Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση της ΚΝΕ για τη συμπλήρωση 45 χρόνων από τη δολοφονία του κομμουνιστή, του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα.


Στις 9 Οκτώβρη συμπληρώνονται 45 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή, του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκουεβάρα.


Αν και ήταν γιατρός δεν επέλεξε μια «στρωμένη» ζωή για τον ίδιο. Δεν ένιωθε άνετα όταν δίπλα του υπήρχαν φτωχοί, πεινασμένοι, εκμεταλλευόμενοι. Αναζήτησε την αλήθεια και επέλεξε τον αγώνα εναντία στη ταξική αδικία. Ο ίδιος Αργεντινός, ήταν από τους πρώτους αντάρτες στον επαναστατικό αγώνα του κουβανέζικου λαού.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Η τρομοκρατία και οι απαγορεύσεις δεν περνάνε! Το λόγο έχει ο κυρίαρχος λαός! Έξω η Μέρκελ, έξω η ΕΕ και το ΔΝΤ!


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α 


Με χουντικής έμπνευσης ανακοίνωση ο αστυνομικός διευθυντής της Αττικής σαν άλλος κατοχικός διοικητής απαγορεύει τις δημόσιες συγκεντρώσεις στη διαδρομή και τους χώρους που θα βρεθεί η ανεπιθύμητη για το λαό Γερμανίδα καγκελάριος στην αυριανή της επίσκεψη. Η προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης έρχεται σε συνέχεια της καταστολής σε εργατικές κινητοποιήσεις, των προληπτικών προσαγωγών, της καλλιέργειας του φόβου και της τρομοκρατίας με τη βοήθεια των ναζιστικών συμμοριών.

Συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για την στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων,

Συλλογή υπογραφών στο διαδίκτυο για την στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ



Το ΚΚΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα λειτουργεί ιστοσελίδα για τη συλλογή υπογραφών στήριξης της πρότασης νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, στη διεύθυνση: katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr

Οι Αργεντινοί σώθηκαν, διότι ξεσηκώθηκαν! Του Χουάν Ραμόν Ρότσα.


Του Χουάν Ραμόν Ρότσα

 


Άκουσα το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα, αναφορές στη μεγάλη κρίση που βασάνισε την Αργεντινή, πριν από μια δεκαετία. Υπάρχουν πολλές ομοιότητες, αλλά και διαφορές.

Ο κόσμος στην Αργεντινή ακόμη αποφεύγει να προφέρει το όνομα του Μένεμ, που κυβέρνησε στη δεκαετία του ΄90.

Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις πολιτικές εξελίξεις 8/10/2012.


Η εισηγητική ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα


«Στη νέα κόλαση των μέτρων που έρχονται σε βάρος του εργαζόμενου λαού θέλουμε σήμερα να ξεχωρίσουμε ένα πολύ σύνθετο και πολύπλευρο πρόβλημα. Την αναγγελία της νομοθετικής κατοχύρωσης του κατώτατου μισθού που έγινε από την πλευρά του υπουργού Εργασίας και που θα έρθει για ψήφιση στη Βουλή. Στην πραγματικότητα κάθε κυβέρνηση θα μπορεί να καθορίζει το ύψος του κατώτατου μισθού

Η Αστυνομία απαγορεύει τις αυριανές διαδηλώσεις!


Ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αθήνας με απόφασή του απαγορεύει τις διαδηλώσειςστο κέντρο της Αθήνας.



Με πρωτοφανή ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ ενημερώνει ότι απαγορεύονται οι δημόσιες και ομαδικές συναθροίσεις από τις 9 το πρωί ώς τις 10 το βράδυ στην Αθήνα, ενώ απαγορεύεται μέχρι και η κίνηση πεζών στο κέντρο της πρωτεύουσας!
Μάλιστα, στο σχεδιάγραμμα της ΕΛ.ΑΣ. εντάσσεται και η διαδρομή στην Αττική Οδό, από και προς το αεροδρόμιο Ελ.Βενιζέλος.

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τον αυταρχισμό και τα μέτρα αστυνομοκρατίας.


Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την επίδειξη πυγμής εναντίον του λαού από την κυβέρνηση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι με τον εντεινόμενο αυταρχισμό του κράτους και των μηχανισμών του θα κάμψουν τη δίκαιη λαϊκή οργή.

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία: Μαζική αγωνιστική απάντηση στην κυβερνητική επιχείρηση τρομοκράτησης

Η συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης λαού και εργαζομένων που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Σαμαρά και τα πολιτική δεκανίκια της ενόψει της επίσκεψης Μέρκελ είναι μια ακόμη απόδειξη της αντιλαϊκής της προσήλωσης, της πολιτικής της υποταγής στα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού που απαιτούν ακόμη πιο αιματηρές θυσίες, την πλήρη ισοπέδωση των λαϊκών-εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.

Η επιχείρηση «Αθήνα απόρθητο φρούριο» είναι συνέχεια των δεκάδων προσαγωγών και συλλήψεων στην απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, είναι συνέχεια των χτυπημάτων που δέχονται από τις δυνάμεις καταστολής εργαζόμενοι, απεργοί, μαθητές, συνταξιούχοι και κάθε κομμάτι του λαού που αγωνίζεται ενάντια στη βαρβαρότητα των μνημονίων και των εξοντωτικών μέτρων που επιβάλλει η τρόικα των ιμπεριαλιστών. Οι «φίλοι της Μέρκελ» αποδεικνύονται ολοένα και περισσότερο «εχθροί του λαού».

Έβγαλε όπλο σε εστιατόριο ο αδελφός του Ηλία Κασιδιάρη !


Σοβαρό επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» τον αδελφό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Κασιδιάρη, ο οποίος είναι ανθυπολοχαγός στις Ειδικές Δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κ. Γκίνης διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για ποινικές ευθύνες. Συγκεκριμένα και όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, ο ανθυπολοχαγός βρέθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής μαζί με φιλική του παρέα σε εστιατόριο στη συμπρωτεύουσα.

Θρίαμβος για τον Τσάβες ! Ξανά Πρόεδρος με 54,42 % έναντι 44,97 % του Καπρίλες ! Προεδρικές εκλογές στην Βενεζουέλα.Συνεχής ενημέρωση από το kke4ever.Γράφει ο Red Star.Viva Venezuela!!!! Viva Bolívar!!!!!

Θρίαμβος της αριστεράς στην Βενεζουέλα ! Ξανά Πρόεδρος με  54,42 % ο Ούγκο Τσάβες.Και τώρα μπορείτε να κλάψετε πάλι Αμερικανάκια όλου του κόσμου !




Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα σύμφωνα με τα οποία ο Ούγκο Τσάβες με 7.444, 082 ψήφους αποσπά το 54,42 % ενώ ο Καπρίλες συγκεντρώνει μόλις το  44,97%  και 6.151.544 ψήφους .

Συνεχίζεται ο ηρωικός απεργιακός αγώνας των ανθρακωρύχων στην Νότιο Αφρική!


Ανταπόκριση από τους Weizmann Hamilton and Alec Thraves (Κίνημα  Δημοκρατικού Σοσιαλισμού- τμήμα της CWI στη Νότιο Αφρική). Μετάφραση/επιμέλεια: Μαριάννα Τσακίρη


Ο αγώνας των ανθρακωρύχων στην Νότια Αφρική έχει φθάσει σε μια κρίσιμη  καμπή, καθώς από τη μια το κίνημα κλιμακώνει την πάλη του και από την άλλη οι εργοδότες  οξύνουν την επίθεσή τους.

ΤΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 2012-«Οχι» στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο


«Τα κόμματα που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση, που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΚΚΕ στις Βρυξέλλες 1-2 Σεπτέμβρη 2012 και υπογράφουν αυτό το κείμενο:
Καταδικάζουν την ιμπεριαλιστική επέμβαση των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και κρατών της ΕΕ στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και τονίζουν ότι η λύση στα προβλήματα της χώρας αυτής είναι υπόθεση του λαού της.