Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΗΜΑ -Και στον β’ γύρο: Μαύρο σε ΠΑΣΟΚ – ΝΔ. Λευκό και άκυρο (ή αποχή) όπου δεν υπάρχουν αριστεροί υποψήφιοι.Στήριξη Κ.Κ.Ε στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.

Ανακοίνωση του Ξ


Στον 2ο γύρο πρέπει να δυναμώσουμε ακόμα περισσότερο το μήνυμα του πρώτου. Να τον μετατρέψουμε σε ακόμα ένα δημοψήφισμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης. Να καταψηφίσουμε τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ μαζικά. Να θυμηθούμε τα μέτρα που ήδη πέρασαν αλλά και αυτά που έρχονται στις 15 του μήνα.
Να καταψηφίσουμε και τους υποψήφιους της ΝΔ που μπορεί να λέει όχι στο Μνημόνιο αλλά λέει ναι σε όλα τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο.

Δυστυχώς εξαιτίας της απαράδεκτης στάσης των ηγεσιών των κομμάτων της αριστεράς δεν υπάρχει σε καμία περιφέρεια ή μεγάλοΔήμο υποψήφιος της αριστεράς στον 2ο γύρο. Οπότε η καταψήφιση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μπορεί να γίνει μόνο με τη μορφή του λευκού-άκυρου κατά πρώτο λόγο και κατά δεύτερο με τη μαζική αποχή.  

Ερώτηση της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ, Ηρ.Διώτη: Φόβοι για συγχώνευση/κατάργηση των τμημάτων του παραρτήματος Τρικάλων του ΤΕΙ Λάρισας

Προς τους Υπουργούς Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων - Οικονομικών


Η λήξη και μη ανανέωση των συμβάσεων των τριών υπαλλήλων του διοικητικού προσωπικού των δύο τμημάτων του Τεχνολογικού Επαγγελματικού Ιδρύματος (ΤΕΙ) Λάρισας που εδρεύουν στα Τρίκαλα, καθώς και η μη πρόσληψη αντικαταστατών τους, οδήγησαν σε ένα ιδιότυπο “λουκέτο” στα τμήματα, αφού ο Σπουδαστικός Σύλλογος αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή λειτουργίας του Παραρτήματος Τρικάλων.
Το λουκέτο αφορά στα τμήματα Ανακαίνισης και Αποκατάστασης Κτιρίων (έναρξη λειτουργίας ακαδ. έτος 2005-2006) και στο Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων (λειτούργησε πέρυσι για πρώτη φορά), τα οποία, λόγω προχειρότητας στο σχεδιασμό, στεγάζονταν έως σήμερα σε πρώην λύκειο (πολυκλαδικό) των Τρικάλων, ενώ η βιάση στην ίδρυσή τους έχει ως αποτέλεσμα να είναι απογυμνωμένα από υποδομές, εργαστήρια κ.ο.κ.Ο Σπουδαστικός Σύλλογος έκρινε, κατόπιν συνέλευσής του, ότι η μη λειτουργία των γραμματειών των τμημάτων, που μεταφράζεται σε αδυναμία χορήγησης στους φοιτητές όλων των απαραιτήτων εγγράφων (βεβαιώσεις σπουδών, κάρτες σίτισης, πάσο, αναλυτικές βαθμολογίες κ.α.), αποτελεί τροχοπέδη στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ-Κάλεσμα για διαμαρτυρία εναντια σε ΕΕ.ΔΝΤ.ΕΚΤ




Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ


Το Μέτωπο ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ , μπροστά στην επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ τη Δευτέρα 15.11.10, για το νέο γύρο αντιλαϊκων μέτρων στα πλαίσια του μνημονίου και με πρόσχημα το αναθεωρημένο έλλειμμα
του 2009

Κ Α Λ Ο Υ Μ Ε

Τους εργαζόμενους, άνεργους,αυτοαπασχολούμενους,αγρότες και τη νεολαία.
Ολες τις κοινωνικές οργανώσεις,πρωτοβάθμιους και δευτεροβάθμιους συνδικα-
λιστικούς φορείς.
Ολες τις πολιτικές δυνάμεις, κόμματα, οργανώσεις, κινήσεις,

Να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στις πολιτικές Κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ
τη ΔΕΥΤΕΡΑ 15.11.10 στις 6.30 στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας

Παλεύουμε για

  • Αρνηση του χιλιοπληρωμένου χρέους
  • Εθνικοποίηση των Τραπεζών και όλων των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο.

