Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μόνο το κράτος και την κυβέρνηση εξυπηρετούν

Η πρόσφατη κατάληψη των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ και η χθεσινή των γραφείων της Αυγής στη Θεσ/νικη και σε άλλες πόλεις καθώς και της Νομικής κάθε άλλο παρά ως κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα των φυλακισμένων εκλαμβάνονται από τον δημοκρατικό και αριστερό κόσμο. Πολύ περισσότερο που μέρος των αιτημάτων αποτελούν αντικείμενο του νέου νόμου που προωθεί το Υπουργείο. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι οι αντιεξουσιαστές έφτασαν να πιέζουν την εξουσία για ταχύτερη υλοποίηση των κυβερνητικών εξαγγελιών.
Οι κουκουλοφόροι …νέας κοπής που γέννησε η άνοδος μιας κυβέρνησης που θέλει να αποκαλείται αριστερή, με τραμπούκικο τρόπο και εκ του ασφαλούς προσπαθούν να κατοχυρώσουν στις συνειδήσεις των εργαζόμενων και του λαού ότι πέρα από τις δυνάμεις καταστολής και τους εισαγγελείς τους και πέρα από τις φασιστικές ορδές που το παρακράτος θρέφει, θα μπορούν να εισβάλουν στα γραφεία κομμάτων και οργανώσεων ή εφημερίδων τους και αυτοί. Οι πούροι αντικρατιστές αντί να στρέφουν τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στο κράτος τις κατευθύνουν σε γραφεία και έντυπα οργανώσεων. Αποτελούν προκλήσεις φασιστικών προδιαγραφών που θα πρέπει να καταδικαστούν από κάθε συλλογικότητα και αγωνιστή.

Σκουριές : Μας ταράξατε στην νομιμότητα, ενώ η καταστροφή συνεχίζεται !

Σκουριές 



Νόμιμη έκρινε το ΥΠΑΠΕΝ την υλοτόμηση και αποψίλωση της περιοχής Καρατζά, που αφορά μια έκταση 300 στρεμμάτων δάσους, για την εναπόθεση των αποβλήτων της εξόρυξης στις Σκουριές. Πριν λίγες μέρες το ΣΤΕ ανακοίνωσε απόφαση του -που είχε ληφθεί πριν δύο χρόνια, με την οποία κρίνει καθόλα νόμιμη την εξορυκτική δραστηριότητα της Ελ. Χρυσός – Ελντοράντο στην περιοχή. Ταυτόχρονα, κοινοποιήθηκε στους 21 κατηγορούμενους για τον εμπρησμό στις Σκουριές το Φλεβάρη του 2013, το βούλευμα της εισαγγελίας σύμφωνα με το οποίο οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη με όλες τις βαρύτατες κατηγορίες εις βάρος τους, όπως σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας, ληστεία κλπ.

Πάλη ενάντια στη φτώχεια = πάλη για όλα όσα χάσαμε και όσα δικαιούμαστε! Τα ψίχουλα που μοιράζει η κυβέρνηση στους πιο εξαθλιωμένους δεν μπορούν να προσφέρουν καμιά ουσιαστική ανακούφιση.

  «Στην παρούσα φάση, αυτό που μετράει είναι να ανακουφιστεί ο κόσμος. Δεν θα περιμένουμε να γίνει σοσιαλισμός για να δώσουμε στον κόσμο ένα πιάτο φαΐ. Αυτό μπορούμε να κάνουμε τώρα και αυτό κάνουμε».




Με αυτό το έωλο επιχείρημα, τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αντιπαρέλθουν την κριτική που τους ασκεί το ΚΚΕ, ότι το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» περιέχει ψίχουλα για το λαό κι αυτά μόνο για την ακραία φτώχεια. Η επιχειρηματολογία τους, πέρα από υπεκφυγή, συνιστά ταυτόχρονα συμβολή στη διαμόρφωση μειωμένων απαιτήσεων στο λαό, στο συμβιβασμό με τη φτώχεια και τη μιζέρια.

Ανακοίνωση της ΟΚΔΕ για τη νέα υπόθεση «Μανωλάδας» σε πτηνοτροφείο στην Αχαΐα.

Να ξηλώσουμε τα μνημόνια και τα εργασιακά κάτεργα

Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δουλέμποροι – πνηνοτρόφοι


Μια νέα φριχτή ιστορία εργατικής εκμετάλλευσης, μια νέα «υπόθεση Μανωλάδας» αποκαλύφθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αχαΐα. Εννέα μετανάστες εργάτες από τη Ρουμανία ήταν φυλακισμένοι κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και σίτισης σε κελιά παραπλεύρως μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας. Ο ιδιοκτήτης της μονάδας και ένας Ρουμάνος συνεργός του, με τη χρήση σωματικής και ψυχολογικής βίας και υπό την απειλή όπλων, ανάγκαζαν τους εννέα Ρουμάνους να δουλεύουν πάνω από 15 ώρες την ημέρα για λίγο φαΐ και ελάχιστα χρήματα.

Τα παλούκια.Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον Κυριακάτικο Ριζοσπάστη που όλοι πρέπει να αγοράσουμε σήμερα !

Λιάνα Κανέλλη




Το θέατρο της διαπραγμάτευσης που έχει μετατραπεί με άψογο, είναι η αλήθεια, προπαγανδιστικό, εκβιαστικό μηχανισμό, σε παράσταση οπερετικής αντιστασιακής ραψωδίας, έχει πολλά παλούκια που χρειάζονται προσοχή στην πλεύση από τούδε και στο εξής.

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κ.Σ. ΕΔΟΝ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας.

Η 15η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 1997 ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της αστυνομικής βίας. Χιλιάδες κόσμου λαμβάνουν μέρος σε διαδηλώσεις ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα.



Στην Τουρκία κλείνει ένας χρόνος φέτος από τη δολοφονία του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν. Ο Ελβάν πέθανε στις 11 Μαρτίου του 2014, αφού προηγουμένως είχε παραμείνει σε κώμα για 269 ημέρες. Ο νεαρός ήταν θύμα τις βίαιης καταστολής στη μαζική αντικυβερνητική  εξέγερση το 2013. Στην Ελλάδα, ο Γιάννης Καύκας υπέστη παρ' ολίγον θανάσιμα τραύματα το 2011, όταν χτυπήθηκε από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδήλωσης. Αποκορύφωμα, η δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από ειδικό φρουρό το 2008.

To KKE σχετικά με την τροπολογία που προωθεί τον εσωτερικό δανεισμό.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου  της ΚΕ του ΚΚΕ  


Η προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει την αρπαγή των ταμειακών διαθέσιμων των ασφαλιστικών ταμείων κι άλλων φορέων του δημοσίου, μέσω εσωτερικού δανεισμού, ως μια μαγική λύση που εγγυάται «καλύτερη αξιοποίηση» και «προστασία από ζημιές» είναι προκλητική και δεν  μπορεί να πείσει κανέναν.
Οι νωπές μνήμες από τις τεράστιες απώλειες των ταμείων κατά τη διάρκεια του PSI, για τις οποίες η κυβέρνηση «κάνει την πάπια», αποδεικνύει πως δεν υπάρχει καμιά εξασφάλιση των χρημάτων αυτών, που ανήκουν στους ασφαλισμένους.