Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

KAREEM ABDUL-JABBAR : ΤΑΞΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΦΥΛΕΤΙΚΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ18ΧΡΟΝΟΥ ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ο Kareem Abdul-Jabbar , παλαίμαχος αμερικανός καλαθοσφαιριστής, με αφορμή την εξέγερση στο Ferguson της Πολιτείας Μιζούρι των ΗΠΑ δημοσίευσε άρθρο στο TIME (17/8).
Ο Jabbar αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μορφές του παγκόσμιου αθλητισμού (20 χρόνια στο ΝΒΑ,το φημισμένο πρωτάθλημα μπάσκετ των ΗΠΑ, πρώτος σε πόντους στην ιστορία της λίγκας), με πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση από το αντιπολεμικό κίνημα και το civil rights movement μέχρι το πρόσφατο Occupy.

Δ.Κουτσούμπας: Η ανάγκη να φύγουν από την κυβέρνηση όσοι δημιούργησαν τόσα δεινά για το λαό δε μπορεί να αποτελεί παιχνίδι ψηφοθηρίας ανάμεσα στα κυβερνητικά κόμματα και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Σε δήλωσή του για την συζήτηση γύρω από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σημείωσε:
«Η σεναριολογία γύρω από τον ΠτΔ και τα παιχνίδια, με στοιχεία παζαριού, τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, εμποδίζουν την οργάνωση της λαϊκής πάλης έτσι ώστε να ξεσηκωθεί ο λαός ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα , την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου, που υπηρετούν με τον έναν ή άλλο τρόπο και οι μεν και οι δε.

Ευπώλητον σώμα νέου... Της Λιάνας Κανέλλη

Πάνε σχεδόν τριάντα χρόνια που έγραφα στην εφημερίδα «Τα Νέα» επί πολλές ημέρες, μια σειρά από ερευνητικά ρεπορτάζ υπό το γενικό τίτλο «Η θρησκεία του σώματος»... Είναι απ' αυτά που στη ζωή ενός ανθρώπου, κι όχι ειδικώς ενός δημοσιογράφου, δε θες ούτε να τα έχεις μαντέψει, ούτε να τα έχεις σκεφτεί, πολλώ μάλλον να σε αναγκάζει η ζωή να τα θυμάσαι αναθεματίζοντας ώρα και στιγμή. Κι αν ανασαίνεις και δουλεύεις στο συλλογικό γίγνεσθαι και στο συλλογικό κοινωνικό υποσυνείδητο και δεν το παίζεις διανόηση και καλοπληρωμένη κουλτούρα που χτίζεται στου κασίδη το κεφάλι, είτε ως αναγνωστικό κοινό είτε ως τηλεοπτικό, τότε συναισθάνεσαι κι εκείνη τη συγγνωστή αδυναμία της «παρέμβασης» στα πράγματα, που, ως ψευδαίσθηση, ταλανίζει τους μιντιάδες από καταβολής Λόγου...