Δήλωση της Ελπίδας Παντελάκη μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιας δημάρχου με το συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Πειραιά

Τη γραμμή της προβοκάτσιας που υφαίνει το ΠΑΣΟΚ και στηρίζουν τα ΜΜΕ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ ακολουθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθές, προσπάθησε να θολώσει την κρυστάλλινη γραμμή του ΚΚΕ για το β' γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών, επικαλούμενος ψευδώς ότι σε περιοδεία του τον συνόδευσαν στελέχη του ΚΚΕ.
Παλιά τους τέχνη κόσκινο για τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η προβοκάτσια, ο γκεμπελισμός. Επιχειρούν και με τον τρόπο αυτό να κλέψουν ψήφους υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής, που βρίσκεται στο ίδιο αντιλαϊκό χαράκωμα με τη ΝΔ. Κανένας κομμουνιστής δεν στηρίζει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ, όπως και της ΝΔ ή άλλους.

Μ. Γλέζος: Μονόδρομοι αυτοκαταστροφής τα χωριστά ψηφοδέλτια

Την έναρξη συζήτησης που να περιλαμβάνει κριτική και αυτοκριτική αλλά και τον επιμερισμό ευθυνών για τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε ο Μανώλης Γλέζος με σημερινή δήλωσή του.
Ο κ. Γλέζος ζητεί ότι «με νηφαλιότητα και χωρίς αντιπαλότητες να αναληφθούν και να επιμεριστούν ευθύνες» και καλεί «όσους επιχείρησαν και επιχειρούν να αλώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ να κατανοήσουν ότι η συνεργασία απαιτεί αμοιβαία κατανόηση και αλληλεγγύη».
«Τα χωριστά ψηφοδέλτια ούτε αποτελούν απόδειξη ιδεολογικής καθαρότητας, ούτε γκρεμίζουν το κατεστημένο του δικομματισμού - είναι σκέτοι μονόδρομοι πολιτικής αυτοκαταστροφής», καταλήγει.

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

«Το μέλλον είναι σίγουρο, αδελφέ μου»...

Χτες συμπληρώθηκαν 20 χρόνια απουσίας του ποιητή του κόσμου. Ο Γιάννης Ρίτσος, σαν γνήσιος κομμουνιστής, ένιωθε την αξία της ποίησης στην αξία της πράξης. Η στάση ζωής και το έργο του καθοδηγούνταν από το χρέος του πνευματικού εργάτη. Το έργο του, πολύπλευρο και πολυσήμαντο, ογκώδες, άξιο μεγάλης προσοχής, αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο, είναι αυτό που τον κάνει αθάνατο και πάντα παρών, στη ζωή μας, στους αγώνες για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη.

Μην είμεθα εριστικοί στον δεύτερο γύρο...

Άρθρο από την ΑΥΓΗ


Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει ένα απολύτως πραγματικό δίλημμα για τους αριστερούς ψηφοφόρους στον δεύτερο γύρο. Που παίρνει χαρακτήρα δοκιμασίας συνειδήσεων σε περιπτώσεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη ή στην Κεντρική Μακεδονία. Θα πουν ένα μεγάλο αριστερό όχι στον Κακλαμάνη, στον Γκιουλέκα, στον Ψωμιάδη; Ή θα νίψουν τας χείρας ως Πόντιοι Πιλάτοι, όπως προειδοποιεί ευγενικά η Δημοκρατική Αριστερά και λιγότερο ευγενικά πολλοί άλλοι;
Αυτό το μεγάλο όχι, που ζητούν όμως από τους αριστερούς, είναι κομμάτι περίεργο. Αν ας πούμε ένας θαρραλέος αριστερός ζωγραφίσει ένα όχι στη φάτσα του Κακλαμάνη και το ρίξει στην κάλπη, θα βρει τα μπελά του. Είστε Πόντιος Πιλάτος, ή κάτι ακόμα χειρότερο, κύριε. Το σκέτο όχι στη δεξιά δεν είναι γνήσιο.

