Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Απεργιακό μπαράζ στις συγκοινωνίες της Πορτογαλίας.


Καθηλωμένα θα μείνουν τα αεροπλάνα του εθνικού αερομεταφορέα της Πορτογαλίας ΤΑΡ στις 21-23 Μαρτίου λόγω απεργίας που εξήγγειλαν σήμερα οι εργαζόμενοι.



Τετάρτη και Παρασκευή ακινητοποιημένα τα τρένα λόγω απεργίας των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους ενάντια στις σκληρές περικοπές.
Από τις απεργιακές κινητοποιήσεις -τις πρώτες που υποστηρίζουν και τα οκτώ σωματεία εργαζομένων, που αντιπροσωπεύουν ιπτάμενους, κυβερνήτες και προσωπικό εδάφους- θα επηρεασθεί επίσης και η αεροπορική εταιρεία SATA, με έδρα τις Αζόρες Νήσους ενώ τα προβλήματα στις πτήσεις στην περιφέρεια θα είναι μεγαλύτερα λόγω της παράλληλης κινητοποίησης της ισπανικής Iberia.

ΚΚΕ για Σαμαρά-Ερντογάν: Συμφωνίες σε βάρος των λαών με μόνους ωφελημένους τα μονοπώλια.


Σε σχόλιό του, για τη συνάντηση Σαμαρά-Ερντογάν, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει :

«Οι συζητήσεις μεταξύ Σαμαρά και Ερντογάν και η υπογραφή οικονομικών συμφωνιών, για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων Ελλάδας και Τουρκίας, προετοιμάζουν το έδαφος για τις πιο ουσιαστικές συμφωνίες συνεκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και με διαπραγμάτευση επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Είδωλα... με γυάλινα πόδια.Ακραίες συμπεριφορές, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας είναι μερικά μόνο απ' όσα κρύβει για τους αθλητές ο απατηλός δρόμος της δόξας του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού.


Ακραίες συμπεριφορές, κατάθλιψη, τάσεις αυτοκτονίας είναι μερικά μόνο απ' όσα κρύβει για τους αθλητές ο απατηλός δρόμος της δόξας του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού



Το πρόσφατο τραγικό περιστατικό με πρωταγωνιστή το σπουδαιότερο ίσως όνομα στο χώρο του αθλητισμού των ατόμων με ειδικές ανάγκες (και όχι μόνο) Οσκαρ Πιστόριους, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, ήρθε για μια ακόμη φορά να ταράξει τα νερά στους κόλπους του αθλητισμού. Το γεγονός έρχεται να προστεθεί σε μια λίστα που τα τελευταία χρόνια μεγαλώνει συνεχώς και αφορά πρώην είδωλα τα οποία καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι μέσα σε μια μέρα.

ΚΚΕ: Ανατριχιαστικό παρόν και μέλλον ετοιμάζουν για τους εργαζόμενους για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.


Σε σχόλιό του, σχετικά με την αξίωση μεγάλων επιχειρήσεων για βασικό μισθό 300 ευρώ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:

«Η αποκάλυψη ότι εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων αξιώνουν ο βασικός μισθούς για τους νέους να πάει κάτω από τα 300 ευρώ, φανερώνει πόσο ανατριχιαστικό είναι το παρόν και το μέλλον που ετοιμάζουν για νέους και παλιούς εργαζόμενους, η ΕΕ και τα κόμματα που θεωρούν ως μονόδρομο και σωτηρία για το λαό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τη συνάντηση των εκπροσώπων 11 πολυεθνικών με τον Υπουργό Ανάπτυξης.


Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν πέρασε ούτε ένας μήνας από τις προτροπές Μέργου για μείωση του κατώτατου μισθού. Αφού λοιπόν το κυβερνητικό στέλεχος έριξε το παρασύνθημα, που έσπευσαν να «διαψεύσουν» οι υπουργοί της τρικομματικής και ο πρωθυπουργός, 11 εκπρόσωποι πολυεθνικών έσπευσαν να θέσουν το ίδιο ακριβώς αίτημα, για την «άρση της δέσμευσης του κατώτατου μισθού», στον Υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Χιλιάδες λαού στο πανθρακικό συλλαλητήριο ενάντια στην παράδοση του χρυσού στους ιδιώτες.


