Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας


Για την 8η Μάρτη - Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας


Το ΚΚΕ στη δράση για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης, με προοπτική τη λαϊκή εξουσία-οικονομία, αναπτύσσει αγώνες και προβάλλει στόχους πάλης, καλώντας τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων να ενισχύσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τις ριζοσπαστικές συσπειρώσεις των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών και αγροτισσών, των σπουδαστών, το ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα και να διεκδικήσουν:

Φωτιές εξέγερσης στα κατεχόμενα



Tου
Σενέρ Λεβέντ

Το 1974 ποιος κέρδισε, ποιος έχασε στην Κύπρο;
Δεν είναι πια τόσο δύσκολο να δώσει κανείς μια καθαρή απάντηση σε τούτο το ερώτημα.
Κατά τον υπουργό Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας Τζεμίλ Τσιτσέκ, το κράτος που ιδρύθηκε στον βορρά κοντεύει να βουλιάξει.
Ενώ το κράτος στον νότο, η Κυπριακή Δημοκρατία δηλαδή, στέκει ολόρθο. 
Οι Ελληνοκύπριοι χάσανε μονάχα τα χώματά τους το 1974
Ενώ εμείς οι Τουρκοκύπριοι χάσαμε τα πάντα…
Την πολιτική μας οντότητα…
Την ταυτότητά μας…

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλουν παράνομη κράτηση μαθήτριας που δεν πλήρωσε εισιτήριο.Σύμφωνα με το Συντονιστικό Επιβατών Θεσσαλονίκης, οι ελεγκτές απαγόρευσαν στη μαθήτρια να κατέβει από το λεωφορείο.



Το περιστατικό σημειώθηκε στη γραμμή Άνω Τούμπα - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός, λίγο μετά τις 9 χθες το βράδυ.

Η μαθήτρια λυκείου δεν είχε πληρώσει εισιτήριο και στη στάση Αγίας Σοφίας ανέβηκαν τρεις ελεγκτές του ΟΑΣΘ.

Μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γ. Θεοδωρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των Επιβατών Θεσσαλονίκης, οι ελεγκτές εμπόδισαν τη μαθήτρια  να κατέβει μέχρι και τον σιδηροδρομικό σταθμό, όπου κάνει τέρμα το λεωφορείο.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΜΑΡΤΗ.Σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ 10 ΜΑΡΤΗ
Σταθμός στην κλιμάκωση του αγώνα
Με στόχο η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη) να γίνει σταθμός, οι δυνάμεις ΠΑΜΕ - ΟΓΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ, εντείνουν τη δραστηριότητά τους
 
Η φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας (8 Μάρτη), μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην κλιμάκωση του αγώνα, ενάντια στον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ, κόμματα της πλουτοκρατίας.
Τα συλλαλητήρια στις 10 Μάρτη, που οργανώνουν σε δεκάδες πόλεις σε όλη τη χώρα το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ και το ΜΑΣ, αναδεικνύουν πως απέναντι στην ενιαία επίθεση που έχει εξαπολυθεί, ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, απαιτείται ενιαίος αγώνας, ενιαία απάντηση.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ!


Ανακοίνωση τύπου της κ.ο. Χανίων

Η φτώχεια και η καταπίεση των αραβικών λαών της Βόρειας Αφρικής και ευρύτερα, από τα τυραννικά καθεστώτα σαν αυτά του Μπεν Αλί, του Καντάφι και του Μουμπάρακ, είναι συνέπεια της ιμπεριαλιστικής λεηλασίας και υποδούλωσης αυτών των χωρών!!
Χανιώτες δημοκράτες
Η εξέγερση των γειτονικών μας λαών της Βόρειας Αφρικής είναι δίκαιη!!!
Οι λαοί ξεσηκώθηκαν ενάντια στην φτώχεια, την τυραννία και την ιμπεριαλιστική υποδούλωση.
Αυτόν τον ξεσηκωμό των λαών φοβούνται οι ιμπεριαλιστές και τρομοκρατούν με τους στόλους και τα βομβαρδιστικά τους. 
Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές θέλουν να επέμβουν στη Λιβύη για τον έλεγχο των πετρελαίων και για να τρομοκρατήσουν τους λαούς ευρύτερα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στην Κορινθία για τα διόδια: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΟΛΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - Να δώσουμε προτεραιότητα στο σιδηρόδρομο και τις εναλλακτικές λύσεις



Στην Κορινθία βρέθηκαν οι Οικολόγοι Πράσινοι το Σάββατο για το θέμα των διοδίων. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου, και ο Λάμπρος Μπούκλης, περιφερειακός σύμβουλος Πελοποννήσου, παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου στο Ξυλόκαστρο τις προτάσεις τους για τα διόδια και την πολιτική μεταφορών. Προηγουμένως είχαν επισκεφθεί τα διόδια στο Ζευγολατιό, όπου ενημερώθηκαν από τοπικές κινήσεις πολιτών για την εκστρατεία κατά των διοδίων.
Στη συνέντευξη Τύπου οι Οικολόγοι Πράσινοι έθεσαν θέμα άμεσης κατάργησης των διοδίων στην Κορίνθου-Πατρών, που αποτελεί εργοτάξιο και όχι αυτοκινητόδρομο, και ζήτησαν συνολική επανεξέταση της πολιτικής μεταφορών.