Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» 4 Μάη 2013.


Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 4ης Μάη 2013:


Πανστρατιά για οργάνωση αγώνα να αυξηθούν οι συντάξεις

Το ΚΚΕ πιο έμπειρο να ανταποκριθεί στο ρόλο του στο εργατικό κίνημα και την κοινωνική συμμαχία, στη νικηφόρα πορεία για την εργατική - λαϊκή εξουσία.

ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ, ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΟΜΑΣΤΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!! (για την Χαλκιδική)

Με την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να προχωρήσει στην προφυλάκιση των δύο συναγωνιστών μας από την Ιερισσό, φάνηκε καθαρά με ποιους έχουμε να κάνουμε! Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που κατασκευάζει κατηγορίες και ψευδομάρτυρες προκειμένου να τρομοκρατήσει τους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής που αγωνίζονται με πείσμα και μαζικότητα για να σώσουν την γη, τον τόπο τους. Μια κυβέρνηση που έχει ταχθεί απερίφραστα στην υπηρεσία των ξένων μονοπωλίων, των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη τους δεν διστάζει να στέλνει στρατό κατοχής, να συλλαμβάνει, να απαγάγει, να πνίγει με χημικά τα σχολεία, να εφορμά νύχτα στα σπίτια αγωνιστών …

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

1. Πού είμαστε και τι έρχεται
Η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει ένα θεσμικό πλαίσιο, το οποίο δίνει στο σύστημα πλήρη ελευθερία και λυμένα χέρια στην καταπάτηση οποιασδήποτε εργασιακής κατάκτησης των εκπαιδευτικών: Ελευθερία στην τρομοκράτησή μας, στη διεύρυνση του ωραρίου, στην υποχρεωτική μετάθεση οπουδήποτε, στις υποχρεωτικές υπερωρίες, στη μισθολογική καθήλωση και υποβάθμιση, στην «έξοδο» στην αργία και την απόλυση «δι’ ασήμαντον αφορμή», στην κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών και στον πλήρη κατακερματισμό των εργασιακών μας σχέσεων.
Το παραπάνω πλαίσιο θα το ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα σωρεία εγκυκλίων και ΠΔ, που θα εξειδικεύουν μια σειρά πτυχές σε αντίστοιχες κατευθύνσεις: τμήματα 28-30, αναθέσεις, υποχρεωτικά ωράρια παραμονής στο σχολείο, μισθολογική ευελιξία σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης του υποχρεωτικού ωραρίου, θεσμικό πλαίσιο συλλόγων διδασκόντων κλπ. Τέλος, η ψήφιση του «νέου» λυκείου (δηλαδή των νέων διαδικασιών εισαγωγής στην τριτοβάθμια και της βροχής πανελλαδικού τύπου εξετάσεων σε όλες τις τάξεις ) και του πλαισίου για την Τεχνική Εκπαίδευση (που θα συνοδεύεται με συγχωνεύσεις σχολείων και καταργήσεις ειδικοτήτων) θα ολοκληρώσουν μια πραγματική αντιλαϊκή καταιγίδα στην εκπαίδευση.

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ που δίνουν ένα σκληρό αλλά περήφανο αγώνα.


Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εργάτες της ΜΕΒΓΑΛ που δίνουν ένα σκληρό αλλά περήφανο αγώνα.



Εκφράζει την αλληλεγγύη του στη μάχη που δίνουν.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται μια βδομάδα σε απεργιακή κινητοποίηση διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

Επίθεση χρυσαυγίτη βουλευτή στον δήμαρχο Αθήνας.KKE : Απομονώστε τη συμμορία της Χρυσής Αυγής.


Επίθεση στον δήμαρχο Αθήνας Γ. Καμίνη από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Π. Γερμενή έγινε χτες το πρωί μέσα στο «Κόμβο Αλληλεγγύης» (παλιό φρουραρχείο) του δήμου Αθήνας. 


Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι ο χρυσαυγίτης επιχείρησε να τον γρονθοκοπήσει και πως χτυπήθηκε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Άνδρες της ασφάλειας του δημάρχου αντέδρασαν και σε βίντεο φαίνεται πως απομακρύνουν το Γερμενή και τον βγάζουν από το κτίριο. Σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό, η αστυνομία αναφέρει:

Η ΔΕΞΙΑ ΨΗΦΙΣΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΟΙΚΤΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.Του Γιώργου Δελαστίκ.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*


Μοιραίες θα είναι οι συνέπειες όχι μόνο για την εξαθλίωση του κυπριακού λαού, αλλά και για το οικτρό μέλλον της Κυπριακής Δημοκρατίας, της κρίσιμης απόφασης του κοινοβουλίου της Λευκωσίας να ψηφίσει υπέρ της υπαγωγής του νησιού σε καθεστώς υποτέλειας μέσω Μνημονίου.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ :Τιμά τα 68 χρόνια απ' τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.Εκδηλώσεις την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ :Τιμά τα 68 χρόνια απ' τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη.



«9 Μάη 1945 - 9 Μάη 2013... 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη - Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟ Αττικής.