Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται από την πολιτική των περικοπών στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας.


Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχουν τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση που ήδη αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα στις παρεχόμενες δημόσιες υπηρεσίες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Εδώ και χρόνια υπάρχει μια συστηματική προώθηση μέτρων με τα οποία εμπορευματοποιείται ο δημόσιος τομέας της υγείας - πρόνοιας, ενισχύεται η επιχειρηματική του δράση, όπως και αντίστοιχα του ιδιωτικού τομέα. Οι συνθήκες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης αξιοποιούνται για να επιταχυνθούν όλα τα μέτρα που έχουν σχεδιάσει αρκετά χρόνια πριν και ένα μέρος τους έχει ήδη εφαρμοστεί.

Συνασπισμός:ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΩΝ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ.



Την ώρα που οι πολυεθνικές τροφίμων, οι αλυσίδες super market, τα καρτέλ και οι κάθε λογής μεσάζοντες, αφήνονται  ανενόχλητοι να απομυζούν το μόχθο των αγροτών και να κερδοσκοπούν ασύδοτα σε βάρος των καταναλωτών, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας έβαλε στο στόχαστρο τις αγορές βιοκαλλιεργητών.

ΠΑΜΕ- ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ- ΜΑΣ- ΟΓΕ καλούν σε Σύσκεψη.


ΠΑΜΕ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ


                                   Αγ. Φιλοθέης 5β,  105 56 Aθήνα

Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786   Fax  210 3802 864

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ (ΠΑΣΕΒΕ)
ΠΑΤΟΥΣΑ 2 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ. 2103809327
http://www.paseve.gr/                                pasevegr@gmail.com
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΜΑΣ)
http://www.spoudastes.gr/    reportmas@yahoo.gr
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΓΕ)
Ιπποκράτους 120 - 11472 Αθήνα, τηλ. & fax: 210 3629460
e-mail: ogegr@otenet.gr              web: http://www.oge.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΠΑΜΕ, Η ΠΑΣΕΒΕ, Η ΠΑΣΥ, Η ΟΓΕ και το ΜΑΣ  καλούν σε σύσκεψη, συνδικαλιστικών οργανώσεων  εργαζομένων,  αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστές, συλλόγους και ομάδες γυναικών, λαϊκές επιτροπές και επιτροπές αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών,  την Κυριακή 22 Ιανουαρίου   και ώρα 9,00 π.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL Πλ. Καραϊσκάκη για να συζητήσουμε  τις εξελίξεις  και  τον συντονισμό των δυνάμεών μας  μπροστά στην νέα λαίλαπα που ετοιμάζονται να εξαπολύσουν Κυβέρνηση,  τρόικα και η πλουτοκρατία.
ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α:Να μην κοπεί το ρεύμα σε κανένα σπίτι. Να καταργηθεί το χαράτσι τώρα!



Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – ΛΑΟΣ με ανακοινώσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προσπαθεί να εκφοβίσει τους εργαζόμενους, το λαό που αρνείται να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ επισείοντας την απειλή της διακοπής ρεύματος κατ αρχήν σε όσους δεν έχουν πληρώσει το χαράτσι και έχουν περάσει 80 ημέρες από την ημερομηνία έκδοσης του πρώτου λογαριασμού. Η κίνηση αυτή αποτελεί συμπλήρωμα της συνολικότερης επίθεσης και των ωμών εκβιασμών απέναντι στο λαό με αφορμή τη νέα δόση και τη δανειακή σύμβαση που εξελίσσονται αυτή την περίοδο.

Σήμερα, Τετάρτη 18/1, θα μιλήσει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα σε ανοιχτή εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.



Την  Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και ώρα 8:00 μ.μ., ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Λάρισα, όπου θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Τοπική Οργάνωση Λάρισας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (πλατεία Λαού).

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του Κ.Κ.Ε Αλέκας Παπαρήγα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.




Η φτώχεια του λαού και η χρεοκοπία του δεν πρόκειται να γλιτώσει την ελληνική καπιταλιστική οικονομία από την χρεοκοπία, απ' τον κατήφορο. Επομένως, η λύτρωση βρίσκεται στον καθημερινό αγώνα του εργάτη και της εργάτριας.
Αυτός ο αγώνας πρέπει να κατευθυνθεί σε ένα και μοναδικό σκοπό: Να πάρουν στα χέρια τους την κρατική εξουσία, να μετατρέψουν σε λαϊκή περιουσία τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν, τον πλούτο που υπάρχει στην Ελλάδα.

ΔΗΜ.ΑΡ. -Αθωώνει το ΠΑΣΟΚ και ορέγεται συγκυβέρνηση -Προγραμματική συμφωνία και «φερεγγυότητα» θέτει ως προϋπόθεση ο Φ. Κουβέλης



Για διαχειριστική ανεπάρκεια κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Φ. Κουβέλης. Με άρθρο του στα «Νέα», συσκότισε τις αιτίες της κρίσης, εμφανίζοντάς την σαν «κρίση διαχείρισης χρέους» και της βίαιης επίθεσης σε βάρος του λαού, ισχυριζόμενος πως η κυβέρνηση «αφού εφάρμοσε τις προβλεπόμενες από το Μνημόνιο περικοπές, δεν προώθησε τις αποδεκτές και αναγκαίες αλλαγές, που θα συνέβαλαν ουσιαστικά στη βελτίωση της κατάστασης».

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ):
Μέτωπο Αντίστασης όλων των εργατών ενάντια σε κεφάλαιο-κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ

Σήμερα γίναμε μάρτυρες μιας άσχημης εξέλιξης στον αγώνα των εργαζομένων της Χαλυβουργίας. Οι εργάτες των χαλυβουργείων του Μάνεση σε Βόλο και Βελεστίνο απέναντι στους απεργούς εργάτες της Χαλυβουργίας του Ασπρόπυργου και στους υπόλοιπους εργαζόμενους και αλληλέγγυους στην διάρκεια της 24ωρης Απεργίας του Σωματείου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας», έξω από τις πύλες των εργοστασίων. Και στη μέση τα ΜΑΤ, αστυνομία και ασφαλίτες για να προστατεύσουν δήθεν το «δικαίωμα στην εργασία» στην πραγματικότητα για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, να τρομοκρατήσουν τους εργάτες, να δείξουν την «πυγμή του οργανωμένου κράτους» όπως ζήτησε ο βουλευτής Βόλου της ΝΔ Νάκος αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Καρτάλης. Όπως απαίτησε ο τοπικός σύνδεσμος βιομηχάνων και όλοι οι απολογητές του συστήματος της εξαθλίωσης του εργαζόμενου λαού και του ξεπουλήματος της χώρας.
Τα συνθήματα των πανό του σωματείου χαλυβουργών του Βόλου έγραφαν «όχι άλλα κουφάρια εργοστασίων» και η διοίκηση του σωματείου, με ανακοινώσεις στον τοπικό τύπο, κατηγορεί, όσους στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα των χαλυβουργών του Ασπρόπυργου και καλούν τους εργάτες σε Βόλο και Βελεστίνο να μπουν στον ενιαίο αγώνα, σαν υπονομευτές που θέλουν να κλείσουν τα εργοστάσια και να τους αφήσουν άνεργους!