Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Σε συμβολική στάση πληρωμών κάλεσε τους εργαζόμενους η Αλέκα Παπαρήγα, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.


ΚΚΕ: Συμβολική η στάση πληρωμών

Σε συμβολική στάση πληρωμών κάλεσε τους εργαζόμενους η Αλέκα Παπαρήγα, με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, για την τελευταία σύνοδο της ΕΕ. Η γ.γ. του ΚΚΕ εκτίμησε ότι «έχουμε κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου που διογκώνει την κρίση και όχι κρίση χρέους», καλώντας το λαό να «μη σηκώνει ξένες σημαίες», εννοώντας τη συζήτηση περί κουρέματος του χρέους. «Όταν σηκώνεις ξένη σημαία χάνεις, είναι σαν να παραδέχεσαι ότι υπάρχει μια μορφή διαχείρισης της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, η «στάση πληρωμών» που πρότεινε δεν αφορούσε την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους.

      Σε διορθωτική δήλωση για τον Δεκέμβριο του 2008 προχώρησε η Αλέκα Παπαρήγα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ - "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΙΝ"

Κατά την ομιλία της υπογράμμισε ότι «ο λαός πρέπει να διαγράψει στη συνείδησή του το χρέος».

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ
ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Κινητοποιήσεις με τη μορφή των στάσεων εργασίας ξεκινούν από αύριο Παρασκευή 18/2 οι εργαζόμενοι του 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ. Αφορμή για το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων είναι η μη πληρωμή των δεδουλευμένων υπερωριών και εφημεριών τους από το Νοέμβρη.
Η μη πληρωμή τους οφείλεται, σύμφωνα με την επίσημη εξήγηση, στην …ξαφνική ένταξη των εργαζομένων του ΙΚΑ στο ενιαίο σύστημα πληρωμών του δημοσίου από την οποία είχαν εξαιρεθεί το προηγούμενο καλοκαίρι.
Στην ουσία αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι μιας και οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε μια κατάσταση αβεβαιότητας μαζί και οργής αφού με το νομοσχέδιο περί υγείας τους ανακοινώθηκε ότι εντάσσονται στο ΕΣΥ και ότι το νοσοκομείο συγχωνεύεται με το Αγία Όλγα της Ν. Ιωνίας, κάτι που φημολογούταν από καιρό αλλά τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης στο χώρο φρόντιζαν να τους καθησυχάζουν, αλλάζοντας παράλληλα και τις κατακτημένες εργασιακές τους σχέσεις αλλά και τις μισθολογικές τους απολαβές, προς το χειρότερο βέβαια. Ενόψει μάλιστα του Ενιαίου Μισθολογίου του δημοσίου τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα.

Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη


Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την επικαιρότητα σχετικά με τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Το θέμα του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη επανέρχεται στο προσκήνιο από το παράθυρο, λόγω των αντικρουόμενων πληροφοριών για απόσυρση του Ρωσικού ενδιαφέροντος.

Δημοσκόπηση της VPRC-Απογοητευμένοι αλλά υπέρ των κινητοποιήσεων οι Έλληνες.ΠΑΣΟΚ 33%-ΝΔ 32%-ΚΚΕ 12,5%-ΣΥΡΙΖΑ 5%



Με το 75% των πολιτών να εκτιμά ότι η χώρα πηγαίνει προς  λάθος κατεύθυνση και το 50% να επιθυμεί απεμπλοκή από το μνημόνιο, η δημοσκόπηση της VPRC που παρουσιάζει σήμερα το περιοδικό «Επίκαιρα» δείχνει τα δύο μεγάλα κόμματα σε απόσταση αναπνοής  και ενισχυμένη την αριστερά και το ΛΑΟΣ. Στην πρόθεση ψήφο το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 33% και ακολουθούν ΝΔ 32% ΚΚΕ 12,5% ΛΑΟΣ 5% ΣΥΡΙΖΑ 5% Οικολόγοι 4% Δημοκρατική Συμμαχία 2% Δημοκρατική Αριστερά 2,5%.Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης  το 60% χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις κινητοποιήσεις, ενώ 8 στους δέκα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τον τρόπο κατά τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση την οικονομική κρίση.

ΤΣΕΧΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ!

ISKRA.GR




ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ!
Στην Τσεχία οι κομμουνιστές δέχονται εδώ και χρόνια συντονισμένες επιθέσειςαπό τις αστικές κυβερνήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν με την απαγόρευση λειτουργίας της Κομμουνιστικής Νεολαίας ενώ φτάνουν μέχρι την εξέταση της απαγόρευσης λειτουργίας του ίδιου του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας!

Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2008, όταν η Γερουσία, επεξεργάστηκε σχέδιο απαγόρευσης της λειτουργίας του ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, το οποίο υπέβαλε μάλιστα στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αιτιολογία, To αιτιολογικό σκεπτικό ήταν πως το ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, δεν απαρνείται τη βία ως μέσο κατάληψης της εξουσίας, επειδή υιοθετεί το"Κομμουνιστικό Μανιφέστο" του Καρλ Μαρξ!

Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2011- Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου για το ΣΥΡΙΖΑ


Δήλωση Αλέκου Αλαβάνου για το ΣΥΡΙΖΑ


«Οι διεργασίες στο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχουν θετική εξέλιξη στο βαθμό που δεν περιοριστούν σε οργανωτικές διευθετήσεις, αλλά κινούνται στην προοπτική της μετωπικής λογικής των πιο πλατειών  δυνάμεων, που αντιστρατεύονται την πολιτική της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και αγωνίζονται για την ανατροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου.  Στηρίζονται στη δημοκρατική συμμετοχή των μελών.

