Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Να πάρει μαζικό χαρακτήρα η άρνηση πληρωμής των χαρατσιών !


Το πλατύ κίνημα για την οργανωμένη άρνηση και ανυπακοή στο χαράτσι της έκτακτης εισφοράς και στο χαράτσι για τα ακίνητα, χτίζεται μέρα με τη μέρα στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές. Δεκάδες σωματεία, μαζικοί φορείς, Λαϊκές Επιτροπές σε γειτονιές έχουν ήδη αναπτύξει μια πλούσια δραστηριότητα, που τραβά όλο και περισσότερους εργαζόμενους, ανθρώπους του μόχθου, εργατικές λαϊκές οικογένειες στη δράση.
Πολλοί άνθρωποι που για πρώτη φορά αποφάσισαν οργανωμένα να αντισταθούν στη φοροεπιδρομή, έκαναν το βήμα μέσα από το σωματείο τους, μέσα από το μαζικό φορέα και δεν πλήρωσαν το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς, που, η προθεσμία για την καταβολή μέρους ή όλου του ποσού, έληξε την περασμένη Πέμπτη.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη για την ομιλία Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ




Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκ μέρους του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την ομιλία του κ. Σαμαρά στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η θρυλούμενη επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, έτσι όπως την εννοεί η ΝΔ με εργασιακή εφεδρεία, ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας και ακόμα μεγαλύτερη ασυλία στο μεγάλο κεφάλαιο, αποτελεί κατ’ ουσίαν συναίνεση στο περιεχόμενο της πολιτικής του μνημονίου.

Ανακοίνωση του K.K.E για το σχεδιαζόμενο «κούρεμα» του κρατικού χρέους.


Η ελεγχόμενη χρεοκοπία, το κούρεμα του χρέους που τώρα το εμφανίζουν ως τελική λύση, ήταν από την αρχή μονόδρομος για το κεφάλαιο, πράγμα που όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, το έκρυβαν.
Ο λαός πρέπει να αποκρούσει τους εκβιασμούς και να απορρίψει ό,τι του παρουσιάζουν ως «σωτήρια» λύση οι πολιτικοί εκπρόσωποι του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία χρησιμοποίησαν την κρατική χρεοκοπία ως επαναλαμβανόμενο εκβιασμό, για να εφαρμόσουν προαποφασισμένα μέτρα, για να ξεθεμελιώσουν εργατικές λαϊκές κατακτήσεις προηγούμενων δεκαετιών, να επιβάλουν μισθούς πείνας, να εκτοπίσουν τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επιχειρηματίες.

Ανακοίνωση Θεματικής Επιτροπής Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Αθήνας - Η ακαδημαϊκή γενοκτονία των νέων επιστημόνων




Τον Οκτώβριο του 2011 το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την περικοπή των πιστώσεων συμβασιούχων διδασκόντων και διδασκουσών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ σε ποσοστά που ανέρχονται στο 60% στις περισσότερες των περιπτώσεων. Οι πιστώσεις οι οποίες θα δοθούν στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης για την πρόσληψη διδασκόντων στα Πανεπιστήμια με βάσει του ΠΔ407/80 ανέρχονται στις 250 θέσεις και αυτές των Επιστημονικών/Εργαστηριακών Συνεργατών στα ΤΕΙ ανέρχονται στις 1300.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ-Το 2011 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος των "αγανακτισμένων" πολιτών.


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ* 

Το 2011 θα περάσει στην ιστορία ως το έτος των "αγανακτισμένων" πολιτών. Στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τηνΠορτογαλία, τις αραβικές χώρες αλλά και το Ισραήλ μικρότερα, μεγαλύτερα ή τεράστια πλήθη λαού κατέκλυσαν δρόμους και πλατείες επί ημέρες ή εβδομάδες, διαμαρτυρόμενα για τις ασκούμενες πολιτικές λιτότητας ή -στην περίπτωση των Αράβων- απαιτώντας την ανατροπή αυταρχικών και ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σενάρια περί κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας


Η δήθεν αναγκαιότητα μιας κυβέρνησης συνεργασίας για τη «σωτηρία» της χώρας, όπως παρουσιάζεται από το μπλοκ των πολιτικών δυνάμεων του μνημονίου (ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), αλλά και εξωθεσμικών κέντρων, δεν είναι παρά μια μάταιη προσπάθεια διάσωσής τους, με παράλληλη συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής που μας έχει οδηγήσει μέχρι εδώ.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το κούρεμα του χρέους