Ανακοίνωση - Κάλεσμα του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για συγκέντρωση και πορεία πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητών Δευτέρα 15/11, 5μμ, Πολυτεχνείο


Την Κυριακή τελειώνει ο β’ γύρος των εκλογών και από Δευτέρα συνεχίζεται ο τρίτος γύρος των κοινωνικών και ταξικών αγώνων για την ανατροπή του επαίσχυντου μνημονίου και αποτροπή των νέων σκληρών μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση με την τρόικα.
Καλούμε τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, νέους και νέες σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στη συγκέντρωση που διοργανώνουν ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων και φοιτητικοί σύλλογοι στις 15/11 και ώρα 5μμ στο Πολυτεχνείο και εν συνεχεία στην πορεία προς το υπουργείο Οικονομίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την αυταρχική στάση της κυβέρνησης κατά των ανέργων της ζώνης

Το ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό την προκλητική και αυταρχική στάση της κυβέρνησης απέναντι στους ανέργους μεταλλεργάτες της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου όχι μόνο αρνήθηκε να συναντηθεί με τους αντιπροσώπους τους και να απαντήσει στα δίκαια αιτήματά τους, αλλά χρησιμοποίησε τη βία των ΜΑΤ για να απομακρύνει την αντιπροσωπεία και τους διαδηλωτές από το υπουργείο.

ΗΠΑ- Νέα επιχείρηση κατά της Κούβας με βιντεοπαιχνίδι

Με νέα μέσα επιχειρεί ο ιμπεριαλισμός να νομιμοποιήσει τις δολοφονίες και τις επιθέσεις κατά της Επαναστατικής Κούβας, ενέργεια που καταγγέλλεται από την Κούβα.
Αυτή τη φορά, μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού που κυκλοφόρησε την περασμένη Τρίτη αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια σε ολόκληρο τον κόσμο. Σ' αυτό, ειδικές δυνάμεις επιχειρούν - με μυστικές αποστολές - να δολοφονήσουν τον ηγέτη της Επανάστασης,Φιντέλ Κάστρο, ανατινάζοντας και καταστρέφοντας την πόλη της Αβάνας. Στο βιντεοπαιχνίδι «Call of Duty Ops» της «Treyarch» ο «παίκτης» καλείται να χειριστεί όπλα και οχήματα για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στο «εχθρικό έδαφος» της Κούβας με πρώτη «αποστολή» τη δολοφονία του Φιντέλ Κάστρο.
Οπως σημειώνει το «Cubadebate» η προώθηση αυτού του παιχνιδιού έχει μεταξύ άλλων και μια διεστραμμένη λογική.

Βρομιές που επιστρέφονται- Το παραμύθι με το "βρόμικο '89" θυμήθηκαν κέντρα που πατρονάρουν το ΠΑΣΟΚ στην τελική προπαγανδιστική επίθεση για τον δεύτερο γύρο.

Άρθρο από την εφημερίδα "ΑΥΓΗ"



Το παραμύθι με το "βρόμικο '89" θυμήθηκαν κέντρα που πατρονάρουν το ΠΑΣΟΚ στην τελική προπαγανδιστική επίθεση για τον δεύτερο γύρο.
Δεν σκέφτηκαν οι φωστήρες ότι με τέτοια "επιχειρήματα" δεν εκβιάζονται, αλλά πεισμώνουν, οι αριστεροί ψηφοφόροι; Δεν φοβούνται ότι με τέτοιες βρομιές αναστέλλουν προβληματισμούς πολιτών που είναι εύλογο να αναπτύσσονται με βάση τις πραγματικότητες του δεύτερου γύρου;
Το πιθανότερο είναι ότι με τις νέες βρομιές επιχειρείται ένας συναγερμός των οπαδών του ΠΑΣΟΚ, αφού την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός κήρυξε τη λήξη του συναγερμού λέγοντας ότι δεν θα προχωρήσει σε βουλευτικές εκλογές και απέδωσε αυστηρά αυτοδιοικητικά κριτήρια στην ψήφο του δεύτερου γύρου. 

