Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Τυνησία: 22 νεκροί από την ομηρεία στο Μουσείο Μπάρντο - ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.


Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές της Τυνησίας για τον εντοπισμό δύο ή τριών δραστών, οι οποίοι φέρονται ως συνεργοί στην τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, την Τετάρτη, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και περισσότεροι από 20 τραυματίστηκαν. 

Ανδρες των ειδικών δυνάμεων της Τυνησίας ακροβολίζονται έξω από το μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας

Λίγες ώρες μετά την επίθεση, το μεσημέρι της Τετάρτης, έληξε η ομηρεία στο μουσείο. Οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας κατά την οποία σκοτώθηκαν δύο δράστες αλλά και ένας αστυνομικός.



Οπως ανακοίνωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός της χώρας Χαμπίμπ Εσίντ, εκτός από τους δύο ενόπλους, 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική επίθεση, εκ των οποίων 18 τουρίστες - από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και την Πολωνία - ένας αστυνομικός και μία καθαρίστρια.  

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την Χρυσή Αυγή [18/3/2015]

Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ



Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας την στάση της Προέδρου της Βουλής, κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, που ήδη έχει δηλώσει ότι ψηφίζει ΠΑΡΩΝ επί της αρχής, στο συζητούμενο νομοσχέδιο, δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που μεθοδεύθηκε για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.

Ο αγώνας της Χαλκιδικής μπροστά σε νέες προκλήσεις

Ο αγώνας των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής- και όχι μόνο- ενάντια στα αρπακτικά, τους ντόπιους και ξένους καπιταλιστές της ELDORADO GOLD- ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ και την καταστροφή του τόπου τους, έχει γίνει εδώ και καιρό γνωστός σ’ όλο το  πανελλήνιο αλλά και το εξωτερικό. Όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να αντέξει, να σταθεί όρθιο και να κοιτάξει ίσα στα μάτια τα θηρία που όρμησαν να το κατασπαράξουν. Την κυβερνητική πολιτική «των επενδύσεων με κάθε κόστος», τους κανίβαλους των Μέσων Μαζικής Παραπληροφόρησης, τις αμέτρητες διμοιρίες των ΜΑΤ και τις τεράστιες ποσότητες χημικών, τις αμέτρητες συλλήψεις, τη μαζική λήψη DNA, τις προφυλακίσεις, την τρομοκρατία…
Τον βάφτισαν «το άλλο άκρο» και ανακάλυψαν στους κόλπους του την ύπαρξη «εγκληματικών οργανώσεων» που εμποδίζουν τις «νόμιμες επενδύσεις», την «πρόοδο» και «την ανάπτυξη», με αποτέλεσμα πάνω από 350 αγωνιστές να είναι σήμερα κατηγορούμενοι, πολλές δεκάδες απ’ αυτούς με βαρύτατες κατηγορίες, περιμένοντας τον «πέλεκυ της δικαιοσύνης».