Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική του ΣΥΝ σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες

Κατώτεροι των περιστάσεων αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά οι ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη σύνοδο των Βρυξελλών, σε μια συγκυρία κατά την οποία στις χώρες τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εφαρμόζουν σκληρές πολιτικές λιτότητας και περικοπής κάθε είδους κοινωνικών παροχών, στο πλαίσιο μιας νεοφιλελεύθερης οικονομικής ορθοδοξίας, η οποία δεν εφαρμόζεται πλέον καν στην κοιτίδα της, τις ΗΠΑ! Αντί οι στοχεύσεις των ευρωπαίων ηγετών να είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση, που χειμάζονται στη Γηραιά ήπειρο, η μοναδική τους επιδίωξη – που αγγίζει τα όρια της εμμονής – ήταν η θέσπιση αυστηρότερης δημοσιονομικής πειθαρχίας και των ανάλογων κυρώσεων για τα “ατακτούντα” κράτη, με φόντο την αναθεώρηση της, ύστερα από κοπιώδεις προσπάθειες παράκαμψης της λαϊκής βούλησης (μέσω των δημοψηφισμάτων), συνθήκης της Λισσαβόνας, επί το συντηρητικότερο.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ,29/10/2010

Η χθεσινή και η σημερινή μέρα των εργασιών στην ΕΕ, επιβεβαιώνουν αυτό που το ΚΚΕ είπε: Ότι έχει ιστορική ευθύνη πραγματικά ο ελληνικός λαός, όχι μόνο να αγνοήσει τον εκβιασμό του πρωθυπουργού ή τη μπλόφα για τις πρόωρες εκλογές, αλλά να αντιστρέψει το ζήτημα και να στριμώξει κυριολεκτικά την κυβέρνηση, να την κάνει όσο γίνεται πιο αδύναμη και βεβαίως να μην επιτρέψει και τα παιχνίδια του κ. Σαμαρά.
Η ουσία της συζήτησης στη Σύνοδο της ΕΕ είναι σήμερα που συζητάνε για την ελεγχόμενη χρεοκοπία. Το θέμα τέθηκε. Αφού βεβαίως έχουν συμφωνήσει προ χρόνων και ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης για την χρεοκοπία των λαών.
Αυτό που συζητάνε τώρα είναι η ελεγχόμενη χρεοκοπία, τσακώνονται μεταξύ τους -και σωστά εμείς λέμε την ΕΕ «λάκο λεόντων»- για το ποιος θα πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα. Τα γερμανικά μονοπώλια, τα ιταλικά, τα ελληνικά, τα βρετανικά, τα ισπανικά, τα πορτογαλικά; Αυτή είναι η διαμάχη τους και γι' αυτό την πρώτη μέρα η συζήτηση αφιερώθηκε στα μέτρα που θα πάρουν.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2010 - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-Συσχετισμοί δυνάμεων,υποψήφιοι,δημοσκοπήσεις-Αναλύει ο Red Star

Οι νομοί Αχαίας , Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας αποτελούν την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μια πράσινη πασοκική περιοχή.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε πάρει την απόλυτη πλειοψηφία με ποσοστό 52,12 % και 259.776 ψήφους.Ένα χρόνο μετά  έχει πέσει κάτω από 50%, αλλά παραμένει πανίσχυρο.Κ.Κ.Ε,ΣΥ.ΡΙΖ.Α,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΚΚΕ(μ-λ),ΜΛ-ΚΚΕ και Ε.Ε.Κ. μετά βίας συγκέντρωσαν 48.166 ψήφους και ποσοστό 9,66%.Δηλαδή κάτω από το 10%.


 Τα στοιχεία από τις εκλογές του 2009 μας δείχνουν πως στην Δυτική Ελλάδα ήταν εγγεγραμμένοι 708.842  ψηφοφόροι, από τους οποίους ψήφισαν τελικά 509.845.Η αποχή έφτασε το 28,07%, μία μονάδα πιο κάτω από τη πανελλαδική αποχή που έφτασε το 29,08% .Τα έγκυρα ψηφοδέλτια(εκτός λευκών και άκυρων) ήταν 498.435
Στις βουλευτικές εκλογές στις 4 Οκτωβρίου 2009 είχαμε τα εξής αποτελέσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας (Στην παρένθεση οι ψήφοι των κομμάτων) :

ΠΑ.ΣΟ.Κ     52,12 % (259.776) 
Ν.Δ              32,21 % (160.577)
Κ.Κ.Ε              5,91 % (29.462)
ΛΑ.Ο.Σ           3,28 % (16.386)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α         3,19 % (15.937)
ΟΙΚΟΛ.ΠΡ.     1,74 % (8.663)
ΑΝΤΑΡΣΥΑ    0,37 % (1.857)

«Στα εκβιαστικά διλήμματα απαντάμε με ψήφο που τους κλονίζει»-Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στο Παγκράτι

Περιοδεία του Νίκου Σοφιανού στο Παγκράτι


Περιοδεία στα καταστήματα στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι πραγματοποίησε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓτης ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Περπατώντας από τον Προφήτη Ηλία ως την οδό Χρεμωνίδου στα όρια με το Δήμο Καισαριανής, έγινε πλατιά συζήτηση με τον κόσμο που στενάζει από τα μέτρα της κυβέρνησης. Οι κουβέντες, όλες σε καλό κλίμα, με τους ΕΒΕ, τους μικρεμπόρους, τους μισθωτούς και συνταξιούχους, τους ανέργους να εκφράζουν ανοιχτά και τη δίκαιη αγανάκτησή τους, και τη διάθεσή τους στις επικείμενες εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού, σε Δήμο και Περιφέρεια.

Η συντρόφισσα Έλσα Ροντρίγκεζ χαροπαλεύει στην εντατική με σφαίρα στο κεφάλι.

Γεννήθηκε στην Ουρουγουάη πριν από 56 χρόνια και ζει σε μια φτωχή γειτονιά στο προάστιο του Berazategui στο νότιο ανατολικό Μπουένος Άϊρες. Είναι μητέρα 7 παιδιών.
Έλσα, η αγωνίστρια που ξεκίνησε να μαθαίνει ανάγνωση βοηθώντας τους φτωχότερους
Σε ένα πάμφτωχο σπίτι, μιας φτωχής γειτονιάς του Barazategui, μια γυναίκα χωρίς δουλειά, με επτά παιδιά και με έναν σύζυγο εξαφανισμένο εδώ και καιρό και με τα ίχνη του να αγνοούνται.
Σε μια οικονομική κρίση που γονατίζει μια χώρα πρότυπο του καπιταλισμού. Είναι τα τέλη του 2001.
Μια ζέστη βγαίνει μέσα από την πόρτα της καντίνας «Caritas Felices» όταν αυτή ανοίγει από την Κριστίνα Χιμένες που αντικρίζει μια απελπισμένη γυναίκα:
«Θα ήθελα ένα πιάτο φαγητό για τα παιδιά μου. Πείτε μου σε τι μπορώ να δουλέψω. Μπορώ να κάνω οτιδήποτε».

Σε απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι του BBC

Διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις τους

Σε απεργία κατεβαίνουν οι δημοσιογράφοι του BBC

Να κατέβουν σε δύο 48ωρες απεργίες το Νοέμβριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο BBC, διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις συντάξεις.

Oι δημοσιογράφοι του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού θα απέχουν από την εργασία τους στις 5 και 6 Νοεμβρίου και στις 15 και 16 του ίδιου μήνα.

Πηγή: www.newsbeast.gr