Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Δεν επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες - Παρέμβαση Θ. Παφίλη για την επίθεση των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο.

Αναστέλλεται η επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

 Ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης του υπουργείου Οικονομικών κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκρινε παράνομη την απομάκρυνση των καθαριστριών και παράλληλα διέτασσε την επαναπρόσληψή τους.
Η αναστολή της απόφασης θα έχει ισχύ έως τα τέλη Σεπτέμβρη, οπότε και θα εκδικαστεί η έφεση στον Άρειο Πάγο.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι καθαρίστριες δεν πρόκειται να επιστρέψουν στη δουλειά τους έως την εκδίκαση της έφεσης.

Θρήνος Πασόκου. Του Σταμάτη Κραουνάκη.

Ο Σταμάτης Κραουνάκης γράφει για τον ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟ

Άλλοι άλλοι και τρισάλλοι ατας απάτα.
Απάτη της ατής της απτής της μίζας της τριζμίζας.
Της τραπέζης το στερέωμα ταρακουνιέται, άκληρο το γένος των πασοκιδών, στου καραμπένυ τα χέρια εναπόκειται πανάθλιο ετοιμόρροπο καταραμένοοο.
Αλλοίμονό μου του πασοκοειδούς του βαριόμοιρου τέτοιο κληρο άκληρο να μην εύρω, η καρδιά ν’ απαγκιάσει, να ξεστομίσει τα πιο βαριά τα απόκρυφα τα φθονερά τα λόζια …όπου εσυνήθισα μπλιο και άλλον κόμματο δεν θέλω πια το γκουβέρνο τση χώρας ν’ αναλάβει… Αααααα Κρήτη νησιά πασοκόνησα που πράσινα εβάφονταν, τι χρώμα συριζί κομμουνί λάιτ μου εβαφτηκατε τώρα τρισάθλια.

Στουρνάρας über alles! Γράφει ο Ν. Μπογιόπουλος

Η χτεσινή ανακοίνωση του ονόματος του κ.Στουρνάρα ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας έγινε όλως τυχαίως σε χρόνο που εμπεριείχε έναν διπλό συμβολισμό:
   Πρώτον, ο κ.Στουρνάρας βρισκόταν στο Βερολίνο. Προσκεκλημένος του κ.Σόιμπλε. Ο Σόιμπλε, θυμίζουμε, είναι αυτός που με αφορμή το κούρεμα του χρέους είχε πει στον κ.Στουρνάρα εκείνο το περίφημο «forget it, Giannis». Και ο Γιάννης «το ξέχασε»…  Αλλά ο κ.Σόιμπλε δεν το ξέχασε. Έτσι, αν και χωρίς επίσημη κυβερνητική ιδιότητα μετά την αντικατάστασή του από τον κ.Χαρδούβελη, ο κ.Στουρνάρας δεν θα μπορούσε να λείπει από το «μενού» των εκλεκτών καλεσμένων του κ.Σόιμπλε. 
Δεύτερον, η ανακοίνωση της μετάβασης του κ.Στουρνάρα στην ΤτΕ έγινε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η στάση εργασίας στα ΜΜΕ λόγω της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το «μαύρο» στην ΕΡΤ.