Οι δυνάμεις που κυβερνούν σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουν  προσηλωμένες αποκλειστικά στη διάσωση των τραπεζών και σχεδιάζουν ένα «κούρεμα» του χρέους της Ελλάδας που θα συνοδευτεί με ακόμα πιο σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους. Αρνούνται κάθε σκέψη που θα διέκοπτε την εξάρτηση των ευρωπαϊκών κρατών από τους κερδοσκόπους δανειστές. Σχεδιάζουν ακόμα τη σύνταξη νέων ευρωπαϊκών συνθηκών που θα παγιώνουν τη λιτότητα και τα αντεργατικά μέτρα πανευρωπαϊκά.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το «κούρεμα» του κρατικού χρέους & τις νέες συμφωνίες κυβέρνησης - τρόικας



«Αποδείχθηκε ότι ο λαός δεν πρέπει να μπει στο δίλημμα «χρεοκοπία ή μέτρα», «αν δεχθώ μέτρα δεν θα ‘χω τη χρεοκοπία», γιατί τα μέτρα προηγήθηκαν της χρεοκοπίας.
Ο λαός ένα πράγμα πρέπει να ξέρει: Ότι το «κούρεμα» έως και 60% θα εξελιχθεί διαφορετικά για το κεφάλαιο, τις επιχειρήσεις και τις τράπεζες και διαφορετικά για το λαό.

Να παραλύσει όλο το Δημόσιο! Να ξεσηκωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός!



Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-«Μεσοπρόθεσμο 2»
που χτυπάει όλους τους εργαζόμενους!
Να παραλύσει όλο το Δημόσιο!  Να ξεσηκωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός!
ΑΜΕΣΑ συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις.
Το πολυνομοσχέδιο «απολύσεις - εφεδρεία - μισθολόγιο φτώχειας - περικοπή συντάξεων - κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων» μαζί με τη νέα φοροεπιδρομή διαλύει κάθε ψήγμα υποφερτών συνθηκών για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Πριν ακόμα ξεβραχνιάσουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης από τις κραυγές τους ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ήρθε και η ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά τον ιδιωτικό τομέα!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων.



Η κυβέρνηση παριστάνει την αθώα περιστερά, ενώ η ηγεσία της ΓΣΕΕ τους «επαναστατημένους προλετάριους». Αιδώς Αργείοι! Τις κλαδικές συμβάσεις τις έχουν χιλιοϋπονομεύσει και τώρα σχεδιασμένα τις καταργούν η κυβέρνηση και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, με τη βοήθεια της τρόικας.

Η εργατική τάξη έχει χρέος να χρησιμοποιήσει την πανίσχυρη ταξική της δύναμη, να στείλει στον αγύριστο τα κόμματα και τους συνδικαλιστές της πλουτοκρατίας και να αντεπιτεθεί για τα σύγχρονα δικαιώματά της, για την εξουσία.

Ομιλία του Τηλέμαχου Δημουλά, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής για την πολιτική αποκατάσταση Άρη Βελουχιώτη



Πραγματοποιούμε σήμερα την 3η κατά σειρά δημόσια εκδήλωση που αποφάσισε η ΚΕ του ΚΚΕ, στα πλαίσια της δημοσιοποίησης της απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης που έγινε τον Ιούνη του 2011 και αφορά τον Β τόμο Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ για την περίοδο 1949-68
Η εκδήλωση αφορά την επίσημη πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη, ενός ανθρώπου που στη λαϊκή συνείδηση είναι ταυτισμένος με την ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τον αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.
Όπως ήδη γνωρίζετε ο Β τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας θα κυκλοφορήσει το επόμενο

ΑΠΕΡΓΙΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ- Όλες οι δυνάμεις στη μάχη για την επιτυχία της απεργίας


  • Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας, στις 11 π.μ.
  • Στη Θεσσαλονίκη, στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου


Motion Team
Τώρα είναι ώρα ευθύνης! Είναι ώρα μάχης. Στις 19 Οκτώβρη, όλοι ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Κανείς στη δουλειά. Καμιά μηχανή δε γυρίζει. Καμιά οικοδομή δε δουλεύει. Ολοι με το ΠΑΜΕ στην απεργία, στην περιφρούρηση, στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σήμερα, που η επίθεση της κυβέρνησης εντείνεται, κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και αδρανής. Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας έχει βαλθεί να συντρίψει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Με το νέο πολυνομοσχέδιο, κόβονται επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ, χτυπιούνται τα κοινωνικά επιδόματα, καρατομούνται οι κλαδικές συμβάσεις, προωθείται η εργασιακή εφεδρεία, ενώ το νέο μισθολόγιο είναι σφαγή στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων.