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΙΣ 15 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ - Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Λαϊκές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, τη μέρα που έρχεται η τρόικα. Αγωνιστικές δραστηριότητες σε όλη τη χώρα
Κορυφώνονται τις επόμενες μέρες οι προετοιμασίες για τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις και τις άλλες αγωνιστικές δραστηριότητες που διοργανώνει το ΚΚΕ τη Δευτέρα 15 του Νοέμβρη, τη μέρα που στην Ελλάδα φτάνει η τρόικα για να συζητήσει με την κυβέρνησης νέα επώδυνα μέτρα για το λαό. Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο του ΚΚΕ θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Λαϊκές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα στην Πάτρα, στην πλατεία Γεωργίου, στις 7 μ.μ., στο Ηράκλειο, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αγ. Νικολάου (Αλικαρνασσός), στηνΚομοτηνή, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στον Πύργο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία ΟΤΕ, στα Γιάννενα, στις 7 μ.μ., στο δημαρχείο, στην Κέρκυρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Σαρόκο, στηνΑλεξανδρούπολη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο, στην Ξάνθη, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην κεντρική πλατεία και στη Δράμα, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία.
Η ανάγκη να πλημμυρίσει ο λαός τη Δευτέρα τους δρόμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων πόλεων, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική στον απόηχο των προχθεσινών εξαγγελιών της κυβέρνησης ότι ετοιμάζεται στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές, δίνοντας νέο χτύπημα στα Ταμεία.

Σύγκριση ψήφων και ποσοστών κομμάτων σε σχέση με τις Εθνικές Εκλογές του 2009.Ανάλυση του Red Star.

Στις ψήφους μόνο το Κ.Κ.Ε και η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α κατάφεραν να νικήσουν την αποχή και να πάρουν επιπλέον ψήφους και ποσοστά σε σχέση με τις Βουλευτικές Εκλογές που έγιναν ένα χρόνο πριν.Nα επισημάνουμε ότι το Κ.Κ.Ε κατέβασε υποψηφίους και στις 13 περιφέρειες ενώ η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α σε 11.Συγκεκριμένα :


Κ.Κ.Ε                           + 75.823 ψήφοι  και + 3,36 % (αύξηση 45 % του ποσοστού του και 15 % των ψήφων)


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α              + 71.787 ψήφοι  και + 1,41 % (αύξηση 392 % της δύναμης της σε ποσοστά και αύξηση 290 % σε ψήφους)
Λιγότερες ψήφους και ποσοστά  έλαβαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.(Μόνο οι Οικολόγοι Πράσινοι κατάφεραν οριακά να βελτιώσουν το ποσοστό τοςυ όπως θα δούμε παρακάτω, παίρνοντας όμως λιγότερες ψήφους από το 2009)


Συγκεκριμένα :


ΠΑ.ΣΟ.Κ                       -  1.128.063 ψήφοι και  - 9,3 % (- 21  % μείωση της δύναμης του ποσοστού του και - 37,5 % σε ψήφους !)
(Στην Πελοπόννησο συνεργάστηκε με τον ΛΑ.Ο.Σ).Ακόμα και αν προσθέσουμε αυθαίρετα τους 2 ανεξάρτητους υποψηφίους του ΠΑ.ΣΟ.Κ σε Αττική και Ιόνια Νησιά το αποτέλεσμα είναι και πάλι αρκετά αρνητικό
 (- 877.658 ψήφοι και - 4,7 %.)

