Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Σχόλιο για την ομιλία Σαμαρά στο υπουργικό Συμβούλιο.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την ομιλία Σαμαρά στο υπουργικό Συμβούλιο. 
Αναλυτικά το σχόλιο: 
«Όταν ο πρωθυπουργός και τα κόμματα του κεφαλαίου μιλούν για σωτηρία της πατρίδας εννοούν τη σωτηρία των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών, εφοπλιστών, τραπεζιτών, βιομηχάνων.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ : Κατασκευασμένη από τα πιο φθαρμένα υλικά, από τις πιο ακραιφνείς, μνημιόδουλες δυνάμεις η νέα αντιδραστική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ


Ένα χρόνο μετά τον σχηματισμό της τρικομματικής συγκυβέρνησης "εθνικής ευθύνης για τη σωτηρία της χώρας", μια νέα κυβέρνηση "εθνικής ευθύνης" στήθηκε άρον-άρον, από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ύστερα από την αποχώρηση της "αριστερής" γαρνητούρας της ΔΗΜΑΡ, που εξαγγέλνει μια νέα "επανεκκίνηση".

Η οικονομική κρίση σπρώχνει τους νέους στα ναρκωτικά.Παρατηρείται μία στροφή σε φθηνά ναρκωτικά λόγω ένδειας.

Η οικονομική κρίση σπρώχνει τους νέους στα ναρκωτικά.

Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα νοικοκυριά, η επιδείνωση του κοινωνικού περιβάλλοντος, το άγχος και η κατάθλιψη οδηγούν στην κατάχρηση αρχικά νόμιμων και στη συνέχεια παράνομων ουσιών και τελικά στην εξάρτηση. Οι ειδικοί, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι ο αριθμός των χρηστών ναρκωτικών ουσιών στην Ελλάδα παρουσιάζει τους τελευταίους μήνες ραγδαία αύξηση.

Ποια είναι η ΕΡΤ που θέλουμε;

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός. Απηχεί, όμως, και συμπυκνώνει ταυτόχρονα το ερώτημα, μια άποψη που τέθηκε τις προηγούμενες μέρες και από δυνάμεις της Αριστεράς. Πρόκειται για μια λογική η οποία, στο ζήτημα της ΕΡΤ, έχει κάνει τέτοια στροφή, που βλέπει χτύπημα στην αντικειμενική(!) ενημέρωση, φίμωση του λαού(!) κοκ. Ασφαλώς και συνυπάρχουν στο κλείσιμο της ΕΡΤ μια σειρά ζητήματα που πρέπει και αξίζει να αναδειχθούν, χωρίς όμως να χάνεται το δάσος και κυρίως χωρίς αυταπάτες για το ρόλο του κράτους και των υπηρεσιών του.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής ερωτά την κυβέρνηση για τα Κέντρα Εκτίμησης και Πιστοποίησης της Αναπηρίας.

Προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


Οι ανάπηροι της χώρας μας έχουν χαρακτηρίσει δικαίως τα ΚΕΠΑ ως σφαγεία που κατακρεουργούνται δικαιώματα σε επιδόματα και συντάξεις αλλά και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οδηγώντας στην εξαθλίωση κυριολεκτικά δεκάδες χιλιάδες ανάπηρους και τις οικογένειες τους. Γιατί όταν μειωθεί το ποσοστό αναπηρίας κάτω από το 67% χάνουν το επίδομα αλλά και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η κατά ΣΥΡΙΖΑ Βραζιλία...

Εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι διαδηλώνουν στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί ότι ζουν σε έναν επίγειο παράδεισο, όπως περίπου παρουσίαζε τη χώρα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψή του εκεί, τον περασμένο Δεκέμβρη. 



Εγκωμιάζοντας τον βραζιλιάνικο καπιταλισμό, ο Αλ. Τσίπρας εγκωμίαζε στην πραγματικότητα την ασύλληπτη φτώχεια, στην οποία λαθροβιεί ο λαός, που είναι η άλλη όψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και των αμύθητων κερδών του.