Άρθρο της Σύνταξης του Ξεκινήματος-Καταλήψεις, Απεργίες, νέο κίνημα «Δεν Πληρώνω» – μέχρι να πέσουν!-





Πρόκειται για την απόλυτη καταστροφή!
Εκατομμύρια Έλληνες οδηγούνται στην απελπισία και την ίδια στιγμή η οικονομική πολιτική των (σοσια)ληστών που κυβερνούν και των βάρβαρων τροϊκανών αποτυγχάνει ξανά, ξανά και ξανά να φέρει οποιοδήποτε αποτέλεσμα απ’ αυτά που υπόσχονταν. Η φτώχεια και το χάος που μέχρι σήμερα θεωρούσαμε χαρακτηριστικά του 3ου κόσμου, δεν χτυπάνε απλά την πόρτα μας, βρίσκονται ήδη εδώ. 



Κι όμως τα ελλείμματα μεγαλώνουν και μαζί μ’ αυτά και το χρέος! Οι πολιτικές τους αποδείχνουν την απόλυτη χρεοκοπία και σήψη του συστήματος που εκπροσωπούν! 

Πάγωσαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από την βίαιη επίθεση στον Καστανίδη. Ο Παπανδρέου φλερτάρει με το αιματοκύλισμα αρνούμενος τις εκλογές!



Πάγωσαν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από τη νύχτα τρόμου που έζησε ο Χάρης Καστανίδης στο κινηματογράφο «Ολύμπιον» της Θεσσαλονίκης, όταν πάνω από 100 φοιτητές μπούκαραν στην αίθουσα και για ένα τέταρτο τον αποδοκίμαζαν  άγρια.
«Φύγε μαλάκα, αλήτη,  κλέβεις τις  ζωές μας. Που είναι η χούντα του ΛΑ.ΟΣ. να σε προστατέψει;» και δεκάδες άλλα συνθήματα δονούσαν την  αίθουσα ενώ την ίδια στιγμή οι θεατές είχαν γίνει ένα με τους φοιτητές.
Ήταν  ίσως  η πιο βίαια επίθεση σε κυβερνητικό στέλεχος από την έναρξη του Μνημονίου και λίγο έλειψε η κατάσταση να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Αλέκα Παπαρήγα: Το κούρεμα είχε προδιαγραφεί εδώ και δύο χρόνια.

«Το κούρεμα είναι κάτι που είχε προδιαγραφεί εδώ και δύο χρόνια. Για μας ήταν πασίγνωστο. Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι να τους κουρέψει ο λαός το πολιτικό μπόι, να τους αφαιρέσει την πολιτική δύναμη. Αν δε γίνει αυτό η επόμενη δεκαετία θα είναι τραγική», τόνισε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Σε δηλώσεις της, μετά την εκδήλωση στη Λαμία για την πολιτική αποκατάσταση του Άρη Βελουχιώτη ανέφερε: "Με τις εκλογές επιδιώκουν να διαμορφωθεί μια κυβέρνηση συναίνεσης ενάντια στο λαό. Εμείς με τις εκλογές επιδιώκουμε ο λαός να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα.

ΤΡΙΤΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 -ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !


Είναι σημαντικό να παίρνει πρωτοβουλία κινήσεων και η βάση.Έχουμε την δύναμη και μπορούμε να βοήθησουμε το Κόμμα σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας.Η έντυπη μορφή του Ριζοσπάστη πρέπει να κυκλοφορεί από χέρι  σε χέρι.Κάθε μέρα είναι δύσκολο για πολλούς από εμάς να ξοδεύουμε σε αγορά εφημερίδας όταν μάλιστα την βρίσκουμε στο ίντερνετ.Αυτή την Τρίτη όμως στις 11 Οκτώβρη αν μπορούμε ας πάρουμε 1 και 2 και 3 φύλλα.Να δώσουμε σε συγγενείς ,φίλους και γνωστούς.