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ,ΣΤΟ 100 % ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Τα τελικά αποτελέσματα των Περιφερειακών Εκλογών έχουν ως εξής : ( με βάση την κομματική υποστήριξη των υποψηφίων)


ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥΣ    9.819.026
                 ΨΗΦΙΣΑΝ                                                    5.988.678 (61,0 %)
                  ΑΠΟΧΗ                                                        3.830.348   (39,0 %)
                 ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΑΚΥΡΑ                                        546.207  ( 9,1 %)
                ΕΓΚΥΡΑ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ                               5.442.471  (52,9%)

ΕΛΑΒΑΝ :

1) ΠΑ.ΣΟ.Κ                                         1.884.310 ψήφοι - 34,62 %
2) ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       1.774.778 ψήφοι -32,60 %
3) Κ.Κ.Ε                                                  592.977 ψήφοι -10,90 %
4) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΑΣΟΚ                    250.405 ψήφοι - 4,60 %
5) ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                            233.767 ψήφοι-  4.30 %
6) ΛΑ.Ο.Σ.                                               220.550 ψήφοι - 4,05 %
7) ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ                    144.102 ψήφοι  -2,64 %
8) ΔΗΜΟΚ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ                            104.612 ψήφοι - 1,92 %
9) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α                                        96.524 ψήφοι- 1,77 %

ΑΠΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ! Πιο επίμονα και πιο αποφασιστικά γυρίζουμε την πλάτη στον Καλλικράτη!

Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές του πρώτου γύρου, οι εργαζόμενοι της χώρας και η νεολαία έκαναν το καθήκον τους. Εκφράσανε τη συσσωρευμένη οργή τους, μαυρίζοντας την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του συστήματος. Παρά τα ψεύτικα και εκβιαστικά διλήμματα που έθεσε ο πρωθυπουργός για να τρομοκρατήσει το λαό και να υφαρπάξει την ψήφο του και να συρθεί στις κάλπες, οι λαϊκές μάζες γύρισαν την πλάτη σε όλα τα κόμματα του κεφαλαίου που οργανώνουν και στηρίζουν την άγρια και βάναυση επίθεση στον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία. Ταυτόχρονα έδωσαν την ψήφο τους σε όλα τα Αριστερά ψηφοδέλτια, τα οποία ενίσχυσαν την εκλογική τους δύναμη.

Αμερικάνοι και ...Βιετναμέζοι εκπαιδεύουν τον Ινδικό στρατό στην καταπολέμηση των ανταρτών!

Όταν "έπεσα" πάνω στη είδηση αυτή τα συναισθήματά μου δεν ήταν καθόλου ανάμεικτα! Ήταν και είναι πολύ συγκεκριμένα αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να τα εκφράσω γραπτά! Όχι γιατί ντρέπομαι ή λόγω κάποιας δεοντολογίας αλλά γιατί όσο βαριά και να βρίσει κανείς λίγο θα είναι. Το μόνο που ελπίζω είναι να είναι ψέμα, γιατί όσο αρνητές αυτού για το οποίο πάλεψαν κάποτε και να είναι οι σημερινοί ηγέτες του Βιετνάμ, όσο και να μην έχω αυταπάτες για το τι είναι αυτό που υπάρχει στα ρεβιζιονιστικά ψευδοσοσιαλιστικά απομεινάρια της ιστορίας, όσο και να γνωρίζω ότι οι βιετναμέζοι ηγέτες φρόντισαν από την αρχή να ξεκαθαρίσουν με ποιόν είναι με την εισβολή στη Καμπότζη, τόση ξεφτίλα δε μπορώ να τη φανταστώ. Την είδηση αυτή την έγραψε η εφημερίδα The Telegraph της Καλκούτας στις 13 του Οκτώβρη με τον ειρωνικό τίτλο Ho! Look who’s teaching army - Hanoi tie-up in Maoist time και την αναπαρήγαγε το blog Revolution in South Asia προχθές, 4 του Νοέμβρη, απ' όπου την αντιγράφω.