Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσκόπηση της MRB για την Real News.Καθαρό προβάδισμα της Ν.Δ που όμως ακόμα βρίσκεται 2% κάτω από το ποσοστό του 2009.Καταποντισμός του ΠΑΣΟΚ που πέφτει κάτω από το 25%.Τρίτο το Κ.Κ.Ε με 10,8%.Ψηλά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο 6,8 %.

 Πρόθεση Ψήφου      Αναγωγή στους αποφασισμένους 

ΠΑ.ΣΟ.Κ                                  18,6 % -  24,8 %
Ν.Δ                                          23,7 % -  31,5 %
Κ.Κ.Ε                                       8,1 % -  10,8 %
ΛΑ.Ο.Σ                                      5,5 %  -  7,3 %
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                                    5,1 % -  6,8 %

ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΣΙΝΟΙ                     3,1 % -  4,1 %
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ                        2,7 %-   3,6 %
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ                       2,3 % -   3,1 %
 Π.ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ                    1,3% -   1,7 %
ΑΛΛΟ                                        4,7%  -  6,3 %
 ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ            24,9% -  0 



Στενή συνεργασία της CIA και της Βρετανίας με τον Καντάφι.


Δημοσιεύματα κάνουν λόγο για συνεργασία της CIA με τον Καντάφι
Αμερικανοί και Βρετανοί συνεργάστηκαν στενά στο παρελθόν με τις υπηρεσίες πληροφοριών του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι, μάλιστα η CIA είχε φθάσει μέχρι του σημείου να παραδώσει κρατούμενους στο λιβυκό καθεστώς για ανακρίσεις, ανέφεραν σήμερα Σάββατο αμερικανικές και βρετανικές εφημερίδες.  Η βρετανική εφημερίδα The Independent και η αμερικανική Wall Street Journal απέκτησαν πρόσβαση στα αρχεία που ανακαλύφθηκαν σε ένα κτίριο των λιβυκών μυστικών υπηρεσιών στην Τρίπολη από την οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Human Rights Watch (ΗΡW).

Κύπρος:Ακόμα και πυρηνικά θα έπαιρναν στο Βασιλικό όταν κυβερνούσαν οι δεξιοί του ΔΗΣΥ.

Της Μαρία Φράγκου  
                                                                                                                                                       Αυτοί που σήμερα κόπτονται για το εθνικό συμφέρον και κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι χωρίς έλεγχο και εξέταση, δήθεν, του χώρου τοποθέτησε το επικίνδυνο φορτίο του πλοίου «Monchegorsk» κοντά στη ναυτική βάση στο Μαρί είναι οι ίδιοι που το 1996 αποφάσιζαν τη μετατροπή της περιοχής γύρω από τα χωριά της περιοχής Βασιλικού σε «βιομηχανική οικοδομή αυξημένου βαθμού οχληρίας», η οποία επέτρεπε τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την παραγωγή ή τον εμπλουτισμό ακόμα και πυρηνικών καυσίμων! Κι ακολούθως, οι ίδιοι αποφάσισαν την εγκατάσταση εκεί της 
ναυτικής βάσης.

ΓΑΛΛΙΑ: Απεργοσπάστες με μηνιαίο μπόνους !



Τη σύσταση μιας «ευέλικτης» ολιγομελούς ομάδας εργαζομένων, που θα εκπαιδευτούν έτσι ώστε να μπορούν να καλύψουν την οποιαδήποτε θέση, και κυρίως εκείνες των οδηγών, όταν γίνεται απεργία, φαίνεται ότι προωθεί η διοίκηση του δικτύου μέσων μεταφοράς της περιφέρειας του Παρισιού - RATP (σταθερής τροχιάς και λεωφορεία). Εννοείται με αντάλλαγμα: 100 ευρώ επιπλέον το μήνα.
Με άλλα λόγια, η διοίκηση του γαλλικού οργανισμού μέσων μαζικής μεταφοράς της περιφέρειας του Παρισιού φτιάχνει μια ομάδα απεργοσπαστών, που θα αμείβονται για την «ετοιμότητά τους», ασχέτως αν θα χρειαστεί όντως να σπάσουν κάποια απεργία, με 1.200 ευρώ το χρόνο περισσότερα από τους συναδέλφους τους.

Επαναξιολόγηση της ασπαρτάμης από την Κομισιόν μετά από αίτημα του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή - Απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Ασφάλειας Τροφίμων και δημόσιας Υγείας κ. Ντάλι



Πλήρη αξιολόγηση, μέχρι τον Ιούλιο του 2012, των τροφίμων που περιέχουν ασπαρτάμη ζήτησε η Κομισιόν από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων μετά από επανειλημμένες ερωτήσεις που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μόνος του είτε από κοινού με άλλους ευρωβουλευτές.
Στις ερωτήσεις αυτές ο Νίκος Χουντής αναφερόταν σε δύο νέες επιστημονικές έρευνες (Soffritti και Halldorsson) σχετικά με την επικινδυνότητα της ασπαρτάμης, γλυκαντικής ουσίας που χρησιμοποιείται σε αναψυκτικά, χυμούς φρούτων, τσίχλες, αλμυρά σνακς, παγωτά με μειωμένες θερμίδες κλπ., και ζητούσε την άμεση επαναξιολόγηση της άδειας χρήσης της ασπαρτάμης.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ: Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ σε Ομοσπονδίες και συνδικάτα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κυκλοφόρησαν κείμενο για την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με στόχο όπως λένε να σωθεί η Ελλάδα.



Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ σε Ομοσπονδίες και συνδικάτα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κυκλοφόρησαν κείμενο για την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με στόχο όπως λένε να σωθεί η Ελλάδα.



Η εργατική τάξη της χώρας μας γνωρίζει πολύ καλά για τα έργα και τις ημέρες τους όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν θράσος να μιλούν αυτοί που είναι βουτηγμένοι από πάνω έως κάτω στην υπηρεσία των δυνάμεων του κεφαλαίου, της εργοδοσίας. Είναι συνυπεύθυνοι για όλες τις εξελίξεις, για την κατάσταση της εργατικής τάξης, γιατί συνδιαμόρφωσαν την αντιλαϊκή πολιτική μαζί με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις.

Πτώση πολεμικού αεροπλάνου της Χιλής με 21 επιβαίνοντες.


Πολεμικό αεροπλάνο της Χιλής που λίγη ώρα πριν είχε χαθεί από τα ραντάρ κοντά στα νησιά Χουάν Φερνάντεζ του Ειρηνικού, με 21 επιβαίνοντα άτομα, βρέθηκε στη θάλασσα, σύμφωνα με τηλεοπτική δηλώση του Δημάρχου, Λεοπόλντο Γκονζάλεζ.
                                                                                                                    Chile-  Photo: ALAMY
Τα απομεινάρια του αεροπλάνου βρέθηκαν περί το ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο όπου είχε εξαφανιστεί, τον αεροδιάδρομο των νήσων.

ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ :Εκτενείς αναφορές στην αντιιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ.


Οι αγώνες και οι θέσεις του Κόμματος για τα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, η στρατηγική και η επιρροή του στο λαό, απασχολούν τις αναφορές των Αμερικάνων διπλωματών
Το έντονο ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τις θέσεις και τη δράση του ΚΚΕ, αποκαλύπτουν τα απόρρητα τηλεγραφήματα που διέρρευσαν από το Wikileaks
Δεκάδες αναφορές στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας περιέχονται στα τηλεγραφήματα της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα προς την Ουάσιγκτον. Τα απόρρητα έγγραφα είχε στην κατοχή του ο ιστότοπος Wikileaks και από χτες δημοσιεύονται ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο, μετά τη διαρροή των κωδικών από τη βρετανική εφημερίδα «Guardian». Στα χιλιάδες τηλεγραφήματα που έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τώρα σε ελληνικούς ιστότοπους και αφορούν την Ελλάδα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πληροφορίες και εκτιμήσεις των Αμερικάνων πρέσβεων στην Αθήνα για το ΚΚΕ.
Ανάμεσα στα ζητήματα που απασχολούν τους διπλωμάτες των ΗΠΑ, είναι η αντοχή του ΚΚΕ σαν μαρξιστικό - λενινιστικό κόμμα, παρά τις ανατροπές στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, η επιρροή του στο εργατικό κίνημα και η εκλογική του απήχηση, η συμμετοχή του στους εργατικούς, αντιιμπεριαλιστικούς και φοιτητικούς αγώνες, οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας και οι διεθνείς σχέσεις του Κόμματος, ιδιαίτερα με την Κούβα.

Αντικομμουνιστική εμπάθεια από τους φασίστες του ΛΑ.Ο.Σ.



Αντιγράφουμε επακριβώς το χτεσινό δελτίο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ.: «Για το λεγόμενο "πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο": Οι κομμουνιστές παίζουν με τη φωτιά. Οσάκις το αποτόλμησαν στο παρελθόν, η ιστορία τιμώρησε τις μεθοδεύσεις και τις πρακτικές τους».
Διακηρυγμένο το μίσος του εν λόγω μορφώματος προς όποιον αποφασίζει να διεκδικήσει με αγώνες το δίκιο του. Πολύ περισσότερο το μίσος του και η εμπάθειά του για το ΚΚΕ. Βέβαια, από «κόρακα» δεν περιμένεις παρά «κρα» να ακούσεις, εν προκειμένω απαξιωτικές αναφορές στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και έμμεσες απειλές προς το ΚΚΕ...

Δήλωση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για τις εξελίξεις στην οικονομία και το ζήτημα που προέκυψε με την τρόικα.



«Η προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών να κατευνάσει την ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Βαθαίνει απελπιστικά η ύφεση και δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα των μέτρων.
Πρέπει άμεσα να αναληφθεί μια πολιτική πρωτοβουλία για ένα διακρατικό ευρωπαϊκό διακανονισμό του ελληνικού χρέους. Και κυρίως όχι άλλα μέτρα. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα».

`«Συγχαρητήρια, κ. Διαμαντοπούλου», δελτίο Τύπου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη.



Όταν η κ. Υπουργός Παιδείας λέει πως στο «νέο σχολείο» έρχεται «πρώτα ο μαθητής» πραγματικά κυριολεκτεί. Γιατί τον Σεπτέμβριο οι μαθητές θα καθίσουν στα θρανία, αλλά τα βιβλία τους θα έρθουν αργότερα, το ίδιο μάλλον και οι καθηγητές τους. Για την ακρίβεια, θα πάρουν τα βιβλία το νωρίτερο τον Νοέμβριο και οι εκπαιδευτικοί δεν επαρκούν για να στελεχώσουν όλα τα σχολεία. Μέχρι τότε τα παιδιά του δημοτικού θα μαθαίνουν να διαβάζουν από DVD και γενικά όλοι θα βολεύονται με τις φωτοτυπίες και το διαδίκτυο, μιας και είναι αυτονόητο πως όλες οι ελληνικές οικογένειες διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή.