Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το ΚΚΕ κοντά στους Έλληνες μετανάστες του Καναδά και των ΗΠΑ.

Το ΚΚΕ συνεχίζει τις πρωτοβουλίες ενημέρωσης των Ελλήνων μεταναστών στο εξωτερικό  και σταθερά βρίσκεται στο πλευρό τους. Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αναχωρεί για τον Καναδά και τις ΗΠΑ, την Πέμπτη 30 Μάη με επικεφαλής το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Κώστα Παπαδάκη μέλος της Γραμματείας της ΚΕ και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

 
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα επισκεφθεί το Μόντρεαλ, το Τορόντο και τη Νέα Υόρκη  όπου θα πάρει μέρος σε πολιτικές εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις των Ελλήνων μεταναστών τις οποίες διοργανώνουν οι Λέσχες Φίλων του ΚΚΕ.

ΚΚΕ: Αναφορά στη Βουλή για σχολεία της Εύβοιας.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας




Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Ελένη Γερασιμίδου και Λιάνα Κανέλλη κατέθεσαν στη Βουλή, για τον υπουργό Παιδείας, αναφορά των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας του Νομού Εύβοιας, με την οποία καταγγέλλουν την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης που διαρκώς υποβαθμίζει τη δημόσια παιδεία και δηλώνουν την αντίθεσή τους στους σχεδιασμούς για συγχωνεύσεις - καταργήσεις τμημάτων και οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών.

NTOKOYMENTO: Μια αντάρτισσα οργανωμένη στο ΚΚΕ, από την Ικαρία ήταν η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από στρατοδικείο στην Ελλάδα.

Η τελευταία γυναίκα που εκτελέστηκε από στρατοδικείο στην Ελλάδα, ήταν Καριωτίνα. Το γράμμα προς τη μάνα της, λίγες ώρες πριν την εκτέλεση της.



Χρήστος Γιώγος για το ikariamag.gr

υπ. διδάκτορας σύγχρονης ιστορίας

Πρώτη δημοσίευση: ikariamag -  Μάης 2013

Στα πλαίσια της έρευνας που πραγματοποιώ, επισκέπτομαι και μελετώ αρχεία σύγχρονης ιστορίας. Βρέθηκα, λοιπόν, στο «Επιμορφωτικό Κέντρο Χαρίλαος Φλωράκης».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Το σκοπευτήριο της Καισαριανής δεν πωλείται.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Το σκοπευτήριο της Καισαριανής δεν πωλείται.


Μετά τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας με την κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη δημιουργία 1,5 εκατομμυρίων ανέργων, την υπαγωγή 600.000 παιδιών κάτω από τα όρια της  φτώχειας και τον υποσιτισμό, την επιβολή του κράτους έκτακτης ανάγκης και μηδενικής ανοχής, σειρά έχει η δημόσια περιουσία.

Με ταχύτατους ρυθμούς μπήκε μπροστά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ.