Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην έκθεση εντύπων της ΕΠΟΝ στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης».

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα


Είναι πολύ σημαντική αυτή η δουλειά που γίνεται εδώ στο Επιμορφωτικό Κέντρο "Χαρίλαος Φλωράκης", στο Χαλάνδρι. Θα πρέπει να αξιοποιηθεί απ' όλες τις Κομματικές Οργανώσεις, απ' τις Οργανώσεις της ΚΝΕ, όπως επίσης και ευρύτερα, γιατί είναι ανοιχτό για τους σπουδαστές, τους φοιτητές, τους επιστήμονες, ερευνητές, τους ιστορικούς, αλλά και τους μαθητές.

Ο Δ. Κουτσούμπας στην Εκθεση Εντύπων της ΕΠΟΝ στο Επιμορφωτικό Κέντρο «Χ. Φλωράκης».

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας θα επισκεφθεί σήμερα Δευτέρα στη 1 μ.μ. την Εκθεση Εντύπων της ΕΠΟΝ που διοργανώνει το Επιμορφωτικό Κέντρο «Χαρίλαος Φλωράκης» τιμώντας την επέτειο ίδρυσης της ΕΠΟΝ.

Η έκθεση περιλαμβάνει χαρακτηριστικά πρωτοσέλιδα νεολαιίστικων εντύπων του απελευθερωτικού αγώνα και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 5 Μάρτη.
Πηγή : 902.gr

Συμφωνία με τους ιμπεριαλιστές σημαίνει υποταγή!

Δημοκράτες, εργαζόμενοι, νεολαίοι,
Στη συμφωνία που υπέγραψε, στο Eurogroup της 20/2, η ελληνική κυβέρνηση «έκφρασε την ισχυρή δέσμευση της για ευρύτερες και βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις» και ότι «θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σε όλους τους δανειστές της πλήρως και εγκαίρως». Για κάθε μέτρο δε που θα θέλει να πάρει θα ζητά την άδεια απ΄ τους ιμπεριαλιστές, και μπορεί να χαρακτηρίζεται απ΄ αυτούς(ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) ως μη αποδεκτό και ως «μονομερής ενέργεια»!

Παράταση της προηγούμενης και προετοιμασία νέας επίθεσης στο λαό υπέγραψε η κυβέρνηση

Να γεφυρώσουμε τους χθεσινούς με νέους μεγαλύτερους αγώνες!
Μετά την απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου του Γιούρογκρουπ, η κυβερνητική προπαγάνδα, συνεπικουρούμενη από ευρύ φάσμα παραγόντων σαν τον Άνθιμο, τον Ανδριανόπουλο κοκ, θυμίζει ολοένα και περισσότερο τα επιχειρήματα και τη λογική που ακούγαμε όλη την τελευταία πενταετία: «Σημασία δεν έχει αν υπογράψαμε λιγότερο ή περισσότερο μνημόνιο, αλλά ότι η χώρα στάθηκε όρθια», «κρατήσαμε το κεφάλι έξω από το νερό» και πολλά ανάλογα.
Ποιος είναι αυτός που «κράτησε το κεφάλι έξω από το νερό» στα αλήθεια και διασφάλισε έστω προσωρινά την αναπνοή του; Η κυβέρνηση –και μέχρι νεωτέρας- μπορεί πράγματι να εξασφάλισε την επιβίωση της. Η χώρα και ο λαός πάντως παραμένουν κάτω από το νερό, πνιγμένοι από τη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή βαρβαρότητα, την κοινωνική εξαθλίωση, ενώ οι όποιες ανακουφίσεις της «κοινωνικής σωτηρίας» που προέβλεπε το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης και εξαγγέλθηκαν από τους υπουργούς της με την ανάληψη των καθηκόντων τους, «αναστέλλονται» ως μη αποδεκτές μονομερείς ενέργειες όπως προβλέπει η απόφαση που «στερέωσε» την κυβέρνηση.