Χιλιάδες λαού και νεολαίας συμμετείχαν στο πανθρακικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αλεξανδρούπολη ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης να αδειοδοτήσει τις εξορυκτικές δραστηριότητες της Καναδικής Εταιρείας ELDORADO. 

Διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να ξεπουληθεί ο ορυκτός πλούτος της περιοχής μας και να καταστραφεί το περιβάλλον.
Συμμετείχε πλήθος μαζικών φορέων της περιοχής. Μαζικό ήταν το μπλοκ που συγκροτούσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ, το ΜΑΣ.

Εμπρός λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι, αντίσταση και πάλη ! Υποδηματοποιία ELITE: Σε εξέλιξη η 24ωρη απεργία των εργαζομένων...


Σε εξέλιξη βρίσκεται από τα χαράματα της Δευτέρας η 24ωρη απεργία των εργαζομένων της υποδηματοποιίας ELITE, ενάντια στις νέες προκλητικές αποφάσεις της εταιρείας. 

Καθολική η συμμετοχή των εργαζομένων στην παραγωγή, οι οποίοι από νωρίς το πρωί βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο χώρο του εργοστασίου.
Η εργοδοσία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα προχωρήσει σε 10 απολύσεις, σε μειώσεις μισθών κατά 22% και ότι θα «κολλάει» απλά ένσημα αντί για ένσημα Βαρέας και Ανθυγιεινής Εργασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ K.K.E : Ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης και οι απολύσεις των εργαζομένων.


Προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και ΠρόνοιαςΑνάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Οικονομικών




Ο Αστέρας Βουλιαγμένης, ιδιοκτησίας ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ, είναι από τις προς ιδιωτικοποίηση επιχειρήσεις.  Απασχολεί περίπου 600 εργαζόμενους από τους οποίους οι 330 με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι εργάζονται μέχρι και έξι μήνες το χρόνο ως εποχικοί. Στο τέλος του Οκτώβρη του 2012 η διαχειρίστρια εταιρεία STARWOOD αποφάσισε να κλείσει μια από τις δυο μονάδες και να τη λειτουργεί εφεξής μόνο κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών.

«ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ» ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ : Ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιζόμαστε.

Τη Δευτέρα 25/2 πραγματοποιήθηκαν στη Μόσχα οι εργασίες του «στρογγυλού τραπεζιού», που διοργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), με θέμα: «Ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιζόμαστε», με τη συμμετοχή των ξένων αντιπροσωπειών, που συμμετείχαν στο 15ο Συνέδριο του ΚΚΡΟ.



Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Δεκέμβρη πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, με πρωτοβουλία αυτού του κόμματος, διεθνές σεμινάριο με θέμα: «Το διεθνές κομμουνιστικό κίνημα σήμερα και αύριο». Σε εκείνο το σεμινάριο είχαν πάρει μέρος εκπρόσωποι των ΚΚ Βιετνάμ, ΚΚ Βραζιλίας, ΚΚΕ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό), ΚΚ Κίνας, ΚΚ Κούβας, Λιβανέζικου ΚΚ, ΚΚ Ουκρανίας, Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας, ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας, ενώ αυτή τη φορά η σύνθεση ήταν πολύ ευρύτερη, μιας και έλαβαν μέρος αντιπροσωπείες 95 Κομμουνιστικών, Εργατικών και άλλων κομμάτων, που τις δύο προηγούμενες μέρες είχαν παρακολουθήσει το Συνέδριο του ΚΚΡΟ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής : Όταν τα Σωματεία παίρνουν το χρώμα του χρυσού...


 ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χαλκιδικής



Μόνο θλίψη σε κάθε συνειδητό εργαζόμενο προκαλεί η κατάντια του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στη Χαλκιδική, όπου στη συγκέντρωση υπέρ της «επένδυσης» που διοργάνωσαν τα σωματεία εργαζομένων της «Ελληνικός Χρυσός» και στήριξε το Εργατικό Κέντρο, βασικός ομιλητής ήταν ο γνωστός για τις αντεργατικές και ακροδεξιές θέσεις του,  βουλευτής της ΝΔ (και πρώην του ΛΑΟΣ) Άδωνης Γεωργιάδης !