Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Δήλωση Δ. Στρατούλη: Η κυβέρνηση ρίχνει στον κοινωνικό Καιάδα τα άτομα με αναπηρίες.


Ο Δημήτρης Στρατούλης συντονιστής της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ παραβρέθηκε στον αποκλεισμό του ΕΟΠΥΥ από τους γονείς και κηδεμόνες των ατόμων με αναπηρία και έκανε την εξής δήλωση:

Η κυβέρνηση ρίχνει στον κοινωνικό Καιάδα τα άτομα με αναπηρίες.
Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ θέτει ως προτεραιότητα την εξυπηρέτηση των απαιτήσεων των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας και όχι την επιβίωση των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, που τους αφήνει απλήρωτες τις δαπάνες θεραπείας οδηγώντας σε τραγική οικονομική κατάσταση τους ίδιους και σε οικονομικό αδιέξοδο τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας τους και τα κέντρα παροχής σε αυτούς Υπηρεσιών Υγείας.

Το Νομό Κοζάνης θα επισκεφθεί η Αλέκα Παπαρήγα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου.

Το Νομό Κοζάνης θα επισκεφθεί  Αλέκα Παπαρήγα την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Απριλίου. 



Το πρόγραμμα της ΓΓ του ΚΚΕ έχει ως εξής:



Πέμπτη 5 Απριλίου
9:40 πμ.    Επίσκεψη στο 1ο ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ Κοζάνης.

11:30 πμ.    Επίσκεψη στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
1:30 μμ.    Συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Αλιάκμονας». 
8:00 μμ.    Θα παρευρεθεί σε σύσκεψη με μαζικούς φορείς που οργανώνει η ΚΟ Σιάτιστας του ΚΚΕ, με θέμα την ανεργία (αίθουσα Δημαρχείου, Σιάτιστα). 


Παρασκευή 6 Απριλίου

Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ...Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος

«...το σχέδιο απομόνωσης των λαθρομεταναστών
δεν χωράει άλλη αναβολή».
*
Ιδού το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει το «Βήμα» της Κυριακής.
Πρόκειται για φιλότιμη - και εξώφθαλμη - προσπάθεια από μεριάς της εφημερίδας να πείσει (για την ακρίβεια: να προσανατολίσει) τους αναγνώστες της ότι είναι
«το μεταναστευτικό (που πρέπει να)
κυριαρχεί στην προεκλογική αρένα»...

ΠΑΜΕ : Ανακοίνωση για ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.


ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΗ


Για άλλη μια φορά δημοσιεύματα του τύπου ασχολούνται με την οικονομική χρηματοδότηση της ΓΕΝΟΠ από την διοίκηση της ΔΕΗ.

Θέλουμε για μια ακόμη φορά να σημειώσουμε τα εξής :

  • Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ είχαν διαφωνήσει στην δημιουργία του ΟΚΔΕ το είχαν καταγγείλει και δεν συμμετείχαν στην διοίκηση του. Σε άρθρο στο περιοδικό της ΓΕΝΟΠ «ΠΑΛΜΟΣ» τεύχος 90 Δεκέμβρης 2006 αναφέρουμε : Η θέση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ που στηρίζει το ΠΑΜΕ είναι καθαρή: κατάργηση του ΟΚΔΕ και κάθε μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας από τα συνδικάτα (κινητή τηλεφωνία κ.λ.π)

Λεφτά Υπάρχουν !Ανοιχτοχέρης ο Λουκάς Παπαδήμος προσφέρει 600 χιλιάρικα τον χρόνο για να προσλάβει νομικό σύμβουλο ! (Κάποιος που παίρνει τον κατώτερο μισθό πρέπει να δουλεύει 90 χρόνια για τα πάρει αυτά τα χρήματα! )


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ! Δίνουν 600.000 ευρώ το έτος για μια θέση !


Αίσθηση προκαλεί προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)  για πρόσληψη νομικού συμβούλου, που θα συντονίσει τις υποθέσεις αποκρατικοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να αναλάβει το νομικό χειρισμό των αποκρατικοποιήσεων, που σχετίζονται με πιθανές παραβιάσεις κοινοτικών οδηγιών (κρατικές ενισχύσεις, κανονιστικά ζητήματα, θέματα ρύθμισης αγορών κ.λπ.).

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ -«Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη!» Κάλεσμα στους μαθητές της Γ' Λυκείου που σ' αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά


ΦΡΑΓΚΟΣ


Στους μαθητές που τελειώνουν το Λύκειο, που στις επερχόμενες εκλογές θα ψηφίσουν για πρώτη φορά απευθύνεται η ΚΝΕ καλώντας τους η πρώτη ψήφος τους να είναι στο ΚΚΕ. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Μαθητή, μαθήτρια,
Το ΚΚΕ απευθύνεται με εμπιστοσύνη σε εσένα που είσαι παιδί εργατικής και λαϊκής οικογένειας.
Τώρα που παίρνεις σοβαρές αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου, που ετοιμάζεσαι να δώσεις εξετάσεις ή να πιάσεις δουλειά μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για τις οποίες δε φταις εσύ και η οικογένειά σου, τώρα καλείσαι να πάρεις και μια σοβαρή πολιτική απόφαση. Η ψήφος είναι κι αυτή ένα όπλο. Μην το πετάς!

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την «αντιπαράθεση» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το μνημόνιο και τις εκλογές.


Η ευθύνη της συνέχισης του μνημονιακού εγκλήματος είναι κοινή από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.  

Η προσπάθεια της ΝΔ  να συνεχίσει μια άνευ ουσίας προεκλογική αντιπαράθεση για το πρώτο μνημόνιο, τη στιγμή που έχει ψηφίσει το δεύτερο,  είναι προκλητική για την κοινή λογική.   Οι όποιες αντιπαραθέσεις τους γίνονται για τα μάτια του κόσμου, ενώ σχεδιάζουν από κοινού τα μέτρα 15 δις του Ιουνίου από μια συγκυβέρνησή τους μετά τις εκλογές.

Πανίσχυρο ΚΚΕ ! Από τον σημερινό Ριζοσπάστη



Με δεδομένους τους σχεδιασμούς κυβέρνησης και τρόικας να προωθήσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα από την επομένη κι όλας των εκλογών, αλλά και τη δέσμευση των ΠΑΣΟΚ - ΝΔ να διασφαλίσουν με κάθε τρόπο τη νομοθέτηση αυτών των μέτρων, ο λαός καλείται στην κάλπη να απαντήσει στο εξής: Τον συμφέρει από την κάλπη να προκύψει μια ισχυρή αντιλαϊκή κυβέρνηση; Τον συμφέρει τα κόμματα που από τώρα δηλώνουν πρόθυμα να συγκυβερνήσουν, με πρώτα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, να είναι ψηλά σε ψήφους;

Προς την κόλαση και η Ισπανία - Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Ουδέποτε στα τριάντα πέντε χρόνια της δημοκρατίας στην Ισπανία, αλλά και ποτέ στα σαράντα χρόνια της δικτατορίας του Φράνκο δεν είχε υπάρξει στη χώρα της Ιβηρικής τόσο αντιλαϊκός προϋπολογισμός όσο αυτός που κατέθεσε την Παρασκευή στο ισπανικό κοινοβούλιο η δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, απαντώντας με τον τρόπο αυτόν στη γενική απεργία κατά της πολιτικής της που είχε παραλύσει την Ισπανία μόλις την προηγούμενη μέρα.

Αποσπάσματα συνέντευξης του Δ. Παπαδημούλη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, στο ρ/σ «ΣΚΑΙ 100,3» (Α. Πορτοσάλτε).


  • Για την δημοσκοπική έκρηξη της αριστεράς και τη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας

Η δική μας αριστερά δεν θέλει απλώς ψήφο διαμαρτυρίας αλλά επιδιώκει να πάρει ψήφο εντολής για αλλαγή στην πολιτική που ασκείται και για διακυβέρνηση του τόπου. Γι’ αυτό επιμένουμε ότι, παρά τις υπαρκτές διαφορές, αυτά που ενώνουν τις δυνάμεις που διαφωνούν από τα αριστερά με την πολιτική του μνημονίου, δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΚΕ είναι περισσότερα απ αυτά που μας χωρίζουν και γι’ αυτό επιμένουμε και θα επιμένουμε μέχρι τέλους στην ανάγκη εκλογικής προγραμματικής σύμπραξης όλων αυτών των δυνάμεων,

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου



«Οι εξελίξεις και οι απειλές που υπάρχουν γύρω από τα προβλήματα που αφορούν τους μικροκαταθέτες και τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η ιδιωτικοποίηση ή η εξαγορά, επιβεβαιώνουν αυτό που είχαμε πει ότι μέσα από το κούρεμα επιχειρείται, πέρα από το να πληγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, η προώθηση των πιο μεγάλων και ισχυρών συμφερόντων.

Φεστιβάλ Νεολαίας Συνασπισμού-6 και 7 Απρίλη στο Θησείο


Στην παρούσα κρίσιμη κοινωνική και πολιτική συγκυρία εντείνεται η επίθεση στα κεκτημένα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.
Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του μνημονίου έχουν οδηγήσει σε πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και διάλυση του κοινωνικού ιστού. Στη δημόσια σφαίρα, κυριαρχούν τα εκβιαστικά διλήμματα, η τεχνοκρατική αντίληψη έναντι των εναλλακτικών πολιτικών και η λογική των μονόδρομων.  Η συμμετοχή των πολιτών είναι για αυτούς τόσο επικίνδυνη που πλέον προβάλλεται απροκάλυπτα ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας.

Κρυφή δημοσκόπηση της METRON ANALYSIS που αποκάλυψε η ιστοσελίδα WWW.IEFIMERIDA.GR- ΜΕ ΑΝΑΓΩΓΗ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 19 % ! ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ -ΝΔ 18,8 %-ΠΑΣΟΚ 18 % ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ 11,%-ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤ. 11,5 %- ΚΚΕ 10,7 %-ΣΥΡΙΖΑ 9,7 %-ΕΝΝΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ! Τα ποσοστά ισχύουν αλλά αφορούν την περίοδο 21-23 Μαρτίου-Η METRON ANALYSIS θα έχει νέα έρευνα στις 6 Απριλίου



Μεγάλη αίσθηση δημιουργεί μια συνδρομητική πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Metron Analysis που διενεργήθηκε από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου του 2012 σε δείγμα 1200 ατόμων και τα ευρήματά της είναι εντυπωσιακά.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αυτή, που αποκαλύπτει το iefimerida.gr, τα κόμματα χωρίς αναγωγή συγκεντρώνουν:
  • Νέα Δημοκρατία:  12,7%
  • ΠΑΣΟΚ:  12,2%
  • Ανεξάρτητοι Έλληνες:  8%
  • ΔΗΜ.ΑΡ.:  7,8%
  • ΚΚΕ:  7,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ:  6,6%
  • Χρυσή Αυγή:  3,8%

Αποσπάσματα από τη Συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στην εκπομπή «σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ»



Τα δύο μεγάλα κόμματα, κυρίως, θα βάλουν σκληρά διλήμματα, ωμά, εκβιαστικά.  Διλήμματα του στυλ «κυβέρνηση ή ακυβερνησία», «Ευρώπη ή εθνική μοναξιά», «ευρώ ή δραχμή», «καθόλου φαγητό ή μισό πιάτο φαγητό», τέτοια σκληρά διλήμματα, πως θα τα ανταπεξέλθετε;
«Νομίζω ότι ο λαός έχει τώρα μια πείρα. Και θα έλεγα ότι η πείρα των τελευταίων 20 χρόνων είναι πολύ σημαντική. Είναι πείρα που διαμορφώνεται στα χρόνια που η Ελλάδα είχε ρυθμό ανάπτυξης πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ, τότε που έλεγαν ότι η Ελλάδα πάει για τον σκληρό πυρήνα, όταν μίλαγαν για τη σύγκλιση μισθών και ότι με το ευρώ θα μπορούμε να συγκρίνουμε. Και τώρα την περίοδο της κρίσης.

«Πανίσχυρο λαϊκό κίνημα για να αποτραπούν τα χειρότερα» ζητεί η Αλέκα Παπαρήγα από την Ελευσίνα



Την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να ανατραπούν τα χειρότερα μετά τις εκλογές, όπως ανέφερε. 

Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματος στην Ελευσίνα, εξέφρασε την ελπίδα την επομένη των εκλογών να μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και αποφασιστικό πρώτο βήμα, με ισχυρό ΚΚΕ και πανίσχυρο λαϊκό κίνημα. 

Πάλι σφαγή αθώων νέων στις ΗΠΑ-6 νεκροί σε θρησκευτικό κολέγιο στην Καλιφόρνια

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΩΝ


Ένα ύποπτο που οπλοφορούσε συνέλαβαν άνδρες της Αστυνομίας στη βόρεια Καλιφόρνια ως ύποπτο για το μακελειό στο θρησκευτικό σχολείο στο Όκλαντ. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν αυξήθηκε στους 6, ένας περισσότερος από τις αρχικές εκτιμήσεις. 

«Πιθανός ύποπτος υπό κράτηση. Καμία άμεση απειλή για τη δημόσια ασφάλεια στην περιοχή» αναφέρεται σε ένα «τουιτάρισμα» αξιωματούχου της Αστυνομίας του Όκλαντ που αναπαρήγε το δίκτυο Skynews.