησης, της ΝΔ, του ΛΑΟΣ, των άλλων παρατρεχάμενων, γιατί το πολιτικό τους σύστημα είναι που τον οδηγεί σε αυτή την εξαθλίωση.
Ένα πολιτικό σύστημα που τα έχει ακουμπήσει κανονικά στο ντόπιο κεφάλαιο, στον ΣΕΒ, τους μεγαλέμπορους, τις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και τους τραπεζίτες, στους ιμπεριαλιστές πάτρωνές του, στο ΔΝΤ, την ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα.
 Δημιουργεί ένα κίνημα που δε φαίνεται να ξεφουσκώνει εύκολα, το αντίθετο, γίνεται πιο μαζικό, πιο πολιτικό. Το κίνημα των «πλατειών» όπως και να ξεκίνησε, δεν έρχεται από το πουθενά, έχει τις ρίζες του στην οργή του λαού και στους προηγούμενους αγώνες του, στις κινητοποιήσεις της νεολαίας, της αγροτιάς, των εργαζόμενων των ΔΕΚΟ, στις μαζικές απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες του τελευταίου ενάμιση χρόνου.

DEPTOCRACY-«ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ» Η… επαναστατική εκδοχή της αστικής διαχείρισης του χρέους

Με προβολές σε όλη την Ελλάδα, σε γειτονιές και χώρους νεολαίας, οι δυνάμεις που συμμετέχουν στην επιτροπή ελέγχου του χρέους, «ΕΛΕ», πρώτα και κύρια η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, ζυμώνουν την άποψή τους για το ζήτημα του χρέους και της κρίσης. Να ξεκαθαρίσουμε κατ’ αρχάς ότι δεν βλέπουμε αρνητικά τη συζήτηση που πυροδοτεί το ντοκιμαντέρ αυτό στο λαό και τη νεολαία, καθώς με πλατύ τρόπο έχει αποκαλυπτικές πτυχές για το ζήτημα του χρέους. Ομως το πολιτικό συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει και η πρότασή του, δηλαδή η ΕΛΕ, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.Ξεκινώντας από σωστές διαπιστώσεις, που αναιρούν ακόμα και παλιότερες αναλύσεις για την «ισχυρή Ελλάδα», την «παγκοσμιοποίηση» (είναι χαρακτηριστικό ότι ο όρος δεν αναφέρεται καθόλου), την «ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» (που αποδείχθηκε μύθος) και το ρόλο των δυτικών κρατών στην οικονομία (και όχι των «πολυεθνικών»!), σκιαγραφείται το περίγραμμα της Ελλάδας-οικονομικής αποικίας. Περιγράφονται γλαφυρά το οικονομικό σκέλος της συγκέντρωσης πλούτου από τις χώρες-αποικίες στις χώρες-μητροπόλεις και οι μέθοδοι πολιτικού-οικονομικού εκβιασμού.

Kόντρα Αριστερού Ρεύματος ΣΥΝ και Κ.Κ.Ε για την έξοδο από το ευρώ.




Αντίκτυπο ως την Κουμουνδούρου είχε η δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα ότι «η λύση έξω από το ευρώ και δραχμή στις παρούσες συνθήκες είναι καταστροφική»

Η τοποθέτησή της προκάλεσε τον άμεσο αρνητικό σχολιασμό από το "Αριστερό Ρεύμα" (τάση του ΣΥΝ), που μέσω της ιστοσελίδας του (www. iskra.gr), την κατηγορεί ότι ενισχύει εξ αντικειμένου την κινδυνολογία «τύπου Μαρίας Δαμανάκη αλλά και Θ. Πάγκαλου», περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, οι οποίοι την χρησιμοποιούν για να υποκύψει ο κόσμος «στη νέα μνημονιακή λεηλασία»

Η ενεργοποίηση των αντανακλαστικών του «Αριστερού Ρεύματος» με επικεφαλής τον κ.Π. Λαφαζάνη δεν είναι τυχαία, μια και συνδέει την έξοδο από το ευρώ με «μια προοδευτική λύση στη χώρα που θα έχει ορίζοντα το σοσιαλισμό»