23 Φεβρουαρίου 2011 Αντιστεκόμαστε – απεργούμε – διαδηλώνουμε


ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
23 Φεβρουαρίου 2011 Αντιστεκόμαστε – απεργούμε – διαδηλώνουμε
Εργαζόμενοι, Εργαζόμενες, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
    Ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η τρόικα, ενάντια στο σύνολο των εργαζομένων, δεν έχει τελειωμό.
    Τα αλλεπάλληλα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που επιβάλλονται στα πλαίσια του μνημονίου και για χάρη των δανειστών της χώρας και της κερδοφορίας των αγορών, όχι μόνο δεν ανακόπτουν την ύφεση,  αλλά την τροφοδοτούν και την ενισχύουν αυξάνοντας την ανεργία και την φτώχια σε πρωτοφανή για τη χώρα μας επίπεδα.
    Η τρομοκρατία του χρέους χρησιμοποιείται ως εργαλείο για την επιβολή μιας διαρκούς λιτότητας και την πειθάρχηση των εργαζομένων στις επιταγές του ξένου και του ντόπιου κεφαλαίου.

Τα τανκς βγήκαν και στο Μπαχρέιν.4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες στη νέα Αραβική εξέγερση.


ΕΝΕΤ.GR

Τουλάχιστον τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν όταν οι δυνάμεις ασφαλείας του Μπαχρέιν διέλυσαν τους διαδηλωτές που είχαν καταλάβει την πλατεία Μαργαριταριού στο κέντρο της Μανάμα. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία περισσότερα από 50 τεθωρακισμένα οχήματα κατευθύνονται προς την πλατεία του Μαργαριταριού, ενώ αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για άρματα μάχης και πολλά στρατιωτικά φορτηγά και ασθενοφόρα να κατευθύνονται στο κέντρο της Μανάμα.
Εκατοντάδες αστυνομικοί επιτέθηκαν με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στους χιλιάδες διαδηλωτές που διανυκτέρευαν στο κέντρο της πρωτεύουσας.
"Δύο άνθρωποι, ο Μαχμούντ Μάκι Αλι, 22 ετών και ο Αλι Μανσούρ Αχμαντ Χόντερ, 52 ετών, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις οικογένειές τους.

Ο Rafid Ahmed Alwan al-Janabi είναι ο Ιρακινός προδότης που εφηύρε την ιστορία ότι το Ιράκ έχει βιολογικά όπλα.

1354258Ενας Ιρακινός αποστάτης, με την κωδική ονομασία "curveball", ο οποίος φέρεται ότι βοήθησε στο να πειστεί η κυβέρνηση Μπους ότι ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε μια μυστική κρύπτη με βιολογικά και χημικά όπλα, παραδέχθηκε για πρώτη φορά, τον ενεργό του ρόλο στην υπόθεση.

Ο Rafid Ahmed Alwan al-Janabi, δήλωσε στην εφημερίδα The Guardian ότι εφηύρε την ιστορία αυτή, για να βοηθήσει στην ανατροπή του Σαντάμ Χουσεΐν, αλλά σοκαρίστηκε όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν "παραμύθια" ως δικαιολογία, για να πάνε στον πόλεμο.

Η παρέμβαση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στη συζήτηση στη βουλή του νομοσχεδίου για την απελευθέρωση των "κλειστών" επαγγελμάτων -Μαζική προλεταριοποίηση αυτοαπασχολούμενων και μονοπώληση των κλάδων



«Η συζήτηση θα ήταν πάρα πολύ σημαντική και ωραία, αν έφευγαν απ' τη μέση οι ψευδεπίγραφοι τίτλοι, τα ψευδεπίγραφα επιχειρήματα και μιλάγαμε ανοιχτά και κανονικά.
Να πείτε, για παράδειγμα, ότι "ακούτε κύριοι, είναι αναχρονισμός σήμερα έναν σημαντικό τομέα της αγοράς είτε είναι μελέτες, είτε είναι επίβλεψη έργων, είτε είναι κατασκευή, είτε υπηρεσίες, ένα σημαντικό μέρος της αγοράς να το καταλαμβάνουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κατά κανόνα ατομικές ή αυτοαπασχολούμενοι". Σε μια περίοδο που υπάρχει αναπασχόλητο συσσωρευμένο κεφάλαιο, γιατί υπάρχει. Δεν υπάρχουν τώρα χρέη και ελλείμματα, υπάρχουν αυτά, αλλά είναι η άλλη όψη του αναπασχόλητου συσσωρευμένου κεφαλαίου.

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος

Οι συμβασιούχοι του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα πραγματοποιούν σήμερα, Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα συμβολική σιωπηρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Την απόφαση για τη συγκέντρωση έλαβε το Πανελλήνιο Συντονιστικό των Συμβασιούχων που συγκροτείται από συμβασιούχους 38 φορέων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των κεντρικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πολιτική επιλογή των δυνάμεων που τον συναπαρτίζουν.




Η επανεκκίνηση της λειτουργίας των κεντρικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί πολιτική επιλογή των δυνάμεων που τον συναπαρτίζουν, η υλοποίηση της οποίας αποφασίστηκε από κοινού με την ελπίδα μιας νέας αφετηρίας για την ανάκτηση και διεύρυνση της αξιοπιστίας και της πολιτικής επιρροής του εγχειρήματος.
Η απόφαση αυτή ανταποκρίνεται στις αγωνίες και ενωτικές διαθέσεις του κόσμου της ριζοσπαστικής αριστεράς, που παρά τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο επίπεδο της ηγεσίας του  ενωτικού μας σχήματος έδειξε ότι  πιστεύει και επιμένει σε αυτή την υπόθεση και τη θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ενότητα όλης της αριστεράς.