Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Ολοκαύτωμα-Ισλαμιστές έκαψαν 5 Χριστιανικές εκκλησίες στη Νιγηρία ανήμερα Χριστούγεννα-Τουλάχιστον 39 οι νεκροί



Σειρά εκρήξεων σημειώθηκε σε πέντε εκκλησίες στη Νιγηρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον 39 ανθρώπους. Τέσσερις εκρήξεις ακολούθησαν, λίγες ώρες μετά από την έκρηξη μέσα σε εκκλησία κοντά στην πρωτεύουσα Αμπούζα, που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 27 ανθρώπων. 
Για όλες τις εκρήξεις την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

"Είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών, περιλαμβανομένης αυτής κατά της εκκλησίας της Μαντάλα. Θα συνεχίσουμε αυτές τις επιθέσεις στα βόρεια της χώρας μέσα στις επόμενες ημέρες" δήλωσε ο Άμπουλ Κακά, μιλώντας για λογαριασμός της Μπόκο Χαράμ.

Ο... μαρτυριάρης Καρατζαφέρης- Γράφει η Σφέτσα Δάφνη



«Η άνοδος της αριστεράς είναι ο εφιάλτης του συστήματος» είπε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας την περασμένη Δευτέρα στη συγκέντρωση του σχήματος στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων για τη δημιουργία ενός νέου συνασπισμού εξουσίας. Την ίδια μέρα ένας βασικός μνημονιακός σύμμαχος, που, παρότι γραφικός και λαϊκιστής, είναι αναμφισβήτητα τα τελευταία δύο χρόνια ο πιο «ειλικρινής» στην έκφραση των σκοπών του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, εξηγούσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη γιατί οι εκλογές σήμερα θα ήταν αυτοκτονία: «Αν νομίζετε ότι είναι πιο εύκολο να περάσουν οι αλλαγές με την αριστερά καταγεγραμμένη στο 40% αντί για το 15% που είναι σήμερα, τότε κάποιοι πρέπει να ξαναδούν τους σχεδιασμούς τους».

«Δε θα έχουμε χρήματα ούτε για φαγητό... »- Συζήτηση του «Ριζοσπάστη», με εργαζόμενες στην εταιρεία παραγωγής και διανομής καλλυντικών «Γερολυμάτος Cosmetics»


Ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες δυσκολεύονται να καλύψουν οι περισσότερες λαϊκές οικογένειες, καθώς η ανεργία, η απλήρωτη - κακοπληρωμένη - προσωρινή ή με όρους σκλαβιάς εργασία δε λείπει από κανένα σπίτι. Πολύ περισσότερο μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης που καταστρέφονται παραγωγικές δυνάμεις, όλο και περισσότερα εργατόσπιτα βυθίζονται στην απόγνωση, αφού η υπεράσπιση της κερδοφορίας και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων πατούν πάνω στη δική τους εξαθλίωση.
Χαρακτηριστική είναι η συζήτηση που είχε ο «Ριζοσπάστης» με εργαζόμενες στην εταιρεία παραγωγής και διανομής καλλυντικών «Γερολυμάτος Cosmetics» θυγατρική της Alapis (συμφερόντων Λαυρεντιάδη).
Πρόκειται για μια επιχείρηση που απασχολεί 330 εργαζόμενους στην πλειοψηφία τους γυναίκες, τους οποίους κρατά ομήρους. Αυτήν τη στιγμή όχι μόνο δεν έχουν καταβληθεί τα όσα δικαιούνται από τη δουλειά τους στην εταιρεία αλλά τους ζητάνε κι από πάνω να πηγαίνουν στο κατάστημα χωρίς να ξέρουν αν θα πληρωθούν ποτέ...

Χριστούγεννα 1914-ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ



Πρόσφατα ξαναείδα το Καλά Χριστούγεννα (Joyeux Noël) του Christian Carion. Ένα αντιπολεμικό έργο, συγκινητικό, αλλά και λίγο μελό για τα γούστα μου -μια Amelie για τους πολιτικά ενταγμένους. Του λείπει η καυστική και αυστηρή ματιά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στο Paths of Glory (Σταυροί στο Μέτωπο) - από τα δύο-τρία καλύτερα αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών. Ωστόσο, το Καλά Χριστούγεννα παρουσιάζει με επιτυχία τη βασική, και απίθανη, ιστορία μιας άτυπης εκεχειρίας μεταξύ στρατιωτών από τα αντίπαλα χαρακώματα κατά τη διάρκεια των πρώτων Χριστουγέννων του Α' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι στρατιώτες μοιράστηκαν φαγητά, εμπειρίες και κάλαντα, και σε μερικές περιπτώσεις έπαιξαν και ποδόσφαιρο.

Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στους απεργούς της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία»



Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τα μέλη του κεντρικού συντονιστικού του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Στρατούλη, Δέσποινα Σπανού, Ζώη Πεππέ, Μάνια Μπαζέφσκι, επισκέφθηκε σήμερα (σ.σ.24-12) τα γραφεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και συναντήθηκε με το συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των συντακτών Πάνο Σώκο, με τον συνδικαλιστικό εκπρόσωπο των υπόλοιπων εργαζομένων Τάσο Μαμούκη και με άλλους συντάκτες και εργαζόμενους.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αμέριστη αλληλεγγύη της στους απεργούς συντάκτες και εργαζόμενους της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ.