Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Λαϊκή Συσπείρωση» αυτήν την Κυριακή, ΚΚΕ την επόμενη


Από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πάνε και στις 3 κάλπες, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωεκλογές, με ενιαίο κριτήριο. Αυτό το κριτήριο δεν μπορεί να είναι άλλο από το τι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ο λαός, οι εργαζόμενοι την επόμενη μέρα, γιατί όλα αυτά που ευθύνονται για την κατάσταση που ζουν θα είναι εδώ και στις 19 και στις 26 Μάη. 

Άρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν στο νου τους την ανάγκη την επομένη των εκλογών να έχουν γερό στήριγμα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή εφαρμόζεται από όλους τους κρίκους της εξουσίας των μονοπωλίων. 

Οχι απάτριδο νόμισμα η ψήφος μας! της Λ. Κανέλλη

Είκοσι σχολεία, μόνο για ξεκίνημα, δεν θ' ανοίξουν φέτος. Συρρικνώθηκαν για αποτελεσματικότερη εμπορευματοποίηση της Παιδείας. Για να αποσυμφορηθούν οι ξέχειλες φυλακές αρχίζει η διανομή του χαλκά στο πόδι. Ο Θεός στη γειτονική Τουρκία, κατά τα συμφέροντα της άρχουσας αστικής της τάξης, αυτής που κατά τις ευρωπαϊκές αρχές και ήθος καταδικάστηκε να πληρώσει μόλις ενενήντα εκατομμύρια ευρώ «αποζημίωση» για την εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου - τελικώς επρόκειτο για οικόπεδο σε τιμή ευκαιρίας - μετά από σαράντα χρόνια, σκοτώνει άντρες και παιδιά στα ορυχεία ωσάν να 'τανε ποντίκια. Ο αντιπρόσωπός του εδώ, βγάζει εκλογικό κατάλογο και συστήνει μυοκτονία διά ψήφου.

Δ.Κουτσούμπας: "Εμείς μιλάμε για αποδέσμευση από την ΕΕ και ταυτόχρονα ο λαός να πάρει στα χέρια του την εξουσία, τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, να διαγράψει μονομερώς το χρέος".

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Free Sunday» παραχώρησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η οποία και παρατίθεται: 

«1. Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να μου πείτε ποιο θεωρείτε ότι είναι το μείζον "επίδικο" των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών…
Αν θα υποταχτούμε στο «μονόδρομο» της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας ή θα γίνει ένα βήμα χειραφέτησης του λαού από αυτά τα δεσμά, που οδήγησαν στην κρίση και τα αντιλαϊκά μέτρα. Και αυτή είναι η θεμελιακή διαφορά του ΚΚΕ από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.